Τώρα είναι 15:24 pm 26 11 2022

Η ματιά μας στο μέλλον... Δράση: "Βόρειος Ήπειρος 2020"

Η ματιά μας στο μέλλον... Δράση: "Βόρειος Ήπειρος 2020"

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:27 pm 23 04 2007

Ας σταματήσουμε επιτέλους τον κοκκορο-κοτο πόλεμο μεταξύ μας!
Ανοίγω ένα νέα θέμα όπου όποιος από εσάς έχει άποψη για το πως θα θέλουμε να είμαστε το 2020 (πιθανή χρονιά που η Αλβανία θα είναι πολύ κοντά στην Ευρώπη έστω και με ειδικό καθεστώς). Τότε δεν θα υπαρχουν σύνορα, τότε μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη θα μας δώσει προοπτικές και ένα ισχυρό μέλλον!
Οπότε ρωτάω ευθέως: Πως θέλετε να είμαστε το 2020? Με συγκεκριμένα παραδείγμα και οράματα για τον τόπο σας, το χωριό σας, ακόμη και την γειτονιά σας, το σπίτι σας, τον κήπο σας... :conf:

Το όραμά σας για την οικονομία, την εκπαίδευση, τα έργα υποδομής, την υγεία, την αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό, την ασφάλεια, την επιστήμη, την καινοτομία... Ας μιλήσουμε λοιπόν για το μέλλον της πατρίδας...

Feel free, open your mind and provide your vision!!! Ας αρχήσουμε να βάζουμε μερικά λιθαράκια μόνοι μας.

Υπόσχομαι προσωπικά να αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί και να συλλέξω σε μία ολοκληρωμένη έκθεση, δομημένη και τεκμηριωμένη ανά τομέα και ανά περιοχή ... για πάσα χρήση!... Και παρακαλώ προσωπικά ως χάρη: μακριά από πολιτικούς, κόμματα και προσκολλημένες στο παρελθόν πεσιμιστικές απόψεις...
Την πατρίδα την αγαπάμε όταν σκεφτομαστε το μέλλον της και όχι το μέλλον μας στην Ελλάδα!

Υ.Γ.1. Εάν έχετε κάποια σχετικά κείμενα από εφημερίδες, ημερίδες, από το πρόγραμμα στόχους της ΝΕΒ ή ακόμη και κομματικά προγράμματα (γέλιο!)... καλοδεχούμενα αναφέροντας την πηγή σας βέβαια!
Υ.Γ.2. Για να δούμε τι απίδια θα πιάσει ο σάκος...
Τελευταία επεξεργασία από Dervitsiotis και 15:36 pm 23 04 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό ilias » 13:53 pm 23 04 2007

φίλε μου Dervitsiotis. το θέμα που θέτεις έχει θεωρητική και πρακτική διάσταση (όπως λέει και ένα ανέκδοτο : θεωρητικά έχουμε 100.000€, πρακτικά όμως 2 που..νες - όποιος δεν το ξέρει σε pm).

θεωρητικά λοιπόν και πάντα προσωπικά μιλώντας, θα ήθελα να υπάρξει ανάπτυξη στην ΒΗ ή νότιο αλβανία ή όπως θέλετε πείτε το. Η ανάπτυξη έχει να κάνει κυρίως με οικονομική ανάπτυξη. αυτό θέλει μια συντονισμένη και με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους πολιτική από κρατικούς - τοπικούς φορείς. Πρέπει να υπάρχει σιγουριά και σταθερότητα ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις, να δοθεί προτεραιότητα σε τομείς παραγωγής σε άνθηση και με προοπτική (τουρισμός ? τεχνολογία ? - τι είδους ? ), να γίνουν σχετικές μελέτες, να δοθούν κίνητρα για επιστροφή ανθρώπινου κεφαλαίου υψηλού επιπέδου (υπάρχει) και πολλά άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ ετούτη τη στιγμή.

πρακτικά ο κάθε ένας μας θα κοιτάξει το προσωπικό του συμφέρων. αν συνδυαστεί το προσωπικό συμφέρων μας με το συμφέρων εκείνου του τόπου κάτι μπορεί να γίνει.

