Τώρα είναι 15:37 pm 26 11 2022

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Συντονιστής: Νέοι

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον, Η Αυτονομία, Η Ανεξαρτησία, Η Ένωση

Πρέπει να αρκεστούμε μόνο στην απαίτηση για εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί προστασίας μειονοτήτων;
14
20%
Να απαιτήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου;
31
44%
Να παλέψουμε για ένα νέο ανεξάρτητο κράτος στα πρότυπα του Κοσσόβου;
4
6%
Να ζητήσουμε την ένωση με την Ελλάδα;
18
26%
Άλλο
3
4%
 
Σύνολο ψήφων : 70

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:48 am 06 04 2008

lazos έγραψε:Δηλαδη αν το ΚΕΑΔ δεν μπει στην βουλή έστω κάτω από την μπότα κάποιου μεγάλου κόμματος τι ακριβώς θα συμβεί;
Φαντάζομαι θα είναι κάτι κακό για τους ΒΗ.
Ξέρει κανείς;


Χωρίς το ΚΕΑΔ στην βουλή ο Ελληνισμός της Αλβανίας, τουλάχιστον φαινομενικά, δεν θα υφίσταται στην αλβανική πολιτική σκηνή.
Για τα μάτια του κόσμου λοιπόν πρέπει να στηριχτεί με τα όσα στραβά και ανάποδα και παραλληλα να γίνει προσπάθεια για βελτίωση του.
Αν όμως τελικά και οι 140 βουλευτές πρέπει να εκλεγούν από αντίστοιχες μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, (το ισχύον σύστημα είναι 100 βουλευτές από τις ζώνες και 40 από τη λίστα ανάλογα με τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων) τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε το παραδειγμα των Κούρδων της Τουρκίας, όπου στο κοινοβούλιο της Άγκυρας μετέχουν 20 ανεξάρτητοι βουλευτές κουρδικής καταγωγής (το όριο για να μπει ένα κόμμα στην τουρκική βουλή είναι 10% και ένα κουρδικό κόμμα δεν θα τα κατάφερνε τόσο εύκολα).
Αφού στην Αλβανία οι εκλογές ουσιαστικά θα γίνονται ανα εκλογική ζώνη, τότε δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε Έλληνες ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές που να έχουν όμως "ελληνική ιδεολογία", έτσι για να μην δοθεί πάλι αξία στο ΚΕΑΔ.
Να θυμίσω ότι ο Σπύρος Πέτσης και ο Θωμάς Μήτσιος στις βουλευτικές εκλογές του 2005 τυπικά κατέβηκαν "ανεξάρτητοι" στις ζώνες 98 (Φοινίκη-Δέλβινο-Λούκοβο-Χιμάρα) και 100 (νομός Αγίων Σαράντα-Μεσοπόταμο).
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό lazos » 12:45 pm 06 04 2008

Για τα μάτια του κόσμοι στην βουλή.
Δεν μου λέει τίποτα.
Αλλος;
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 17:35 pm 15 04 2008

ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΥφΥΠΕΞ είπε ότι το Ελληνικό Κράτος θα χρηματοδοτήσει την επιστροφή νεολαίων ΒΗ ως δάσκαλοι και καθηγητές στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της ΒΗ, με παράλληλη αύξηση των υποτροφιών σε παιδιά που σπουδάζουν στην πατρίδα (+5 - χουβαρντάδες που είπε και ένας παππούς δίπλα μου στην Δερβιτσιάνη μόλις το άκουσε). Ας περιμένουμε την εφαρμογή και το πως ακριβώς το σκέφτονται, ελπίζοντας η προκήρυξη θέσεων να είναι ανοικτή και με αντικειμενικά κριτήρια και επίσης τα μισθολογικά κίνητρα να είναι αξιοπρεπέστατα.
Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά απορώ για ποιο λόγο το ΥΠΕΞ δεν σκέφτεται καν να συνενώσει όλα τα σχολεία της περιοχής σε 10 χωριά και να τα εντάξει στο σύστημα εκπαίδευσης αποδήμων με ένα κόστος 2-3 εκ. Ευρώ το χρόνο που σε τελική ανάλυση θα πληρώνεται από τους φόρους των εν Ελλάδι ΒΗ.

