Τώρα είναι 16:28 pm 26 11 2022

Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Συντονιστής: Νέοι

Πιο ελληνικό κόμμα εκπροσωπεί καλύτερα τα δικά μας συμφέροντα;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 16:19 pm 03 10 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2
18%
ΠΑΣΟΚ
2
18%
ΚΚΕ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΛΑΟΣ
3
27%
ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός)
2
18%
ΟΙΚΟΛΟΓΟI ΠΡΑΣΙΝΟI
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
1
9%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΚΑΝΕΝΑ - ΑΠΟΧΗ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
1
9%
 
Σύνολο ψήφων : 11

Παπαθεμελής: Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 21:49 pm 26 09 2009

Παπαθεμελής: Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του...
...κλέβουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών‏.
Aπό το http://www.danagennisi.eu/
.
Σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Κοζάνη περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, όπου συναντήθηκε με φίλους και στελέχη του Κόμματος και έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην ομιλία του στα Γιάννενα, ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης που παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το αθηνοκεντρικό κράτος» είπε ο κ. Παπαθεμελης, «πως η περιφέρεια ήταν και παραμένει ο αγωγός οξυγόνου της εθνικής μας οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στη χώρα μας, ο δείχτης κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να διαμορφώνει αυτήν την εικόνα των δύο ταχυτήτων. Αυτής του τριγώνου Κολωνακίου-Εκάλης-Φιλοθέης και αυτής των περιφερειών της χώρας, που στενάζουν από την εγκατάλειψη που βιώνουν από το κεντρικό πολιτικό διαχειριστικό κατεστημένο».

Μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ο κ. Παπαθεμελής, χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς για την μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να «κλέψει τις περιουσίες τους, με κύριο πρωταγωνιστή τον γαμπρό του αλλά και για την ενδοτικότητα στο ζήτημα αυτό από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών».


Στην Κοζάνη, ο κ Παπαθεμελής μίλησε σε ομάδα αγροτών, οι οποίοι του έθεσαν για μία ακόμη φορά το μεγάλο ζήτημα της διάλυσης του οικογενειακού τους εισοδήματος, από τις επιλογές της Νέας ΚΑΠ και τις απαράδεκτες συμφωνίες που υπέγραψαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.
«Η επιστροφή στον συνεταιρισμό με κεντρικό κώδικα την αλληλεγγύη μεταξύ των αγροτών, αλλά και η κατάργηση της εμπορευματοποίησης της συνεταιριστικής ιδέας που έχει γίνει με τις περίφημες Ομάδες Παραγωγών και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις είναι στόχοι της Δημοκρατικής Αναγέννησης», είπε στους Κοζανίτες αγρότες ο κ. Παπαθεμελής, και πρόσθεσε: «?μεσοι στόχοι μας είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη και της παραγωγής του, η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις πρώτες ύλες και η ρύθμιση της αλυσίδας παραγωγή-εμπορία-τελικός καταναλωτής με κεντρικό σύστημα διαχείρισης (Δημοπρατήριο), έτσι ώστε και ο αγρότης να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς μεσάζοντες και ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα σε τιμές που να είναι όσο κοντύτερα γίνεται στις τιμές παραγωγού».
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 20:59 pm 28 09 2009

Καθαρές κουβέντες για το Βορειοηπειρωτικό!

Η Βόρειος Ήπειρος στην δίνη των εξελίξεων
Tης Αθηνάς Κρεμμύδα
Υποψήφιας Βουλευτού Β’ Πειραιώς
Υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.


Η εγκαθίδρυση της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας»στην Αλβανία από το δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σημάδεψε για 45 χρόνια τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Εγκλωβισμένοι στην απέραντη φυλακή της Αλβανίας, αποκομμένοι από τον μητρικό κορμό και πλήρως απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, έχασαν τον προσανατολισμό τους και αφέθηκαν στην τύχη τους. Στα χρόνια αυτά ο αφελληνισμός κορυφώθηκε με τις διώξεις, τις εκτοπίσεις, τις φυλακές και τους θανάτους από το σύστημα. Θλιβερή κατάληξη η εξαθλίωση, ο φόβος και ο τρόμος που σημάδεψαν τους ανθρώπους.
Ακολούθησε το 1990 η «μεγάλη φυγή» ή «μεγάλη έξοδος»των βορειοηπειρωτών προς τη μητέρα πατρίδα και το άδειασμα των ελληνικών περιοχών από τη ζωντανή παρουσία νέων ανθρώπων.

Η κατάρρευση των Κομμουνιστικών Καθεστώτων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα των μειονοτήτων. Η Ελλάδα καλείτε πλέον να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα Βαλκάνια καθώς πρέπει να υπερασπιστεί αυτά που έχει και να διεκδικήσει εκείνα που της ανήκουν και δικαιούται. Οι αναταραχές στην Αλβανία και η διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας συνοδεύοντε από έντονη εθνικιστική έκρηξη στα Βαλκάνια φέρνοντας αντιμέτωπη την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με δύο μεγάλα ζητήματα, το βορειοηπειρωτικό και το θέμα των Σκοπίων. Το 1993 για πρώτη φορά από τότε που ανέκυψε το πρόβλημα η Ελληνική Κυβέρνηση ξεκαθάρισε την πολιτική της στο θέμα της ΕΕΜ και το συνέδεσε με τις μελλοντικές εξελίξεις στο Βαλκανικό χώρο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή την απέλαση του Αρχιμανδρίτη Αργυροκάστρου έθεσε έξη όρους διαλόγου με την Αλβανική πλευρά. Οι όροι αυτοί αφορούν το περιουσιακό πρόβλημα, την εκπαίδευση την θρησκευτική και πολιτική ελευθερία, το σπουδαιότερο όμως είναι η σύνδεση του «βορειοηπειρωτικού» με τις εξελίξεις στο Κόσσοβο. Οι Αλβανοί του Κοσσόβου επιζητούν την απόσχισή τους από τη Σερβία ακολουθούμενη από την αλβανική μειονότητα των Σκοπίων και με την υποστήριξη πάντα της αλβανικής κυβέρνησης.
Στης 17 Φεβρουαρίου 2008 το Κόσσοβο ανακηρύσσει τη ανεξαρτησία του και οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου γιορτάζουν την επέτειο της Αυτονομίας του 1914!

Οι επιβαλλόμενες ελληνικές δεσμεύσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν από την επίσημη στρουθοκαμηλική πολιτική της Ελλάδος που ακολουθήται τα τελευταία χρόνια. Η εθνική παθητικότητα, η φοβία, η ηττοπάθεια και η αδιαφορία δεν μπορούν να χαράξουν τους αναγκαίους τομείς δράσης για την επιβίωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτική επιβίωση της Ε.Ε.Μ στην Βόρειο Ήπειρο. Αυτό προϋποθέτει την ενότητα των βορειοηπειρωτών ως ένας ενιαίος πολιτικός φορέας ο οποίος θα πρωταγωνιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αλβανίας αλλά και της Ελλάδας και θα ρυθμίζει τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τις σχέσεις τους με τους Διεθνής και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
Η νέα γενιά βορειοηπειρωτών οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην προβολή του εθνικού θέματος όσο και στην επίλυση του διεκδικώντας από το Αλβανικό κράτος και από τους Διεθνής Οργανισμούς όλα τα δικαιώματα των ελλήνων της Βορείου Ηπείρου όπως προβλέπονται από την Σύμβαση Πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη.
Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων της Βαλκανικής όπως προέκυψε μετά το 1990 καταδεικνύει την αναγκαιότητα νέων προσανατολισμών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής χαράσσοντας έτσι μια υπεύθυνη στρατηγική αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων διεκδικώντας ότι μας ανήκει.

(Αναδημοσίευση από North Epirus News Agency)
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 21:01 pm 28 09 2009

Βόρειος Ήπειρος - Γή Ελληνική

Εισήγηση στη 3η Συνδιάσκεψη της ΝΕ.Ο.Σ. στα Καμένα Βούρλα (25-04-09)
Της Αθηνάς Κρεμμύδα

Υποψήφιας Βουλευτού Β’ Πειραιώς
Υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.


