Τώρα είναι 16:40 pm 28 01 2023

Μόνο μια νέα «Κίνηση» στη Β. Ήπειρο θʼ ανατρέψει το αρνητικό

Συντονιστής: Νέοι

Μόνο μια νέα «Κίνηση» στη Β. Ήπειρο θʼ ανατρέψει το αρνητικό

Δημοσίευσηαπό Millenium » 18:03 pm 19 08 2009

Παρέμβαση του πρ. Προέδρου «Ομόνοιας» Σωτ. Κυριαζάτη

• Παρέμβαση μέσω του «Π.Λ.» κάνει στα διαδραματιζόμενα στην Βόρειο Ήπειρο ο πρώην Γενικός Πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Σωτήρης Κυριαζάτης.
Ο κ. Κυριαζάτης, θεωρεί ότι είναι η ώρα να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οι διανοούμενοι και οι επιχειρηματίες, «διότι οι αλλαγές και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ευνοούν προσπάθειες αναγέννησης αυτού του τόπου».
Προτείνει την δημιουργία πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής κίνησης.Φαίνεται πως επιτέλους τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται στην Βόρειο Ήπειρο, προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε. Ο πρώην Πρόεδρος της «Ομόνοιας» αισιοδοξεί ότι «το κίνημα των διανοουμένων και επιχειρηματιών για την αναγέννηση του τόπου θα συσπειρώσει όλους όσους έχουν τη βούληση και τη δυνατότητα να προσφέρουν το πνεύμα τους, τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους. Το ηθικό και κοινωνικό τους ανάστημα, αλλά και τον οβολό τους. Όλους όπου κι αν βρίσκονται, απανταχού της γης...». Παρατηρεί, όμως, ότι η πρότασή του δεν είναι εύκολη ως προς την υλοποίησή της. Και αυτό, διότι «το δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο, είναι να επιτευχθεί η επικοινωνία, η συνεννόηση, η συναίνεση, η αλληλεγγύη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό όταν, βάζοντας κριτήρια και θεσμούς, ηγηθούν έντιμα, άξια, μορφωμένα, δοκιμασμένα, με κύρος και ανάστημα, κοινώς αποδεκτά άτομα. Να κυβερνήσει, όπως λέει και ο Πλάτωνας, ο νους και η τόλμη, ο φιλόσοφος. Τα άτομα και οι εκπρόσωποι που θα προτείνονται και θα στηρίζονται απʼ τα διοικητικά συμβούλια για την τοπική εξουσία και παντού, πληρώντας τα παραπάνω κριτήρια, θα συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του κύρους του κινήματος και την επιρροή του στη ζωή του τόπου...». Μάλιστα ο κ. Κυριαζάτης παρουσιάζει και την οργανωτική δομή του νέου σχηματισμού. «Οι κοινότητες και ιδιαίτερα η επαρχία θα είναι η αρχή, η βάση συγκρότησης συνδέσμων με συγκεκριμένες και καθορισμένες αρμοδιότητες που θα απορρέουν απʼ τον θεμελιώδη θεσμό: Το καταστατικό. Θα προτείνουν και θα στηρίζουν άτομα που θα κυβερνούν τον τόπο. Σε συνεργασία με άλλους φορείς, αδελφότητες, με όμορες ή μη περιοχές θα οργανώνουν ποικίλες δραστηριότητες για την οικονομική, πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Το αντιπροσωπευτικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από αντιπροσώπους εκλεγμένους απʼ την κάθε επαρχία και απʼ τα απανταχού μέλη, βάση καθορισμένων κριτηρίων.Θα εισηγείται και θα αποφασίζει για ζωτικά, για τον τόπο, προβλήματα.Θα προτείνει, θα εγκρίνει και θα στηρίζει συνεργασίες και συμμαχίες με άλλους φορείς και δυνάμεις του τόπου. Θα προτείνει και θα στηρίζει εκπροσώπους σε όλη την κλίμακα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου...».
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form