Σελίδα 1 από 1

Ντούλες: «Δεν ξέρω αν ήμουν παρών στην ψηφοφορία!»

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17:56 pm 09 05 2010
από ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ τελεία GR
ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ 90,6 FM
(www.radioasty.gr)

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR»

Βαγγέλης Ντούλες: «Δεν ξέρω αν ήμουν παρών στην ψηφοφορία!»

Την Παρασκεή 7 Μαίου 2010 η εκπομπή «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, προκειμένου να διασταυρώσει, ύστερα από απαίτηση ακροατών, την εγκυρότητα πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος βορειοηπειρωτικής εφημερίδας.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο κος Ντούλες ήταν απών από την ψηφοφορία του αλβανικού κοινοβουλίου στις 25 Μαρτίου 2010, κατά την οποία γινόταν η επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για τα στρατιωτικά νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940 -΄41.
Η εκπομπή τηρώντας την αρχή «τα μικρόφωνα είναι ανοικτά για όλους», ζήτησε από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ να παρέμβει ζωντανά ώστε να απαντήσει δημόσια σε όσα γράφτηκαν.

Το απόσπασμα της εκπομπής όπου σχολιάζεται η αντίδραση του κου Ντούλε:

Σπ. Ιωάννου: Όπως είπαμε και νωρίτερα τα μικρόφωνα είναι ανοικτά για όλους. Την ώρα που έπαιζαν τα τραγούδια καλέσαμε τον κο Ντούλε ώστε να απαντήσει σε αυτά που γράφονται και ακούγονται στο ότι δεν παραβρέθηκε στη βουλή για να ψηφίσει την επικύρωση των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στη Βόρειο Ήπειρο, στις 25 Μαρτίου.

Αθ. Κρεμμύδα: Μπορώ να πω ότι ήταν μια εμπειρία ανεπανάληπτη. Να θυμίσουμε ότι δημοσίευση εφημερίδας έγραφε ότι ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ απήχε από αυτή την ψηφοφορία επειδή ήταν σε περιοδία με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα.
Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κο Ντούλε για να τοποθετηθεί ο ίδιος, ώστε να μη λέμε εμείς ότι θέλουμε ή να μην μεταφέρουμε οποιαδήποτε είδηση χωρίς να τη διασταυρώσουμε...

Σπ. Ιωάννου: Γιατί δεν μας αρέσει να είμαστε «εργολάβοι»...

Αθ. Κρεμμύδα: Ακριβώς. Ήρθαμε λοιπόν σε επικοινωνία μαζί του, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δεν ήξερε ο ίδιος αν ήταν παρών εκείνη την ημέρα στην ψηφοφορία! Αυτό απάντησε!
Είχαμε ένα διάλογο με τον κο Ντούλε του έθεσα την ερώτηση, ο λόγος που θα μπορούσε να βγει στον αέρα θα ήταν αυτός και μόνο αυτός, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Άρχισε να τοποθετείται γενικότερα επι του βορειοηπειρωτικού ζητήματος και ότι υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχει «κατάντια» είπε για να μεταφέρω ακριβώς τις λέξεις που χρησιμοποίησε. Θέλαμε όμως δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα και μας είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει. Αυτή ήταν η απάντηση του.

Σπ. Ιωάννου: Ήταν δύσκολη η ερώτηση και μάλλον ήθελε επιστημονική διερεύνηση για να απαντήσει...

Αθ. Κρεμμύδα: Είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει για το αν εκείνη την ημέρα ήταν εκεί και δεν είναι πλέον σοβαρό θέμα αυτό για να ασχολούμαστε. Αυτή ήταν η θέση του και αρνήθηκε να βγει στον αέρα. Η ερώτηση μας ήταν αν όντως για εκείνον δεν είναι σοβαρό με μεγάλη συμβολική σημασία το θέμα το να βρίσκεται ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας την ημέρα της ψηφοφορίας για τα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στη βουλή. Αυτό αναρωτήθηκα ως Βορειοηπειρώτισσα που με εκπροσωπεί ο κος Ντούλες.
Η απάντηση του και πάλι ήταν «Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν θυμάμαι!»

Σπ. Ιωάννου: Δεν αναρωτήθηκες μόνο εσύ αλλά και πολλοί άλλοι.
Να πούμε όμως τι λέει το ρεπορτάζ το δικό μας;

Αθ. Κρεμμύδα: Το ρεπορτάζ το δικό μας λέει ότι ο κος Ντούλες δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία για τα νεκροταφεία. Αν δεν ισχύουν οι πληροφορίες ας βγει ο ίδιος να τις διαψεύσει.

Σπ. Ιωάννου: Eμείς θα έχουμε πάντα τα μικρόφωνα ανοικτά.
Να πούμε συγκεκριμένα ότι έτσι όπως πληροφορηθήκαμε, η δικαιολογία από την πλευρά Ντούλε, ήταν ότι εκείνη την ημέρα, 25 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ βρισκόταν στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Αθ. Κρεμμύδα: Ναι, αλλά στη Δερβιτσάνη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ήταν παρών και ο κος Ξέρρας, ο οποίος όμως παραβρέθηκε και στην ψηφοφορία το βράδυ της ίδιας μέρας στη βουλή στα Τίρανα. Βέβαια το νόμο τον προώθησε η κυβέρνηση Μπερίσα. Αλλίμονο αν δεν τον ψήφιζε κι αυτός που είναι μέλος της κυβέρνησης. Αυτά όσον αφορά τον κο Ξέρρα. Από την άλλη ο κος Ντούλες όταν έγιναν οι βουλευτικές εκλογές συμμάχησε με το κόμμα του κου Ράμα, ο οποίος ήταν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Οπότε λογικό είναι να μην το ψήφιζε και εκείνος. Είναι απλά τα πράγματα. Απλά να τα βλέπουμε, να μην φοράμε παροπίδες. Είναι αυτό που λέμε απ’ την αρχή. Δεν έχουμε ελληνικό κόμμα Βορειοηπειρωτών, έχουμε παραρτήματα των αλβανικών κομμάτων. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.