Τώρα είναι 15:17 pm 28 03 2024

Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Συντονιστής: Νέοι

Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 20:20 pm 14 03 2009

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:15 μ.μ., κατετέθη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court, ICC) του Ο.Η. Ε. , με έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας, προσφυγή κατά του αλβανικού κράτους και των αλβανικών αρχών, για την παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ζει στην Αλβανία.

Στην προσφυγή, αφού πρώτα γίνεται μνεία στην ιστορία, την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της περιοχής της Βορείου Ηπείρου και τους αγώνες για την αυτονομία της, τονίζονται οι παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά:
Την αποφυγή της επίσημης καταμέτρησης του ελληνικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων στη χώρα, τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, την υφαρπαγή περιουσιών τόσο των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών όσο και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τα πολιτικά δικαιώματα και την εκπροσώπηση των Ελλήνων μειονοτικών στις δημόσιες υπηρεσίες, το αίσθημα ασφαλείας, τη χρήση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης του κράτους όπου προβλέπεται, την κατανομή της οικονομικής βοήθειας από το αλβανικό κράτος και την εκπροσώπηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Για όλα τα παραπάνω προσκομίστηκε ένα πλήθος αποδεικτικών στοιχείων (δημόσια έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα, βιβλία κλπ.) καθώς και ένας κατάλογος υπογραφών από χίλιους περίπου Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι, τόσο ο κατάλογος με τα αποδεικτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και ο κατάλογος των υπογραφών, παραμένουν ανοιχτοί για περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία και υπογραφές από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Επιτέλους, ύστερα από επίπονη προετοιμασίαδύο περίπου ετών και παρά την σωρεία εμποδίων και δυσκολιών, εισήλθαμε στο σωστό δρόμο, ο οποίος ευελπιστούμε να οδηγήσει στη δικαίωση ενός ιδιαίτερου κομματιού του Ελληνισμού που έχει υποφέρει εδώ και εκατό χρόνια περίπου.

Για την επιτυχία του ιερού αυτού σκοπού, απαιτείται η συστράτευση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση τους και η δυναμική τους παρουσία και αρωγή τους τόσο στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων όσο και στη συλλογή όσο δυνατόν περισσότερων υπογραφών.

Από τώρα και στο εξής, θα σας ενημερώνουμε για τη συνέχεια της πορείας της υπόθεσης μας αυτής, που όχι μόνο ελπίζουμε, αλλά ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα έχει δίκαια κατάληξη.

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ»
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό keravnios » 02:44 am 15 03 2009

Άλλη μια ανώνυμη ανακοίνωση..
Πάτερ θα σου ήταν δύσκολο να μας δώσεις κάποια στοιχεία για το πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι ετοίμασαν την προσφυγή. Έστω να μάθουμε το περιεχόμενό της;
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό lazos » 13:24 pm 15 03 2009

Πολύ καλό ακούγεται.
Αναλογα την τεκμηρίωση του κειμένου ή όχι θα έχει θετικό αποτέλεσμα
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό παρατηρητης » 13:55 pm 16 03 2009

Κεραυνιε σορρυ ,αλλα εισαι μεσα στα παραγματα και θα επρεπε να ξερεις.Αν και ειμαι μακρυα ξερω κατι ψιλα για αυτο.Αλλα απο την αλλη μηπως ειναι καλυτερο που ειναι στην ανωνυμια??Ετσι και να θελουμε να κατηγορησουμε καποιον δεν θα ξερουμε ποιον.

Το θεμα δεν ειναι ποιος ειναι απο πισω τι και πως.Το θεμα ειναι να δουμε τι καλο μπορει να προκυψει απο αυτο.
Να βλεπουμε το δασος αδερφια και οχι το δεντρο.

