Τώρα είναι 04:59 am 19 09 2021

Μετά την υπηκοότητα τι; Προτάσεις αξιοποιήσεις.

Μετά την υπηκοότητα τι; Προτάσεις αξιοποιήσεις.

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 17:47 pm 22 04 2007

Η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τη Β/Η! Αν μας αξιώσει τελικά ο Θεός να αποκτήσουμε την πολυπόθητη υπηκοότητα, ποιός θα ήταν ο πιο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε προς όφελός μας τη νέα πραγματικότητα;;Σας παρακαλώ, αν μπείτε στον κόπο να απαντήσετε μη γράφετε αερολογίες.....

Κώδικας: Επιλογή όλων
Αλλαξε ο τιτλος και μεταφερθηκαν στον καδο τα πολλαπλα εμπνευσμενα μηνυματα.
## Ενας απο τους θεους##
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό priest » 18:39 pm 22 04 2007

Να πέσουμε στα πόδια των Ελλαδιτών πολιτικών, υπουργών και βουλευτών, εκδοτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοδικηγόρων και να κλάψουμε. Να κλάψουμε πολύ. Να τους μιλήσουμε για το δράμα το δικό μας και της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μήπως και συγκινηθούν και ενδιαφερθούν για τα προβλήματα μας. Και αυτοί σαν καλοί και στοργικοί εθνοπατέρες να μας χαιδέψουν. Να μας χαιδέψουν στο κεφάλι και στην πλάτη και πιο χαμηλά αν τους κάνει κέφι. Εμείς όμως μέχρι να μας λύσουν τα προβλήματα μας, δεν θα μείνουμε αγνώμονες. Όχι, θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης τους. Έτσι θα προπαγανδίζουμε τις θέσεις τους, θα κολλάμε αφίσες με τις αφεντομουτσουνάρες τους, θα ανεμίζουμε σημαίες και θα βαράμε κόρνες και παλαμάκια στις συγκεντρώσεις τους, θα τους κάνουμε τέλος πάντων κάθε θέλημα θεμιτό και αθέμιτο.
Από μέσα μας όμως θα λέμε: "Αμάρτησα για τη Βόρειο Ήπειρο".
Και τότε οι μεγαλοσχήμονες θα συγκινηθούν και θα πουν: "Ναι, αξίζει να ασχοληθούμε και λίγο για τη ΒΗ και τους ΒΗπειρώτες"
και σύνθημα τους θα γίνει το:
"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ"
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 19:48 pm 22 04 2007

Ωραία τα λες βρε priest, αλλά νομίζω σου διέφυγε κάτι!Σου διέφυγε η ύπαρξη των Β/Ητων που τόσα χρόνια ουτε εσύ δεν κατάλαβες τί ρόλο έπαιζαν στην πολιτική!Αντί λοιπόν να αποδίδεις ευθύνες σε όλους αυτούς,που στην τελική δεν έχουν και καμια υποχρέωση,ειρωνεψου και μια φορά αυτές τις κατακουρασμένες ψυχές που έδιναν τέτοιον αγώνα τόσα χρόνια σε Αλβανία και Ελλάδα αλλά οχι με σκοπό να σώσουν τους Β/Ητες αλλά να χτίσουν κανένα σπίτι στα Γιάννενα ή τα Τίρανα! Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας, αυτοί όρισαν τη θέση μας παντού και οχι οι Βουλευτές της Ελλάδος.Ενώ αμέσως μετά φταίμε εμείς οι κοιμισμένοι που δεν ξεσηκωθήκαμε να τους βγάλουμε από τη μέση μπας και ξεπλύνουμε τη ντροπή! Μας φταίνε οι ΄Ελληνες τώρα; Τί νομίζεις μόνο εμάς έχουν έγνοια!και γιατί να έχουν αφου δεν έχουμε ουτε εμεις οι ίδιοι! Εξάλλου αυτοί προνόησαν...μας έδωσαν σχολές, υποτροφίες μπας και βγάλουμε κανένα αξιο εκπρόσωπο αλλά και αυτό απέτυχε αφου οι πολιτικοί μας φροντισαν να στείλουν πρεζόνια και μαχαιροβγάλτες!

