Σελίδα 1 από 1

Ελληνοαλβανική συμφωνία για στρατιωτικά κοιμητήρια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23:46 pm 21 11 2008
από priest 2
Μονογραφή ελληνοαλβανικής συμφωνίας για δημιουργία στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Αλβανία για τους Έλληνες πεσόντες κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-1941
21 Νοεμβρίου 2008 (22:19 UTC+2)


Μονογραφήθηκε χθες στα Τίρανα η ελληνοαλβανική συμφωνία για τη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Αλβανία για τους Έλληνες πεσόντες κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-1941.

«Διευθετείται έτσι ένα θέμα ιδιαίτερης ανθρωπιστικής και συναισθηματικής σημασίας για όλο τον ελληνικό λαό, για τον οποίο η ιστορική μνήμη της εποχής παραμένει ζωντανή. Μιας εποχής-σύμβολο για τους διαχρονικούς μας αγώνες για ελευθερία», τονίζει σε δήλωσή της η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας προς την αλβανική κυβέρνηση και τον αλβανικό λαό για τη συνεργασία και κατανόησή τους, που οδηγούν σε αίσιο τέλος τη μακρόχρονη αυτή εκκρεμότητα».

Η κα Μπακογιάννη ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Πρέσβυ κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο, τον Πρέσβυ κ. Δημοσθένη Στωίδη και όλα τα μέλη της, από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, που εργάστηκαν μεθοδικά και υπεύθυνα για τη διευθέτηση αυτού του θέματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