Φιλικα ο Παρατηρητης
Άβαταρ μέλους
παρατηρητης
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 17:52 pm 16 11 2006
Τοποθεσία: απο την μεση και κατω

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό keravnios » 14:17 pm 16 03 2009

Παρατηρητή, ενδεχομένως να έχεις κάποιο δίκιο αλλά όταν η "Επιτροπή Προσφυγής" ζητά και την δική σου συμμετοχή, θα ήταν νομίζω σωστό να σου πει ποια είναι αυτή η επιτροπή, τι ετοιμάζει, και που θα την βρεις.. Δεν καταλαβαίνω ποιοι λόγοι μυστικότητας μπορεί να συντρέχουν. Για μένα αυτό δεν είναι θετικό δείγμα. κατά τα άλλα, μακάρι να προκύψει κάτι θετικό.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό Skoutaras » 14:30 pm 19 03 2009

Συμφωνω με τον Κεραυνιο..λογικο δεν ειναι να ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι?
Σιγουρο θα ειναι κατι θετικο,αλλα μηπως ειναι αλλη μια αερολογια?
Άβαταρ μέλους
Skoutaras
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12:59 pm 22 10 2008

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 21:31 pm 21 03 2009

Η Επιτροπή Προσφυγής αποτελείται από Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Ζητήματος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Την υπόθεση έχει αναλάβει Βέλγος δικηγόρος ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μέχρι την ημέρα της κατάθεσης της προσφυγής είχαν συγκεντρωθεί 1032 υπογραφές αποκλειστικά από Βορειοηπειρώτες.
Η συγκέντρωση υπογραφών καθώς και στοιχείων για την υποστήριξη και τεκμηρίωση της προσφυγής συνεχίζεται αμείωτα.

Με την Επιτροπή Προσφυγής μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: [email protected]

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Προσφυγής:

Spoiler:
ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Οι κάτωθι υπογράφοντες την αγωγή αυτή, εντόνως διαμαρτύρονται κατά των παραβιάσεων των Βασικών Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας στην Αλβανία, οι οποίες διαπράχθηκαν από το Κράτος της Αλβανίας και τις τοπικές αρχές της χώρας αυτής.

Οι παραβιάσεις των Βασικών Ανθρώπινων Δικαιωμάτων συνοψίζονται ως εξής:

1. Εθνική και Θρησκευτική Ταυτότητα

Για έναν σχεδόν αιώνα τώρα, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία έχουν υποστεί βίαιες κυβερνητικές προσπάθειες έτσι ώστε να αποβάλλουν την εθνική τους ταυτότητα, με μεθόδους όπως, εξαναγκασμένη εξορία, άρνηση εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα και Αλβανοποίηση των ονομάτων τους.

2. Ανυπαρξία μιας δίκαιης Απογραφής

Η απαίτηση για μια δίκαιη Απογραφή των μειονοτήτων στην Αλβανία, στις οποίες θα δίδεται το δικαίωμα για μια ελεύθερη και ολοκληρωμένη διακήρυξη των εθνικών και θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από την Αλβανική κυβέρνηση. Για παράδειγμα, οι Έλληνες μερικών μόνο αναγνωρισμένων περιοχών της περιοχής της Βορείου Ηπείρου έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν την Ελληνική τους Εθνική Ταυτότητα και πουθενά αλλού στην Αλβανία.

3. Εκπαίδευση

Η πολιτική της εκπαίδευσης του Κράτους της Αλβανίας συνεχίζει να ακολουθεί την πρακτική των κυβερνήσεων της πρώην Κομμουνιστικής δικτατορίας, με το να επιτρέπει σχολεία με τάξεις στην ελληνική γλώσσα, μόνο σε στενά ορισμένες “μειονοτικές ζώνες”. Η Ελληνική γλώσσα δεν διδάσκεται σε κανένα άλλο δημόσιο σχολείο, σε πολλές περιοχές με μεγάλους Ελληνικούς πληθυσμούς, όπως η περιοχή της Χιμάρας. Ακόμη όμως και στις περιοχές που επιτρέπεται η διδασκαλία της, αυτή γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου. Επίσης, στις περιοχές όπου επιτρέπεται η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, οι μαθητές συχνά πρέπει να αποδεικνύουν ότι και οι δυο γονείς τους είναι Έλληνες, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, μια ενέργεια η οποία χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμένο κόσμο ως άθλια διάκριση.