Πάλι όμως δεν έγραψες κατι ουσιαστικό.Εγώ περιμένω μήπως σου έρθει έμπνευση....
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό priest » 21:03 pm 22 04 2007

Βασικά δεν είμαι υποχρεωνένος όποτε μπαίνει κάθε καινούριο μέλος στο φόρουμ... ορεξάτο (για να μην χρησιμοποιήσω παράγωγο ρήματος που έγραψε αλλού ο Δερβιτσιώτης) να γράφω από την αρχή τα ίδια πράματα.

Όμως με έπεισες Αμαρυλίδα. Ότι στη σύγχρονη κοινωνία για να πετυχεις αυτό που θες είναι η συνδιαλλαγή, το σκύψιμο και το γλύψιμο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έτσι δεν είναι; Πως θα νοιαστεί ο άλλος αν δεν του δώσεις ένα κίνητρο; όσο ευτελές και να είναι

Να όμως που έρχεσαι σιγά σιγά στα λόγια μου:

Τί νομίζεις μόνο εμάς έχουν έγνοια!και γιατί να έχουν αφου δεν έχουμε ουτε εμεις οι ίδιοι!


Θέλεις λοιπόν πρόταση από μένα. Την έχω γράψει και την ξαναγράφω: Πίεση προς όλες τις πλευρές. Προς κυβερνήσεις, προς κόμματα, προς διεθνή όργανα, προς οτιδήποτε σχετικό και άσχετο. Πίεση μέχρι σπάσιμο νεύρων.
Πίεση για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και να δώσουμε το ηχηρό μηνυμα ότι η Βόρειος Ήπειρος δεν πέθανε.
ΠΙΕΣΗ όμως όχι προσεταιρισμό.
Θα απαιτήσουμε δεν θα παρακαλέσουμε.
Ναι! το έχω γράψει δεκάδες φόρες. Εμείς πρέπει να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε. Δεν θα μας φταίξουν οι Ελλαδίτες για αυτά που δεν είμαστε εμείς ικανοί ή καλύτερα αδρανείς. Η αδράνεια όμως δεν πρέπει να αντικατασταθεί με γλύψιμο και προσεταιρισμό.

Στο κάτω κάτω κι αν γινόταν κάποια κίνηση ουσιαστική σιγά μην την κάναμε βούκινο απο δω μέσα!

Όσο για τα παράπονα σου ως προς την ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ, αυτά εννοείς προφανώς, έχουν ανοιχτεί ήδη αρκετές θεματικές ενότητες. Σε παραπέμπω σε αυτές. Διάβασε τες πρώτα και τα ξαναλέμε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 23:17 pm 22 04 2007

Φίλε priest από τα δικά μου λεγόμενα(γιατί για τις κινήσεις και τις απόψεις άλλων δεν γουστάρω να απολογούμαι εγώ)παρεξήγησες κάτι: ουδέποτε μίλησα για σκύψιμο, γλύψιμο και τέτοια συναφή!Αυτά ήταν τακτική των "πολιτικών" που ανέδειξε ντρεπόμενη η Β/Η μέχρι τώρα και των απογόνων τους!Τα καταδικάζω όσο τίποτε άλλο!Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που άρχισα να γράφω στο φόρουμ.Έχουν δεί και μένα τα μάτια μου πολλά και πίστεψέ προβληματίζομαι πολυ!
Το οτι έτυχε να αναφέρω σε άλλο topic κάποια ονόματα στα πλαίσια αστείων δεν σημαίνει πως ανήκω σε ομάδα ειδωλολατρών που κάποιοι πρόλαβαν να σχολιάσουν, ουτε σε ομάδα γλυφτών που θέλει κάπου να βολευτεί(άλλωστε δεν έχω μπεί καν στην αγορά εργασίας για να επιδιώκω τόσο επιτακτικά κάτι τέτοιο)!
Πίεση priest από το πουθενά δεν μπορεί να ασκηθεί.Για κάτι τέτοιες πιέσεις μιλούσαν και οι δικοί μας και τα έχουν κάνει χειρότερα από τα κακάσχημα μούτρα τους! Τί να ανακοινώσουν;Μήπως έχουν και τίποτα;Και να έχουν, συγκριτικά με τα χρόνια που "παλεύουν" είναι απειροελάχιστα,άξια ντροπής και μόνο!
Εγώ δεν θα μιλήσω για προσήλωση και προσεταιρισμό αλλα για συνεργασία και μάλιστα με αυστηρές προυποθέσεις! Και μαι τέτοια συνεργασία θα προτιμούσα να λάβει χώρα με τη δεξιά και να έχει και την επιθυμητή απήχηση!Αυτό είναι το μήνυμά μου!!!!