Spoiler:
Η επιβίωση του Ελληνισμού στη Β. Ήπειρο είναι ιερή υποχρέωση όλων μας, κυρίως όμως της νέας γενιάς Βορειοηπειρωτών. Με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές γίνεται επίκαιρη η διεθνοποίηση του Βορ/κου θέματος μέσα από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Ιστορικά οι λαοί που είδαν τους αγώνες τους να δικαιώνονται τα κατάφεραν κάνοντας τη διεθνή κοινότητα να ασχοληθεί με το ζήτημα τους. Ο Αυτονομιακός Αγώνας των Βορ/των επικυρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στις 17/5/1914. Η Διεθνής επιτροπή ελέγχου λαμβάνοντας υπόψιν του αγώνα των Βορ/των θεώρησε καθήκον της να εξετάσει τα αιτήματα των Βορ/των προς την Αλβανική Κυβέρνηση. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν υπέβαλε στις δυνάμεις που αντιπροσώπευε, καθώς επίσης και στην Αλβανική Κυβέρνηση το πόρισμα των συζητήσεων μεταξύ των μελών της επιτροπής αυτής και των αντιπροσώπων της Ηπείρου. Έτσι λοιπόν υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας βάση του οποίου αναγνωρίζεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις, την Αλβανία και την Ελλάδα η Αυτονομία της Β. Ηπείρου, ο Ελληνικός της χαρακτήρας και κατοχυρώνεται πλήρως η θρησκευτική, γλωσσική και εκπαιδευτική ελευθερία του πληθυσμού της.

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν εφαρμόστηκε από την Αλβανική κυβέρνηση η οποία συνέχισε τις εχθροπραξίες εναντίων των Βορ/των, ωστόσο παραμένει έως σήμερα το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο.

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας αποτέλεσε πρότυπο για τη δημιουργία της Σύμβασης – πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, πολλές από τις διατάξεις του Πρωτοκόλλου συμπεριλαμβάνονται ως άρθρα στη Σύμβαση – πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία προστατεύει την ύπαρξη των εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην επικράτειά της.

Θεωρώντας ότι οι ανακατατάξεις στην Ευρωπαϊκή ιστορία έχουν καταδείξει ότι η προστασία των εθνικών μειονοτήτων αποτελεί κύριο παράγοντα σταθερότητας για την ασφάλεια της δημοκρατίας και της ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας είναι πάντα επίκαιρο, όπως και η έννοια της Αυτονομίας η οποία εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτόνομες έχουν κηρυχτεί από το 1948 η Σικελία, η Σαρδηνία και άλλες περιοχές στην Ιταλία. Επίσης στην Ισπανία από το 1987 υπάρχουν αυτόνομες περιοχές όπως Καταλονία, Παλικία, η χώρα των Βάσκων στις οποίες έχουν παραχωρηθεί εξουσίες στους τομείς πολιτισμού, υποδομών, υγείας, περιβάλλοντος, εμπορίου, αστυνομίας, και οι επίσημες γλώσσες της Ισπανίας είναι τέσσερεις αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα. Στην Φιλανδία επίσης η σουηδική κοινότητα που αριθμεί 300.000 άτομα, σε πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων απολαμβάνει όλα της τα δικαιώματα.

Η αυτονομία λοιπόν της Β.Ηπείρου με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως προβλέπεται από τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συνθήκες θα μπορούσε να είναι η μόνη βάση πάνω στην οποία μπορούν να τεθούν τα θεμέλια καλής διαβίωσης των δύο λαών, αλβανικού και ελληνικού.

Η ιστορία της διεθνοποίησης του Βορ/κου θέματος μετά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, επαναλαμβάνεται ξανά το 1934. Τον Απρίλιο του 1933 η αλβανική κυβέρνηση απαγόρευσε τελείως την λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και μέσα σε αυτά συμπεριέλαβε και τα σχολεία τη Ε.Ε.Μ. Με αυτή την απόφαση επιδίωκε να απαλλαγεί οριστικά ως κράτος από τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας στις περιοχές της Β. Ηπείρου. Ως αντίδραση σ’ αυτή την πρόκληση της Αλβανίας οι Έλληνες Βορ/τες τον Δεκέμβριο του 1933 ιδρύουν στο Αργυρόκαστρο τη «Νέα Φιλική Εταιρία». Σκοπός της ήταν να ενθαρρύνει τους Βορ/τες και να τους προετοιμάσει για τους μελλοντικούς αγώνες. Με σύνεση, απόλυτη πειθαρχία και άκρα μυστικότητα στις 2 Ιανουαρίου 1934 οι τομεάρχες της «Νέας Φιλικής Εταιρίας» συγκεντρώθηκαν στο Αργυρόκαστρο όπου και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να προσφύγουν οι Έλληνες Βορ/τες στην Κοινωνία των Εθνών όπου θα καταγγείλουν την Αλβανία για το κλείσιμο των Ελληνικών σχολείων. Με μεγάλη κινητοποίηση και μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 χιλιάδες υπογραφές Βορ/των που επισυνάφθηκαν στο υπόμνημα και εστάλησαν στην Κοινωνία των Εθνών. Μέχρις ότου η Κοινωνία των Εθνών επιληφθεί του σχολικού ζητήματος αποφάσισαν την κήρυξη σχολικής απεργίας. Βεβαίως η αλβανική κυβέρνηση αντέδρασε με διώξεις κατά των οργανωτών, τρομοκρατία, συλλήψεις, εκτοπισμούς δασκάλων και βασανιστήρια.

Στις 6 Απριλίου 1935 το Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης της Χάγης εξέδωσε τη γνωμοδότηση του πάνω στην προσφυγή των Βορ/των κατά της Αλβανίας. Η απόφαση καταδικάζει την Αλβανία για το κλείσιμο των Ελληνικών σχολείων και την υποχρεώνει ώστε να λειτουργήσουν ξανά. Η απόφαση αυτή ήταν μια δικαίωση του Αγώνα των Βορ/των για το σχολικό ζήτημα. Η Αλβανία προς συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης υπέβαλε στην Κοινωνία των Εθνών σχέδιο κανονισμού για την ελεύθερη λειτουργία των σχολείων της Ε.Ε.Μ.

Η παραβίαση όμως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορ/των συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Βορ/τες για ακόμη μια φορά να προσφύγουν σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του Αλβανικού κράτους και των αλβανικών αρχών. Η επιτροπή προσφυγής η οποία αποτελείται από Βορ/τες και Ελλαδήτες προσκόμισε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων (δημόσια έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα, βιβλία) καθώς και έναν κατάλογο υπογραφών από 1000 περίπου Έλληνες Βορ/τες μέχρι στιγμής, καθώς ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για συγκέντρωση κι άλλων στοιχείων. Στην προσφυγή αυτή αναφέρονται παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά:

1) την αποφυγή της επίσημης καταμέτρησης του Ελληνικού πληθυσμού στη χώρα (απογραφή)
2) τη λειτουργία των Ελληνικών σχολείων
3) την υφαρπαγή περιουσιών τόσο των Ελλήνων Βορ/των όσο και της ορθοδόξου εκκλησίας
4) τα πολιτικά δικαιώματα και την εκπροσώπηση των ελλήνων στις δημόσιες υπηρεσίες 5) το αίσθημα ασφάλειας,
6) τη χρήση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης του κράτους, όπου προβλέπεται
7) την ίση κατανομή της οικονομικής βοήθειας από το αλβανικό κράτος
8) την εκπροσώπηση των Ελλήνων Βορ/των στα Μ.Μ.Ε. της χώρας και
9) τον αποκλεισμό της Ε.Ε.Μ. από τις διεργασίες του Συμφώνου Σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η προσφυγή αυτή στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης είναι μια προσπάθεια ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μια αντίδραση θα λέγαμε στην πολιτική απάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων για το Βορ/κο ζήτημα, οι οποίες αδυνατούν να θέσουν το εθνικό αυτό θέμα στη σωστή του βάση πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, και να δουν τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν στη Β. Ήπειρο.

