Τώρα είναι 20:29 pm 03 07 2022

Στενή συνεργασία Ελληνικών και Αλβανικών Αστ. Αρχών

Συντονιστής: Νέοι

Στενή συνεργασία Ελληνικών και Αλβανικών Αστ. Αρχών

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 15:05 pm 17 04 2009

Τι τονίστηκε σε ευρεία κοινή σύσκεψη χθες στην Κακαβιά

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο τελωνείο της Κακαβιάς με τη συμμετοχή των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών Ηπείρου και Αργυροκάστρου Μαρίνο Γαρνέλη και Βασίλη Βαλερά, των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων, των Διευθυντών των Τελωνείων, αλλά και του Διευθυντή του Γραφείου Αργυροκάστρου του ΟΑΣΕ Μίλαν Μπίτο.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της τριήμερης κοινής επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και τα επιπρόσθετα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η κίνηση είναι αυξημένη, λόγω του Πάσχα.
Αυτό που ιδιαίτερα τονίστηκε είναι η στενή συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων Ελλάδας και Αλβανίας που στόχο έχει κυρίως την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων ταξιδιωτών που περνούν από το τελωνείο.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Ηπείρου κ. Γαρνέλης η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές κοντά στα σύνορα, οι οποίες χωρίστηκαν σε τομείς και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπήρξαν περιπτώσεις που πραγματικά έγιναν κοινές επιχειρήσεις Ελλήνων και Αλβανών αστυνομικών σε επικίνδυνες καταστάσεις και οι οποίες πέτυχαν.
Απ’ την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Αργυροκάστρου κ. Βαλεράς δήλωσε ικανοποιημένος από τη στενή συνεργασία των δυο πλευρών.
Στην χθεσινή σύσκεψη τονίστηκε ακόμη ότι λόγω της αυξημένης κίνησης αυτές τις ημέρες έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και από τις δυο πλευρές των συνόρων, έχουν ενισχυθεί οι μεθοριακοί σταθμοί με προσωπικό, ενώ έκαναν έκκληση προς τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν και τους μεθοριακούς σταθμούς της Μέρτζιανης και των Δρυμάδων.
Ας σημειωθεί ότι αυξημένη είναι η κίνηση αυτές τις μέρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη σύσκεψη, χθες από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι είχαν περάσει προς Αλβανία από το τελωνείο της Κακαβιάς 4.000 άτομα, ενώ από Αλβανία προς Ελλάδα περίπου 1.000. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν περάσει προς Αλβανία περί τα 5.750 άτομα, ενώ προς Ελλάδα γύρω στα 2.400.
Πάντως, η κίνηση αναμένεται σήμερα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, λόγω της αργίας της Μ. Παρασκευής.

πηγή:Π.Λ.
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 7 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 7 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

Login Form