ΑΑΑ, για κλαψουρίσματα μη μου λες..παλιά τεχνική!Τη χρησιμοποιούσαν οι δική μας μπας και αποκομίσουν καμιά επιδότηση-οικον.βοήθεια από Ελλάδα,Αμερικές και τέτοια!Πετύχαινε για την τσέπη τους μόνο...πάλι τέτοιες ντροπές να κάνουμε;;;
Τελευταία επεξεργασία από AMARYLIS και 23:47 pm 22 04 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: ΘΕΕ μου τι πρέπει να κάνουμε;;;;

Δημοσίευσηαπό Λαζαρος » 23:46 pm 22 04 2007

AMARYLIS έγραψε:Η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τη Β/Η! Αν μας αξιώσει τελικά ο Θεός να αποκτήσουμε την πολυπόθητη υπηκοότητα, ποιός θα ήταν ο πιο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε προς όφελός μας τη νέα πραγματικότητα;;Σας παρακαλώ, αν μπείτε στον κόπο να απαντήσετε μη γράφετε αερολογίες.....

Nα συμπεριφερθουμε αποτελεσματικα, έτσι όπως συμπεριφερθηκαν μερικοί για να παρουμε την (τη δεσμευση) της ιθαγενειας.
Το σημαντικοτερο ειναι να σχεδιασουμε εμεις οι ΒΗ το μελλον της ΒΗ και κυριως να μην εμπιστευτουμε το μελλον μας στα Κομματα. Αυτα ουτε σχεδιαζουν ούτε ειναι ικανα να υλοποιησουν αυτα που σχεδιαζουν. Και προπαντων να μην δεχθουμε να μας αρμεξουν σαν προβατα, ανθρωποι ή ομαδες ανθρωπων που εκμεταλλευονατι ακομη και τη ΒΗ στην κατασταση που βρίσκεται για προσωπικά οφέλη. (Μπορουμε ευκολα να τους καταλαβουμε και ας μην κρυβομαστε)
Άβαταρ μέλους
Λαζαρος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 01:33 am 02 05 2006
Τοποθεσία: Βρυσερά Δρόπολης

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 23:51 pm 22 04 2007

Έχεις την ψευδαίσθηση Λάζαρε οτι την ιθαγένεια την έχουμε "δώρο"από δικούς μας χειρισμούς και πιέσεις;;;;;Απατάσαι οικτρά αγαπητέ! Άλλα είναι στη μέση.....
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Λαζαρος » 23:55 pm 22 04 2007

AMARYLIS έγραψε:Έχεις την ψευδαίσθηση Λάζαρε οτι την ιθαγένεια την έχουμε "δώρο"από δικούς μας χειρισμούς και πιέσεις;;;;;Απατάσαι οικτρά αγαπητέ! Άλλα είναι στη μέση.....

Δεν μου αρεσει η σιγουρια σου. Δεν απευθυνεσαι σε ασχετους
Άβαταρ μέλους
Λαζαρος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 01:33 am 02 05 2006
Τοποθεσία: Βρυσερά Δρόπολης

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 13:03 pm 23 04 2007

Ξεσηκωμός, πίεση, ένωση, απαίτηση, δίκαιο και σωστό είναι φυσικά η μια πλευρά της εξίσωσης. Η δεύτερη είναι γνωστή από τη γέννεσή μας, το διαίρε και βασίλευε. Όπως και άλλη μια φημισμένη εξίσωση είναι η/οι πολιτική/οί και η άλλη της πλευρά (της εξίσωσης - του ekuacioni βρε αδερφέ) είναι προσωπικό όφελος, προσωπικό όφελος, προσωπικό όφελος... (συγγνώμη παρασύρθηκα), βλέψεις, δόξα, χρήμα, αναγνώριση. Είναι ωραία τα Μαθηματικά!

Τώρα, εμείς τι ρόλο βαράμε; Καλή ερώτηση. Εμείς συνάδελφοι είμαστε η μάζα. Θέλοντας και μη κάποια αδράνεια πάντα θα την έχουμε. Τελικά και η Φυσική είναι στο κόλπο.
Άβαταρ μέλους
Yiannis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 02:28 am 08 12 2005

Δημοσίευσηαπό priest » 01:10 am 24 04 2007

AMARYLIS έγραψε:Για κάτι τέτοιες πιέσεις μιλούσαν και οι δικοί μας και τα έχουν κάνει χειρότερα από τα κακάσχημα μούτρα τους! Τί να ανακοινώσουν;Μήπως έχουν και τίποτα;Και να έχουν, συγκριτικά με τα χρόνια που "παλεύουν" είναι απειροελάχιστα,άξια ντροπής και μόνο!