Εκκρεμεί το θέμα της απογραφής το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό για την Ε.Ε.Μ. η οποία δικαιούται να δηλώσει ελεύθερα την εθνική και θρησκευτική της ταυτότητα. Η απογραφή τονίζουμε ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Αλβανία επιθυμεί να γίνει μέλος.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα είναι η επιστροφή των Βορ/των στις πατρογονικές τους εστίες. Αυτό όμως προϋποθέτει την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης Εθνικής πολιτικής για το Βορ/κο θέμα, η οποία φυσικά δεν υπάρχει αφού η εκάστοτε κυβέρνηση που δήθεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση του Ελληνισμού εκεί ακολουθεί ανεύθυνη πολιτική η οποία αφήνει περιθώριο στο Αλβανικό κράτος να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ε.Μ. στη Β. Ήπειρο, όπως έγινε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Ομόνοιας ο οποίος καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας επειδή έγραψε και την Ελληνική γλώσσα τις επιγραφές των πινακίδων στην Χιμάρα.

Μία άλλη απόδειξη της πολιτικής ανευθυνότητας της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας είναι το κλείσιμο του Ελληνικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Αργυροκάστρου, το τμήμα Ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και Ελληνικού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου κινδυνεύει να κλείσει αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από την Ελληνική πολιτεία.

Σήμερα που η Αλβανία είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και οδεύει στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα οφείλει να της υπενθυμίζει ότι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή πορεία εμπεριέχει και υποχρεώσεις όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ. στη Β. Ήπειρο, σύμφωνα με τη Σύμβαση – πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλες Διεθνείς συνθήκες.

Η διεκδίκηση για τη Β. Ήπειρο παραμένει ιερή και απαράγραπτη για τη νέα γενιά Βορ/των καθώς οφείλουμε όλοι μας να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για δικαίωση και λύτρωση της Β. Ηπείρου, όταν μάλιστα η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια.


http://www.youtube.com/watch?v=ecRhEUFk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=iQ2yQ8Lx4hg
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 00:01 am 30 09 2009

Αθηνά Μαγκλάρα
Υποψηφία Βουλευτής στην ΄Β Περιφέρεια Αθηνών
Μαγκλάρα2.jpg
Αθηνά Μαγκλάρα
Υποψηφία Βουλευτής στην ΄Β Περιφέρεια Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ

Γενηθής το 1981 στα Βρυσερά Αργυροκάστρου . Έχω σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά μέσω της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, η κοινότητα μας στην Ελλάδα, η ιδιαίτερη μας πατρίδα και ειδικότερα η νεολαία επιβραβεύτηκε από το κόμμα τιμώντας με, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο οπού και δέχθηκα με χαρά την πρόταση.
Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας , που καλπάζει η ανεργία και το οικονομικό αδιέξοδο . Παρά το νεαρό της ηλικίας μου είμαι αποφασισμένη να παλέψω σκληρά και με την βοήθεια σας να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Είναι η ώρα της ριζικής και έμπρακτης αλλαγής στο δημόσιο βίο αναδεικνύοντας τις αξίες και την κοινωνική συμμετοχή όλων μας.

Φιλικά,

Αθηνά Μαγκλάρα

Υποψηφία Βουλευτής στην ΄Β Περιφέρεια Αθηνών
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό keravnios » 21:21 pm 01 10 2009

Να την χαίρεστε αδέρφια πασοκοι

Με μια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι χιλιάδες Βορειοηπειρώτες σήμερα. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που έχοντας καταρτίσει λίστες επικοινωνίας, χρησιμοποιούν τα σύντομα μυνήματα μέσω κινητού τηλεφώνου για να ζητήσουν από τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν. Το ίδιο έκανε και η κυρία Άννα Νταλάρα μόνο που το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των Βορειοηπειρωτών ήταν γραμμένο στην Αλβανική. Η συγγενής του κυρίου Ραγκούση (γραμματέα του ΠΑΣΟΚ) και σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή επέλεξε να απευθυνθεί στους Βορειοηπειρώτες στην επίσημη γλώσσα του κράτους στο οποίο ανήκει η πατρίδα τους. Είναι αποροίας άξιον πως ένα μέλος τόσων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ένα άτομο τόσο ευαίσθητο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θέλησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους στην μητρική τους. Προφανώς οι ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες περιορίζονται μόνο σε όσους δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Από που προκύπτει το θράσος της κυρίας Νταλάρα να ζητά με τέτοιον τρόπο την στήριξη των Βορειοηπειρωτών μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Είναι τουλάχιστον ειρωνία, μια γυναίκα που επιθυμεί να εκπροσωπήσει τον λαο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ να απευθύνεται στην αλβανική προς εκείνους οι οποίοι εδώ και έναν αιώνα έχουν δώσει αγώνες και έχουν χύσει αίμα για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους. Είναι τραγική ειρωνία και μεγάλη προσβολή.

Κάνουμε γνωστό προς όλους ότι το nenanews.eu θα προχωρήσει σε εκτενέστερη έρευνα για το θέμα εώς ότου γίνει ξεκάθαρο:

- Πως βρέθηκαν στην κατοχή της κυρίας Νταλάρα οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και είναι κάτοχοι ελληνικής υπηκοότητας. Ελπίζουμε να μην έχουν διαρρεύσει από κάποια κρατική υπηρεσία.

- Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με αυτήν την επιλογή της κυρίας Νταλάρα να χρησιμοποιήσει την αλβανική για να απευθυνθεί σε Έλληνες.

Αναμένουμε από την κυρία Νταλάρα να διορθώσει το ατόπημά της και καλούμε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν τι σημαίνει η φράση "Βόρειος Ήπειρος" να καταδικάσουν την συγκεκριμένη κίνηση

www.nenanews.eu
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:43 am 02 10 2009

Ποιες είναι σήμερα οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Β/Ηπειρωτικό;

