Τώρα είναι 11:21 am 20 09 2021

ΤΟ ΚΕΑΔ ΦΕΥΓΕΙ - Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.... των κ.κ. Κώστα Μπάρκα

Συντονιστής: Νέοι

ΤΟ ΚΕΑΔ ΦΕΥΓΕΙ - Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.... των κ.κ. Κώστα Μπάρκα

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 20:05 pm 11 06 2009

ΤΟ ΚΕΑΔ ήρθε στη πολιτική σκηνή το 1992 ως μια αναγκαιότητα. Για να καλύψει το πολιτικό κενό που άφηνε πίσω ο αποκλεισμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κατέλθει ως ανεξάρτητος πολιτικός φορέας στις εκλογές. Πρόκειται για ένα κόμμα-σφραγίδα που φτιάχτηκε σε μια νύχτα διατηρώντας τις δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στη συνείδηση των Βορειοηπειρωτών ΚΕΑΔ σήμαινε ΟΜΟΝΟΙΑ.

Πέρασαν πάνω από 17 χρόνια που το ΚΕΑΔ διαδραμάτισε το δικό του ρόλο. Σ’ αυτά τα 17 χρόνια «έγγαμου βίου» οι σχέσεις ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ πολλές φορές διαταράχτηκαν, αλλά το διαζύγιο δε βγήκε. Γιατί μέσα από τις διαφωνίες δεν τόλμησε κανείς να διανοηθεί να σπάσει τις πυλώνες αυτής της συνεργασίας, να αθετήσει μια συμφωνία ανάμεσα στα δύο αυτά σχήματα. Αυτή η συμφωνία έχει να κάνει με τη διατήρηση των εκλογικών δικαιωμάτων. Όλα αυτά τα χρόνια οι αποφάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν και αποφάσεις του ΚΕΑΔ. Αυτή ήταν η δικλείδα ασφαλείας.

Η τελευταία κίνηση Ντούλε να συμμαχήσει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου με τη συμμαχία των αριστερών ήρθε να σπάσει στο πάρα πέντε αυτή τη δικλείδα ασφαλείας αγνοώντας για πρώτη φορά την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές. Χάνοντας την πολιτική αυτονομία του το ΚΕΑΔ βρίσκεται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο. Ουδέν κακό όμως αμιγές καλού. Η προσωπική κίνηση Ντούλε όμως άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έφερε ξανά στο προσκήνιο την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ λόγος για τη νέα μορφή λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι Βορειοηπειρώτες, μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ήδη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν μπορεί να είναι αγέλη σε ένα μαντρί που ο Ντούλες είναι το κριάρι και οι υπόλοιποι πρόβατα. Τα «πρόβατα», όπως συχνά τους αποκαλεί ο Ντούλες, ξύπνησαν. Και θα δώσουν την απάντησή τους στις 28 Ιουνίου. Για να δείξουν τη νέα πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για να στείλουν το ΚΕΑ στα αζήτητα. Γιατί δεν το χρειάζονται πια.

ΤΟ ΚΕΑΔ ήρθε ως ιστορική αναγκαιότητα και φεύγει ως ιστορική αναγκαιότητα. Γιατί έγινε εμπόδιο στη συσπείρωση των Βορειοηπειρωτών. Γιατί το μόνο του πολιτικό προϊόν τελευταία είναι οι «αποστάτες». Κι αυτοί έχουν γίνει τόσοι πολλοί που χρειάζεται «αμνηστία» για να καθαρίσει ο πολιτικός βίος των Βορειοηπειρωτών. Αυτό το ρόλο θα αναλάβει η ΟΜΟΝΟΙΑ στις 29 Ιουνίου. Γιατί αυτή είναι η αποστολή της. Να μονοιάσει όλους τους Βορειοηπειρώτες. Είναι η ιστορική αναγκαιότητα των ημερών.
πηγη: Νεβ
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: ΤΟ ΚΕΑΔ ΦΕΥΓΕΙ - Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.... των κ.κ. Κώστα Μπάρκα

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 21:36 pm 12 06 2009

Απάντηση ΚΕΑΔ στο δημοσίευμα : ΤΟ ΚΕΑΔ ΦΕΥΓΕΙ - Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ....

Παρ, 12/06/2009 – 21:06

ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Γραφείο Τύπου Τίρανα,
Προς NEB.gr
ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

Ως προσπάθεια να καλύψουν την γύμνια τους δια φύλλου συκής, κρίνουμε δημοσίευμα στην ιστιοσελίδα σας εν είδη προεκλογικού λιβελογραφήματος, υπό τις υπογραφές των Κώστα Μπάρκα και Σπύρο Ξέρα. Χρειάζεται όμως από πλευράς σας και του αναγνωστικού σας κοινού επίσης, λίγο θάρρος να αντικρίσετε την πραγματικότητα κατάματα. Τότε είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι οι δύο υπογράφοντες λεία προσφάτως, για λόγους που η ψυχή τους γνωρίζει, αποφάσισαν τη μεγάλη αποστασία. Εγκατέλειψαν την ΟΜΟΝΟΙΑ και την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα προκειμένου να ενταχθούν σε συνδυασμούς με το Κόμμα Δικαιοσύνη και Ένταξη των Τσάμηδων, στο πρόγραμμα του οποίου ξεκάθαρα συμπεριλαμβάνονται ενοχλητικά για την Ελλάδα και τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις ζητήματα. Ουκ ολίγες φορές από το Κόμμα αυτό έχουν διατυπωθεί απόψεις εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας. Αποστάτησαν απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ και βρίσκονται στον ίδιο συνασπισμό με κόμματα φαντάσματα απ’ το παρελθόν, όπως Μπάλι Κομπετάρ και Λεγκαλιτέτι, οι πρόγονοι των οποίων συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς κατακτητές στον πόλεμο κατά της Ελλάδας αλλά και εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ειδικότερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Τους λόγους γιατί οδηγήθηκαν σ’ αυτή την κατάντια εμείς ούτε τους γνωρίζουμε ούτε πρόκειται να τους κατανοήσουμε. Από πλευράς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, του εκλογικού της σώματος ειδικά, που ξέρει να κρίνει με σοφία και ηρεμία, την απάντηση οι κ. κ. Μπάρκας και Ξέρας θα την πάρουν στις 28 Ιουνίου. 12 Ιουνίου 2009. * Συνημμένα σας αποστέλλουμε υλικό από προεκλογικές εκδηλώσεις του PDI (Partia per Drejtesi dhe Integrim), Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ένταξη.

Η παντελης ελλειψη συντακτικου ειναι παραπανω απο εμφανης
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ


Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form