4. Θρησκεία

Παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις σε ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, οι Αλβανικές Αρχές δεν έχουν επιστρέψει ακόμη όλους τους ναούς, μοναστήρια, ιδιόκτητη γη, εικόνες, ιερά σκεύη και αρχεία, τα οποία είχαν όλα κατασχεθεί από την πρώην Κομμουνιστική κυβέρνηση από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πολλοί θησαυροί οι οποίοι ανήκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, συνεχίζουν να σαπίζουν στις αποθήκες μουσείων, ενώ άλλοι έχουν πωληθεί στη μαύρη αγορά σε ευρωπαϊκές γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές.

5. Πολιτικά Δικαιώματα

Η Αλβανική κυβέρνηση, διαμέσου της Πράξης Διοικητικής Αναδιάταξης του 1992-93, επαναδιευθέτησε διοικητικές περιοχές στο νότο της χώρας, με σκοπό να καταστείλει τη δύναμη των Ελλήνων και Ελλήνων-Βλάχων και να μειώσει την ισχύ της ψήφου και της εκπροσώπησής τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

6. Δημόσιες Υπηρεσίες

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι Αλβανικές κυβερνήσεις έχουν, συστηματικώς και αδιαλείπτως, κρατήσει τους Έλληνες μειονοτικούς μακριά από θέσεις ισχύος σε όλες τις μορφές της δημόσιας ζωής, κάτι πού ούτε οι Κομμουνιστές προσπάθησαν να κάνουν σε όλη τη μακρά διάρκεια της διακυβέρνησής τους. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής της εθνικής εκκαθάρισης, υπάρχουν τόσο λίγοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας στο Στρατό και την Αστυνομία, τόσο λίγοι δικαστές στο σύστημα της δικαιοσύνης, πρέσβεις στην αλλοδαπή και διευθυντές σε ελεγχόμενα από το Κράτος Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο πρακτικά σημαίνει, σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ εκπροσώπηση της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας στις δημόσιες υπηρεσίες. Η παραπάνω πολιτική έχει ως αποτέλεσμα, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας να νιώθουν αποξενωμένα, αδύναμα και τρωτά.

7. Ασφάλεια

Η Αλβανική κυβέρνηση δεν κάνει παρά ελάχιστη προσπάθεια ώστε να προστατέψει την ζωή και την ιδιοκτησία των μειονοτικών της πολιτών. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας έχουν απαχθεί και ελευθερωθεί μόνο εφόσον πληρώθηκαν μεγάλα ποσά ως λύτρα στους απαγωγείς. Οι αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη στείλει, ούτε έναν απαγωγέα στη δικαιοσύνη. Επίσης, πολλές Ορθόδοξες εκκλησίες έχουν καεί και καταστραφεί, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

8. Ιδιοκτησία γης

Μια έντονη εκστρατεία βρίσκεται σε ισχύ τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο πρόσφατα, έτσι ώστε να αλλάξει το καθεστώς ιδιοκτησίας σε περιοχές όπου τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας διαβιούν από τους ιστορικούς ακόμη χρόνους σε μεγάλους μάλιστα πληθυσμούς. Παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω:

α) Η αρπαγή από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες μεγάλων περιοχών βοσκοτόπων (περίπου 7,000 εκταρίων) στη Δερόπολη, το Βούρκο, το Λούκοβο, κλπ.

β) Η αρπαγή κτισμάτων από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες σε πόλεις και κωμοπόλεις όπως οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο.

9. Κατανομή Οικονομικής Βοήθειας και Διανομή του Δημόσιου Κεφαλαίου

Οι περιοχές στις οποίες ζουν τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας λαμβάνουν ελάχιστα ποσοστά από την οικονομική βοήθεια η οποία δίδεται στην Αλβανία από το εξωτερικό για δημόσια έργα. Οι περιοχές στις οποίες διαβούν τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας από τους ιστορικούς ακόμη χρόνους και σε σημαντικά μεγάλους μάλιστα πληθυσμούς, συνεισφέρουν στην οικονομική δύναμη της χώρας περισσότερο από κάθε άλλο μέρος με εξαίρεση μόνο την περιοχή της πρωτεύουσας Τιράνων. Παρόλα αυτά όμως, λαμβάνουν την ελάχιστη αρωγή από την κυβέρνηση.

