Τώρα είναι 11:55 am 20 09 2021

Οι Βορειοηπειρώτες σε πορεία ομοψυχίας!

Συντονιστής: Νέοι

Οι Βορειοηπειρώτες σε πορεία ομοψυχίας!

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 14:44 pm 03 09 2009

Γράφει: Νίκος Υφαντής

Τελικά δεν μπόρεσα να εννοήσω, μαζί με πολλούς άλλους, τι ήταν εκείνο που επέδρασε καταλυτικά στην εκλογική ήττα του ΚΕΑΔ. Ήταν η ανικανότητα, η αδιαφορία, ο κομματισμός (εσωτερικός και εισαγόμενος) ή γενικά το σύστημα άσκησης της πολιτικής;
Είναι γνωστό ότι, στην Αλβανία γινόταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και στην Ελλάδα αγωνιούσαν πολλοί για τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, το ΚΕΑΔ συνετρίβη και κατόρθωσε να εκλέξει μόνο τον πρόεδρό του.
Πιστεύουμε ότι και οι εξ Ελλάδος συμβουλές και παραινέσεις έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην εκλογική αποτυχία. Είναι κάτι που οφείλουμε να το καταγράψουμε, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα σταματήσουν οι έξωθεν παρεμβάσεις και θα τους αφήσουμε να βρουν μόνοι τους οι Βορειοηπειρώτες το δρόμο της συμφιλίωσης, της επανένωσης και της ομόνοιας.
Είναι ανάγκη, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για το Βορειοηπειρωτικό στοιχείο, να εργαστούμε όλοι με ευθύνη για τη συνοχή του. Τουλάχιστον να προλάβουμε τα χειρότερα.
Είναι γνωστό ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου παρατηρείται μια αναταραχή στη μειονότητα.
Το Μητροπολιτικό Κέντρο, προς το οποίο η μειονότητα προσβλέπει και προσδοκά συμπαράσταση και βοήθεια, πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την επανασυσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού κόσμου, χωρίς κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις.
Το Βορειοηπειρωτικό είναι πρόβλημα ακανθώδες, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ευθύνη και για ό,τι λέμε και για όσα πράττουμε.
Είναι καιρός πια να σταματήσουν οι όποιες, καλοπροαίρετες ίσως, επεμβάσεις, να περιμαζέψουμε ό,τι απέμεινε από τις προεκλογικές διασπαστικές τάσεις και να καταβάλουμε ουσιαστικές και σύντονες προσπάθειες ώστε να κλείσουν οι διχαστικές πληγές. Να καταβληθεί από όλους ειλικρινής προσπάθεια, χωρίς υστεροβουλίες και μικροπολιτικά οφέλη, να ενισχυθούν οι ενέργειες επανένωσης και επανασυσπείρωσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι πριν και μετά τις εκλογές αισθάνονται «μετέωροι» και αναμένουν κατανόηση, συμπαράσταση και βοήθεια.
Επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η μέριμνα να αποφύγει η μειονότητα να πληρώσει και άλλο κόστος. Αρκετά πλήρωσε στις εκλογές του Ιουνίου, με απρόβλεπτες ακόμη συνέπειες.
Ας τους αφήσουμε ελεύθερους, χωρίς καθοδηγήσεις, να τακτοποιήσουν μόνοι τους «τα του οίκου τους», γιατί κάθε επέμβαση, έστω και αν ξεκινάει από φιλική και καλόγνωμη θέση, εγκυμονεί κινδύνους.
Πεποίθησή μας είναι ότι τόσο ο κ. Μπολάνος, Πρόεδρος της «Ομόνοιας», όσο και ο κ. Ντούλες, Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και νεοεκλεγείς βουλευτής, θα αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους, θα αξιολογήσουν τα θετικά και τα αρνητικά αποτελέσματα των εκλογών και ανάλογες θα είναι οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους. Μέλημά τους, ασφαλώς, το καλό της μειονότητας, μακριά από μικροφιλοδοξίες, μικροσυμφέροντα και μικροκομματισμούς.
Είμαι βέβαιος ότι και εκείνοι και οι αντιτιθέμενοι και η Μητρόπολη γνωρίζουν ότι η Βόρειος Ήπειρος βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και έχει απόλυτη ανάγκη, κυρίως, από στήριγμα ηθικό.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία εγωισμοί και πείσματα παραμερίζονται και όλοι αγωνιζόμαστε για να ορθοποδίσει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα του επιτρέψουν να πρωταγωνιστήσει στα αλβανικά δρώμενα.
Δεν αμφισβητείται ότι από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία η μειονότητα βγήκε ηττημένη. Όμως, οι Βορειοηπειρώτες πέρασαν πιο δύσκολες εποχές και μπόρεσαν να τις ξεπεράσουν και να βγουν νικητές. Πιστεύουμε ότι και τώρα η ήττα αυτή θα μας εμπνεύσει δύναμη και πίστη ώστε να προασπίσουμε με επιτυχία τα μειονοτικά μας δικαιώματα.
Η ήττα αυτή να γίνει η αιτία, όχι για άλλη διαίρεση και διάλυση, αλλά για περισσότερη ομοψυχία και ομόνοια.
Εάν κατανοήσουμε ότι προέχει να θέσουμε το συλλογικό συμφέρον της μειονότητας, πάνω από το ατομικό συμφέρον, πολλά μπορούμε να κερδίσουμε.

Πρωινός Λόγος - 3 Σεπτεμβρίου 2009
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Επιστροφή στο Δημοσιεύματα για Θέματα που μας Αφορούν

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 4 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 4 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Login Form