Του ΑΠ. Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Περίοδο προεκλογική διανύουμε και ακούονται πολλά και διάφορα, μέχρι και τα πιο πλούσια «καρβέλια», αλλά και άκρως μηδενιστικά στοιχεία. Ελάχιστα, όμως, αναφέρονται για τα εθνικά θέματα -Εσωτερικού και Εξωτερικού λεγόμενα- και ουδόλως για το Β/Ηπειρωτικό εν γένει, με όλες τις παραμέτρους του και δη το Μεταναστευτικό ευρύτερα, και αυτό ακόμη το «Τσάμικο», το οποίο, όσο κι αν φαίνεται ανύπαρκτο και έτσι έπρεπε να είναι, όμως προβάλλεται με πλήρη παραχάραξη.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή, υπενθυμίζω στη συνέχεια τις παρακάτω συγκεκριμένες παλαιότερες θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες, οφείλει, νομίζουμε, να δώσει, έστω και αργά, κάποια απάντηση αν συμφωνεί μ’ αυτές και σήμερα ή να τις καταγγείλει, τιμώντας επαξίως και τον αγαθό και ήρωα Ιεράρχη μακαριστό Σεβαστιανό, για τον οποίο κατά την Κηδεία του (14-12-94) ο εκπρόσωπος του Αγίου Όρους ετόνισε ότι «κάθε 300 χρόνια γεννιούνται τέτοιοι (Ιεράρχαι)».
Ανάλογες συγκεκριμένες και όχι αόριστες θέσεις για το Β/Ηπειρωτικό και για όλα τα λοιπά Εθνικά Θέματα, οφείλουν να λάβουν, και όλα τα Κόμματα, συμπεριλαμβάνοντάς τις και στα αντίστοιχα προγράμματά τους!
Προ 10ετίας, λοιπόν, επί Κυβερνήσεως του κ. Σημίτη, με Υπουργούς Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), διαδοχικά, τους κ. Θ. Πάγκαλο, παραιτηθέντα, ύστερα, ιδίως, από τα γεγονότα Οτσαλάν, και τον κ. Γ. Παπανδρέου, είχα δημοσιεύσει το παρακάτω κείμενο, με τίτλο «Ο Γ. Α. Παπανδρέου και το Β/Ηπειρωτικό (εφ. Πρωινός Λόγος, Ιωάννινα, 9-4-1999), το οποίο έχει, νομίζω, θέση και σήμερα:
«Η ευκαιρία της πρόσφατης μεταβάσεως του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ως ΥΠΕΞ στα Τίρανα -και σ’ άλλες Βαλκανικές πρωτεύουσες (10-11-3.99)- προκειμένου να συμβάλει, κατά το δυνατόν, στην επίλυση ή τουλάχιστον, στη μείωση της κρίσεως του Κοσυφοπεδίου, και μάλιστα με προσφερόμενη σ’ αυτό ευρείαν Αυτονομίαν, έφερε στο νου μου την προ πενταετίας περίπου συνέντευξή του στο περιοδ. «Εικόνες» (τχ 1-9/9/1994) για το έργο του πρωταγωνιστού του νεωτέρου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος, μακαριστού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. Γι’ αυτόν, λοιπόν, τον αναμφισβήτητα γνήσιον, ανιδιοτελή και πρότυπο πατριώτου, ο τότε Υπουργός Εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ισχυρίσθηκε, ότι «προσφέρει συνειδητά ανθελληνικό έργο για εσωτερική κατανάλωση»! Και, όπως ήτο φυσικό, διήγειρε τότε πληθώραν αντιδράσεων, ενώ και έκτοτε η ιστορία και τα γεγονότα δικαιώνουν απόλυτα τις πράξεις, τους λόγους και το ήθος του Σεβαστιανού, όσο κι αν η Πολιτεία δεν τα εξετίμησεν, ούτε αξιοποίησε αρκούντως.
Σήμερα ο κ. Παπανδρέου, από τη νέα θέση, είναι πλέον και ο άμεσα καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος για την περαιτέρω εξέλιξη του Β/Ηπειρωτικού, το δε Εθνικό αυτό Θέμα, εν πολλοίς παραγκωνισμένο από τη Μητέρα πατρίδα, βρίσκεται, ως γνωστόν, σε πολύ κρίσιμη θέση, ιδιαίτερα με τον λίαν επικίνδυνο ξερριζωμό των Β/Ηπειρωτών από τις προαιώνιες εστίες τους και με όλα τα απειλούμενα επακόλουθα. Όταν, μάλιστα, πέραν των κινδύνων από τον άμεσο περίγυρο, τους περισφίγγουν ακόμη και οι Τούρκοι, με τις ναυτικές βάσεις, που τους παραχωρούν οι Αλβανοί στα ίδια τα Β/Ηπειρωτικά παράλια, όπως σε άλλα δημοσιεύματα είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε τότε, το ανωτέρω κακό γίνεται χειρότερο.
Εν τω μεταξύ κατά την εν λόγω μετάβασή του στα Τίρανα ο κ. Παπανδρέου, απ’ όσα γνωρίζουμε, ουδόλως αναφέρθηκε, ως ώφειλε, και στην -κεκτημένη άλλωστε και θεσμικά από το 1914- εφαρμογή της Αυτονομίας, τουλάχιστον ισοτίμως, με εκείνην του Κοσυφοπεδίου, και στη Βόρειο Ήπειρο. Θα αποτελούσε τούτο και ελαχίστη εκδήλωση ευγνωμοσύνης, έναντι όσων πλουσιοπαρόχως η Ελλάδα προσφέρει στην Αλβανία και σ’ ολόκληρο το λαό της και σ’ αυτούς τους Κοσσοβάρους, κατά τα δύσκολα αυτά χρόνια.
Ας μεριμνήσει, τουλάχιστον, από δω και πέρα, από της θέσεώς του αυτής ο κ. Παπανδρέου (ΥΠΕΠΘ) και σ’ αυτό το Εθνικό Θέμα, αξιοποιώντας δεόντως ανάλογες ευκαιρίες πριν είναι πολύ αργά!
Θα αποτελούσε τούτο και ένα είδος εξιλεώσεως του ιδίου και για το προαναφερθέν προ πενταετίας ολίσθημά του, αλλά και του προκατόχου του κ. Θ. Παγκάλου -εμμέσως- για τους επίσης απαραδέκτους χαρακτηρισμούς του (Δεκ. 1998), ως δήθεν ειδικής κατηγορίας πιθηκοειδών κτηνών για «όσους ασχολούνται με υπαρκτές ή ανύπαρκτες μειονότητες» ομοεθνών μας, φυσικά, και των Β/Ηπειρωτών, λαμβάνοντας την δέουσα απάντηση από τον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα, αντάξιο διάδοχο του μακαρ. Σεβαστιανού.
Θα ικανοποιούσε επίσης η πράξη αυτή και την ψυχή του παππού του, επίσης Γ. Παπανδρέου, με την ανεξίτηλη υποθήκη του (Ιουν. 1960), όπου, μεταξύ άλλων ετόνιζε, ότι «το θέμα υφίσταται και εκείνο, το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα είναι, δι’ οιονδήποτε λόγον η απάρνηση του ιερού αιτήματος» (ΑΠΠ: Ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου 1914. Αθ. 1985, 57-59)».
Και σήμερα, λοιπόν, ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, σε υψηλότερη, ήδη, θέση, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και σε επιδιωκομένη ακόμη υψηλότερη, οφείλει αφ’ ενός, έστω και τόσο αργά, να άρει κατά κάποιο τρόπο το ολίσθημα εκείνο, τιμώντας τη μνήμη του παγκοίνως δεόντως τιμωμένου και καθιερωθέντος, ως αγωνιστή και ήρωα στην ιστορία, Σεβαστιανού, και αφ’ ετέρου, να λάβει κάποια θέση και επί του Εθνικού αυτού Θέματος, με τις πολλές όχι ευχάριστες διακυμάνσεις του.
Για το τελευταίο οφείλουν, κατ’ αυτάς, και τα λοιπά, και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα Κόμματα, αποπλύνονται και τις εσφαλμένες θέσεις τους κατά τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές Εκλογές στην Αλβανία, χωρίς αυτό να απαλλάσσει και από τις ευθύνες των ιδίων των αδελφών μας Β/Ηπειρωτών, οι οποίοι κατά τις εν λόγω εκλογές έλαβαν ποσοστό συμμετοχής μόνο 1,19%!
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:46 am 02 10 2009

Η πατρίδα είναι πιο σημαντική από την οικονομία

Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε παρατηρούμε με λύπη μας πως τη μερίδα του λέοντος στις πολιτικές συζητήσεις μονοπωλεί το ζήτημα της οικονομίας. Γίνεται πολύς λόγος για τη σοβαρή οικονομική κρίση που διανύουμε και για το αν εμείς, η νέα γενιά και τα παιδιά μας, θα έχουμε συντάξεις και άνετη διαβίωση στο μέλλον. Την ίδια στιγμή ωστόσο γίνεται ελάχιστος λόγος για το ποιά θα είναι η πατρίδα που θα κληθούμε να ζήσουμε, τη στιγμή που γύρω μας στα βαλκάνια, υπάρχει αναβρασμός δυσάρεστων εξελίξεων. Κύριοι πολιτικοί, η πατρίδα μπορεί να περάσει περίοδο με άσχημη οικονομία (το έχει κάνει και στο παρελθόν) αλλά καλή οικονομία χωρίς πατρίδα δεν έχει κανένα νόημα για μας, είναι το πλέον ζοφερό μέλλον. Συνεπώς, έστω και την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου περιμένουμε περισσότερη και ουσιαστικότερη ενασχόληση με τα εθνικά θέματα και μεγαλύτερο σεβασμό έναντι της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.

Και όταν μιλάμε για εθνικά θέματα, επειδή φαίνεται ότι η μνήμη πολλών πολιτικών είναι αδύνατη, υπενθυμίζουμε ότι και το Βορειοπειρωτικό είναι πρωτεύον και εκκρεμές εθνικό θέμα, ιδίως με τις συνεχείς ανακατατάξεις στα Δυτικά Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια. Δεν λύθηκε επειδή κάποιοι αδερφοί μας από τα μέρη της Βορείου Ηπείρου απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου, ούτε επειδή έγιναν κάποια έργα υποδομής.

