Τώρα είναι 20:30 pm 30 05 2024

Λουκέτο μπαίνει στο Θέατρο του Λυκαβηττού

Συντονιστής: Νέοι

Λουκέτο μπαίνει στο Θέατρο του Λυκαβηττού

Δημοσίευσηαπό Αννη » 02:00 am 20 06 2008

Λουκέτο μπαίνει στο Θέατρο του Λυκαβηττού, για λόγους ασφαλείας, κατόπιν απόφασης του Δήμου Αθηναίων που ελήφθη λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει η πρώτη συναυλία του Τζέιμς Μπλαντ, η οποία τελικά ακυρώθηκε.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων στηρίζεται σε έγγραφο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, σχετικά με την ανάγκη μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, ιδιοκτήτριας και υπεύθυνης για τη διαχείριση του Θεάτρου του Λυκαβηττού, αναφέρεται ότι καθίσταται πλέον αναγκαία η άμεση διακοπή της λειτουργίας του θεάτρου ώστε να γίνουν οι περαιτέρω έλεγχοι, να εκπονηθεί τεχνική μελέτη και να ξεκινήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα επισκευής.

Ο Δήμος Αθηναίων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ανταποκρινόμενος άμεσα, ως ώφειλε, στο αρχικό αίτημα του ιδιοκτήτη του ακινήτου -δηλαδή της ΕΤΑ- ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, και με την υπ’ αρ. 2354/11-6-2008 Πράξη της Δημαρχιακής Επιτροπής αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου Λυκαβηττού και τη σφράγιση αυτού, εφόσον τίθετο ζήτημα διαφύλαξης της ασφάλειας των παρευρισκομένων στο θέατρο, σύμφωνα με τα όσα παρετίθεντο στην επιστολή της ΕΤΑ».

Από την πλευρά της, η εταιρεία Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ενοικιαστής του Θεάτρου Λυκαβηττού, ζητάει την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αθηναίων για σφράγιση του θεάτρου και τονίζει ότι το έγγραφο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης «ανακλήθηκε στη συνέχεια από την ίδια την ΕΤΑ με σχετική ανακοίνωση στο Δήμο, στην οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος από τη λειτουργία του θεάτρου». Επιπλέον, θεωρεί πως η σχετική απόφαση ήταν «αποτέλεσμα ασυνεννοησίας μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑ».

«Λυπάμαι για τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, κ. Γ. Λούκου, ενός ανθρώπου που όπως πολύ καλά γνωρίζει υπήρξα και εξακολουθώ να είμαι ένθερμος υποστηρικτής», απαντά με σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και προσθέτει:

«Ο Δήμος της Αθήνας ουδεμία σχέση έχει με το Φεστιβάλ Αθηνών, ούτε με το Θέατρο του Λυκαβηττού. Η εντολή για στατικό έλεγχο του θεάτρου εδόθη από τους πολιτικούς προϊστάμενους του ΕΟΤ, η αρχική πραγματογνωμοσύνη ουδέποτε ανακλήθηκε προφανώς γιατί οι υπογράφοντες μηχανικοί αρνήθηκαν να το πράξουν, η εντολή για σφράγιση εδόθη πριν από 14 ημέρες από την ΕΤΑ και τέλος η ελληνική δικαιοσύνη την επιβεβαίωσε μη ανακαλώντας την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου για την άμεση σφράγιση».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Κατά τον κ. Λούκο οι υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας θα έπρεπε να αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση επειδή είχαν προπωληθεί τα εισιτήρια; Η δημοτική αστυνομία απλά διεκπεραίωσε την εντολή που της εδόθη, εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει ο ρόλος της».

Ο Τζέιμς Μπλάντ είχε προγραμματίσει δύο συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού, στις 19 και 20 Ιουνίου, οι οποίες τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν μετά την αιφνίδια απόφαση για κλείσιμο του θεάτρου για λόγους ασφαλείας.

Στον αέρα βρίσκονται και οι υπόλοιπες συναυλίες του καλοκαιριού που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο συγκεκριμένο θέατρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Ελπίζω να βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό..)
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...
Άβαταρ μέλους
Αννη
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 00:46 am 17 01 2007
Τοποθεσία: Γράψη-Κάτω Δρόπολη

Επιστροφή στο Μουσικη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form