ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ «ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Η ανάρτηση θέματος στην παρούσα ενότητα θα γίνεται μόνον κατόπιν ενημέρωσης των διαχειριστών.Re: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ «ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
από keravnios » 15:46 pm 24 11 2007
Η Νε.Β και το υπάρχον διοικητικό της συμβούλιο, σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται από εμάς. Απαξιώνονται από τοποθετήσεις ατόμων που νομίζοντας ότι εμείς προσπαθούμε να κλέψουμε τα ηνία των Βορειοηπειρωτών ασπάζονται και χρησιμοποιούν μέσα ανήθικα για να αμυνθούν επιτιθέμενοι εναντίων μας. Εμείς δεν θα είχαμε λόγο να προσπαθήσουμε να είμαστε μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου, αν δεν πιστεύαμε ότι η οργάνωση αυτή έχει δυναμική και προοπτικές. Αν η οργάνωση αυτή έχει δυναμική και προοπτικές οφείλεται στον υπάρχοντα πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο.
Ο Σπύρος, ο Στέλιος, ο Λάζαρος, η Ελένη, η Ιφιγένεια, ο Σπύρος, ο Άρης, ο Κώστας, η Μελίνα, η Έφη δεν είναι ομάδα κανενός. Συγκεντρώθηκαν, και με ωριμότητα και γνώση συναποφάσισαν να ενωθούν αφήνοντας τις προσωπικές και κομματικές διαμάχες στον κάλαθο τον αχρήστων. Κάποιοι που θεωρούσαν αδύνατο να συμβεί ποτέ αυτό ανάμεσα σε Βορειοηπειρώτες, έτρεξαν να το χαρακτηρίσουν προσπαθώντας να απαξιώσουν την κίνηση. Πριν καν μπει στην διαδικασία των εκλογών η ομάδα αυτή έχει καταφέρει κάτι πολύ αξιόλογο. Μια ένωση που φάνταζε αδύνατη. Δεν μας ενδιαφέρει ο Καραθάνος, ο Ντούτσης, ο Ζώτος, ο Γιωργάκης, ο Μπένη. Μοναδική βάση να πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκλεγούμε είναι οι ψηφοφόροι στους οποίους εκθέτουμε τις απόψεις μας και ζητάμε έντιμα την ψήφο τους. Το ίδιο έντιμα και δυναμικά θα προσπαθήσουμε και να τους εκπροσωπήσουμε στο Δ.Σ. της Νε.Β εφόσον μας εμπιστευθούν.
Παρακαλώ θερμά να σταματήσουν οι κοκορομαχίες. Κανείς από όσους είναι υποψήφιοι δεν έχει σκοπό να γίνει πλούσιος βρισκόμενος στο Δ.Σ. της Νε.Β. Όλοι για την Βόρειο Ήπειρο αγωνιζόμαστε. Όλοι έχουμε θυσιάσει και θα θυσιάσουμε πράγματα για αυτόν τον σκοπό. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Προσωπικά βλέπω ως αντίπαλο αυτήν την στιγμή μόνο την έριδα. Αυτό που μένει είναι οι ψηφοφόροι να εκλέξουν όποιους θεωρούν ικανότερους. Σίγουρα αυτοί που φωνάζουν και βρίζουν τους "αντιπάλους" δεν θα έπαιρναν την δική μου ψήφο.
Σπύρος Ε. Κούτουλας
-

keravnios - Τακτικό μέλος
Re: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ «ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
από Αγγελος » 19:21 pm 24 11 2007
Αν ξερεις καποιος να με κατατοπισει θα το εκτιμουσα .
- Αγγελος
από AMARYLIS » 19:37 pm 24 11 2007
Λέγομαι Μελίνα Σιώνη, Δεροπολίτισσα, κάτοικος Νομού Αττικής, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ουδέποτε μέλος Β/Ητικών οργανώσεων, φορέων, ομοσπονδιών ΑΛΛΑ μέλος της λιθοβολημένης ομάδας …και για όσους προτρέχουν…να τους προλάβω λέγοντας πως δεν γράφω αίτηση συνοικεσίου ούτε συμβόλαιο ψηφοθηρίας αλλά μια αλήθεια σφραγισμένη με όλα τα στοιχεία του γράφοντος ώστε να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα στα όσα ακολουθούν.