ΤΑ ΛΕΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 02:31 am 25 04 2008

Dervitsiotis έγραψε:
ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΝΤΟΥΝΙ
Ζήτημα 7: Ευρωπαϊκή «Καντονοποίηση» - το όραμα της Ευρώπης του μέλλοντος

Αν διασφαλίσουμε, μακροπρόθεσμα, τα δικαιώματα των ομογενών μας θεωρώ ότι θα έχουμε επιτύχει το στόχο μας, διότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας τα σύνορα δεν έχουν, πλέον, ιδιαίτερη σημασία.

Η Ευρώπη οδεύει προς μία Ευρώπη Ενωμένων Περιφερειών (καντούνι), αυτοδύναμων στα πρότυπα της Γερμανίας και της Ελβετίας (δεν είναι τυχαίες οι υπερπεριφέρειες που σχηματίζονται στην Ελλάδα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ). Ο λόγος βέβαια δεν είμαστε εμείς, αλλά οι πλούσιες βιομηχανικά περιφέρειες της Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, που θέλουν να απαλλαγούν από την αντιαναπτυξιακή τους ένωση με τις περιφέρειες της ίδιας τους της χώρας (π.χ. Σικελία, Ανατολική Γερμανία και γενικότερα Ανατολική Ευρώπη). Τους Αλβανούς του Νότου προφανώς τους ωφελεί η ένωση με εμάς, π.χ. περιφέρεια Νότιας Αλβανίας (Αυλώνα – για να ενταχθεί και η Χειμαρρα, Φιέρι, Πρεμετή, Α. Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Τεπελένι). Τα ζήτημα είναι μακροπρόθεσμο και θέλει να είμαστε προσεκτικοί και να συμμετέχουμε ενεργά από τα γεννοφάσκια του. Γιατί αντίστοιχα μπορεί ο Αλβανοί να αφήσουν έξω την Χειμάρρα ή διάφορες άλλες περιοχές.


Δε ξέρω κατά πόσο ο όρος ''καντόνι – καντονοποίηση'' είναι ο πλέον δόκιμος για να χρησιμοποιείται στην περίπτωσή μας!!!
Ή για να το θέσω αλλιώς... Πως θα επιχειρηματολογούσες υπέρ μιας μορφής αυτοδιοίκησης (καντόνια), η οποία δεν συμβαδίζει με την επικρατούσα διοικητική διάρθρωση των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση? (Δήμος-Νομαρχία-Περιφέρεια και ότι σχετικό προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Αυτοδιοίκησης)

Καντόνια υπάρχουν στην Ελβετία, όπου έχουμε ως δεδομένο, τη χώρα να μην ανήκει στην ΕΕ, αλλά και το σύστημα αυτό (κάτι σαν οι αρχαιοελληνικές πόλεις-κράτη) να πηγάζει από τα βάθη των αιώνων και την ιστορία της περιοχής. Η συγκεκριμένη περίπτωση άρα, παραπέμπει περισσότερο σ’ ένα παραδοσιακό ''παλιό'' σύστημα διοικητικής διάρθρωσης παρά στην ''ιδανική'' διοικητική διαίρεση των χωρών της Ευρώπης του μέλλοντος.
Καντόνια υπάρχουν επίσης και στη Γαλλία, άλλα εκεί είναι περισσότερο συνυφασμένα με την έννοια της δικής μας ''κοινότητας'' (αναφερόμενος στην ελληνική τοπ. αυτοδ.).
Και δεν ξέρω κατά πόσο η Διοικητική διαίρεση της Γερμανίας πλησιάζει τα Eλβετικά καντόνια!!!

Συμφωνώ πάντως απόλυτα, πως θα πρέπει από τα γεννοφάσκια, όπως λες, του νέου συστήματος διοικητικής διαίρεσης της Αλβανίας, που θα οφείλει να προσαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να φροντίσουμε να περιληφθούν ΟΛΕΣ οι περιοχές της ελληνικής μειονότητας εντός μίας ή περισσότερων περιφερειών* όπου το ελληνικό στοιχείο θα υπερτερεί (παρότι εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένη τη γεωγραφική θέση μειονοτικών περιοχών όπως η Άρτα π.χ.).
Εάν προσθέσουμε σε ότι μόλις περιέγραψα στην παρένθεση, πως οι αλλοεθνής συμπολίτες δεν θα θέλουν σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, ένας τέτοιος στόχος καθίσταται ακόμα πιο δύσκολος. Ωστόσο, ΑΥΤΟΣ θα πρέπει να είναι ο στόχος μας και θα πρέπει από τώρα ν’ αρχίσουμε υπέρ αυτού να σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας.

Θεωρώ λοιπόν φρονιμότερο να παίξουμε σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού και να επωφεληθούμε όσο μπορούμε περισσότερο από αυτούς, κι όχι να προσπαθούμε να επιβάλλουμε ή να εφευρίσκουμε δικούς μας κανόνες. Απλά γιατί, στην πρώτη περίπτωση έχουμε ως αντίπαλο ΜΟΝΟ την ''άλλη ομάδα'' (που είναι το αλβανικό κράτος), ενώ στη δεύτερη ΚΑΙ τον ''άρχοντα του παιχνιδιού'' (που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση).

Η διεκδίκηση λοιπόν, διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά τρόπο που να μην αλλοιώνεται η εθνοτική σύνθεση των περιοχών, χωρίς αναφορές σε ''καντόνια'', που παραπέμπουν ούτως ή άλλως σε διαφορετικές-ξένες προς την ΕΕ καταστάσεις και ίσως αποπροσανατολίζουν, θεωρώ πως έχει καλύτερες προοπτικές υλοποίησης ως στόχος για το Βορειοηπειρωτικό.


...

*Περιφέρεια για την ΕΕ αποτελεί μια διοικητική και χωρική οντότητα, η οποία αποτελείται από μικρότερες νομαρχίες και ακόμα μικρότερους δήμους τα οποία συνδέουν γεωγραφικοί, παραδοσιακοί, οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί καθώς και κοινά συμφέροντα.
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 10:21 am 29 04 2008

Πειράζει, αντί για Βόρειο Ήπειρο, να αποκαλούμε την περιφέρεια αυτή "Ελληνικό Καντόνι";

Θέση του Γκραμόζ Πάσκο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ το 1992
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 10:37 am 29 04 2008

Εγώ λέω να επιστρέψουμε στην εποχή της φεουδαρχίας. :conf:

Αυτό που μας συμφέρει είναι η διαίρεση της Αλβανίας σε φέουδα ή τσιφλίκια ώστε να δημιουργηθούν και 6-7 αμιγώς ελληνικά.
Θα μπορούσαμε δηλαδή να μιλάμε για φέουδο Δρόπολης και Πωγωνίου, φέουδο Βούρκου, φέουδο Ριζών, φέουδο Χιμάρας κ.ο.κ.
Το κάθε φέουδο θα διοικείται από έναν φεουδάρχη ή μπέη ντόπιο και όλα μαζί θα ενώνονται σε ένα πριγκηπάτο ή βιλαέτι που θα διοικείται από πρίγκηπα ή πασά που θα βγει με κλήρο και η εξουσία θα μεταβιβάζεται στους απογόνους του! 8)

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προς το παρόν έχω ακούσει ότι συζητιέται η συγχώνευση επαρχιών.
Θα συγχωνευτούν δηλαδή σε μία επαρχία η Φοινίκη με το Μεσοπόταμο, το Αλύκο με τη Λιβαδειά και η Άνω Δρόπολη με την Κατω.
Ξέρει κανείς τίποτα πιο συγκεκριμένο;
Τελευταία επεξεργασία από priest 2 και 14:49 pm 29 04 2008, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Α.Η.1914 » 14:39 pm 29 04 2008

Τώρα είδα τα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα του γκάλοπ και μπορώ να πω πως με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πρώτη επιλογή πήρε ένα ποσοστό 22%!
Άβαταρ μέλους
Α.Η.1914
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 335
Εγγραφή: 00:07 am 16 01 2007

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό AKIS » 20:07 pm 29 04 2008

