Συντονιστής: Νέοι
prin apo 100 xronia den ypirxan Alvanoi ara o propapous sou htan Ellhnas h kati allo. oxi pantws Alvanos. h glwssa den exei shmasia.
Το μερος ανηκε στην Βυζαντινη αυτοκρατορια και μετα στην Οθωμανικη
KorcaOrthodox έγραψε:Λοιπον, Γεννηθηκα στην Κορυτσα(μεσα) και ηρθα στην ελλαδα 4ετων. Ειμαι παππου προς παππου Ορθοδοξος Χριστιανος. Κανενας απο τους παππουδες και τις γιαγιαδες μου δεν μιλανε ελληνικα. Λιγα μονον ο παππους μου. Το επιθετο της γιαγιας μου ειναι Παπαγιωργη(papajorgji). Ο Προπαππος μου δουλεβε στο Αγιον Ορος, ενω ο προπροπαππος μου ηταν ιερεας στην Αθηνα και απ'οτι μου εχει πει η γιαγια μου οχι απλως ιερεας νομιζω επισκοπος δεν θυμαμαι καλα. Τωρα εγω αν και δεν πηγα ποτε σε αλβανικο σχολειο εμαθα να διαβαζω και να γραφω αλβανικα μονος μου. Ειμαι περηφανος για την καταγωγη μου και για την Ορθοδοξια μου. Εγω λοιπον που γεννηθηκα μιλωντας αλβανικα, που οι γονεις μου μιλουσαν αλβανικα και οι παππαουδες μου αν και ορθοδοξοι μιλουσαν επισης αλβανικα μονον οι προπροπαππουδες μου μιλουσαν ελληνικα. Α, και ο προππαπος μου ηταν και παρτιζανος Ορθοδοξος φυσικα. Τι ειμαι λοιπον ρε παιδια??? Αλβανος,Βορειοηπειρωτης,Ελληνας??? Ξερετε ποσο ασχημα ειναι να μην ξερεις ποια ειναι πραγματικη καταγωγη σου??? εγω δεν μπορω να πω οτι ειμαι αλβανος 100% ουτε και ελληνας 100% και αγαπαω και τους μεν και τους δεν. και δεν κανω διακρισεις στην θρησκεια ας ειναι και μουσουλμανοι...α, και τελος να πω οτι ειμαι λατρης te serenatabe korcare. Οτι πιο ομορφο εχει να δειξει η κορυτσα...ΖΗΤΩ Η ΚΟΡΥΤΣΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...RROFTE KORCA ORTHODHOKSE
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης