Τώρα είναι 12:13 pm 20 09 2021

Η ΔΕΗ Ηπείρου αρωγός στις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Αλ

Συντονιστής: Νέοι

Η ΔΕΗ Ηπείρου αρωγός στις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Αλ

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 02:02 am 17 01 2009

Η ΔΕΗ Ηπείρου αρωγός στις ελληνόφωνες περιοχές της Νότιας Αλβανίας

Υπεγράφη την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, σύμβαση μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή της ΔΕΗ Ηπείρου, του Διευθυντή ΔΕΗ Αργυροκάστρου Αλβανίας, της Εκκλησίας Αργυροκάστρου Αλβανίας και του Δημάρχου Λιβαδειάς Αλβανίας προκειμένου να δοθούν δωρεάν μετασχηματιστές καλώδια και λοιπός σχετικός εξοπλισμός στο Δήμο Λιβαδειάς Αλβανίας για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ελληνόφωνων περιοχών της νοτίου Αλβανίας.

Η παραχώρηση σχετικού υλικού για υποστήριξη της ηλεκτροδότησης της ευρύτερης περιοχής αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της περιφέρειας της Λιβαδειάς Αλβανίας προς το Νομάρχη Θεσπρωτίας αλλά και προς άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος με την ευκαιρία της υπογραφής της σχετικής σύμβασης ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειακό Δ/ντή ΔΕΗ Ηπείρου, τον διευθυντή της ΔΕΗ Θεσπρωτίας κ. Σπύρο Μπότο, το διευθυντή ΔΕΗ Ιωαννίνων και τους λοιπούς φορείς για τη συμβολή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος ηλεκτροφωτισμού της περιοχής Αργυροκάστρου και Λιβαδειάς Αλβανίας.

Τον Νομάρχη Θεσπρωτίας ευχαρίστησαν για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης υλικού ΔΕΗ, οι εκπρόσωποι των κατοίκων και των φορέων και οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής Νοτίου Αλβανίας για τη συμβολή του και την συμπαράστασή του μέχρι σήμερα σε όσα προβλήματα απασχολούσαν την ελληνόφωνη κοινότητα για ολόκληρες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα τόνισαν τη σημασία που έχει η υποστήριξη ανάλογων έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Ελληνόφωνων περιοχών που παρέμεναν για χρόνια απομονωμένοι και στερούνταν βασικών υποδομών στην καθημερινή τους ζωή. Οδικά έργα, έργα ηλεκτροφωτισμού αλλά και υποστήριξη της εκπαίδευσης αποτελούν καίριους και σημαντικούς τομείς για την συγκράτηση αυτών των πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Νομάρχης απαντώντας στις ευχαριστίες τους τόνισε ότι αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του προς κάθε δυσκολία και πρόβλημα της Ελληνικής μειονότητας και των φίλων Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής. Η υποστήριξη και η βοήθειά του αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται ανάμεσά τους τις επόμενες ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η παράδοση του σχετικού υλικού στην Λιβαδειά Αλβανίας.

www.ipiros.gr
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Επιστροφή στο Νεα απο τα μέρη μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form