10. Όσον αφορά το Συμβούλιο Τοπικής Συνεργασίας (πρώην Σύμφωνο Σταθερότητας)

Τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας έχουν αποκλεισθεί από τις διεργασίες του Συμφώνου Σταθερότητας στην νότια-ανατολική Ευρώπη, ως μια ιστορική ευκαιρία για τον συμβιβασμό και την ευτυχή διαβίωση όλων των λαών της περιοχής. Κανένα έργο ανάπτυξης προτεινόμενο από την Αλβανική κυβέρνηση δεν έχει δοθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου ιστορικά διαβιούν τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας σε σημαντικά μεγάλους πληθυσμούς.

11. Εκπροσώπηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αλβανία, δεν προσφέρουν ούτε ένα απλό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ελληνική Εθνική Κοινότητα της χώρας και τον πολιτισμό της. Αντιθέτως, επιτρέπουν προγράμματα τα οποία σκοπό έχουν τη δημιουργία υποψίας και περιφρόνησης για τα μέλη της κοινότητας.


Υπογράφοντας το έγγραφο αυτό, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι με σεβασμό απαιτούν από την Αλβανική κυβέρνηση τα παρακάτω:

1. Όσον αφορά την Απογραφή

Να πραγματοποιηθεί Απογραφή στην οποία οι μειονότητες της Αλβανίας να έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν ελεύθερα τις εθνικές και θρησκευτικές τους ταυτότητες. Μάλιστα, με ψήφιση νομοσχεδίου από την Αλβανική κυβέρνηση, θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι, ερωτήσεις με περιεχόμενο εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις θα συμπεριλαμβάνονται οπωσδήποτε στο ερωτηματολόγιο. Ακόμη δε, θα πρέπει να δοθεί η άδεια στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ως ενάντιοι στο Κομμουνιστικό καθεστώς, να επιστρέψουν και επανακτήσουν την υπηκοότητά τους πριν την Απογραφή. Τέλος, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε η Απογραφή να πραγματοποιηθεί κάτω από διεθνή επίβλεψη έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία και δίκαιη εφαρμογή της. Τονίζεται ότι, μια τέτοια Απογραφή έχει επανειλημμένως ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

2. Όσον αφορά την Εκπαίδευση

Να αναγνωριστεί το δικαίωμα για τη διδασκαλία στην ελληνική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και παντού στην Αλβανία, αναλόγως της ζήτησης, χωρίς περιορισμό στο μέγεθος της τάξης, όπως επίσης και η ελευθερία της δημιουργίας ιδιωτικών σχολείων με την αρωγή των πολιτικών και νομοθετικών αρχών της χώρας.

3. Όσον αφορά την Θρησκεία

Όλοι οι ναοί, τα μοναστήρια, η ιδιόκτητη γη, οι εικόνες, τα ιερά σκεύη και αρχεία, τα οποία είχαν όλα κατασχεθεί από την πρώην Κομμουνιστική κυβέρνηση από την Ορθόδοξη Εκκλησία, να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη εκκλησία.

4. Όσον αφορά τα Πολιτικά Δικαιώματα

Η περιοχή στην οποία ιστορικά διαβιούν τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και σε σημαντικά μεγάλους πληθυσμούς (γνωστή ως Βόρεια Ήπειρος) να αποτελεί μια διοικητική μονάδα, όπως ήταν πάντοτε ιστορικά.


5. Όσον αφορά Δημόσιες Υπηρεσίες

Ένα πρόγραμμα δράσης το οποίο θα επιβεβαιώνει και θα εγγυάται ένα ικανοποιητικό βαθμό εκπροσώπησης των μελών της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας στο στρατό, την αστυνομία, το σύστημα δικαιοσύνης, όπως επίσης, και σε άλλες περιοχές κυβερνητικών και δημόσιων υπηρεσιών, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ κατόπιν, θα εγγυάται επίσης ότι τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας, ως Αλβανοί υπήκοοι, θα απολαμβάνουν ίσων ευκαιριών για την εξέλιξή τους σε όλες τις περιοχές των κυβερνητικών και δημόσιων υπηρεσιών.