η ευρωπαϊκή προοπτική είναι μονόδρομος.
(R)evolution :ctf2: :ctf2: :ctf2:
Άβαταρ μέλους
ilias
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 943
Εγγραφή: 22:58 pm 16 01 2006

Δημοσίευσηαπό priest » 00:40 am 24 04 2007

Σε πρώτη φάση και με δυο λέξεις να δωθεί ώθηση στον αγροτουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αλλά για να γίνουν αυτά και άλλα μας χρειάζονται τρία πράματα απλά που δεν τα έχουμε: νερό, ηλεκτρικό και δρόμοι.
Ας τα αποκτήσουμε αυτά μέχρι το 2020 (κι όμως είναι μόνο 13 χρόνια ακόμα) και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Αρκεί να μη λακισουμε για τα καλά.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 13:58 pm 24 04 2007

...
Τελευταία επεξεργασία από Dervitsiotis και 21:56 pm 01 05 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:13 pm 24 04 2007

...
Τελευταία επεξεργασία από Dervitsiotis και 21:56 pm 01 05 2007, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 16:38 pm 24 04 2007

Δερβιτσιώτη, σε δύο μέρες θα σου έχω ετοιμάσει βάσει πολιτικού σχεδιασμού όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την πολύπλευρη ανέληξη της Β/Η. Απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή τους.....ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.....Ν Ε Ο Ι Κ ΑΘ Ο Δ Η Γ Η Τ Ε Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό Λαζαρος » 12:03 pm 25 04 2007

Υποσχομαι ότι θα γραψω τη θεση μου για το πως νομιζω οτι ειναι η κατασταση της ΒΗ το 2020
Άβαταρ μέλους
Λαζαρος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 01:33 am 02 05 2006
Τοποθεσία: Βρυσερά Δρόπολης

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 12:48 pm 29 04 2007

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί τη συνέχεια της προσωπικής μου άποψης για το τι πρέπει να γίνει για την ανέλιξη της Β/Η και των Β/Ητων!).

Ξεκινώντας λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω και πάλι πως ακόμη και το καλύτερο σχέδιο οργάνωσης και ανάπτυξης ενός τόπου ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη αποτελεσματικά εάν δεν στηριχτεί σε ισχυρές πολιτικές πλάτες. Και εμείς οι Β/Ητες, υπό τις δεδομένες συνθήκες, είμαστε διπλά προνομιούχοι ΕΑΝ και μόνο καταφέρουμε να τις εκμεταλλευτούμε σωστά. Πώς;;;;; Η απάντηση είναι απλούστατη: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στα πρόσωπα λίγων και καλών ατόμων τόσο σε Αλβανία όσο και σε Ελλάδα ώστε να ξεκινήσουμε από μια δυναμική κοινοβουλευτική και γιατί όχι στο μέλλον κυβερνητική εκπροσώπηση! Από κει και πέρα όλα θα πάψουν να είναι φρούδες ελπίδες! Τα αρχικά λίγα άτομα θα γίνουν περισσότερα(όχι μόνο σε κοινοβούλια αλλά και σε κομβικές θέσεις του δημοσίου άξονα) και ένας τέτοιος φαύλος κύκλος θα «γεννά» ολοένα και περισσότερα κίνητρα για τους Β/Η. Στόχος αυτών των εκπροσώπων(πέραν της δικής τους υστεροφημίας και ότι αυτό συνεπάγεται-γιατί δεν μπορεί να εξαλειφθεί) θα πρέπει να είναι : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Β/Ητων ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
- Εξασφάλιση κονδυλίων, κρατικών ή ευρωπαϊκών, για την προώθηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων παντός τύπου.
- Εξασφάλιση κονδυλίων, κρατικών ή ευρωπαϊκών, για την βελτίωση οδικού δικτύου, ύδρευσης και άλλων συνθηκών καθημερινής διαβίωσης(πολιτιστικά κέντρα κ.α) και ανάθεσή τους αποκλειστικά σε ανάλογες εταιρείες Β/Ητων.
- Πολύπλευρη εκμετάλλευση των περιοχών που προσφέρονται για τουριστική ανάπτυξη-κυρίως αγροτουρισμό και εναλλακτικό τουρισμό ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των περιοχών (αναζήτηση και ανάδειξη ιστορικών χώρων, προώθηση παραδοσιακών ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων, νυχτερινών κέντρων κ.α με διαφημιστικές καμπάνιες όλων των ειδών, εγχώριες και διεθνείς)
- Εξασφάλιση επιδοτήσεων για ανάπτυξη γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας προωθώντας ακόμη και το διεθνές εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων(γιατί όχι και κατοχύρωση προστατευμένου ονόματος προέλευσης αυτών).
- Προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών με στελέχωση περισσότερων ατόμων.
- Επιβράβευση με οικονομική ενίσχυση πρωτότυπων για την περιοχή ενασχολήσεων π.χ παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
- Κίνητρα για την δημογραφική άνοδο των Β/Ητων στα πάτρια εδάφη με οικονομική ενίσχυση των μελλοντικών μητέρων, στήριξή τους από συλλόγους γυναικών και ενασχόλησή τους σε διάφορους τομείς.
- Συνεργασία με ελληνικά υπουργεία για τη διεύρυνση των ελληνικών υπηρεσιών στη Β/Η σαν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού.
- Προσπάθεια λήψης ελληνικών και όχι μόνο αντιπροσωπειών στα πάτρια εδάφη, εκμετάλλευσης των φτηνών εργατικών χεριών της ευρύτερης περιοχής και προώθηση των αντίστοιχων προϊόντων πέραν των συνόρων
- Επιμόρφωση εργαζομένων στις βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες για αύξηση παραγωγικότητας της εργασίας και προσφορά κινήτρων με τη μορφή μετοχών ώστε να επιτευχθεί κοινός στόχος εργαζόμενων και εργοδοτών.