Κύριε πρωθυπουργέ, ως βουλευτής είχατε πάρει θέση υπέρ του Βορειοηπειρωτικού. Συνεχίζετε να έχετε τις ίδιες απόψεις τώρα; Κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, ο παππούς σας το 1961 σας είχε πει ότι η διεκδίκησή μας για τη Βόρειο Ήπειρο είναι «ιερά και απαράγραπτος». Εσείς τι θα κάνετε για μια τέτοια διεκδίκηση; Ή μήπως πιστεύετε ότι τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τότε είναι ικανά να αναιρέσουν 3000 και πλέον χρόνια ιστορίας; Κύριοι των υπολοίπων κομμάτων, πάρτε σαφή θέση γιατί οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει και σε λίγα χρόνια το Βορειοηπειρωτικό θα είναι μία τελειωμένη υπόθεση. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα κόμματα τούτη την κρίσιμη στιγμή είναι να ομονοήσουν πάνω στο Βορειοηπειρωτικό και να σταματήσουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους στον ευαίσθητο χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπως έγινε στις περασμένες εκλογές στην Αλβανία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα της διχόνοιας των Βορειοηπειρωτών.

Εμείς οι νέοι της ΣΦΕΒΑ, που από το 1982 ανιδιοτελώς προσπαθούμε να προωθήσουμε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δηλώνουμε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα αγωνισθούμε με κάθε νόμιμο μέσο για να μη μπει ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό, στη γραμμή που χάραξε ο αείμνηστος ιδρυτής μας, Μητροπολίτης Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, και συνεχίζει ο διάδοχός του κ.ΑΝΔΡΕΑΣ.

ΣΦΕΒΑ, 24-09-2009
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 01:11 am 02 10 2009

ANAΦΟΡΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (30/09/09)

Ο δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΝΕΤ (105,8 FM) Μιχάλης Μαζαράκης έκανε της εξής ερώτηση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ:

"Κύριε Πρόεδρε, την περασμένη Κυριακή, κάνατε ορισμένες αναφορές στις οποίες δεν μας είχατε συνηθίσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο και συνεχίσατε λιγάκι και εχθές. Μιλώντας λοιπόν την Κυριακή σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών της Αθήνας, αναφέρατε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Η Ήπειρος είναι μία και ενιαία, τις ίδιες επιθυμίες που έχω για την Βόρεια Κύπρο, έχω και για την Βόρειο Ήπειρο. Η Θράκη δεν ελευθερώθηκε, το Αιγαίο δεν μας ανήκει όπως παλιά. Η Ιστορία επιτάσσει η Ελλάδα να πάρει και να έχει αυτά που της ανήκουν. Η επανάσταση του 1821 τελεί εν αναστολή». Εδώ ανακύπτουν δύο ερωτήματα, πρώτον όταν αναφέρεστε στην επιταγή της ιστορίας να ελευθερώσουμε την Θράκη, τη Βόρειο Ήπειρο κλ.π., μπορείτε να μας προσδιορίσετε ακριβώς τον τρόπο υλοποίησης, επίτευξης, αυτών των στόχων, δεδομένου ότι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον οποίο αναφερθήκατε εχθές και τον οποίο επικαλεσθήκατε, από το 1922 είχε αποδεχθεί, τον ενταφιασμό του αλυτρωτισμού και της μεγάλης ιδέας. Δεύτερον, μήπως όλα αυτά σηματοδοτούν μία σκλήρυνση της στάσης σας στα εθνικά θέματα, μια στροφής σε περισσότερο εθνικιστικές θέσεις που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Καραμανλή περί κόμματος των άκρων;"

Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη:

"Ναι, πολύ ωραία ερώτηση. Άρα λοιπόν, εφόσον λέτε ότι παρακολουθώ τον Βενιζέλο ήταν εθνικιστής ο Βενιζέλος. Αυτό μου είπατε τώρα. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ένας μεγάλος δημοκράτης ηγέτης, πίστευε εις την μεγάλη ιδέα, τον έχω διαβάσει πολύ και πρέπει να σας πω ότι με έχει μαγνητίσει, έχει μιλήσει στην καρδιά μου, ο Βενιζέλος με την μεγάλη ιδέα. Δεν είμαι αδιάφορος για τις σκέψεις, τις ιδέες και την πράξη του μεγαλύτερου ανδρός της πολιτικής τον προηγούμενο αιώνα. Όσον αφορά τα άλλα, σας παραπέμπω στις θέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου, όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο μέσα στη Βουλή. Όταν μιλάμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε, δεν είναι αναγκαστικά με καρυοφύλλια. Μπορείς πολιτικά, μπορείς οικονομικά, μπορείς πολιτιστικά. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Θέλω να διεκδικήσω ό,τι μου ανήκει. Διεκδικώ λοιπόν κ. συνάδελφε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., της 24ης Νοεμβρίου του 1981, που λέει κατά λέξη, ότι: «οι χώροι λατρείας επιστρέφουν στο σκοπό για τον οποίο ανεγέρθησαν». Και δεν ζητήσαμε την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος που υπάρχει, είναι ένα ψήφισμα ανενεργό, υπάρχει όμως. Η Αγία Σοφία θα γίνει πάλι Ναός της Χριστιανοσύνης. Δεν το λέω εγώ, το ψήφισμα του Ο.Η.Ε. το λέει. Αυτά διεκδικώ, αυτά λέω. Και εν πάση περιπτώσει επιτρέψτε μου, να θέλω την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, να θέλω την απελευθέρωση της Βόρειας Κύπρου. Δεν είναι κακό. Πώς ζουν οι Ομογενείς; Προχθές στη Βουλή ήμουν το μόνο κόμμα που διαφώνησα, για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Όχι για να μη μπει, να μπει, αλλά προηγουμένως θα θεσπιστούν κανόνες για τους ομογενείς μας. Να αποκηρύξει του Τσάμηδες. Θυμάστε που πήγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας, σοβαρότατος πολιτικός άνδρας και έφυγε νύχτα από τους Τσάμηδες που διεκδικούν τη μισή Ήπειρο; Εάν δεν το αποκηρύξουν εγώ δεν θέλω να μπουν μέσα. Τώρα μπορώ να τους πιέσω. Όχι όταν θα γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Αυτή είναι η θέση μου. Τώρα εάν είναι εθνικιστική ή εθνική είναι άλλο θέμα."
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό Ούτις » 09:33 am 02 10 2009

Το ίδιο έκανε και η κυρία Άννα Νταλάρα μόνο που το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των Βορειοηπειρωτών ήταν γραμμένο στην Αλβανική. Η συγγενής του κυρίου Ραγκούση (γραμματέα του ΠΑΣΟΚ) και σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή επέλεξε να απευθυνθεί στους Βορειοηπειρώτες στην επίσημη γλώσσα του κράτους στο οποίο ανήκει η πατρίδα τους.

:evil: Δεν μας χε**ις Ρε Νταλάρα!!!! Με το παρδόν δηλαδή!!! :butthead:Αντε, αφιερωμένο εξαιρετικά. :finga: Πάρε κι'ένα σταυρό απ' τον Τζιμάκο. :-# Μετά το 2'44"....
Οὖτις ἐμοί γ᾽ ὄνομα· Οὖτιν δέ με κικλήσκουσι
μήτηρ ἠδὲ πατὴρ ἠδ᾽ ἄλλοι πάντες ἑταῖροι.᾽
(Ομήρου, Οδύσσεια, ι 366-367)
Άβαταρ μέλους
Ούτις
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 21:56 pm 16 11 2006
Τοποθεσία: Εν Αθήναις

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 20:16 pm 02 10 2009

Στις 16/06/2001 μετα την ολοκληρωση της συναυλιας στο καστρο του Αργυροκαστρου, ο Γιωργος Νταλαρας απευθυνομενος στου δημοσιογραφους εδωσε την υποσχεση πως την επομενη φορα θα τραγουδησει και στα αλβανικα. Ο Γιωργος Νταλαρας βρεθηκε στο Αργυροκαστρο αποδεχομενος προσκληση του Γενικου Προξενου της Ελλαδας στο Αργυροκαστρο.
Τελικα δεν κατορθωσε να ξαναπαει και να τραγουδησει αλβανικα, τηρησε ομως εν μερει το λογω του μεσω της συζυγου του.