Χρόνια τώρα παρακολουθώ τις Β/Ητικες εξελίξεις χωρίς ΠΟΤΕ να έχω συμπορευθεί ενεργά με κανέναν από τους γνωστούς ιστορικούς συντελεστές αυτών. Λόγω μη ζυμωμένης πολιτικής σκέψης, ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου, διαφορετικών προτεραιοτήτων απείχα συνειδητά χωρίς όμως ποτέ να έχω εφησυχαστεί. Απόδειξη αυτού αποτελεί η εγγραφή μου πριν 9 μήνες στο ηλεκτρονικό φόρουμ Β/Η , τα κείμενα που έχω καταθέσει, οι έντονοι προβληματισμοί, οι αντιπαραθέσεις και πολλά πολλά άλλα. Έμαθα πράγματα που αγνοούσα μέχρι τότε, εκτίμησα πρόσωπα και καταστάσεις και φυσικά άρχισα να διαμορφώνω πολιτική άποψη στα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας και το μέλλον της. Παρά τις απογοητεύσεις που αισθάνθηκα κατά καιρούς, ομολογώ πως βασικό κίνητρο για μένα αποτέλεσε και αποτελεί η Νεολαία Βορειοηπειρωτών. Η έντονη συσπείρωση που επετεύχθη στους κόλπους της το τελευταίο διάστημα και φυσικά η ελπίδα μου πως αυτή η οργάνωση μπορεί, εκμεταλλευόμενη την κρυφή δύναμη που διαθέτει, να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στην ανατροπή των Β/Ητικών δεδομένων, με έκανε να αισθανθώ πιο έντονη την υποχρέωσή μου να συμμετέχω πλέον ενεργά και όχι ως θεατής ή ηλεκτρονικός κριτής.
Αναγνωρίζω και συγχαίρω το ΔΣ της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για το έργο που διετέλεσε μέχρι στιγμής. Είμαι ένθερμη υποστηρίκτρια της κομματικής αχρωμίας που κατάφεραν να διατηρήσουν και της αξιοπρεπούς στάσης που πρόεβαλαν απέναντι στις τόσες πολιτικές προκλήσεις. Έκαναν όμως ένα λάθος…το δημοκρατικό πνεύμα που ανέδειξαν με την ύπαρξη ανοιχτού ψηφοδελτίου το χαντάκωσαν με τις άκρως προσβλητικές δηλώσεις περί συμμαχιών, δόλου, ανηθικότητας επειδή μια ομάδα ατόμων, με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ιδεολογιών και αντιλήψεων ενώθηκε παρά τις όποιες διαφωνίες όχι για να «ρίξει τη ΝΕ.Β» όπως μερικοί πρόλαβαν να δηλώσουν αλλά για να μπορέσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάνε τη ΝΕΒ ένα βήμα πιο πέρα, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση Β/Ητικού οράματος , να αποτελέσουν ζωντανό παράδειγμα πως τπτ δεν έχουμε να χωρίσουμε, να επιτύχουν τη συσπείρωση που μέχρι τώρα δεν είχαμε και να διευρύνουν την πολιτική της δράση. Μίλησαν για μορφωμένους και αμόρφωτους, για χειραγωγημένους και ανήθικους, για φιλόδοξους και συμφεροντολόγους… και αναρωτιέμαι αν όντως το πιο σωστό θα ήταν να κατέβαινα στις εκλογές χωρίς να είμαι υποψήφια και να ψήφιζα τα άτομα που θα μου υποδείκνυαν οι πλέον έμπειροι για να μην προσβάλλω κανέναν!!!!
Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση αυτή γιατί καταλαβαίνω πως ο,τι και να γίνει σίγουρα με κάτι θα ξινίζουμε τα μούτρα μας. Αντί το ΔΣ να αισθανθεί υπερήφανο που κατάφερε να προκαλέσει τέτοια πρωτόγνωρη για τα χρονικά κινητοποίηση της νεολαίας δυσαρεστήθηκε που ενδεχομένως κάποια νέα άτομα να εκλέγονταν στο διοικητικό συμβούλιο. Οι βαθύτερες ανησυχίες που αναδύονται από τους προηγηθέντες διαλόγους με αφήνουν αδιάφορη γιατί άλλωστε δεν υπάρχει το ασυμβίβαστο(και ο πρόεδρος πιστεύω με καταλαβαίνει τι θέλω να πω…)οπότε καλύτερα να μη θίγονται τέτοια θέματα και μάλιστα με τέτοιο ύφος.