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
- Ανέγερση σε όλη την Β/Ηική επικράτεια ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ που να καλύπτουν όλο το φάσμα εκπαίδευσης(βάσει του επικρατούντος συστήματος) και στελέχωσή των από Β/Ητες εκπαιδευτικούς
- Διεκδίκηση υποτροφιών για άριστους Β/Ητες μαθητές(σε διάφορα μέρη του κόσμου και για διάφορες κατευθύνσεις) με την ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ της επιστροφής και άσκησης του επαγγέλματος στα πάτρια εδάφη.
- Νομικά κατοχυρωμένα τεχνικά εκπαιδευτήρια για όσους επιθυμούν τα τεχνικά επαγγέλματα και εξασφαλισμένη υποστήριξη στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους ανέγερσης στα πάτρια εδάφη.
- Πολύπλευρη διεκδίκηση για την ίδρυση ΑΕΙ(γιατί όχι και αγγλόφωνων), ώστε να δεχτεί φοιτητές όλων των εθνοτήτων(why not!!!!!)
- Κυριολεκτική και μεταφορική απορρόφηση Β/Ητων επιστημόνων όλων των εξειδικεύσεων απ’ όλες τις γωνίες της γης και παροχή ανάλογων συνθηκών-κινήτρων για την επιστροφή και εξάσκηση του επαγγέλματός των στα πάτρια εδάφη.
- Οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων με παγκοσμίου κύρους εκπροσώπους για την πολύπλευρη αναμόρφωση των Β/Ητων
- Μέριμνα για την εξασφάλιση εχεγγύων για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό και την επιβράβευση παγκόσμιων διακρίσεων με υποτροφίες για σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού και μόνιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα.
- Συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο παιδείας να δοθούν κίνητρα σε επιστήμονες, καθηγητές κυρίως, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάποια χρόνια στη Β/Η με αντάλλαγμα την προτεραιότητα στο μετέπειτα διορισμό τους στην Ελλάδα.
- Επιδοτήσεις και προγράμματα από ευρωπαϊκή ένωση για μελέτες και έρευνες σε όλους τους τομείς.
- Διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιδίωξη γνωστοποίησης και κάλυψης αυτών από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