Το μηνυμα ποιος το συνταξε; O Dasho Kurti ?
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 20:36 pm 02 10 2009

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_331579


Καημένε Καραϊσκάκη...

Tου Παντελη Μπουκαλα

Σύμφωνα με την προεκλογική γιγαντοαφίσα του ΛΑΟΣ, «Τουρκία και Σκόπια μάς δουλεύουν», άρα «τώρα ξέρεις: Καρατζαφέρης», λες και ό, τι ψάχνει κανείς είναι καινούργιο σαμπουάν ή λευκαντικό. Στην τηλεοπτική διαφήμιση του ίδιου κόμματος, η Τουρκία και τα Σκόπια «προκαλούν» και αυτοί που «μας δουλεύουν» είναι ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου. Συνθηματολογική αντίφαση; Διανοητική σύγχυση; Πολιτική ανακολουθία; Μπα. Ο ακρολαϊκισμός δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο άγχος με τη λογική συνέπεια. Ελεγε και λέει ό, τι ακριβώς επιθυμούν να ακούσουν όσοι αρκούνται στα πρωτογενή αισθήματά τους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι εκεί αρχίζει κι εκεί τελειώνει ο κόσμος όλος, και ως εκ τούτου δεν χαλαλίζουν δευτερόλεπτο για λίγη παραπάνω σκέψη. Ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο, εμείς οι καλοί από τη μια, έχοντας πλάι μας έναν Θεό που του έχουμε δώσει ταυτότητα μέλους του κόμματός μας, και όλοι οι άλλοι απέναντι, οι κακοί, οι συνωμότες, τα όργανα του Σατανά, των Νεφελίμ, δηλαδή οι Εβραίοι, οι μασόνοι, οι μουσουλμάνοι, οι ξένοι, α, εσχάτως και των νεοπαγκοσμιοποιητών, μιας και πρέπει να αποκτήσει και εσάνς μοντερνικότητας η δημαγωγική μας απολυτότητα.

Μέσα σε όλα όσα είπε και λέει, λοιπόν, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο ρήτωρ αυτός που ξιπάζεται ότι μιλάει αρχαιοπρεπώς και «καθαρά» τα ελληνικά του επειδή αναμασάει τα κλισεδάκια «εις την» και «διά την» (την ίδια ώρα βέβαια ο ρητορικότατος και ελληνικότατος πετάει κι ένα «τυρβάζουν περί άλλων πολλών», ίσως επειδή, καίτοι χριστιανός, όπως διαλαλούν οι αγιογραφίες που φροντίζει να έχει σαν φόντο όταν κηρύσσει το μήνυμα της αληθείας του, δεν ανοίγει συχνά το Ευαγγέλιο, τουλάχιστον τις σελίδες του εκείνες που λένε «Μάρθα, Μάρθα, μεριμνάς και τυρβάζη περί πολλά, ενός δε εστι χρεία»), ο κ. Καρατζαφέρης λοιπόν, που τον ανέθρεψαν τα ιδιωτικά μας κανάλια, παθιασμένα ως γνωστόν με την πολυφωνία, κραυγάζει πως «η Επανάσταση του 21 τελεί εν αναστολή». Σε Βορειοηπειρώτες μιλούσε όταν έκανε το συγκεκριμένο κήρυγμα. Τους έκλεινε το ματάκι, λοιπόν, σαν να τους υποσχόταν ότι όπου να ’ναι θα ξεκινήσει αγώνα για την απελευθέρωσή τους, αν και δεν έχει πια σύμμαχο τον εξ ύψους «απελευθερωτή της Βορείου Ηπείρου» κ. Βρακά, ο οποίος βρήκε ήδη εκτίμηση και θαλπωρή στα ψηφοφέλτια της Ν. Δ.

Αλλά παραείναι υποτονικός και συμβιβαστικός ο κ. Καρατζαφέρης. Πώς αρκείται στην ιδέα ότι «η Επανάσταση του ’21 τελεί σε αναστολή»; Δηλαδή τι; Δεν τελεί σε αναστολή η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πότε ολοκληρώθηκε; Ετσι απροβλημάτιστα θα απεμπολήσουμε τα ιερά και τα όσια; Ετσι εύκολα θα θυσιάσουμε τα όνειρα για την πέμπτη ή την έκτη αυτοκρατορία των Ελλήνων, την οποία εξαγγέλλουν τα εξαπτέρυγά του, με τα προγράμματά τους στο κανάλι του ή σε άλλα κανάλια, σε επί πληρωμή εκπομπές «εθνικοαπελευθερωτικού ελληνοαυτοκρατορικού» περιεχομένου; Και δεν φοβάται μήπως τον καταγγείλουν για ενδοτισμό οι πρώην σύμμαχοί του, οι ελληνοκάπηλοι του χρυσαυγίτικου φασισμού;
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 19:04 pm 03 10 2009

Η συνέντευξη της Αθηνάς Κρεμμύδα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ 1 (90,4 FM)
και την εκπομπή «Οι πληροφοριοδότες» των Πέτρου Κασσιμάτη και Νίκου Μπαρδούνια. (2-10-2009)Ν. Μπαρδούνιας: Θα μιλήσουμε με την υποψήφια του ΛΑΟΣ στη Β’ Πειραιά
Αθηνά Κρεμμύδα.
Κυρία Κρεμμύδα, καλημέρα σας, πως είστε;

Α. Κρεμμύδα: Είμαι καλά και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και μου
δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στη Β’ Περιφέρεια του Πειραιά.

Ν. Μπαρδούνιας: Μια δύσκολη περιφέρεια, με πάρα πολλά προβλήματα, με πάρα
πολλούς εργαζόμενους των 800 και των 900 ευρώ και μάλλον με αβέβαιο
μέλλον γιατί η οικονομική πολιτική τέτοιες περιφέρειες τις έχει πλήξει
ιδιαιτέρως…

Α. Κρεμμύδα: Όντως. Να τονίσω όμως αρχικά ότι είμαι φιλοξενούμενη θα
έλεγα, στη συγκεκριμένη περιφέρεια, γιατί η καταγωγή μου είναι από ένα
πολύ αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού…

Ν. Μπαρδούνιας: Από τη Βόρειο Ήπειρο, το γνωρίζω.

Α. Κρεμμύδα: Πάντως όσο έχω προσφέρει τόσα χρόνια που αγωνίζομαι για το
Βορειοηπειρωτικό, το ίδιο πιστεύω μπορώ να προσφέρω και στη Β’
περιφέρεια του Πειραιά.

Ν. Μπαρδούνιας: Για πείτε μου τώρα, γιατί κατά τη δική σας άποψη ένας
πολίτης της Β’ Πειραιά, ένας εργαζόμενος που παίρνει 800, 900, 1000
ευρώ το μήνα και είναι στα όρια της εξαθλίωσης, θα πρέπει να ψηφίσει
Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και όχι ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο κόμμα;

Α. Κρεμμύδα: Τα δύο μεγάλα κόμματα τα έχουμε ήδη δοκιμάσει. Τόσα χρόνια
δεν έχει αλλάξει κάτι είτε οικονομικά είτε γενικά στο πολιτικό σκηνικό
της χώρας, όπου βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Οπότε είναι ευκαιρία, και
απευθύνομαι ειδικά στους νέους ανθρώπους, γιατί τους νέους είναι που
πλήττει κυρίως αυτή η οικονομική κρίση, που κατά την άποψη μου δεν
είναι αυτή η αφορμή για τις εκλογές που γίνονται πρόωρα, να αλλάξει το
πολιτικό σκηνικό, να δουν τον καθαρό πολιτικό λόγο και να μπορούν να
εκπροσωπηθούν καλύτερα.

