Τώρα είναι 04:57 am 19 09 2021

Κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Δυρράχιο

Συντονιστής: Νέοι

Κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Δυρράχιο

Δημοσίευσηαπό FOTIS_F » 18:23 pm 09 10 2007

Γαλλική εταιρία ενδιαφέρεται για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Δυρράχιο, σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι «εκπρόσωποι μεγάλης εταιρίας παραγωγής μηχανημάτων για πυρηνικούς σταθμούς έχουν επισκεφθεί το Δυρράχιο και το έχουν επιλέξει ως το καταλληλότερο μέρος για τηνκατασκευή πυρηνικού σταθμού».

Την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Τοπ Τσάνελ" και η σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού, Ζάνα Γκιουξόλι.

«Η γαλλική εταιρία Σουέζ έχει εκφράσει στην αλβανική κυβέρνηση την επιθυμία της να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό», είπε η Ζάνα Γκιουξόλι.

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες προσφορές από αμερικανικές και ασιατικές εταιρίες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σχέδια.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, η κατασκευή πυρηνικού σταθμού θα βοηθούσε την Αλβανία να βγει από την ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη χώρα και θα βοηθούσε σημαντικά στην εξαγωγή ενέργειας σε γειτονικές χώρες.
FOTIS_F
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17:22 pm 12 08 2007
Τοποθεσία: ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΑΤΙ

Επιστροφή στο Εργα υποδομης

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form