Τώρα είναι 19:35 pm 18 09 2021

Πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού

Συντονιστής: Νέοι

Πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 12:40 pm 02 09 2008

Πάνω από 3 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό την τελευταία 4ετία - Πρόγραμμα ανάπτυξης του τομέα

Τίρανα, 1 Σεπτεμβρίου 2008

Σε βασική πηγή οικονομικού "εφοδιασμού" της Αλβανίας έχει "μετατραπεί" ο τομέας του τουρισμού, σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων τουριστικών, φορέων της χώρας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μάλιστα, την τελευταία τετραετία τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ η αλβανική κυβέρνηση προωθεί σειρά αναπτυξιακών σχεδίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που αφορούν στην έλλειψη ορισμένων τουριστικών υποδομών, όπως ξενοδοχειακών μονάδων.

Τα αναπτυξιακά σχέδια, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΤΑ" αφορούν, κυρίως, τις αλβανικές ακτές του Ιονίου, οι οποίες έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα διατήρησης και ανάπτυξης των παράκτιων ζωνών, το οποίο χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, η Παγκόσμια Τράπεζα και άλλοι δωρητές. Στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, τουρίστες από χώρες της Ευρώπης, όπως την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Γερμανία επέλεξαν μία από τις περιοχές του προγράμματος, αυτή της Χιμάρας, για ολιγοήμερες διακοπές, χαρακτηρίζοντας το τουριστικό επίπεδο ικανοποιητικό. Ο αντιδήμαρχος της Χιμάρας, κ. Στέφαν Μάτο, δήλωσε ότι στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου καταγράφηκε αύξηση 15% στις αφίξεις των τουριστών, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη των παράκτιων ζωνών στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη βελτίωση των βασικών υποδομών, ούτως ώστε τόσο οι κάτοικοι των περιοχών, όσο και οι τουρίστες να έχουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Στο μεταξύ, στη χώρα, υπάρχουν 908 ξενοδοχειακές μονάδες με 34 χιλιάδες κλίνες, ωστόσο οι περισσότεροι τουρίστες τακτοποιούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή άλλους χώρους. Ο τουριστικός τομέας απασχολεί στην Αλβανία 138 χιλιάδες υπαλλήλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Επιστροφή στο Νεα απο τα μέρη μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form