Π. Κασσιμάτης: Κυρία Κρεμμύδα, ο πρόεδρος σας, ο κ. Καρατζαφέρης, έχει
υπογραμμίσει το τελευταίο διάστημα, κάνοντας μια πολύ έξυπνη κίνηση
θέλοντας να προσελκύσει και να φέρει κοντά του ακόμα περισσότερο τους
ανθρώπους, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα υπερασπιστεί αν βγει
το ΠΑΣΟΚ, εκείνα τα στελέχη τα οποία θα δεχθούν ένα πογκρόμ διώξεων από
το ΠΑΣΟΚ. Κάνει δηλαδή μια κίνηση την οποία θα μπορούσε να την
υπογραμμίσει και να την υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, την κάνει ο κύριος
Καρατζαφέρης.

Ν. Μπαρδούνιας: Προφανώς είναι μία κίνηση, με την οποία θέλει να στείλει
ένα μήνυμα στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, ότι «όσοι δεν είστε
ικανοποιημένοι ελάτε κοντά μου».

Α. Κρεμμύδα: Είναι μία κίνηση προσέγγισης μεν, αλλά είναι και γεγονότα
που τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ. Οπότε ο κ. Καρατζαφέρης
προλαμβάνει αυτά που πρόκειται να συμβούν.

Ν. Μπαρδούνιας: Να σας ρωτήσω ποια είναι η εκτίμηση σας. Θα βγάλει ο ΛΑΟΣ
Βουλευτή στη Β’ Πειραιά;

Α. Κρεμμύδα: Πιστεύω πως ναι, η Β’ Πειραιά θα εκλέξει Βουλευτή του ΛΑΟΣ
και θα πάμε πάρα πολύ καλά.

Ν. Μπαρδούνιας: Αυτή η αισιοδοξία είναι από τα μηνύματα που παίρνετε από
τον κόσμο που συναντάτε ή αυτό είναι μία άποψη δική σας;

Α. Κρεμμύδα: Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο όλοι μας είναι πάρα
πολύ θετικά και ειλικρινά αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα στη συγκεκριμένη
περιφέρεια γιατί όπως σας είπα και στην αρχή είμαι φιλοξενούμενη.

Ν. Μπαρδούνιας: Κυρία Αθηνά Κρεμμύδα, υποψήφια στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά,
εμείς να σας ευχηθούμε, καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

Α. Κρεμμύδα: Κι εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό FOTINI » 01:39 am 04 10 2009

Βρε συ κεραυνιε μηπως το μηνυμα ηρθε σε εκεινους τους ''βορειοηπειρωτες'' ,οπως λογου χαρη εσυ,οι οποιοι γνωριζουν καλυτερα την αλβανικη απο οτι την ελληνικη ;;;! ;-)
Μην εξαπτεσαι,αλλα οποιος υιοθετει ονοματα με μεγλη σημασια οπως το North Epirus News Agency χαχαχαχα
για να παρα_πληροφορησει τους βορειοηπειρωτες, πρεπει να εχει τα φρυδα για να αντεξει και την πραγματικοτητα!

Αχ αμοιρε βορειοηπειρωτη και κατακαιμενη Πατριδα!
FOTINI
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 00:48 am 16 07 2007

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 01:42 am 04 10 2009

SMS στα αλβανικά!

Κατά πως φαίνεται, οι αριθμοί των κινητών μας βρίσκονται σε δημόσια θέα. Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς άνθρωποι που ποτέ δεν γνωρίσαμε στη ζωή μας, όπως η κ. Αννα Νταλάρα, μας στέλνουν sms για να τους ψηφίσουμε. Και εντάξει εμείς, πήραμε ένα μήνυμα, το σβήσαμε και καθαρίσαμε την οθόνη. Οι Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Αθήνα, τα κινητά των οποίων εντόπισε επίσης η συγκεκριμένη κυρία, έχουν διπλό πρόβλημα. Από τη μια αναρωτιούνται πού βρέθηκαν στην κατοχή της κ. Νταλάρα οι αριθμοί των κινητών τους και εκφράζουν την ελπίδα να μην έχουν διαρρεύσει από κάποια κρατική υπηρεσία. Από την άλλη διαμαρτύρονται γιατί τα μηνύματα που τους έστειλε είναι στα αλβανικά! «Από πού προκύπτει το θράσος της κ. Νταλάρα να ζητά με τέτοιο τρόπο τη στήριξη των Βορειοηπειρωτών;», ρωτάει η Ενωση Χειμαρριωτών, η οποία, με ανακοίνωσή της, εκφράζεται οργισμένα για την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ. Γ.ΠΑΝ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88186
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό keravnios » 06:49 am 04 10 2009

FOTINI έγραψε:Βρε συ κεραυνιε μηπως το μηνυμα ηρθε σε εκεινους τους ''βορειοηπειρωτες'' ,οπως λογου χαρη εσυ,οι οποιοι γνωριζουν καλυτερα την αλβανικη απο οτι την ελληνικη ;;;! ;-)
Μην εξαπτεσαι,αλλα οποιος υιοθετει ονοματα με μεγλη σημασια οπως το North Epirus News Agency χαχαχαχα
για να παρα_πληροφορησει τους βορειοηπειρωτες, πρεπει να εχει τα φρυδα για να αντεξει και την πραγματικοτητα!

Αχ αμοιρε βορειοηπειρωτη και κατακαιμενη Πατριδα!


Φωτεινή μην παίρνεις ληγμένα γιατί σε πειράζουν. Αν θες απάντηση στις πα@@@@ες, μίλα επώνυμα και τα ξαναλέμε.

Πάντως τα στοιχεία αυτά μόνο από το ΥΠΕΣ μπορεί να έχουν διαρεύσει. Σε καμία άλλη λίστα δεν μπορεί να υπάρχουν όλα συγκεντρωμένα. το καλύτερο το είπε συνεργάτιδα της κυρίας Νταλάρα όταν προσωπικά πήρα να ρωτήσω "δεν φταίμε εμείς, το πασοκ μας έδωσε μια λίστα με έλληνες πολιτες αλβανικής καταγωγής". Το κακό δεν είναι ότι κάποιοι καμαρώνουν για το κόμμα τους αλλά το ότι προσπαθούν να μας πείσουν πως κάνουν και πατριωτικό έργο εκεί.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 17:31 pm 05 10 2009

Η μάχη για μια θέση στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου έφθασε στο τέρμα , οι υποψήφιοι βουλευτές από την Βόρειο Ήπειρο δεν καταφέρανε να κόψουν το νήμα για μια θέση στο βάθρο.
Η σταυροί των υποψυφίων βουλευτών από την Βόρειο Ήπειρο

Αθηνά Μαγκλάρα Β' Αθήνας ΠΑΣΟΚ 2280 σταυρούς

Αθηνά Κρεμμύδα Β' Πειραιώς ΛΑΟΣ 1352 σταυρούς

Μπάμπης Καραθάνος Β' Αθήνας ΛΑΟΣ 5424 σταυρούς

Τσολακη Αναστασια(ειρηανα) Α' Θεσ/νικης 6.886 σταυρούς

Το τι ακούσαμε αυτόν τον 1 μήνα που έγινε ο προεκλογικός αγώνας δεν λέγετε , το τι συκοφάντηση δεν περιγράφετε , ότι είμαστε Αλβανοί αναφέρθηκε το ότι είμαστε κομματόσκυλα :lol: :lol: , ότι εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας λιγότερο από τους υπόλοιπους ειπώθηκε όλα αυτά πλέων τελειώσανε!!!!!

είναι καιρός πλέων αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για αυτόν τον έρημο τον τόπο μας να είμαστε ενωμένη και να πάμε να χτυπήσουμε την πόρτα του Γ. Α. Παπανδρέου και να του υπενθυμίσουμε τη δεσμεύτηκε για εμάς και την πατρίδα μας.

xylino spathi έγραψε:Στις 16/06/2001 μετα την ολοκληρωση της συναυλιας στο καστρο του Αργυροκαστρου, ο Γιωργος Νταλαρας απευθυνομενος στου δημοσιογραφους εδωσε την υποσχεση πως την επομενη φορα θα τραγουδησει και στα αλβανικα. Ο Γιωργος Νταλαρας βρεθηκε στο Αργυροκαστρο αποδεχομενος προσκληση του Γενικου Προξενου της Ελλαδας στο Αργυροκαστρο.


