Τώρα είναι 17:43 pm 04 02 2023

Υπόμνημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Συντονιστής: Νέοι

Υπόμνημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 19:34 pm 09 12 2008

http://www.neb.gr/node/644

Με αφορμή την προ των πυλών ψήφιση του σχεδίου νόμου που κυρώνει τη Συμφωνία Σταθερότητας και Προσχώρησης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή των Ελλήνων (συγκεκριμένα, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Ομάδα Ελληνοαλβανικής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό), με το οποίο ζητά από την Επιτροπή να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της Ελληνικής Μειονότητας και να επακολουθήσουν οι ανάλογες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους, προτού η ελληνική Βουλή προβεί στην εν λόγω κύρωση.

Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβρη του 2006 μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται να αντικαταστήσει τη Συμφωνία Εμπορίου και Εμπορικής και Οικονομικής Συνεργασίας του 1992 και εάν τελικά κυρωθεί από το σύνολο των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε φέρνει ουσιαστικά την Αλβανία ένα βήμα πιο κοντά στην Ενωμένη Ευρώπη, παρότι το κράτος της χώρα αυτής δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις σχετικές υποχρεώσεις του προς την Ελληνική Μειονότητα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στο υπόμνημά της, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκει τη στήριξη των Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων στην Ελλάδα καθώς και των απανταχού Ηπειρωτών, αφού προσυπογράφεται από το σύνολο των Πανηπειρωτικών Ομοσπονδιών ανά τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία), αναφέρεται σε έξι συγκεκριμένα ζητήματα, όπως συνοπτικά παρουσιάζονται παρακάτω, τα οποία ζητά να τεθούν στην Αλβανία από την Ελληνική πλευρά σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

1. Αναγνώριση της Ελληνικής Μειονότητας όπου αυτή υπάρχει μέσω της διεξαγωγής απογραφής του πληθυσμού με ελεύθερη τη δήλωση της εθνικής καταγωγής και εξασφαλισμένη τη φερεγγυότητα της διαδικασίας.
2. Αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα του κράτους, στις παραδοσιακά κατοικημένες από έλληνες περιοχές, σε συμφωνία με τις υποδείξεις των Διεθνών και Ευρωπαϊκών κανόνων δικαίου για τις μειονότητες
3. Επίλυση του περιουσιακού ζητήματος λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ιδιαιτερότητες των επαρχιών της Ελληνικής Μειονότητας και ανάκληση όλων των πρόσφατων σχετικών δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζοντας τεράστιες εκτάσεις μειονοτικής γης σε αλβανούς πολίτες, δήθεν πρώην τσιφλικάδες, προωθούν μια άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή-εθνοτική αλλοίωση των περιοχών της Ελληνικής Μειονότητας
4. Άνοιγμα σχολείων σε περιοχές όπου υπάρχουν Έλληνες και συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των μαθητών καθώς και αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση της Ελληνικής Μειονότητας
5. Ανάκληση όλων των ποινών, απόσυρση όλων των κατηγοριών και κατάργηση συγκεκριμένων νόμων οι οποίοι ‘στοχοποιούν’ τους Έλληνες μειονοτικούς, ποινικοποιώντας την ελεύθερη πολιτική έκφραση και δράση. Αλλαγή της σχετικής ρύθμισης του νέου εκλογικού νόμου της Αλβανίας, το οποίο βάλλει καταφανώς εναντίον των συμφερόντων του κόμματος που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα (ΚΕΑΔ), νομιμοποιώντας ουσιαστικά την βία και τη νοθεία στις τοπικές και εθνικές εκλογές των προηγούμενων ετών
6. Θεσμική διεύρυνση της δυνατότητας άσκησης ουσιαστικής πολιτικής από την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το πρότυπο λειτουργίας των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, στο υπόμνημά της, κάνει σαφές πως θέλει την Αλβανία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναπτύσσει τις θέσεις της Ελληνικής Μειονότητας στηρίζοντας την επιχειρηματολογία της αποκλειστικά στα σχετικά ψηφίσματα και στις εκθέσεις των ευρωπαϊκών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ευρώπης, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη / ΟΑΣΕ) τα οποία και επισυνάπτει. Παράλληλα, η ΟΜΟΝΟΙΑ, καλεί την ελληνική Βουλή να εκμεταλλευτεί δια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματών του αυτή την σημαντική πολιτική συγκυρία προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη γείτονα χώρα με σκοπό τη βελτίωση της θέσης της Ελληνικής Μειονότητας εντός του αλβανικού κράτους.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκληρώνει το υπόμνημά της προτρέποντας την Επιτροπή της Βουλής να οδηγήσει από τη θεωρία στην πράξη το σύγχρονο δόγμα της σχετικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το οποίο συνδέει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας με τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας και αναφέρει κλείνοντας:
Η χάραξη πορείας της Αλβανίας προς την Ενωμένη Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται από τη διαφαινόμενη είσοδό της σε αυτή (κατάργηση συνόρων και γενικότερες ευκαιρίες ανάπτυξης), επιβάλλουν την εφαρμογή μακρόπνοων πολιτικών οι οποίες θα οδηγήσουν στην δημιουργία του πλαισίου εκείνου το οποίο θα επιτρέπει στους Βορειοηπειρώτες να αναπτύσσονται πλέον ως ΕΛΛΗΝΕΣ στα πατρογονικά τους εδάφη.
Η Ελλάδα, ως Εθνικό Κέντρο, έχει ‘ιερό και απαράγραπτο’ χρέος, να εργάζεται και να δρα με γνώμονα την επιβίωση, την συνέχεια, την άνθηση του ΓΗΓΕΝΟΥΣ ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, ως αναπόσπαστο κομμάτι του οικουμενικού ελληνισμού.
Η ευκαιρία που προσφέρεται μέσω της συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας αποτελεί ιδανικό momentum προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο υπόμνημα στο αλβανικό κράτος και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθεί ανεκμετάλλευτη.


Δείτε εδώ το ολόκληρο το υπόμνημα
http://issuu.com/pol.sxediasmos/docs/yp ... 1?mode=a_p

Δείτε εδώ το παράρτημα του υπομνήματος
http://issuu.com/pol.sxediasmos/docs/pa ... vouli/1?...

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών (Νε.Β), συνεργάστηκε αρμονικά με την ΟΜΟΝΟΙΑ για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας, μετουσιώνοντας σε πράξη την πάγια θέση της, για την ανάγκη ύπαρξης αγαστής συνεργασίας μεταξύ της βορειοηπειρωτικής διασποράς και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 20:03 pm 09 12 2008

Παρότι τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιβεβαιώνονται και από το σύνολο του εκτελεστικού σώματος των αρμόδιων Ευρωπαϊκών οργάνων, τα αλβανικά ΜΜΕ συνέχισαν την πάγια τακτική τους να προβάλλουν τα ζητήματα αυτά ως προϊόντα εθνικιστικών ιδεωδών και αποσχιστικών τάσεων, με προφανή σκοπό να δικαιολογηθεί στα μάτια της αλβανικής κοινής γνώμης η επιθετική πολιτική του Αλβανικού κράτους απέναντι στην Μειονότητα.

Συγκεκριμένα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Gazeta Shqiptare υπάρχει καταφανής παραπλανητική αναφορά στη συγκεκριμένη πολιτική ενέργεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία θέλει να αφήσει να εννοείται ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας. Βέβαια, απλά εάν διαβάσει κανείς τις πρώτες 2 παραγράφους του υπομνήματος κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά.
Κινούμενο στο ίδιο μίκος κύματος, το ίδιο πρωτοσέλιδο εκτώς του ότι παραφράζει εντελώς τα όσα ζητήματα τίθενται στο υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τα θέτει επίσης υπό τον τιτλο ''Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ'', παρότι σε 25 σελίδες υπομνήματος η λέξη ''αυτονομία'' δεν υπάρχει πουθενά.

Δείτε ΕΔΩ το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Gazeta Shqiptare

Δείτε ΕΔΩ όλο το σχετικό Αλβανικο Δημοσίευμα
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 23:26 pm 09 12 2008

Σε σχετικές δηλώσεις προέβει και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Βαγγέλης Τάβος ο οποίος δήλωσε πως όσα αναφέρονται στο υπόμνημα δεν εκφράζουν καθόλου τις φιλοδοξίες της Ελληνικής Μειονότητας.

Κοίτα Αλβανική Δημοσίευση

Τα σχόλια δικά σας...

_______________________________________________________________________________________________________

Την ίδια μέρα ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Αντώνης Μπέζας, δηλώνει κατά την περιοδία του στις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας: «μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της γείτονος, από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει το πώς ζει η ελληνική ομογένεια. Έχουμε καταστήσει σαφές, βέβαια, προς την Αλβανική πλευρά, πως ο δρόμος της προς τις Ευρωπαϊκές αξίες περνά υποχρεωτικά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων στην ελληνική μειονότητα»

Αλβανική Δημοσίευση
Ελληνική Δημοσίευση


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 18:36 pm 10 12 2008

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο προέδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επαναλαμβάνει ότι ακριβώς αναφέρεται και στο υπόμνημα προς τη Βουλή των Ελλήνων, ότι δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας αλλά θα πρέπει πρωτίστως να εκπληρωθούν οι διεκδικήσεις των μειονοτήτων.

Κοίτα αλβανικό δημοσίευμα


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 20:03 pm 10 12 2008

Σε σχετικές δηλώσεις και στο ίδιο μίκος κύματος με το υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προέβει και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Στο παρακάτω link θα βρείτε το σχετικό δημοσίευμα μαζί με το βιντεορεπορτάζ.
http://www.top-channel.tv/new/artikull.php?id=137427


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 15:49 pm 11 12 2008

Σχετικές δηλώσεις Σαλί Μπερίσα:
10 Δεκεμβρίου 2008

Question: Mr. Premier, Vangjel Dule declared today that the rights or Greek minority in Albanian are not properly respected and has required the registration of population in the south. On the other side, are you aware of the pressure mentioned by Greek minority media toward Athens for not ratifying SAA?

Premier Berisha:
Once again I want to say that the problem of human rights is a process under continuous improvement. According to real statistics, the Greek minority has been the most oppressed community after the Shkodra citizens. The minority rights have seen a major improvement, and many decisions have been taken in favor of minorities, like in no other region country. Do they need to get improved? Absolutely, yes. We will do the utmost to improve them. Regarding the extremists, I am convinced that Greek government has a constant dialogue with Albanian government, and Greek government is not influenced by the extremist calls. It is a democratic government, a government that works and has proved that works for a normal and friendly relation with Albania and other region countries.

http://www.keshilliministrave.al/?fq=br ... s&lid=9913
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Chaon » 16:50 pm 11 12 2008

Who are the extremists Mr. Berisha? Omonoia? Bollano? Asking Albania to respect their signature is an "extremist call"? ο κύριος Ντούλες τι έχει να πει για αυτήν την δήλωση; Για να δούμε τι θα μας πει την Κυριακή.
Chaon
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 03:02 am 09 12 2008

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 17:54 pm 12 12 2008

Εκτενή αναφορά στα τελευταία πολιτικά δρόμενα στην Αλβανία σχετικά με το υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε εχθές το zougla.gr, το οποίο αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο δημοσιογραφικό δικτυακό τόπο στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του zougla.gr


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Η αδιαφορία του Γ. Βαληνάκη....

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 22:44 pm 12 12 2008

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής όπου γινόταν συζήτηση για την συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Αλβανίας, ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, έθεσε υπόψη του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη, την έκκληση όλων των Ενώσεων των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων απανταχού της Γης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και το κόμμα της Ομόνοιας, ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της Χειμάρας κ. Μπολάνος και άλλοι, όπου έκαναν έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας λόγω ότι το αλβανικό κράτος εξακολουθεί να καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
Ο κ. Βαληνάκης, όπως καταγγέλει ο βουλευτής, επέδειξε παντελή αδιαφορία για την εν λόγω έκκληση, ενώ εντύπωση προκάλεσε η άρνησή του, έστω και να σχολιάσει το σχετικό υπόμνημα.
"Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας, να αναζητήσουν Κυβέρνηση άλλου Ευρωπαϊκού Κράτους για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα τους, διότι η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται" αναφέρει ο βουλευτής.

πηγή
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 11:15 am 13 12 2008

Κουμουτσάκος:Έλλειψη σοβαρότητας από Μπολάνο

''Δεν ασχολούμαστε με τις παράλογες διεκδικήσεις του Μπολάνου''.

