Τώρα είναι 07:47 am 19 08 2022

Καταδίκη του Βασίλη Μπολάνου

Συντονιστής: Νέοι

Καταδίκη του Βασίλη Μπολάνου

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 11:09 am 05 05 2009

Καταδίκη του Βασίλη Μπολάνου από αλβανικό δικαστήριο
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
3 Μαΐου 2009


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40830 ... C%ED%EF%F5

Στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, με το πρόσχημα της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής. Σε αυτήν την υπόθεση έχουν εμπλακεί και στενοί συγγενείς επιφανών αλβανών πολιτικών.

Έτσι, ως συνέχεια της προσπάθειας νόθευσης της περιοχής παλαιότερα, με την εγκατάσταση σε αυτήν Κοσοβάρων και Αλβανών του Βορρά, προκειμένου να νοθευτεί η αριθμητική υπεροχή του ελληνικού πληθυσμού, τώρα περνάμε σε άλλες μεθοδεύσεις.

Τελευταίο κρούσμα, αυτό που συνέβη λίγες ώρες πριν φτάσει ο έλληνας πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, όταν δικαστήριο στην Αυλώνα καταδίκασε τον πρόεδρο του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας και δήμαρχο Χιμάρας Βασίλη Μπολάνο σε έξι μήνες φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ και τρία χρόνια παύση από τα δημαρχιακά του καθήκοντα!

Ο δήμαρχος της Χιμάρας κατηγορήθηκε από τις αλβανικές αρχές για «κατάχρηση εξουσίας» και καταστροφή δημόσιας περιουσίας επειδή το 2008 αφαίρεσε οδικές πινακίδες σήμανσης, που είχε τοποθετήσει αυθαίρετα το αλβανικό υπουργείο Δημοσίων Έργων εντός των ορίων του δήμου του, όπου τα τοπωνύμια, οι συνοικίες, τα μνημεία και οι κύριες οδοί της πόλης ήταν γραμμένα στην αλβανική και την αγγλική γλώσσα, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι η περιοχή κατοικείται στην πλειοψηφία της από ελληνικό πληθυσμό…

Κινητοποίηση για την καταδίκη της απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου πραγματοποιούν οι Βορειοηπειρώτες, ιδιαίτερα δε στις ΗΠΑ η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία. Σωστά, διότι αν περιμένουν κάτι από το άθλιο ελληνικό κράτος, ζήτω που καήκανε.. Εδώ πήγε ολόκληρος πρωθυπουργός της χώρας στα Τίρανα, εν γνώσει του ότι η Ελλάδα τρέφει 700.000 αλβανούς μετανάστες στο έδαφός της και δεν τόλμησε να του την πει -ποιανού- του Μπερίσα: Κάτσετε ρε καλά…

Έρχομαι και επανέρχομαι στα ίδια και στα ίδια, αλλά τι να κάνουμε, δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω: Ο δικομματισμός, οι ελίτ της χώρας δεν ενδιαφέρονται για καμία προοπτική της χώρας, για καμία προάσπιση του Ελληνισμού, αλλά δυστυχώς μόνον για την όποια «διαχείριση» και τα στενά τους συμφέροντα. (Όσο για την παλαιά Αριστερά, περί άλλων τυρβάζει, διότι τούτα της φαίνονται «εθνικιστικά»... (Μπράβο, στείλτε και άλλον κόσμο στον Καρατζαφέρη).

Και για τους Βορειοηπειρώτες, τον Βασίλη Μπολάνο, όπως και τους Κυπρίους, πάλι θα κινηθούμε ως πολίτες, όσοι και όποιοι μπορούν, πρωτοβουλιακά… Σκεφτείτε μόνο μια στιγμή, πώς θα συμπεριφέρονταν οι Τούρκοι, αν είχαν αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα από το Σύνταγμα της χώρας, σε γειτονική τους χώρα.. Ελλάς, το μεγαλείο σου.
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 6 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 6 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Login Form