Δεν ξερω τι εχει υπωθει παραπανω (Βαριεμαι να διαβασω 8 σελιδες :? )
Το μελλον της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ειναι το ιδιο με το μελλον της Αλβανιας.
Θυμαμαι οτι η αλβανικη τηλεοραση καθε μερα και σε καθε δελτειο ειδησεων θα
ανεφεραι το Κοσοβο (Εστω και με ειδησεις της πλακας)
Δεν υπηρχε αλβανος να μην γνωριζε το Κοσοβο.
Τελικα το Κοσοβο εγινε ανεξαρτητο κρατος και με την βοηθεια της Αλβανιας.
Δεν θυμαμαι ουτε στο παρελθον ουτε τωρα η ελληνικη τηλεοραση να αναφερθει για
την Β.Η.(Εκτος απο το ΠΑΣΧΑ)
Τουλαχιστον εαν για την ΚΥΠΡΟ θα αναφερθει 1000 φορες για την Β.Η.μια φορα.
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ.
Πρεπει πρωτα να πειστουν οι ελλαδητες για την ΕΛΛΗΝΗΚΟΤΙΤΑ της Β.Η. και μετα
εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Β.Η. θα αγγιξομε το θαυμα .
Αγαπητοι φιλοι προς το παρον ειμαστε ανεξαρτητοι,οι μεν αλβανοι μας δινουν ενα
πιστοποιητικο γενησεως οι δεν ελλαδητες μας παραπενβουν στο τμημα αλλοδαπων.
Μονοι μας χτιζομε τα χωρια ,μονοι μας κραταμε τις εστιες μας,μονοι μας πορευομαστε
Εαν αυτο δεν ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τοτε τι ειναι;
Τα Βαλκάνια παράγουν πιο πολλή ιστορία απ' όση μπορούν να καταναλώνουν
WINSTON CHURCHILL
Άβαταρ μέλους
AKIS
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 16:05 pm 30 03 2008
Τοποθεσία: ΘΕΟΛΟΓΟ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Α.Η.1914 » 02:19 am 30 04 2008

AKIS έγραψε:Εαν αυτο δεν ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ τοτε τι ειναι;

Εθνική ευθύνη και συνείδηση (λέμε τώρα) και ιδιωτικές πρωτοβουλίες!
Άβαταρ μέλους
Α.Η.1914
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 335
Εγγραφή: 00:07 am 16 01 2007

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Eynomia » 09:46 am 30 04 2008

τωρα που ανεβηκα στο χωριο μου,ξετρελαθηκα ηταν πολυ ομορφα.
αρκετα απο τα μερη μας τα χαιρονται οι αλβανοι
σε λιγο καιρο, θα χαιρονται πιο πολλα.

μηπως ηρθε καιρος να απαιτησουμε, γι αυτον τον τοπο;
να κανουμε κατι εμπρακτο;
Άβαταρ μέλους
Eynomia
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 10:15 am 06 03 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό xaos » 18:46 pm 30 04 2008

Eynomia έγραψε:
μηπως ηρθε καιρος να απαιτησουμε, γι αυτον τον τοπο;
να κανουμε κατι εμπρακτο;


Ευνομια συμφονω μαζι σου, τα όπλα και ντουουουου (από παντού) να την παρουμε την πόλη!

Γιατί έτσι όπως παει μας τα πήρανε όλα τα οικόπεδα .........και έχει και κάτι καλά στη Δερόπολη.
Άβαταρ μέλους
xaos
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 15:16 pm 21 05 2006
Τοποθεσία: ΠΛΑΚΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Moira » 13:01 pm 01 05 2008

Η μοναδική λύση τελικά μου φαίνεται , αλλα με ποιους του καλοβολεμένους στην Αθήνα και αλλού;
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 18:32 pm 06 05 2008

priest 2 έγραψε:Πειράζει, αντί για Βόρειο Ήπειρο, να αποκαλούμε την περιφέρεια αυτή "Ελληνικό Καντόνι";


Πάτερ και Στέλιο μπερδεύεται ανόμοια πράγματα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπίστωσε τα προβλήματα κεντρικής πολιτικής στο 3ο ΚΠΣ και προσπαθεί στο 5ο να έχει ήδη δημιουργήσει καινοτόμες διοικητικές δομές (συζητήσεις σε διάφορα think tanks για το μέλλον των περιφερειών, η μετάβαση από τις περιφέρειες της γνώσης στις περιφέρειες της αυτόνομης/αυτοτελούς ανάπτυξης και διοίκησης). Το πόσο μεγάλες θα είναι εξαρτάται από τον βαθμό αυτονομίας και πόρων, π.χ. η Μακεδονία θα ενωθεί ήδη από το 4ο ΚΠΣ και αργότερα μαζί με την Θράκη υπάρχει η σκέψη να γίνουν μία αυτόνομη περιφέρεια, αντίστοιχα μία τα νησιά κ.ο.κ...

