Τώρα είναι 04:36 am 19 09 2021

Κατασκευή οδικού άξονα Πεδινής Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Συντονιστής: Νέοι

Κατασκευή οδικού άξονα Πεδινής Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Δημοσίευσηαπό FOTIS_F » 19:16 pm 16 10 2007

Υπεγράφη από το ΥΠΕΧΩΔΕ και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας, η σύμβαση για την μελέτη του οδικού άξονα Πεδινής Ιωαννίνων (κόμβος με Εγνατία οδό) - Φανερωμένη - Καλπάκι - Κακαβιά.

Στη σύμβαση, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, περιλαμβάνεται η τοπογραφική αποτύπωση, η συγκοινωνιακή, γεωλογική, υδραυλική μελέτη και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. Παράλληλα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εκτέλεση των απαραίτητων γεωτεχνικών ερευνών του έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του συνόλου των μελετών και ερευνών είναι εξασφαλισμένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το υπό μελέτη οδικό τμήμα, συνολικού μήκους 70 χλμ. περίπου, αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού η οποία, κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης. Στη μελέτη περιλαμβάνεται η μεγάλη παράκαμψη των Ιωαννίνων, από τον ανισόπεδο κόμβο Πεδινής έως τον ανισόπεδο κόμβο Φανερωμένης στην Ελεούσα, και το τμήμα από Φανερωμένη έως τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Για το τμήμα από τα Ιωάννινα έως το Καλπάκι προβλέπεται η κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλέον λωρίδας έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα με στηθαίο. Στο τμήμα από Καλπάκι μέχρι τον μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς θα ενσωματωθούν τα έργα που έχουν κατασκευαστεί ή υλοποιούνται μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg.


πηγή:ΑΠΕ
FOTIS_F
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17:22 pm 12 08 2007
Τοποθεσία: ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΑΤΙ

Επιστροφή στο Εργα υποδομης

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form