6. Όσον αφορά την Ασφάλεια

Αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων των μελών της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ιδρυμάτων τα οποία σκοπό έχουν τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού, και την υιοθεσία νομοθεσίας η οποία επισήμως να εφαρμόζει την πρόσληψη, σε ικανοποιητικό αριθμό, αστυνομικών υπαλλήλων, μελών της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας, οι οποίοι θα υπηρετούν στο νότο της χώρας (Βόρεια Ήπειρο).

7. Όσον αφορά την Χρήση της Ελληνικής Γλώσσας

Τη διακήρυξη της Ελληνικής ως επίσημης Γλώσσας στην Αλβανία, η οποία να χρησιμοποιείται σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Δικαστήρια στο νότο της χώρας (περιοχή Βορείου Ηπείρου), προσφέροντας την κατάλληλη εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιοχή, καθώς επίσης να εκτυπώνονται όλα τα επίσημα έγγραφα στην Ελληνική γλώσσα.

8. Όσον αφορά την Ιδιοκτησία Γης

Προστασία των δικαιωμάτων για την ιδιοκτησία γης σε όλα τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας. Να εγγυηθεί την επιστροφή όλης της πραγματικής ιδιοκτησίας η οποία ανήκε σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας και η οποία αφαιρέθηκε χωρίς καμία νόμιμη δικαιολογία. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η έκταση 7,000 εκταρίων βοσκοτόπων από την περιοχή της Δερόπολης και του Βούρκου.

9. Όσον αφορά την Κατανομή της Οικονομικής Βοήθειας και την Διανομή των Δημόσιων Κεφαλαίων

Να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των δημόσιων κεφαλαίων το οποίο χορηγείται στο νότο της χώρας (Βόρεια Ήπειρο), και να συσχετιστεί με το μέγεθος της συνεισφοράς της περιοχής αυτής στο ετήσιο κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συμβουλές των μελών της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας στην επιλογή των προγραμμάτων για χρηματοδότηση.

10. Όσον αφορά το Συμβούλιο Τοπικής Συνεργασίας (πρώην Σύμφωνο Σταθερότητας)

Τον σχεδιασμό και πραγματοποίηση του πρώτου Χάρτη Εκδημοκρατισμού και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για το Σύμφωνο Σταθερότητας της περιοχής της νότιο-ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβάνοντας και την Ελληνική Εθνική Κοινότητα στη διεργασία του Συμφώνου

11. Όσον αφορά την Εκπροσώπηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Να δημιουργήσει και να υποστηρίζει οικονομικά, προγράμματα ραδιοφώνου και τηλεοράσεως στην Ελληνική γλώσσα.

“Η προσφυγή αυτή αποτελεί έγγραφο καταγγελίας κατά του Αλβανικού Κράτους και των τοπικών του αρχών εξαιτίας Εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και / ή σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται στο Άρθρο 7 (h) των Νόμων του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων (International Criminal Court), καταθέτοντάς το στον Ενάγοντα (Εισαγγελέα) του παραπάνω Δικαστηρίου, του οποίου τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Χάγη της Ολλανδίας.
Επιπροσθέτως και αν υπάρξει ανάγκη, το έγγραφο αυτό θα σταλεί σε όλες τις Αρχές οι οποίες ασχολούνται με το ζήτημα του σεβασμού των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και/ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως επίσης και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, περιλαμβανομένου αλλά χωρίς περιορισμούς, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.
Εγώ, ο Φιλίπ Κλάις (Philippe Claeys), νομικός και μέλος του Δικηγορικού Σώματος των Βρυξελλών, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στη διεύθυνση: 33 rue Lιon Cuissez, Βρυξέλλες, Βέλγιο, αναλαμβάνω να προχωρήσω την αγωγή όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω.”
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 22:40 pm 21 03 2009

8. Ιδιοκτησία γης

Μια έντονη εκστρατεία βρίσκεται σε ισχύ τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο πρόσφατα, έτσι ώστε να αλλάξει το καθεστώς ιδιοκτησίας σε περιοχές όπου τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας διαβιούν από τους ιστορικούς ακόμη χρόνους σε μεγάλους μάλιστα πληθυσμούς. Παραδείγματα αποτελούν τα παρακάτω:

α) Η αρπαγή από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες μεγάλων περιοχών βοσκοτόπων (περίπου 7,000 εκταρίων) στη Δερόπολη, το Βούρκο, το Λούκοβο, κλπ.