Τα έχουμε ξαναπεί πρόσφατα, γιατί γίνεσαι τόσο στρίγκλα;
Και γω καταδικάζω τα άτομα που υπονοείς, μόνο κακό κάνουν. Όχι όμως την ΙΔΕΑ. Γιατί είναι ιερή και μόνο σε αυτήν μπορούμε να βασιστούμε και από αυτήν μόνο μπορούμε να περιμένουμε. Οι Βορειοηπειρώτες πιστεύουν σε αυτήν την ιδέα. Γιατί εμείς είμαστε η βάση της, η μαγιά. Και όχι οι καιροσκόποι.

Εγώ δεν θα μιλήσω για προσήλωση και προσεταιρισμό αλλα για συνεργασία και μάλιστα με αυστηρές προυποθέσεις! Και μαι τέτοια συνεργασία θα προτιμούσα να λάβει χώρα με τη δεξιά και να έχει και την επιθυμητή απήχηση!Αυτό είναι το μήνυμά μου!!!!


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :lol: :lol: :lol:
ΝΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ

ΑΑΑ, για κλαψουρίσματα μη μου λες..παλιά τεχνική!Τη χρησιμοποιούσαν οι δική μας μπας και αποκομίσουν καμιά επιδότηση-οικον.βοήθεια από Ελλάδα,Αμερικές και τέτοια!Πετύχαινε για την τσέπη τους μόνο...πάλι τέτοιες ντροπές να κάνουμε;;;


Εσύ μου τα μαθες αυτά!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 10:14 am 24 04 2007

Για να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη σωρεία συκοφαντιών που λαμβάνει χώρα σ’ αυτό το φόρουμ απέναντι στο πρόσωπό μου θα πω μόνο τα εξής(λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ σε επίπεδο δημοτικού για να με καταλάβουν κάποιοι):
1. Ο Χ Ι στη δημιουργία Β/Ητικού κόμματος στην Ελλάδα
2. Σταδιακή απόσυρση των Β/Ητων πατεράδων «πολιτικών» από το πολιτικό προσκήνιο στην Αλβανία και αντικατάστασή τους από νέες φυσιογνωμίες με πολιτικό ανάστημα, ήθος και θέληση για δυναμική παρουσία της μειονότητας μας στο Αλβανικό κοινοβούλιο(επιτέλους να βγάλουμε ομόφωνα βουλευτές από τις ψήφους μας και οχι από τη λίστα επικρατείας!!!!!-εξάλλου με το νέο νόμο που θα ψηφιστεί αυτή τη φορά την έχουμε βαμμένη).Αυτό θα ενισχύσει τις πιέσεις και τις διεκδικήσεις μας τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο(επενδύσεις, παιδεία, παράδοση κ.α). Προϋποθέτει όμως συσπείρωση όλων των Β/Ητων που μέχρι στιγμής ήταν όνειρο θερινής νυκτός!
3. Παράλληλα, λήψη πρωτοβουλίας από άξια και μη διεφθαρμένα άτομα για διείσδυση στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα(ΕΥΧΟΜΑΙ τα πιο άξια εξ αυτών να είναι δεξιοί, να πετύχουν συσπείρωση στο πρόσωπό τους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Β/Ητων ώστε οι πιέσεις που θα ασκηθούν σε κάθε τομέα να είναι απολύτως δικαιολογημένες!!! Το έργο τους θα έχει διπλή δυσκολία. Αυτό γιατί αφενός μεν θα παλέψουν να πείσουν για το πρόσωπό τους αφετέρου για την ιδεολογία που πρεσβεύουν-κάποιοι θα τους κοσμήσουν με διάφορα επίθετα, κομματόσκυλα και δε σημαζεύεται- αλλά ας πάρουν την πρωτοβουλία και ας έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη. Ας κυνηγήσουν πρωταρχικώς το σκοπό ΜΑΣ : ανύψωση του ονόματος των Β/Ητων μεταφορικά και κυριολεκτικά σε όλα τα επίπεδα σε Ελλάδα και Αλβανία μέσω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ μονοπατιών και ας απολαύσουν δευτερευόντως, αν το θέλουν και το πετύχουν, την προσωπική ανάδειξη, τη δόξα…. και ό,τι άλλο τους αξίζει!)
4. Στενή συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των εκπροσώπων μας σε Αλβανία και Ελλάδα. Μόνο με κοινές στρατηγικές και «επιθέσεις» θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
5. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την εκπροσώπησή μας στο ευρωκοινοβούλιο, πράγμα σημαντικό για να ακουστεί η φωνή μας διεθνώς.

