Τώρα είναι 04:08 am 19 09 2021

Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου

Συντονιστής: Νέοι

Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου

Δημοσίευσηαπό priest » 18:27 pm 13 07 2006

Το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου, το πλέον δημοφιλές ιατρικό ίδρυμα στην περιοχή
Τίρανα, 13 Ιουλίου 2006 (09:52 UTC+2)

Στο Αργυρόκαστρο, στο Νότο της Αλβανίας λειτουργεί επίσημα από τον Ιούλιο του 2004 το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το πλέον δημοφιλές ιατρικό ίδρυμα στην περιοχή, στο οποίο καταφεύγουν όσοι έχουν ανάγκη από ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη.
Το νοσοκομείο, διευθυντής του οποίου είναι ο Άλκης Καφαντόγιας, χτίστηκε το 1999-2001 από το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δυο χωρών. Το κόστος για τις κτιριακές εγκαταστάσεις από κοινού με τον εξοπλισμό, ξεπέρασε το 1,8 εκατ. Ευρώ.

Λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία, μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα, τμήμα νοσηλείας με 21 κλίνες καθώς και χειρουργείο για μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις. Το καταστατικό του προβλέπει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατιωτικούς και σε απόστρατους του αλβανικού στρατού, σε μέλη των οικογενειών τους και σε αστυνομικούς, αλλά και σε απλούς πολίτες.
Στους 30 μήνες λειτουργίας του νοσοκομείου εξετάστηκαν περίπου 9.000 άτομα με σύνολο επισκέψεων 17.500. Νοσηλεύτηκαν 760 άτομα, έγιναν 490 μικρές, μεσαίες και μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις, 70.000 μικροβιολογικές εξετάσεις, 10.000 ακτινογραφίες κλπ., όλες δωρεάν.

Στο επίπεδο των ειδικοτήτων και υπηρεσιών που προσφέρει, είναι το πλέον "ανταγωνιστικό" μεταξύ των υπολοίπων ιατρικών ιδρυμάτων στο Νότο της Αλβανίας. Για τον Έλληνα διευθυντή του νοσοκομείου κ. Καφαντόγια, δεν είναι απλώς η παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών που οδηγεί τους Αλβανούς πολίτες στις πύλες του Ελληνικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. "Τους λόγους -προσθέτει- θα πρέπει να τους αναζητήσουμε στην εμπιστοσύνη και τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών, στην ανθρωπιά και τη συνέπεια και πάνω απ΄όλα στην εξειδικευμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών".

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία (2004), το Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου θα λειτουργούσε με ελληνικό προσωπικό και λειτουργικά έξοδα της Ελλάδας, μόνο για ένα χρόνο. Μετά θα παραδίδονταν στην αλβανική πλευρά. Η πραγματικότητα όμως άλλαξε τους όρους. Οι υπηρεσίες του ελληνικού προσωπικού, η δωρεάν εξυπηρέτηση και το άνοιγμα των πυλών του νοσοκομείου προς τους απλούς πολίτες χωρίς διακρίσεις, ώθησε το αλβανικό υπουργείο Άμυνας να ανανεώσει για τρίτη συνεχή χρονιά τη συμφωνία για την παραμονή του ελληνικού προσωπικού στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αργυροκάστρου. Η ανανέωση έγινε πριν από μερικές ημέρες. Από 41 άτομα που ήταν αρχικά το ελληνικό προσωπικό στο νοσοκομείο, τώρα συνεχίζουν 37.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Ελληνικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο κοστίζει στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ ετησίως.

ana-mpa.gr
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Άβαταρ μέλους
priest
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 18:06 pm 07 06 2006
Τοποθεσία: ΦΟΙΝΙΚΗ

Επιστροφή στο Εργα υποδομης

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form