ΥΓΕΙΑ:
- Προσπάθεια επέκτασης των «στρατιωτικών νοσοκομείων» σε όλη τη Β/Ητική επικράτεια ώστε να υπάρξει εξυπηρέτηση όλων των Β/Ητων αλλά και σταδιακή στελέχωση από Β/Ητες πτυχιούχους σε επιστήμες υγείας, διαχείρισης ιατρικών υπηρεσιών και ιατρικών οργάνων!
- Προσπάθειες ανέγερσης και επέκτασης θυγατρικών φαρμακοβιομηχανιών(για να σας προλάβω, μη με συγχέετε με τον γνωστό φαρμακοποιό) και είσοδος σε παγκόσμια ιατρικά δεδομένα μετά από ισχυρές πιέσεις για αλλαγή της υπάρχουσας αλβανικής νομοθεσίας!

Αυτές είναι λίγες προτάσεις, που αν οι δικοί μας εκπρόσωποι επιχειρούσαν ή επιχειρήσουν στο άμεσο μέλλον (γιατί ποτέ δεν είναι αργά)την υλοποίησή τους ΣΟΒΑΡΑ με πιέσεις σε Ελλάδα και Αλβανία, το μέλλον μας θα φάνταζε …. λαμπρό!!! Υπάρχουν , βέβαια, πολλές δυσκολίες στην υλοποίησή τους αλλά με τη θέληση και την επιμονή όλα είναι εφικτά. Κρατάω μια επιφύλαξη στον τομέα των ασφαλίσεων, καθώς είναι θέμα πολυπαραγοντικό και χρίζει της κατανόησης όλων.

Β/Ητες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ, δεν είναι όλα τόσο ουτοπικά πια!
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 17:48 pm 29 04 2007

Σκεψη μου παραλογη!!!

Το προβλημα δεν ειναι τα σχολεια, το προβλημα ειναι οι ανυπαρκτοι μαθητες.
Εχεις υποψη σου ποσα ατομα δηλωσαν φετος την επιθυμια τους να εγγραφουν στην ελληνικη παιδαγωγικη σχολη Αργυροκαστρου?
Για ποια φτηνα εργατικα χερια μιλας? Στη Δροπολη το κοστος εργασιας ειναι ιδιο με αυτο στην Ελλαδα.
Ξερεις ποσο κοστισε το στρατιωτικο νοσοκομειο Αργυροκαστρου?
Τι εκβιασμος ειναι αυτος: θα παρεις υποτροφια μονο αν επιστρεψεις στα πατρια εδαφη!
Ξερεις κανενας που θα πηγαινε για σπουδες στην Αμερικη, θα ειχε τη δυνατοτητα να μεινει εκει και να γυριζε πισω?

Δυστυχως η οικονομικη ανθιση της περιοχης μας ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με την οικονομικη ευημερια της Αλβανιας.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Δημοσίευσηαπό priest » 18:11 pm 29 04 2007

xylino spathi έγραψε:Σκεψη μου παραλογη!!!
Τι εκβιασμος ειναι αυτος: θα παρεις υποτροφια μονο αν επιστρεψεις στα πατρια εδαφη!


Μακάρι να ήταν έτσι οι εκβιασμοί αρκεί να είχαν και προοπτική.

Σαν πρώτη εντύπωση βρίσκω λαμπρές τις προτάσεις της Αμαρυλίδος.
Όλα όμως εξαρτώνται από την οικονομία. Ας αποκτήσουν όλα τα χωριά δρόμους, νερό και ηλεκτρικό σε 24ωρη βάση και θα γίνουν θαύματα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 18:19 pm 29 04 2007

Τέτοιους "εκβιασμούς" ξύλινε ακολουθούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και οχι μόνο.Επενδύουν ουσιαστικά για το μέλλον σε τέτοια άτομα και είναι λογικό να τα κρατάνε.

Δεν λέω οτι αυτά μπορούν να υλοποιηθούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος!
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:28 pm 29 04 2007

Τέτοιους "εκβιασμούς" ξύλινε ακολουθούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και οχι μόνο.Επενδύουν ουσιαστικά για το μέλλον σε τέτοια άτομα και είναι λογικό να τα κρατάνε.