βρε συ ξύλινε που το βλέπεις το περίεργο το να τραγούδαγε και Αλβανικά στο Αργυρόκαστρο ο Νταλάρας ,
το περίεργο θα ήτανε αν στο Αργυρόκαστρο έκανε συγκέντρωση οι Ομόνοια και ερχότανε και σου τραγουδούσε και όχι όταν τον καλή το προξενείο για να τραγουδήσει σε Έλληνες και Αλβανούς γιατί να μην το κάνει.
εδώ μιλάγανε Αλβανικά σε συγκέντρωση για της καταπατημένες εκτάσεις στην Χειμάρα που αφορούσε του Χειμαρέους και όταν πήγε ένας ομιλητής να μιλήσει Ελληνικά μόνον "ξύλο" που δεν έφαγε και αναγκάστηκαν να βάλουνε κάποιων άλλων να κάνει την μετάφραση .
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό keravnios » 20:10 pm 05 10 2009

Γιώργο καλό θα ήταν να προσέχεις όταν μιλάς, ειδικά όταν προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν σου ταιριάζουν κάποιοι χαρακτηρισμοί που λες οτι σο αποδιδονται. Η συζήτηση για τις εκτασεις αφορουσε απο Χιμαραιους μεχρι Σαραντιωτες ακόμη και Τούρκους από το Μπόρσι. και βεβαια κανεις δεν πηγε να πλακωσει τον ομιλητη. Οι Χιμαραιοι πηγαν να πλακωσουν αυτους που ζητησαν μεταφραση στα αλβανικα. Η διαδήλωση που έγινε μετά, έγινε από Χιμαραίους. άκουσε εκεί κανεις καμια αλβανικη κουβεντα;
ειπαμε γιωργακη, πηραμε την εξουσια αλλα μην το καβαλησουμε πολυ γιατι μορει να μας χωθει πουθενα το καλαμι.
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 21:45 pm 05 10 2009

βρε συ ξύλινε που το βλέπεις το περίεργο το να τραγούδαγε και Αλβανικά στο Αργυρόκαστρο ο Νταλάρας


Θεωρητικα ισως να εχεις δικιο και δεν ξερω αν μπορω να σου δωσω μια πειστικη απαντηση
Μονο αν μπορεις να φερεις στο νου σου εικονες απο τη συναυλια θα καταλαβεις που ειναι το περιεργο. Υπηρχε ενα ακροατηριο το οποιο στη συντρηπτικη του πλειοψηφια αποτελουταν απο ελληνες και πηγαν για να ακουσουν ελληνικα τραγουδια και οχι αλβανικα.
Δε λεω οτι το κανε απο προθεση, ειμαι ομως σιγουρος πως ειχε πληρη αγνοια για το που βρισκοταν.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό lazos » 10:18 am 06 10 2009

Οσοι πήραν μύνημα στα Αλβανικα επρεπε να πάνε με το Αλβανικό διαβατήριο να ψηφήσουν :D

Γιατί εχω την εντύπωση οτι οσοι ΠΑΣΟΚικοι ΒΗώτες ελαβαν το μύνημα δεν αλλαξαν γνώμη για το ποιο κόμμα θα ψηφήσουν;

Τους προτείνω να κάνουν ενα παράρτημα μεσα στο ΠΑΣΟΚ
"Ελληνες πολίτες Αλβανική καταγωγής και πράσινα αλογα" με σημα το πρασινο αλογο βεβαίως βεβαίως

Επίσης γιατι πρέπει να γνωρίζει η κ Νταλάρα τη ειναι η Βόρεια Ηπειρος;
Σαν υποψήφια βουλευτής το πολιτικό της γραφείο ετοίμασε ενα μύνημα και το εστειλε σε κάποιους αριθμούς

Φανταστείτε την συντομη συζήτηση των κοριτσιών στο γραφείο

ΠασοκοΥπαλληλος 1 : Μωρή εδώ λεει Αλβανικής καταγωγής. Μήπως πρέπει να τους στείλουμε μύνημα στα Αλβανικά;
ΠασοκοΥπαλληλος 2 : Πρέπει να βρούμε εναν να μας το μεταφράσει.
ΠασοκοΥπαλληλος 1 : Σιγα τα αυγα. Τοσους Αλβανους εχουμε. Θα βρούμε εναν να κανει την δουλεία και θα του δώσουμε 10 Ευρώ.
ΠασοκοΥπαλληλος 2 : (γελαει για λιγο) Δικιο έχεις. Θα πάρω την καθαριστρια μου που ειναι ΒορειοΗπηρώτησα. Στην Αλβανία δεν είναι αυτο;
ΠασοκοΥπαλληλος 1 : Νομίζω ναι. Πάρε γιατι δεν προλαβαίνουμε, ερχοντε εκλογές.

Μετά απο λιγο ολα ειναι ετοιμα και μια απο τις δυο ενημερώνει την κ. Νταλάρα οτι ολα ειναι ετοιμα και τις διαβάζουν το μύνημα στα Ελληνικά βεβαίως βεβαίως

ΠασοκοΥπαλληλος 1 : Αυτό θα το στείλουμε στους Αλβανούς και το εχουμε μεταφράσει στα Αλβανικά. Να το στείλω;
κ. Νταλάρα : ΟΚ

και τσουπ ξοδευοντας λιγότερο απο 100 ευρώ χιλιάδες πολιτες ελαβαν ενα μυνημα το οποιο οι μισοι μπορεσαν να διαβασουν γιατι απλά δεν ηξεραν Αλβανικά.


Ολα καλα ολα ωραία. Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω με ανέλπιστη αυτοδυναμία. Μπορεί να κάνει οτι γουστάρει πλεον.
Η ΝΔ θα εχει για αρκετους μηνες εσωκοματικα προβληματα αρα η αντιπολιτευση θα ειναι τυπικη
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Εκλογές και Βορειοηπειρώτες

Δημοσίευσηαπό Moira » 10:56 am 06 10 2009

μακάρι να έγιναν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο Λάζο, δηλαδή η προπαρασκευαστική διαδικασία του μηνύματος ,θα το διασκεδάζαν τουλάχιστον οι υπαλληλοι..
προσωπικά πιστευω πως ήταν ποιο ψυχρά, στείλε μηνυμα στους Αλβανούς, η κάτι τέτοιο..
έχω την εντυπώση πως δεν υπάρχουμε καν σαν βορειοηπειρώτες για αυτήν εδώ την κοινωνία, και δεν είναι βασικά θέμα κομμάτων και δεν μπορώ να ξέρω ποιανού είναι το θέμα και ποιός φταίει, ο ρατσισμός που βιώνουμε είναι χειρότερος και από αυτόν που βιώνουν οι άλλοι μετανάστες, προσωπικά το αντιλαμβάνομαι έτσι ..
Την Κυριακή έτυχε να είμαι δικαστικός αντιπρόσωπος, το φανταζεσαι να έλεγα από που είμαι;;; πόσες ενστάσεις θα μου είχαν κάνει;;
Και στην Εφορευτική Επιτροπή ετυχε να είναι δυο πολύ καλές κυρίες απο την Βόρεια Ήπειρο ,(εγώ το είδα όταν πήγαν να ψηφίσουν στην ταυτότα, ξέρεις τόπος γέννησης, εκεί αναγράφεται ) η μια εξ αυτών ρωτήθηκε απο που είναι συγκεκριμένα από τον κομματικό αντιπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και απάντησε πως είναι απο Ήπειρο, περαιτέρω απο το Πογώνη και τόνισε κατηγορηματικά όχι απο τη Βόρεια Ήπειρο!!!!
ο καθένας μας που λειτουργεί έτσι το κάνει καθαρά για λογους επιβίωσης, δεν είναι πως δεν αγαπάει την πατρίδα του..
απλά δεν μπορεί να αντέχει και να ακούει τα ίδια αρνητικά πράγματα, αυτή η πατρίδα μόνο προβλήματα του δημιούργησε στην καθημερινότητα του..
Α..και δεν ξεχνώ το μειδίασμα της υπαλλήλου στην εφορία όταν πήγα να πληρωθώ και τις έδειξα τη ροζε ταυτότα.. :lol:
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form