Τώρα είναι 12:14 pm 20 09 2021

Θυματα ξυλοδαρμού από αλβανούς αστυνομικούς-Χειμάρρα

Συντονιστής: Νέοι

Θυματα ξυλοδαρμού από αλβανούς αστυνομικούς-Χειμάρρα

Δημοσίευσηαπό Νεολαια » 17:22 pm 11 04 2008

Αποστολή: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008
Θέμα: Γεγονότα Χειμάρρας

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944908605

210.3815376ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»Δελτίο Τύπου

Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2008 οι συμπατριώτες μας Μανώλης Ζώτος του Βασιλείου και Ράππος Ερίων του Λουκά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Αλβανούς αστυνομικούς του τμήματος Χειμάρρας μόνο και μόνο επειδή ζήτησαν το λόγο από τα όργανα του αλβανικού κράτους, οι οποίοι τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός των δύο συμπατριωτών μας, όταν το βράδυ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση κατά των εν λόγω αστυνομικών, ο διοικητής του τμήματος τούς αρνήθηκε να ασκήσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμά τους δηλώνοντάς τους ότι πρέπει να προσέλθουν την επόμενη ημέρα προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση.

Η παρουσία τους το επόμενο πρωί κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αλβανική αστυνομία στη Χειμάρρα με την ανοχή του αλβανικού κράτους. Ξανά δεν επετράπη στους Ζώτο και Ράππο να καταθέσουν μήνυση για τον ξυλοδαρμό τους, και όταν ο θείος ενός εξ αυτών πήγε στο αστυνομικό τμήμα να διαμαρτυρηθεί, ο διοικητής Λεονάρντ Λάλαϊ τον εξύβρισε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προσπαθώντας να τον εκφοβίσει και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των περιοίκων. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του οργάνου της τάξης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα ζητώντας την τιμωρία και την απομάκρυνση των συγκεκριμένων αστυνομικών από τη Χειμάρρα.

Τελικά χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Βασίλη Μπολάνου, αργά το βράδυ κατέφθασε στην περιοχή εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Αυτό βέβαια αφού στη Χειμάρρα είχε σταλεί κλιμάκιο των δυνάμεων της SHISH, της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.

Ως Ένωση Χειμαρριωτών καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων του αλβανικού κράτους, οι οποίοι δρουν με οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης του αδούλωτου λαού της Χειμάρρας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους, καθώς και την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ευελπιστούμε ότι η εισαγγελική έρευνα θα είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη και θα καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, μία ημέρα πριν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης επισκεφθεί τη Χειμάρρα και ελάχιστο καιρό μετά την έμπρακτη ελληνική συμπαράσταση στην πρόσφατη τραγωδία στα Τίρανα και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής , δεν βοηθούν καθόλου τον στόχο της Αλβανίας για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.Για το Δ. Σ. της Ενώσεως ΧειμαριωτώνΟ Πρόεδρος Ο Γενικός ΓραμματέαςΦρέντης-Διονύσιος Μπελέρης Σπύρος Κούτουλας
Άβαταρ μέλους
Νεολαια
Site Owner
Site Owner
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 17:50 pm 23 12 2005

Re: Θυματα ξυλοδαρμού από αλβανούς αστυνομικούς-Χειμάρρα

Δημοσίευσηαπό Xrysopsaraki » 00:04 am 12 04 2008

Α δεν πανε καλα οι ανθρωποι εκει περα. Και μετα σου λεει να γυρισουμε στον τοπο μας.
Xrysopsaraki
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 23:42 pm 11 04 2008

Re: Θυματα ξυλοδαρμού από αλβανούς αστυνομικούς-Χειμάρρα

Δημοσίευσηαπό keravnios » 02:06 am 14 04 2008

Όχι κάτσε εδώ και άσε να τον χέζουν οι αλβανοί τον τόπο σου
http://akrokeravnia.blogspot.com
Τα Γιάννενα ονειρεύονται, η Κρήτη ξαποσταίνει,
βουβή η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ξεφαντώνει...
Ποιος βογγάει σα να πεθαίνη;
-Χειμάρρα, όλορθη! Οι λύκοι
http://www.himaraunion.com
Άβαταρ μέλους
keravnios
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 12:38 pm 03 04 2006
Τοποθεσία: Αθήναι

Re: Θυματα ξυλοδαρμού από αλβανούς αστυνομικούς-Χειμάρρα

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 00:16 am 15 04 2008

Αντέδρασε και πώς η Ελλάδα στις νέες φασιστικές επιθέσεις των Αλβανών αστυνομικών κατά των Χειμαρριωτών;

- Ερώτηση στην Βουλή προς την κ. Μπακογιάννη.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής κοινοβουλευτική ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη:

«Στις 9 Απριλίου 2008 δύο Χειμαρριώτες (οι Μανώλης Ζώτος και Ράππος Ερίων) έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Αλβανούς αστυνομικούς του Τμήματος Χειμάρρας. Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός των δύο Ελλήνων, όταν το βράδυ πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση κατά των εν λόγω αστυνομικών, ο Διοικητής του Τμήματος τους αρνήθηκε να ασκήσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμά τους δηλώνοντάς τους ότι πρέπει να προσέλθουν την...επόμενη ημέρα προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση. Η παρουσία τους το επόμενο πρωί κατέδειξε τον φασιστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Αλβανική Αστυνομία στη Χειμάρρα με την ανοχή του αλβανικού κράτους: ξανά δεν επετράπη στους Ζώτο και Ράππο να καταθέσουν μήνυση για τον ξυλοδαρμό τους (!) και όταν ο θείος ενός εξ αυτών πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να διαμαρτυρηθεί, ο Διοικητής Λεονάρντ Λάλαϊ τον εξύβρισε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προσπαθώντας να τον εκφοβίσει και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των περιοίκων. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του οργάνου της τάξης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι περικύκλωσαν το Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας την τιμωρία και την απομάκρυνση των συγκεκριμένων αστυνομικών από τη Χειμάρρα. Τελικά χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Βασίλη Μπολάνου, αργά το βράδυ κατέφθασε στην περιοχή Εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Αυτό, βέβαια, αφού στη Χειμάρρα είχε σταλεί κλιμάκιο των δυνάμεων της SHISH, της μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας.

Ερωτάσθε

Σε ποιες ενέργειες προβήκατε προς την αλβανική πλευρά ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα αστυνομικά όργανα και να απομακρυνθούν από την περιοχή αυτοί οι τραμπούκοι οι οποίοι επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των Ελλήνων της περιοχής και προσπαθούν να κατατρομοκρατήσουν με φασιστικές πρακτικές τους Έλληνες της Χειμάρρας;»
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα


Επιστροφή στο Νεα απο τα μέρη μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form