Με αυτόν τον τίτλο η αλβανική εφημερίδα Panorama φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσεις του Γ.Κουμουτσάκου από τις Βρυξέλλες .
'' Μέχρι τα Χριστούγεννα το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία. Οι εσωτερικές ταραχές ματαίωσαν την επικύρωση αλλά σε διαβεβαιώ πως αυτό θα γίνει σύντομα .Η Ελλάδα δεν λαμβάνει υπόψη τους μη σοβαρούς ισχυρισμούς του κ.Μπολάνου'' , συμπληρώνει ο κ. Κουμουτσάκος.
Εικόνα
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Η... «Βιστωνίδα» της Αλβανίας

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 17:07 pm 14 12 2008

Αποστολή - Παναγιώτης Σαββίδης

Στην Ελλάδα η Βιστωνίδα και στην Αλβανία η Κακομαία… Δεν πρόκειται για λίμνη, αλλά για μία παραλία «φιλέτο», που η αλβανική κυβέρνηση παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία, αγνοώντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες, που «τυχαίνει» να είναι Έλληνες μειονοτικοί, κάτοικοι του χωριού Νίβιτσα, στη Βόρειο Ήπειρο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα 700 παραθαλάσσια στρέμματα, φέρονται να εκμισθώθηκαν από το αλβανικό δημόσιο στην εταιρεία «RIVIERA», για 99 χρόνια, έναντι 46 εκατομμύρια αλβανικά λεκ το χρόνο, κάτι λιγότερο από 38 χιλιάδες ευρώ.

Έκταση … «φιλέτο» για 30.000 ευρώ το χρόνο

Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, γύρω από την παραλία της Κακομαίας στο Ιόνιο Πέλαγος, απέναντι από την Κέρκυρα. Μέχρι το 1945 οι κάτοικοι είχαν στα χέρια τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, που αφαιρέθηκαν από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα. Μετά το 1990 και την πτώση του καθεστώτος, η γη δεν επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Αλβανίας.

Εδώ και σχεδόν πέντε εβδομάδες, οι κάτοικοι του χωριού έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην παραλία, εμποδίζοντας τα σκαφτικά μηχανήματα να ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες, στην επίμαχη έκταση.

Τις πρώτες μέρες σημειώθηκαν και σοβαρά επεισόδια, με άνδρες της αλβανικής αστυνομίας, που χτύπησαν ηλικιωμένους και προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων, ανάμεσά τους και του κοινοτάρχη Κλεομένη Μπαντζάρη, για «αντίσταση κατά της αρχής».

Η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, παραχώρησε την έκταση στην εταιρεία «RIVIERA», που επιδιώκει να κατασκευάσει στην περιοχή τουριστικό συγκρότημα πολυτελείας. Δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, αναφέρουν πως βασικός μέτοχος στη «RIVIERA» είναι βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος. Βέβαια, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τους οποίους είχε επισκεφθεί προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός στο χωριό τους, τους είχε υποσχεθεί πως, αν κέρδιζε τις εκλογές, θα έπαιρναν πίσω τη γη τους.


Είναι η δεύτερη φορά που η αλβανική κυβέρνηση, επιχειρεί να «βάλει χέρι» στην ιδιοκτησία των κατοίκων της Νίβιτσας. Το 2005, επί πρωθυπουργίας του σοσιαλιστή Φάτος Νάνο, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Τότε ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός «CHANNEL 7» είχε καταγράψει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Τα ΜΜΕ της Αλβανίας, έχουν «θάψει» τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Νίβιτσας. Περιστασιακά, ρεπορτάζ κάνουν λόγο για διαμαρτυρίες … «Αλβανών» κατοίκων της περιοχής που επιχειρούν να «καταπατήσουν δημόσια έκταση».

«Εμείς δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης. Ασφαλώς και θέλουμε επενδύσεις στην περιοχή μας, αλλά με σεβασμό στη νομιμότητα και στις ιδιοκτησίες μας» λέει στη zougla.gr o κ. Κωνσταντίνος Δούλης, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Εδώ και σχεδόν πέντε εβδομάδες που οι κάτοικοι της Νίβιτσας είναι στους δρόμους, ουδείς από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα ή το ελληνικό Προξενείο στους Αγίους Σαράντα τους επισκέφθηκε για να ενημερωθεί για την κατάσταση και τον αγώνα τους.