Συγνωμη, αλλα αν καταλαβα σωστα (εχω επιπεδο δημοτικου, αρα πρεπει να το καταλαβα σωστα) μεσα σε μια προταση υποστηριζεις και ταυτοχρονα αναιρεις τα λεγομενα σου!
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:40 pm 29 04 2007

Η λυση ειναι μια, και εχει προταθει δεκαετιες πριν απο το μεγαλο οραματιστη των Αγιων Σαραντα, των αυμνηστο PETRO DRALIO.
Δημιουργια γεφυρας που ενωνει τους Αγιους Σαραντα με την Κερκυρα!

Επισης προτεινω τη δημιουργια αεροδρομιου στον καμπο της Δροπολης, ετσι και αλλιως χερσα παραμενει.
Με το μποτιλιαρισμα που εχει η Κακαβια, ολοι οι συμπατριωτες μας θα ταξιδευουν αεροπορικως.
Η "ΔΡΟΠΟΛΙΣ AIR WAYS" θα εχει το μονοπωλιο, ενω παραλληλα θα δημιουργηθουν και εκατονταδες θεσεις εργασιας.
Επιπλεον τα χωραφια μας θα αποκτησουν μεγαλη εμπορικη αξια.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 18:41 pm 29 04 2007

Όταν ένα κράτος δίνει υποτροφία σε κάποιον άριστο τη δίνει με την προοπτική του οτι εφόσον χρηματοδοτώ τις σπουδές σου θα επιστρέψεις να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες εκεί που σε έστειλα.
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 18:43 pm 29 04 2007

Συμφωνώ με τα τελευταία αλλά φοβάμαι οτι 90-120 ευρώ δεν θα τα δίνουν και πολλοί για να έρθουν στη Δρόπολη σε αυτή τη φάση πάντα
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:44 pm 29 04 2007

Μπορεις να μου αναφερεις ενα προηγμενο κρατος που ακολουθει αυτη τη μεθοδο?

Εμενα μου θυμιζει το συστημα του Hoxha, που τους εστελνε σε Ρωσια και Κινα.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Δημοσίευσηαπό kokkinomalla » 18:50 pm 29 04 2007

Ωραιο το πολιτικο πλανο της αμαρυλλις αλλα θα προτιμουσα να το βλεπω να εφαρμοζεται πρωτα εντος ελληνικων συνορων και μετα να επεκταθει προς τα εξω.Εκτος αν το σχεδιο ειναι αναπτυξη της β.η. με ελληνικα κονδυλια και ταυτοχρονη στασιμοτητα της αναπτυξης της ελληνικης επικρατειας!!!Μια τετοια λογικη δε με βρισκει συμφωνη δυστυχως.Αν η ελλαδα ηταν σε επιπεδο ελβετιας κατι θα γινοταν αλλα τωρα ειμαστε χρονια πισω.
Αλλα βεβαια το θεμα αναφερεται για περιοδο μετα απο 20 χρονια που ισως να εχει μπει και η αλβανια στην ΕΕ οποτε να γινουν κι ολα αυτα πιο πιθανα
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Άβαταρ μέλους
kokkinomalla
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: 14:09 pm 20 02 2007

Δημοσίευσηαπό priest » 18:52 pm 29 04 2007

AMARYLIS έγραψε:εφόσον χρηματοδοτώ τις σπουδές σου θα επιστρέψεις να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες εκεί που σε έστειλα.


Υπάρχει η θλιβερή εμπειρία του Ιδρυματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας στην Πωγωνιανή.
Πόσοι απο αυτούς που έβγαλαν αυτή τη σχολή επέστρεψαν μόνιμα;
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 18:53 pm 29 04 2007

Εννοείς οτι εμείς σαν Β/Ητες είμαστε εκτός συνόρων; Δεν πρέπει επιτέλους να δοθεί και κάτι για μας;;;;
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:54 pm 29 04 2007

Ακριβως!
Δεν επεστρεψε κανεις.
Οπως επισης και ολοι οσοι επερναν επιδοτηση απο το ΙΚΥ και υπογραφαν ενα εντυπο πως θα επαναπατριστουν.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Επόμενο

Επιστροφή στο Η προταση σου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form