Τώρα είναι 20:12 pm 24 09 2022

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΚΕΑΔ Ηλέκτρας Κίκη

Συντονιστής: Νέοι

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΚΕΑΔ Ηλέκτρας Κίκη

Δημοσίευσηαπό ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ τελεία GR » 20:48 pm 29 06 2010

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΚΕΑΔ στην Αθήνα Ηλέκτρας Κίκη
στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» με τους Σπύρο Ιωάννου και Αθηνά Κρεμμύδα, την Παρασκευή 25 – 6 – 2010.ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Έχουμε κοντά μας τηλεφωνικά ένα από τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στην αναδιοργάνωση του ΚΕΑΔ την κα Ηλέκτρα Κίκη. Καλησπέρα Ηλέκτρα.

Ηλ. Κίκη: Καλησπέρα Αθηνά και Σπύρο

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ποια είναι ακριβώς η νέα σου ιδιότητα;

Ηλ. Κίκη: Εκπρόσωπος Τύπου για τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες. Στην αντίστοιχη θέση για τα πάτρια εδάφη είναι η κα Ολυμπία Ίφτη.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Είδαμε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ανανέωσης του ΚΕΑΔ με την είσοδο και νέων προσώπων σε καίριες θέσεις. Παράλληλα συμπληρώνεται και ένας χρόνος από τις εκλογές της 28ης Ιουνίου 2009, όπου τα αποτελέσματα για το κόμμα τότε ήταν απογοητευτικά. Πιστεύεις ότι αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή προσώπων ή αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τους Βορειοηπειρώτες; Γιατί όσον αφορά την Αλβανία ασκεί μία αντιπολίτευση και καλώς κάνει, όσον αφορά το Βορειοηπειρωτικό όμως;

Ηλ. Κίκη: Σίγουρα η αλλαγή των προσώπων θα συνεισφέρει οπωσδήποτε γιατί πρόκειται για νέα άτομα, νέες ιδέες, νέα πνοή που θα το φέρουν πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα και νέες προοπτικές στο κόμμα. Ασφαλώς και χρειαζόταν η αλλαγή των προσώπων, δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για αλλαγή στρατηγικής, διότι η στρατηγική του κόμματος από την ίδρυση του κι αυτό δεν θα αλλάξει, ήταν και θα παραμείνει μία: η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Έγιναν όμως προσαρμογές στις τακτικές της στρατηγικής, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και τα νέα πολιτικά δρώμενα, γιατί θα πρέπει και μεις να προσαρμοζόμαστε στην ισχύουσα πραγματικότητα. Μετά λοιπόν από λειτουργία και δράση αρκετών χρόνων έγιναν σημαντικές αλλαγές στο ΚΕΑΔ. Υπάρχει μία αναδιάρθρωση τόσο στα μέλη από τα οποία απαρτίζονται όλα τα όργανα του κόμματος και αναφέρομαι κυρίως στο προεδρείο, όσο και στη δομή του κόμματος για την οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια.
Βλέπουμε ότι στο προεδρείο του κόμματος συμμέτεχουν όχι απλά ως μέλη αλλά και σε υψηλά πόστα, εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες. Αυτό σηματοδοτεί ούτως ή άλλως ένα θετικό βήμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο άνοιγμα του κόμματος στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στην Ελλάδα και έχει ως απώτερο σκοπό την καλύτερη εκπρόσωπηση μας στην αλβανική βουλή και θα έλεγα επίσης και τη διατήρηση του ομφαλίου λώρου συνεργασίας μαζί τους. Αυτό που ήθελα να επισημάνω παράλληλα είναι και μία σημαντική αντιστοιχία στους τρεις αντιπροέδρους του κόμματος. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος εκπροσωπεί την Ομόνοια και είναι ο κος Γιάννης Γιάννης, ο δεύτερος Αντιπρόεδρος εκπροσωπεί τους Βλάχους και είναι ο κος Θανάσης Πότσης, ενώ τη νέα θέση του τρίτου αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κος Θωμάς Γιάννης, ως εκπρόσωπος των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών.
Να έρθουμε τώρα στις γραμματείες – επιτροπές του ΚΕΑΔ, οι οποίες έχουν στελεχωθεί και έχουν ως υπευθύνους και εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες. Να αναφερθώ συγκεκριμένα στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων στην οποία είναι υπεύθυνος από τους Βορειοηπειρώτες της Ελλάδας ο κος Στέλιος Μπολάνος. Η αλλαγή και η στελέχωση των γραμματειών έχει ως σκοπό πρώτον την καλύτερη οργάνωση του κόμματος, δεύτερον τη διεθνοποίηση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος, όπου πρόκειται για μία πολυετή προσπάθεια του προέδρου κυρίου Ντούλε, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι εκθέσεις του State Department, που αναφέρονται στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Τρίτον, οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην προάσπιση, κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Έχουμε διαπιστώσει ότι εκεί που πάσχει το ΚΕΑΔ είναι η συσπείρωση των Βορειοηπειρωτών. Για ποιο λόγο δεν τα έχει καταφέρει σε αυτόν τον τομέα;

Ηλ. Κίκη: Οι πολιτικές συνθήκες αλλάζουν, δεν είναι κάθε φορά οι ίδιες. Θεωρώ ότι τώρα πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες και γι’ αυτόν τον λόγο έγιναν και αυτές οι αλλαγές, για μία καλύτερη συσπείρωση. Γι’ αυτό και στα όργανα του εντάχθηκαν Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα.
Σε αυτό το σημείο θα σας πω και μία είδηση: σύντομα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα γραφεία του κόμματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Βορειοηπειρωτών.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στην εκπομπή και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Ηλ. Κίκη: Ευχαριστώ και γω. Σας εύχομαι καλή συνέχεια για την εκπομπή και καλό καλοκαίρι.
Κάθε Παρασκευή 4 - 6 μ.μ. ακούτε την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR από το ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ στους 90,6 FM ή στο www.radioasty.gr
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ τελεία GR
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 16:38 pm 01 05 2010
Τοποθεσία: Καλλιθέα

Επιστροφή στο Πολιτικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form