«Κλείνει» τα μάτια και το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ

Την ίδια ώρα στην ελληνική βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, τασσόταν υπέρ της κύρωσης του Συμφώνου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ε.Ε με την Αλβανία, για το οποίο η «Ομόνοια», το κόμμα της ελληνικής μειονότητας, έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνι Γεωργιάδη: «Προτείνουμε στους Βορειοηπειρώτες να αναζητήσουν κυβέρνηση άλλου ευρωπαϊκού κράτους για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα τους, διότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην αλβανική εφημερίδα «Panorama», όπου εμφανίστηκε … βασιλικότερος του… Σαλί Μπερίσα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα το ελληνικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία. Οι εσωτερικές ταραχές ματαίωσαν την επικύρωση αλλά σε διαβεβαιώνω πως αυτό θα γίνει σύντομα. Η Ελλάδα δεν λαμβάνει υπόψη της τους μη σοβαρούς ισχυρισμούς του κ.Μπολάνου». Ο «κ.Μπολάνος» βέβαια είναι ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» και δήμαρχος Χειμάρρας, που οι Αλβανοί αποκαλούν απλά … «Bolano» αρνούμενοι την ελληνική του καταγωγή.

πηγή: Zougla online
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 20:45 pm 14 12 2008

Η εφημερίδα Panorama αναγκάστηκε να διαψεύσει η ίδια το παραπάνω δημοσίευμά της σχετικά με τις ''δηλώσεις'' Κουμουτσάκου.

Κοίτα αντίστοιχο δημοσίευμα


Με απλά λόγια, τα αλβανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την πάγια τακτική τους .


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 16:14 pm 16 12 2008

Συνεχίστηκαν και χθες τα πρωτοσέλιδα στα αλβανικά ΜΜΕ.
Σε ηπιότερο βαθμό, μετά τις παρεμβάσεις των προέδρων ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά πάντα στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής.
Υπάρχει αναφορά και στην προχθεσινή συνάντηση στο ξενοδοχείο PARK.

Πρωτοσέλιδο άρθρο Gazeta Panorama με εκτενή αναφορά στην προχθεσινή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο PARK
Δεύτερο σχετικό άρθρο Gazeta Panorama, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής (για να μην ξεχνιόμαστε)


Πρωτοσέλιδο Gazeta Shqiptare


...
Συνημμένα
Gazeta_Shqiptare.jpg
Πρωτοσέλιδο Gazeta Shqiptare. 15 Δεκεμβρίου 2008
panorama.jpg
Πρωτοσέλιδο Gazeta Panorama. 15 Δεκεμβρίου 2008
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 15:01 pm 19 12 2008

Συνεχίζεται ο... ''χορός'' στην Αλβανία!!!

Εχθές, ομάδα βουλευτών του αλβανικού κοινοβουλίου, με μέλη γνωστά για την ανθελληνική ρητορική τους, ζήτησε την αποπομπή του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Χιμάρας, σε αντίποινα της αντιαλβανικής, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, πράξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την αποστολή υπομνήματος προς την Βουλή των Ελλήνων.

Για τους συγκεκριμένους, η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα αποτελεί χρυσή ευκαρία προς εκμετάλλευση για ιδίον πολιτικό ώφελος και δεν φαίνεται να θέλουν να τη χάσουν.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν και συλλογική διαμαρτυρία των βουλευτών έξω από το δημαρχείο της Χιμάρας!!! :-)


Σχετικό δημοσίευμα Gazeta Panorama
Σχετικό δημοσίευμα Gazeta Shqiptare
Σχετικό δημοσίευμα Gazeta Koha Jone
Σχετικό δημοσίευμα Gazeta Shekulli


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Yiannis » 17:00 pm 19 12 2008

Χειμάρρα έγραψε:Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν και συλλογική διαμαρτυρία των βουλευτών έξω από το δημαρχείο της Χιμάρας!!! :-)

Και εσύ γιατί χαίρεσαι;
Άβαταρ μέλους
Yiannis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 02:28 am 08 12 2005

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 17:13 pm 19 12 2008

Δε χαίρομαι. Χλευάζω
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 20:08 pm 19 12 2008

Σημερινές σχετικές δηλώσεις Βαγγέλη Ντούλε, σε πολύ έντονο ύφος.