Αγαπητοί συνομιλητές, αυτές είναι χονδρικά οι προτάσεις μου! Δεν έχω το χρόνο να τις αναλύσω περαιτέρω ώστε να αποφύγω τυχόν αντιδράσεις. Ούτε ζω με την ψευδαίσθηση οτι θα μπορούσαν να είναι όλα τόσο ιδανικά και αθώα. Είναι λογικό να υπάρχουν παρεκκλίσεις ειτε σε πολιτικό ειτε σε προσωπικό επίπεδο αλλά ας μην είναι τόσο ισχυρές ώστε να βγάλουν τη μειονότητά μας από την πορεία που της αξίζει! Μην αντιδράτε έτσι στην τυχόν ύπαρξη προσωπικών οφελών. Μακάρι να υπάρξουν άτομα που θα τρέξουν, που θα χάσουν τον ύπνο τους(με την καλή την έννοια) και θα αγχωθούν για να επιφέρουν νόστιμους καρπούς στους Β/Ητες, και ας ανταμειφθούν με το παραπάνω….ΑΛΛΑ να ΤΡΕΞΟΥΝ πραγματικά και όχι εικονικά δίνοντας στους Β/Ητες «συνταγές με ουσίες placebo».

Keravnie σ'ευχαριστώ πολύ!Είσαι αξιαγάπητος!Αφου είσαι δεξιός σε συγχωρώ παρά τις αμέτρητες κακίες! Όσο για σένα priest,που θα μου πάει, θα σε φέρω από τα άκρα στο κέντρο! :lol: :lol: :lol:
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 11:13 am 24 04 2007

...
Τελευταία επεξεργασία από Dervitsiotis και 21:44 pm 01 05 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό Rikela » 13:19 pm 24 04 2007

AMARYLIS έγραψε:Για να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη σωρεία συκοφαντιών που λαμβάνει χώρα σ’ αυτό το φόρουμ απέναντι στο πρόσωπό μου θα πω μόνο τα εξής(λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ σε επίπεδο δημοτικού για να με καταλάβουν κάποιοι):
1. Ο Χ Ι στη δημιουργία Β/Ητικού κόμματος στην Ελλάδα
2. Σταδιακή απόσυρση των Β/Ητων πατεράδων «πολιτικών» από το πολιτικό προσκήνιο στην Αλβανία και αντικατάστασή τους από νέες φυσιογνωμίες με πολιτικό ανάστημα, ήθος και θέληση για δυναμική παρουσία της μειονότητας μας στο Αλβανικό κοινοβούλιο(επιτέλους να βγάλουμε ομόφωνα βουλευτές από τις ψήφους μας και οχι από τη λίστα επικρατείας!!!!!-εξάλλου με το νέο νόμο που θα ψηφιστεί αυτή τη φορά την έχουμε βαμμένη).Αυτό θα ενισχύσει τις πιέσεις και τις διεκδικήσεις μας τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο(επενδύσεις, παιδεία, παράδοση κ.α). Προϋποθέτει όμως συσπείρωση όλων των Β/Ητων που μέχρι στιγμής ήταν όνειρο θερινής νυκτός!
3. Παράλληλα, λήψη πρωτοβουλίας από άξια και μη διεφθαρμένα άτομα για διείσδυση στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα(ΕΥΧΟΜΑΙ τα πιο άξια εξ αυτών να είναι δεξιοί, να πετύχουν συσπείρωση στο πρόσωπό τους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Β/Ητων ώστε οι πιέσεις που θα ασκηθούν σε κάθε τομέα να είναι απολύτως δικαιολογημένες!!! Το έργο τους θα έχει διπλή δυσκολία. Αυτό γιατί αφενός μεν θα παλέψουν να πείσουν για το πρόσωπό τους αφετέρου για την ιδεολογία που πρεσβεύουν-κάποιοι θα τους κοσμήσουν με διάφορα επίθετα, κομματόσκυλα και δε σημαζεύεται- αλλά ας πάρουν την πρωτοβουλία και ας έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη. Ας κυνηγήσουν πρωταρχικώς το σκοπό ΜΑΣ : ανύψωση του ονόματος των Β/Ητων μεταφορικά και κυριολεκτικά σε όλα τα επίπεδα σε Ελλάδα και Αλβανία μέσω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ μονοπατιών και ας απολαύσουν δευτερευόντως, αν το θέλουν και το πετύχουν, την προσωπική ανάδειξη, τη δόξα…. και ό,τι άλλο τους αξίζει!)
4. Στενή συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των εκπροσώπων μας σε Αλβανία και Ελλάδα. Μόνο με κοινές στρατηγικές και «επιθέσεις» θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
5. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την εκπροσώπησή μας στο ευρωκοινοβούλιο, πράγμα σημαντικό για να ακουστεί η φωνή μας διεθνώς.