β) Η αρπαγή κτισμάτων από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες σε πόλεις και κωμοπόλεις όπως οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο.


Ξεχασατε κατι ή ειναι ιδεα μου; Γιατι δεν αναφερεται τιποτα για τη Χιμαρα;
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό Skoutaras » 15:25 pm 22 03 2009

xylino spathi έγραψε:
Ξεχασατε κατι ή ειναι ιδεα μου; Γιατι δεν αναφερεται τιποτα για τη Χιμαρα;



Συνεχιζεις και με επιβαιβεωνεις...
Τι πραγμα κολλημα εχεις φαει ρε παιδακι μου?τα παραπωνα σου στην επιρτοπη για την καημενη την Χιμαρα..
Γιατι δεν λεει για την δροπολη που δεν παει να ψηφισει,γιατι δεν λει οτι δεν εχουν κτηματα οι δροπολιτες γιατι ειχαν αγαδες αλβανους και δεν ξεραν που πηγαιναν τα 4 τους,γιατι δεν λεει οτι κατα τη διαρκεια της τουρκοκρατιας και επι χοτζα δεν διεκδηκησαν τιποτα..γιατι δεν λεει οτι ο καθε δροπολιτης και βουρκαρης και αργυροκαστριτης που δεν εχει κτημα...μολις τα παρει με το το νομο 7501,θα τα πουλησει κατευθειαν στους Αλβανους..αφου ποτε δεν παει κανενας στον τοπο του...που να παει αλλωστε στα βραχια και στους καμπους.Δωσε για να βγαλουν κανα χρημα και να κατσουν στην ελλαδαρα..ποιος την Χεζει την ΒΗ?
Άβαταρ μέλους
Skoutaras
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12:59 pm 22 10 2008

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 16:56 pm 22 03 2009

Η λίστα για την κατάθεση της προσφυγής εδώ
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:14 pm 22 03 2009

Ειναι αποριας αξιο, ενω τα τελευται δυο χρονια τουλαχιστον, το περιουσιακο ειχε σχεδον ταυτιστει μετ ις περιπτωσεις καταπατησης γης στην ευρυτερη περιοχη της Χιμαρας, στο παραπανω κειμενο να αγνοειται.

Skoutaras, διακρινω μια αδυναμια στην κατανοηση των κειμενων.

ΥΓ. μαζεψτε τα κανισακια
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 18:26 pm 23 03 2009

epgiorgos82 έγραψε:Η λίστα για την κατάθεση της προσφυγής εδώ


Να τονιστεί ότι λίστες σαν κι αυτή συμπληρώνονται αποκλειστικά από Βορειοηπειρώτες και με τους λατινικούς χαρακτήρες, όπως ακριβώς γραφονται στα αλβανικά διαβατήρια.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 23:27 pm 23 03 2009

...στη Δερόπολη, το Βούρκο, το Λούκοβο, κλπ.

...όπως οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο.


Νομίζω ότι στο κείμενο αυτό σκοπός δεν ήταν να καταγραφεί το κάθε χωριό ή η κάθε περιοχή που γίνεται καταπάτηση.
Αν προσέξατε την ανακοίνωση, το κάθε άρθρο δεν υποστηρίζει κάτι από μόνο του αλλά τεκμηριώνεται με δημόσια έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα, βιβλία και κάθε άλλο αποδεικτικό στοιχείο.

Όπως σε κάθε άρθρο έτσι και στο 8 κατατίθενται διαρκώς ξεχωριστά στοιχεία τόσο για τη Χιμάρα, όσο και για τη Νίβιτσα, το Γυάλι, το Λούκοβο, την Τσούκα, το Ντερμίσι και κάθε τετραγωνικό της βορειοηπειρωτικής γης.
Τίποτα δεν αγνοείται.