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Αλβανία θα γίνει (όταν ενταχθεί και εάν) 3-4 περιφέρειες. Υπάρχει και η ριζοσπαστική σκέψη μακροπρόθεσμα οι περιφέρειες να μην περιορίζονται από τα υφιστάμενα σύνορα (η ένωση της Ηπείρου που ονειρεύεται ο πάτερ), αλλά για τα Βαλκάνια είναι λίγο ουτοπικό να το προωθήσει κάποιος στις τρέχουσες γενιές ανθρώπων. Αυτές οι περιοχές ουσιαστικά θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά (κυρίως οικονομικά, μιας και για οικονομική ένωση μιλάμε), αλλά και πολιτικές, περιορισμούς, απαγορεύσεις, προνόμια και το βασικότερο: αυτόνομο προϋπολογισμό και νομοτεχνικούς κανόνες! Οπότε μιλάμε για ουσιαστική ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!

θα μπορούμε να συζητάμε για ώρες πάνω στο θέμα και τις λεπτομέρειες του, αλλά σημασία έχει μόνο ένα πράγμα: οι ίδιοι οι Αλβανοί του Νότου πρέπει να καταλάβουν ότι το μέλλον τους είναι μαζί μας (και υποσυνείδητα το ξέρουν) και θα πρέπει να φροντίσουμε να προϋπάρχουν αυτές οι διαχωριστικές νησίδες με τον αναχρονιστικό Βορρά και το Κόσοβο. Από ότι δείχνουν τα πράγματα η Αλβανία θα ξεκινήσει της Ευρωπαϊκή της Πορεία στα μέσα του 5ο ΚΠΣ (το λεγόμενο αναδιαρθωτικό πακέτο) περίπου το 2015. Δεν είναι τόσο μακρινό όσο το φαντάζεστε...

ΤΑ ΛΕΜΕ

Υ.Γ.1. Το ζήτημα αυτό είναι το πιο μακροπρόθεσμο και χρονοβόρο, προέχουν πιστεύω, άλλα που αφορούν την επιβιώση!

Υ.Γ.2. Μην γεμίσουμε και αυτό το θέμα όλο κλάψα, κόντρα και μιζέρια... δεν μας πάει! Τους πεθαμένους κλαίνε, όχι τους άρρωστους!

Υ.Γ.3. Το βασικότερο είναι να επενδύσει ο καθένας μας λίγο χρόνο στον τομέα του ώστε να δώσει ίσως κάποιες καινοτόμες και δομημένες απόψεις επιβίωσης, προστασίας, διεκδικήσεων, ανάπτυξης και οράματος!
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 01:33 am 07 05 2008

Νομίζω ότι ήμουν σαφής χωρίς να αφήνω περιθώρια για παρανοήσεις...

Χειμάρρα έγραψε:Η διεκδίκηση λοιπόν, διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά τρόπο που να μην αλλοιώνεται η εθνοτική σύνθεση των περιοχών, χωρίς αναφορές σε ''καντόνια'', που παραπέμπουν ούτως ή άλλως σε διαφορετικές-ξένες προς την ΕΕ καταστάσεις και ίσως αποπροσανατολίζουν, θεωρώ πως έχει καλύτερες προοπτικές υλοποίησης ως στόχος για το Βορειοηπειρωτικό.


Όπως ό ίδιος λες κι εσύ Α., για περιφέρειες και για ΥΠΕΡ-περιφέρειες (τώρα τελευταία) μιλάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΧΙ για Καντόνια!!!

Anyway, επ’ αυτού μάλλον συμφωνούμε σε τελική ανάλυση.

Dervitsiotis έγραψε:Υπάρχει και η ριζοσπαστική σκέψη μακροπρόθεσμα οι περιφέρειες να μην περιορίζονται από τα υφιστάμενα σύνορα (η ένωση της Ηπείρου που ονειρεύεται ο πάτερ)…


Αυτό δεν θα πρέπει να μας φαίνεται καθόλου ουτοπικό. Ήδη συμβαίνει, έως ένα μικρό βαθμό βέβαια, με τα προγράμματα INTERREG (σε ότι αφορά τα οικονομικά των ''γειτνιαζουσών'' περιφερειών τουλάχιστον).

Dervitsiotis έγραψε:Αυτές οι περιοχές ουσιαστικά θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά (κυρίως οικονομικά, μιας και για οικονομική ένωση μιλάμε), αλλά και πολιτικές, περιορισμούς, απαγορεύσεις, προνόμια και το βασικότερο: αυτόνομο προϋπολογισμό και νομοτεχνικούς κανόνες! Οπότε μιλάμε για ουσιαστική ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!


Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Το γεγονός ότι εν έτη 2008, δεν εκφράζουμε τις διεκδικήσεις μας με όρους του 1914, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως κάνουμε ''εκπτώσεις''. Όταν διεκδικούμε τη δημιουργία εντός της Αλβανίας μιας περιφέρειας, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων περιφερειών της Ε.Ε., όπου το ελληνικό στοιχείο θα είναι καθ' όλα σεβαστό και γιατί όχι θα υπερτερεί (πράγμα για το οποίο πιστεύω πως διαθέτουμε όλα τα διπλωματικά-διαπραγματευτικά όπλα για να το πετύχουμε) μπορεί φαινομενικά να μην μιλάμε για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, αλλά ουσιαστικά αυτό ακριβώς εννοούμε.


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 14:21 pm 08 05 2008

Χειμάρρα έγραψε:Όπως ό ίδιος λες κι εσύ Α., για περιφέρειες και για ΥΠΕΡ-περιφέρειες (τώρα τελευταία) μιλάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΧΙ για Καντόνια!!!

Γεωπολιτική έννοια είναι το "καντόνι" με νομικά, γεωγραφικά και πολιτικά συνακόλουθα!
Για να μην γκρινιάζεις πάντως, προτείνω να αλλάξει η ονομασία σε ΚΑΤΟΥΝΤΙΑ και να γίνει και διάλεξη περί αυτού εις την αλβανικήν!
:lol: :lol: :lol: :lol:

ΤΑ ΛΕΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 16:39 pm 08 05 2008

Dervitsiotis έγραψε:Γεωπολιτική έννοια είναι το "καντόνι" με νομικά, γεωγραφικά και πολιτικά συνακόλουθα!


Μα ακριβώς γι αυτά τα ''συνακόλουθα'' δεν τον κρίνω ως δόκιμο όρο για το βορειοηπειρωτικό, με βάση τα όσα είπα παραπάνω.

Dervitsiotis έγραψε:Για να μην γκρινιάζεις πάντως...


Τι τα χρόνια κι αν περνάνε... παραμένεις πάντα παιδί :-)
Χρόνια πολλά, να τα εκατοστήσεις


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 13:41 pm 09 05 2008

Η μοναδική λύση τελικά μου φαίνεται , αλλα με ποιους του καλοβολεμένους στην Αθήνα και αλλού;


Συγνώμη που σε ξυπνάω από την ονείρωξη. Αν θες ξεκίνα εσύ, που δεν αισθάνεσαι βολεμένη. Πάρε ένα όπλο και θα σε ακολουθήσουν οι άλλοι. Αν θες βρίσκεις εύκολα καλάσνικοφ ακόμη στην Αλβανία. Θέληση να υπάρχει. Φτιάξε μία νέα ΜΑΒΗ, όπως το ονειρεύεσαι. Φαντάζομαι θα σε ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τρίμηδες αυτού του forum........
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό poison » 13:45 pm 09 05 2008

[quote]Τώρα είδα τα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα του γκάλοπ και μπορώ να πω πως με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πρώτη επιλογή πήρε ένα ποσοστό 22%![/quote

Και μένα επίσης με λυπεί. Αυτοί που έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους είναι μόνο 22%. Κρίμα ...........
poison
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 13:02 pm 30 01 2008

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Λεσινιτσωτης » 13:34 pm 12 05 2008

Τι λε ρε πόισον;
όποιος δεν συμφωνει μαζι σου δεν εχει μυαλο στο κεφάλι;
ε ρε δεν πάμε καλά εδω μεσα, εσεις φουλιδες εχετε ξεφυγει ολοι
τρεις λαλουν και δυο χορευουν
Άβαταρ μέλους
Λεσινιτσωτης
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 11:14 am 09 10 2007
Τοποθεσία: Αθήνα - Λεσινίτσα

Re: ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ Μέλλον,Η Αυτονομία,Η Ανεξαρτησία,Η Ένωση

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:59 pm 13 05 2008

poison έγραψε:Και μένα επίσης με λυπεί. Αυτοί που έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους είναι μόνο 22%. Κρίμα ...........


Και μένα επίσης με "λείπει" που το ΚΚΕ μ-λ έχει μόνο 0.07%! :( :( :(
Ω τι κόσμος μπαμπά!
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form