Αγαπητοί συνομιλητές, αυτές είναι χονδρικά οι προτάσεις μου! Δεν έχω το χρόνο να τις αναλύσω περαιτέρω ώστε να αποφύγω τυχόν αντιδράσεις. Ούτε ζω με την ψευδαίσθηση οτι θα μπορούσαν να είναι όλα τόσο ιδανικά και αθώα. Είναι λογικό να υπάρχουν παρεκκλίσεις ειτε σε πολιτικό ειτε σε προσωπικό επίπεδο αλλά ας μην είναι τόσο ισχυρές ώστε να βγάλουν τη μειονότητά μας από την πορεία που της αξίζει! Μην αντιδράτε έτσι στην τυχόν ύπαρξη προσωπικών οφελών. Μακάρι να υπάρξουν άτομα που θα τρέξουν, που θα χάσουν τον ύπνο τους(με την καλή την έννοια) και θα αγχωθούν για να επιφέρουν νόστιμους καρπούς στους Β/Ητες, και ας ανταμειφθούν με το παραπάνω….ΑΛΛΑ να ΤΡΕΞΟΥΝ πραγματικά και όχι εικονικά δίνοντας στους Β/Ητες «συνταγές με ουσίες placebo».Συμφωνώ σε όλα μαζί σου Αμαρυλλίς.
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.......
Άβαταρ μέλους
Rikela
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 22:36 pm 18 03 2006
Τοποθεσία: ag.saranda

Δημοσίευσηαπό Αννη » 00:42 am 25 04 2007

Never Surrender έγραψε:
ΛΑΖΑΡΟΣ έγραψε:
Αννη έγραψε:Λάζαρε μη γίνεσαι κακός, γτ και να θες να κάνεις κάτι τέτοιο με τις νέες ρυθμίσεις στην παιδεία στο 3ο 4...θα βλέπω το Πολυτεχνείο απ΄τα κάγκελα της Στουρνάρη!!
Κατι μου λεει οτι ειναι ρυθμισεις της ΝΔ


Κατι μου λεει οτι κατακρινει τις καταληψεις και οχι τις ρυθνμισεις η Αννη... :roll:


Αυτό εννοούσα Λάζαρε..

Το ξερα ότι μπορώ να βασίζομαι πάνω σου never.. :P :P
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...
Άβαταρ μέλους
Αννη
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 00:46 am 17 01 2007
Τοποθεσία: Γράψη-Κάτω Δρόπολη

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 22:28 pm 25 04 2007

Κάνατε και γλώσσα,γραμματική,συντακτικό στο Πολυτεχνείο;;;;Φαίνεται :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 18:25 pm 28 04 2007

Δώστε ένα τέλος Β/Ητες στα μικροσωματία, μικροομοσπονδίες, μικροσυλλόγους που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι διχόνοια και αλληλοκατίνιασμα!Δεν θα έλθουν έτσι τα ουσιώδη αποτελέσματα!Πρέπει να ενωθούμε, να επανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας.Αυτό που γίνεται συμφέρει μόνο τις κυβερνήσεις, ΟΧΙ εμας!Μόνο ανα αποκτήσουμε δύναμη θα μας λάβουν υπόψιν, καταλάβετέ το αυτό!!!!
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 19:23 pm 30 04 2007

Λες να είναι βαλτή του Ποπότση :D
Άβαταρ μέλους
Yiannis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 02:28 am 08 12 2005

Re: Μετα την υπηκοοτητα τι;Προτασεις αξιοποιησεις.