Στη διεύθυνση [email protected] μπορείτε να αποστείλλετε ότι στοιχεία είναι διαθέσιμα.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 23:44 pm 23 03 2009

θα ήθελα να ρωτήσω
που και πως θα μπορούσαμε να αποστείλουμε τις λίστες με τις υπογραφές και αν αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω email σκανάροντας την λίστα και να την στέλνουμε ηλεκτρονικά σε αυτό το email. ??
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Δημοσίευσηαπό Skoutaras » 15:11 pm 26 03 2009

Γιατι μου κανει πολυ ψεμα αυτη η Ιστορια?επισης πολυ προχειρα στημενο.
Άβαταρ μέλους
Skoutaras
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12:59 pm 22 10 2008

Re: Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 00:34 am 01 04 2009

Καλή σαν κίνηση πάτερ, αλλά θέλει πολυυυυ δουλειά ακόμη μιας και τα αποκόμματα εφημερίδων, των βιβλίων και οι λοιπές δημοσιεύσεις δεν αποτελούν τεκμηρίωση κατά νόμο.
Μακάρι να ήταν δυνατόν ο κάθε ΒΗτης που έχει πρόβλημα με το αλβανικό κράτος να καταθέσει τα έγγραφα των δικαστηρίων επίσημα μεταφρασμένα.
Τελευταία έχουν καταγγελθεί πολλά "λάθη" στην διαδικασία μηχανογράφησης των δημοτολογίων όπου η εθνικότητα πολλών δικών μας στο Αργυρόκαστρο π.χ. έχει γίνει από ελληνική, αλβανική όπως διαπίστωσα από πρώτο χέρι χτες!
Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε ΠΟΤΕ προσφύγει ως ΒΗτες μαζικά στα Αλβανικά δικαστήρια, και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα λάθη της ηγεσίας της Ομόνοιας διαχρονικά, έτσι ώστε να έχουμε σήμερα τεκμηρίωση "αγώνα". Αλλά δεν είναι αργά. Κυρίως τώρα που η Αλβανική νομοθεσία θα εναρμονιστεί σταδιακά με την Ευρωπαϊκή.
Η Αλβανία άλλωστε θα κριθεί από τις επερχόμενες εκλογές, όπου από μέρους μας πρέπει να γίνει έξυπνη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων χωρίς τυμπανοκρουσίες και στα κουτουρού φωνές που ως γνωστόν δεν «συγκινούν» τις Βρυξέλες.
Οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εντάσσεις μεταξύ μας κυρίως (για το θεαθήναι) με τις κλασικές κατηγορίες «εισερχόμενου εθνικισμού» , εκμεταλλευόμενοι και το σύνηθες "απεταξάμην" των πολιτευτών μας... τουλάχιστον αυτό μυρίζει έντονα τελευταία.
Τα λέμε
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 02:43 am 10 04 2009

Το συγκεκριμένο δικαστήριο δέχεται μέχρι και ανώνυμες καταγγελίες.
Όπως και να' χει πάντως αυτοί που σχεδίασαν αυτή την προσφυγή δεν νομίζω να είναι τόσο αφελείς...

Dervitsiotis έγραψε:Τελευταία έχουν καταγγελθεί πολλά "λάθη" στην διαδικασία μηχανογράφησης των δημοτολογίων όπου η εθνικότητα πολλών δικών μας στο Αργυρόκαστρο π.χ. έχει γίνει από ελληνική, αλβανική


Τα πράματα δεν είναι τόσο δύσκολα για να αναδειχθεί κάτι και να στηριχθεί, αλλά ορισμένοι ξέρουν μόνο να προβαίνουν σε απαξιωτικά σχόλια προκειμένου να καλύψουν τη δική τους αδράνεια. Και κάθε φορά που θα χρειαστεί από τα λόγια να περάσουν στις πράξεις θα αρχίσει η καταμέτρηση δικαιολογιών ώστε να αποφύγουν το ποτήριο τούτο.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Κατάθεση προσφυγής στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 09:45 am 12 07 2009

