Τώρα είναι 11:24 am 20 09 2021

Αλβανία: Αντιδράσεις για τους γάμους ομοφυλόφιλων

Συντονιστής: Νέοι

Αλβανία: Αντιδράσεις για τους γάμους ομοφυλόφιλων

Δημοσίευσηαπό Millenium » 00:38 am 31 07 2009

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η δήλωση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφυλόφιλων. Την αντίθεσή τους εκφράζουν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και η μουσουλμανική κοινότητα.
Ο Αρχιμανδρίτης Άντον Μερντάνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δηλώσεις αυτές «είναι μία πρόωρη και βιαστική πράξη της κυβέρνησης και πρέπει να μελετήσει το θέμα προσεκτικά». Πρόσθεσε ότι «για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι απαράδεκτη η κίνηση αυτή που προσβάλει το ιερό της οικογένειας. Προηγούνται πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν την αλβανική κοινωνία».
Ο Μονσινιόρ Τζιόρτζιο Φρέντο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ανακοίνωση αυτή της αλβανικής κυβέρνησης και τόνισε ότι καθήκον των αρχών είναι να συμβάλουν στην ενίσχυση της θέσης της οικογένειας στην κοινωνία και όχι να συμβάλουν στη διάλυση του γερού αυτού στοιχείου της ανθρωπότητας.
Οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει τη διαδικασία επεξεργασίας νομοσχεδίου που θα νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Εφόσον το νομοσχέδιο περάσει στη Βουλή, η Αλβανία θα είναι η πρώτη βαλκανική χώρα και η τέταρτη στην Ευρώπη μετά από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία, που θα επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων.
ΑΠΕ
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Επιστροφή στο Νεα απο τα μέρη μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form