Με μεγάλη ενόχληση παρακολουθούμε αυτή την εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον του (εννοείται προέδρου ΟΜΟΝΟΙΑΣ), η οποία συχνά αγγίζει τα όρια της καλλιέργειας εθνικού μίσους, εξελίσσεται σε ένα δυνατό εμπόδιο στο δρόμο της ολοκλήρωσης του τόπου μας στις ευρωατλαντικές δομές, δηλητηριάζει το εξαίρετο κλήμα της αλληλοκατανόησης και του αλληλοσεβασμού και παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.

Κοίτα σχετικό βίντεο


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 13:52 pm 22 12 2008

Άποψη του γράφοντος

Η εθνικιστική υστερία των τελευταίων ημερών στην Αλβανία με αφορμή το υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία εκδηλώθηκε καταρχάς από τα ΜΜΕ, συνεχίστηκε από τον πολιτικό κόσμο του τόπου και όπως είναι φυσικό πέρασε και στον απλό λαό αυτής της χώρας (πολυπληθέστατα και άκρως προσβλητικά facebook groups ενάντια στον Έλληνα και αντι-αλβανό Μπολάνο), αναδεικνύει περίτρανα τις ελλείψεις της αλβανικής κοινωνίας στο σύνολό της, σε δημοκρατικές αξίες και ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Βέβαια, οι αλλοεθνείς συμπολίτες μας δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αντιληφθούν ότι με την αντίδρασή τους αυτή παρέχουν το μέγιστο δυνατό άλλοθι σε όσα αναφέρονται στο υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κι ούτε βέβαια έχουν την κριτική ικανότητα να αντιληφθούν ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος, τα τεκταινόμενα των τελευταίων 2 εβδομάδων να γυρίσουν σαν μπούμερανγκ στο κράτος και στο λαό της χώρας αυτής.


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 15:48 pm 22 12 2008

Χειμάρρα έγραψε:Άποψη του γράφοντος

Η εθνικιστική υστερία των τελευταίων ημερών στην Αλβανία με αφορμή το υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία εκδηλώθηκε καταρχάς από τα ΜΜΕ, συνεχίστηκε από τον πολιτικό κόσμο του τόπου και όπως είναι φυσικό πέρασε και στον απλό λαό αυτής της χώρας (πολυπληθέστατα και άκρως προσβλητικά facebook groups ενάντια στον Έλληνα και αντι-αλβανό Μπολάνο), αναδεικνύει περίτρανα τις ελλείψεις της αλβανικής κοινωνίας στο σύνολό της, σε δημοκρατικές αξίες και ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Βέβαια, οι αλλοεθνείς συμπολίτες μας δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αντιληφθούν ότι με την αντίδρασή τους αυτή παρέχουν το μέγιστο δυνατό άλλοθι σε όσα αναφέρονται στο υπόμνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κι ούτε βέβαια έχουν την κριτική ικανότητα να αντιληφθούν ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος, τα τεκταινόμενα των τελευταίων 2 εβδομάδων να γυρίσουν σαν μπούμερανγκ στο κράτος και στο λαό της χώρας αυτής.


...


Άποψη του γράφοντος:
Η σημαντικότερη "τέχνη" στην πολιτική είναι να επιλέγεις τους συνομιλητές σου. Αν οι συνομιλητές σας για τα δικαιώματά μας είναι οι εθνικιστές Αλβανοί να μας το πείτε να το ξέρουμε. Το παραπάνω όμως σχόλιο είναι προσβλητικό για τον μέσο φιλοευρωπαϊκό Αλβανό, και αν σκοπός σας είναι να τον έχουμε και αυτόν απέναντι, τότε έχετε χάσει κάθε μέτρο και ουσία!

Μεταχρονολογημένη δημοσιοποίηση της εξ αρχής άποψης (ανατριχίλας) του γράφοντος:
Εμένα προσωπικά το κείμενο που στείλατε στην Ελληνική Βουλή με προσέβαλε ως Βορειοηπειρώτη για την κάκιστη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας, πέραν της έλλειψης ουσιαστικής επιχειρηματολογίας, τεκμηρίωσης, οράματος και στρατηγικής. Πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να "τσιμπάμε" την φωτιά με ξερά ξύλα! Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο. Με το συμπάθιο δηλαδή.

ΤΑ ΛΕΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Υπόμημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη Βουλή των Ελλήνων

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 16:34 pm 22 12 2008

Νομίζω ότι είσαι λίγο ισοπεδωτικός!!! :-)


...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form