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Προσφυγής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόρειος Ήπειρος, γη ενός ξεχασμένου λαού, θύματος πολέμων και διαφορών μεταξύ Εθνών
Στις 24 Φεβρουαρίου 2009, άτομα ελληνικής εθνικότητας κατέθεσαν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έναν πραγματικά σημαντικό φάκελο, με λεπτομέρειες πολύ σοβαρών παραβιάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, των οποίων θύμα είναι η ελληνική κοινότητα της Αλβανίας.
Κατ’ αρχήν θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα οι Έλληνες της Αλβανίας, μετά την πτώση του καθεστώτος εκείνου το 1991, υπήρξαν και παραμένουν ακόμη θύματα συστηματικών επιθέσεων και προσβολών εκ μέρους του Αλβανικού κράτους και των τοπικών Αρχών, που στόχο έχουν να εξοντώσουν τον λαό αυτό ως μειονότητα εθνική, πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική.
Ο αποπροσδιορισμός του ακριβούς αριθμού των Ελλήνων, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία, από το Αλβανικό κράτος, είναι πραγματικά μια ξεκάθαρη απόδειξη της δυσκολίας αυτού του λαού να αποδείξει ότι το σύνολο του απαριθμεί περί τις 500.000 άτομα και όχι 50.000, όπως θέλει να τους παρουσιάζει το Αλβανικό κράτος. Κατόπιν αυτού, η απουσία μιας σοβαρής Απογραφής έχει ως αποτέλεσμα, να καθίσταται ακόμη και ανύπαρκτη η Ελληνική Μειονότητα, με όλες τις αυτονόητες συνέπειες.
Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, τα άτομα που είχαν την πρωτοβουλία της προσφυγής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έχουν καταθέσει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό από φωνές που δεν ζητούν τίποτε περισσότερο από το να εισακουσθούν, όλοι μαζί, για τις παραβιάσεις στις οποίες υπόκεινται.
Τα βάσανα που περνά αυτή η μειονότητα είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα, ενώ δεν απολαμβάνει ούτε τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και που περιλαμβάνονται σε όσα θα πρέπει να σέβεται η Αλβανία ως υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιθέτως δε, θεωρείται γενικά, ότι γίνονται σεβαστά από την Αλβανία και ότι είναι ασφαλή τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας. Βεβαίως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και απόδειξη αποτελεί η λίστα των παραβιάσεων που ακολουθεί:
Απουσία απογραφής του Ελληνικού πληθυσμού
Περιορισμός της περιφέρειας όπου η Ελληνική μειονότητα αναγνωρίζεται, ενώ δεν αναγνωρίζεται επίσης η μειονότητα και δεν προστατεύονται τα δικαιώματά της, έξω από την περιφέρεια αυτή
Άρνηση αναγνώρισης της προέλευσής της και προσπάθεια αφομοίωσής της με τους κατά τόπον Αλβανούς
Μη απόδοση των δημευθέντων περιουσιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Συστηματική και προοδευτική εξαφάνιση των Ελληνικών σχολείων
Μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας στη Δημόσια Διοίκηση όπου προβλέπεται
Αδικαιολόγητη απαλλοτρίωση των ελληνικών περιουσιών
Κατάσχεση Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Πολύ περιορισμένη παρουσία Ελλήνων εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση
Καθόλου δημοκρατική και δίκαια κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης και των δημοσίων πόρων
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ενάγοντες, εκ των οποίων μερικοί είναι μέλη της “Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου”, εκτιμούν ότι είναι λίαν απαραίτητο να καταγγείλουν σήμερα στη διεθνή σκηνή, την προσβολή εναντίον ολοκλήρου του ξεχασμένου αυτού λαού της Ευρώπης.
Οι ενάγοντες εκτιμούν ότι, αφού οι ένοχες πράξεις και αμέλειες των Αλβανικών Αρχών και ορισμένων κρατικών υπηρεσιών παρουσιάζουν, μια συστηματική επίθεση κατά της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, θα πρέπει, σύμφωνα με το Άρθρο 7 (h) της Συνθήκης της Ρώμης, οι ένοχοι να καταγγελθούν με αποφασιστικότητα και η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας επιτέλους να δικαιωθεί.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ
[email protected]
Τ.Θ. 3740
102 10 ΑΘΗΝΑ
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007


Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form