Δημοσίευσηαπό keravnios » 03:31 am 03 05 2007

AMARYLIS έγραψε:Η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τη Β/Η! Αν μας αξιώσει τελικά ο Θεός να αποκτήσουμε την πολυπόθητη υπηκοότητα, ποιός θα ήταν ο πιο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε προς όφελός μας τη νέα πραγματικότητα;;Σας παρακαλώ, αν μπείτε στον κόπο να απαντήσετε μη γράφετε αερολογίες.....

Πρώτα απ' όλα θα προσπαθήσω να συνετιστώ με την αισθητικη του θεού και έπειτα με την προτροπή της συντάκτριας να αποφύγω τις αερολογίες. Δυστυχώς δεν μας εξήγησε σε εμάς τους πτωχούς τω πνεύματι πως ορίζονται οι αερολογίες αλλά θα προσπαθήσω παρ' αυτά να δώσω μια απάντηση.

AMARYLIS έγραψε:Αντί λοιπόν να αποδίδεις ευθύνες σε όλους αυτούς,που στην τελική δεν έχουν και καμια υποχρέωση,ειρωνεψου και μια φορά αυτές τις κατακουρασμένες ψυχές που έδιναν τέτοιον αγώνα τόσα χρόνια σε Αλβανία και Ελλάδα αλλά οχι με σκοπό να σώσουν τους Β/Ητες αλλά να χτίσουν κανένα σπίτι στα Γιάννενα ή τα Τίρανα! Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας, αυτοί όρισαν τη θέση μας παντού και οχι οι Βουλευτές της Ελλάδος.Ενώ αμέσως μετά φταίμε εμείς οι κοιμισμένοι που δεν ξεσηκωθήκαμε να τους βγάλουμε από τη μέση μπας και ξεπλύνουμε τη ντροπή! Μας φταίνε οι ΄Ελληνες τώρα; Τί νομίζεις μόνο εμάς έχουν έγνοια!και γιατί να έχουν αφου δεν έχουμε ουτε εμεις οι ίδιοι! Εξάλλου αυτοί προνόησαν...μας έδωσαν σχολές, υποτροφίες μπας και βγάλουμε κανένα αξιο εκπρόσωπο αλλά και αυτό απέτυχε αφου οι πολιτικοί μας φροντισαν να στείλουν πρεζόνια και μαχαιροβγάλτες!

Συμφωνώ απόλυτα πως υπεύθυνοι για την θέση μας είμαστε εμείς είμαστε οι ίδιοι οι βορειοΗπειρώτες πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Βέβαια δεν ξέρω πως αυτό μεταφράζονται ότι "δεν μας φταίνε οι Έλληνες τώρα". Δηλαδή φταίμε εμείς, όχι οι Έλληνες, άρα εμείς δεν είμαστε Έλληνες. Ρε τι παρατηρεί κανεις αμα διαβάζει τα ποστς.

Priest έγραψε:Όμως με έπεισες Αμαρυλίδα. Ότι στη σύγχρονη κοινωνία για να πετυχεις αυτό που θες είναι η συνδιαλλαγή, το σκύψιμο και το γλύψιμο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έτσι δεν είναι; Πως θα νοιαστεί ο άλλος αν δεν του δώσεις ένα κίνητρο; όσο ευτελές και να είναι
Να όμως που έρχεσαι σιγά σιγά στα λόγια μου:
Θέλεις λοιπόν πρόταση από μένα. Την έχω γράψει και την ξαναγράφω: Πίεση προς όλες τις πλευρές. Προς κυβερνήσεις, προς κόμματα, προς διεθνή όργανα, προς οτιδήποτε σχετικό και άσχετο. Πίεση μέχρι σπάσιμο νεύρων.

Γιατί νομίζετε ότι οι σύγχρονη κοινωνία έχει τόσες διαφορές από τις παλαιώτερες. Εμένα μου φαίνεται πως πάντα υπήρχαν δυνατοί και αδύνατοι πλούσιοι και φτωχοί. Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να πιέσουμε, αρκεί να βρούμε τον σωστό τρόπο να πιέσουμε και την κατάλληλη δύναμη. Τον τρόπο δεν τον γνωρίζω ακριβώς αλλά την δύναμη ξέρω πολύ καλά πως μπορούμε να την αντλήσουμε από δύο και μόνους παράγοντες. Την συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

AMARYLIS έγραψε:ουδέποτε μίλησα για σκύψιμο, γλύψιμο και τέτοια συναφή!

Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι έκρυψες την συμπάθειά σου προς την ΝΔ

Yiannis έγραψε:Τώρα, εμείς τι ρόλο βαράμε; Καλή ερώτηση. Εμείς συνάδελφοι είμαστε η μάζα. Θέλοντας και μη κάποια αδράνεια πάντα θα την έχουμε. Τελικά και η Φυσική είναι στο κόλπο.

Έχουμε και κάποια δυναμική όμως Γιάννη.

Πρώτα απ' όλα Αμαρυλίς δεν είμαι δεξιός. Είμαι από εκείνους που γράφουν και με τα δύο χέρια, γιατί η δασκάλα στην πρώτη δημοτικού με υποχρέωνε να γραφω με το δεξί. Τελικά συνήθισα και με τα δύο. Έχω καταφέρει να ξεχωρίσω τις πολιτικές τις κοινωνικές και τις πατριωτικές μου πεποιθήσεις Αμαρυλίς. Κοινωνικά ίσως να είμαι πιο κομουνιστής και από τον Γιάννη. Για αυτό μην βιάζεσαι να μου βάλεις πινακίδα.

Και τέλος θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το πολύ ενδιαφέρον κειμενάκι.
AMARYLIS έγραψε:Δώστε ένα τέλος Β/Ητες στα μικροσωματία, μικροομοσπονδίες, μικροσυλλόγους που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι διχόνοια και αλληλοκατίνιασμα!Δεν θα έλθουν έτσι τα ουσιώδη αποτελέσματα!Πρέπει να ενωθούμε, να επανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας.Αυτό που γίνεται συμφέρει μόνο τις κυβερνήσεις, ΟΧΙ εμας!Μόνο ανα αποκτήσουμε δύναμη θα μας λάβουν υπόψιν, καταλάβετέ το αυτό!!!!

Πρώτα απ' όλα κάποιοι μικροσύλλογοι υπάρχουν σε αυτην την χώρα εδώ και τουλάχιστον 17 χρόνια και έχουν προσφέρει τόσα στις περιοχές που εκπροσωπούν που εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι που αναφέρεσαι σε αυτούς. Όταν λες να επανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας τι ακριβώς εννοείς? ποιοι είμαστε και δεν το ξέρουμε? τέτοια λόγια νομίζω μόνο από κάτι καραμανλήδες, γιωργάκηδες και συναφείς επαγγελματίες μπορούν να ακουστούν

Και μετά από όλα αυτά, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω φίλη Αμαρυλίς για άλλη μια φορά, αλλά από τα παραπάνω δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή που να μην είναι αερολογία. Από την πρώτη λέξη της δημοσίευσής σου μέχρι την τελευταία δική μου. Γιατί τίποτα από αυτά που γράφονται δεν αποτελούν πρόταση. Απλές αερολογίες. Θυμάμαι στο γυμνάσιο μαθαίναμε για την στάση του νικα. Ξέρετε γιατί απέτυχε? όχι γιατί η Θεοδώρα είχε ωραία μπούτια αλλά γιατί ήταν ένα κίνημα χωρίς καθαρούς στόχους. Είχε ενθουσιασμό, αγανάκτηση, πάθος, δύναμη αλλά δεν είχε ξεκάθαρους στόχους.

Υ.Γ.
Ο όποιος θεός του φόρουμ να αναλογιστεί μήπως έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ. Θα μπορούσε να μου ζητήσει να σβήσω την "προσβλητική" φράση και να μείνει εκεί το υπόλοιπο κείμενο. Θα έστελνα πμ αλλά δεν μας έκανε την τιμή να μας πει ποιος είναι.
Φιλικά πάντα
Τελευταία επεξεργασία από keravnios και 03:49 am 03 05 2007, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 03:36 am 03 05 2007

Dervitsiotis έγραψε:...

Ο "ψηλά τον αμανέ" κράτησε και αυτό το πόστ της σιωπής μου... τι θέλει να πεί ο ποιητής...? Φιλικά κια με χιούμορ πάντα... χαχα...
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό vlaxogomenos » 04:18 am 03 05 2007

Ειναι σιωπηλη λογοκρισια.
Ο εξυπνος παραδεχεται..
Ο πονηρος δικαιολογειται...
Ο βλακας επιμενει...
Άβαταρ μέλους
vlaxogomenos
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 744
Εγγραφή: 23:15 pm 13 02 2007
Τοποθεσία: Εξαρχεια-Λιβαδεια (Βοιωτιας)

Επόμενο

Επιστροφή στο Η προταση σου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form