Εύχομαι αυτή η παραφιλολογία να σταματήσει επιτέλους γιατί απογοητεύει πολλούς νέους που επιθυμούν να προσφέρουν άμεσα ή έμμεσα με αποτέλεσμα να γκρεμίζονται όλα όσα κατορθώθηκαν μέχρι στιγμής
Η τοποθέτηση του Κεραύνιου με καλύπτει απόλυτα, και γι'αυτό δεν έπιμένω στα σημεία αυτά για να μην επαναλαμβάνομαι.
Αυτά προς το παρόν…
-

AMARYLIS - Τακτικό μέλος
από Freedom » 19:57 pm 24 11 2007
Η ΒΑΝΑ να απαντήσει που είναι ρε παιδιά.
- Freedom
- Μέλος
από Dervitsiotis » 00:55 am 25 11 2007
Έχω μάθει ασχολούμενος ουσιαστικά με πολιτικο-συνδικαλιστικά ζητήματα για περίπου 15 χρόνια να μην εμπιστεύομαι κανέναν για τις καλές του προθέσεις, άλλωστε η υπόθεση της πατρίδας είναι πολύ σοβαρή για να βασιστούμε στην καλή ψυχή σας και τον θεό που θα σας δώσει κάποτε φώτιση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά το μεσημέρι στο χωριό διάβαζα στα ανίψια μου το παραμύθι με τον κακό τον λύκο και το μυαλό μου πήγε κατά λάθος αλλού. Σκέψεις… σκέψεις… Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη κανενός, κυρίως ρατσιστικά: πτυχία και γραμματοσύνη… Για όσους δεν το έζησαν… το 1997 τα χωριά μας τα έσωσαν κάτι αγράμματα τζιοβόρια νεολαίοι… και ουδείς μεγαλύτερος πατριώτης από αυτούς που πολεμούν, ζουν και παλεύουν εκεί… ουδείς! Και αυτά τα παιδιά δεν εκπροσωπούνται στην ΝΕΒ, αλλά περιμένουν κάτι ουσιαστικό από όλους εμάς τους "γραμματιζούμενους"… Έτσι για να μην τα πάρω και πάρει η μπάλα πολλούς και δεν μαζευόμαστε μετά…
Ηρεμία και Ειρήνη ημίν πάτερ, όπως σοφά είπε ο Χειμμάρας (ευχαριστώ Στ.)! Καιρός να μας ενημερώσετε για τα "μανιφέστα" σας...
Κάνω άλλη μια τελευταία "γραφική" προσπάθεια, είθε ο θεός να βάλει το χέρι του:
1. Πιο είναι το βασικό «διακύβευμα» των εκλογών, πέραν της ανανέωσης της διοίκησης (γι αυτό μας πείσατε);
Μη αποδεκτή απάντηση: "Να μας εκπροσωπούν πιο όμορφοι, πιο έξυπνοι, πιο αεράτοι κ.α."...
2. Τα παιδιά του ΔΣ και ο πρόεδρος κάνανε φιλότιμες προσπάθειες την τελευταία τριετία. Ουδείς τέλειος όμως. Τι κατά την γνώμη σας πρέπει να διορθώσουμε στην λειτουργία της ΝΕΒ;
Μη αποδεκτή απάντηση: "Η καρέκλα μας θα είναι κουνιστή και ιταλικού ντιζαϊν"...
3. Δύναται η ΝΕΒ να εκπροσωπήσει του εν Ελλάδι νέους βορειοηπειρώτες (50.000+ τον αριθμό*) μετά την λήψη της υπηκοότητας, και εάν ναι για ποια ζητήματα;
Μη αποδεκτή απάντηση: "Θα βγάλουμε δικό μας βουλευτή"...
4. Τι μπορεί να κάνει η ΝΕΒ για την συνένωση του ΒΗ puzzle συλλόγων (όχι πάντως να μεταφέρει εντός την διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό τους);
Μη αποδεκτή απάντηση: "Θα δοκιμάσουμε την ψαρόκολλα με στόκο για να μην φαίνονται οι χαραγματιές"...
Οι μη αποδεκτές απαντήσεις προφανώς είναι δικές μου... και εκπροσωπούν την υποψηφιότητά μου και μόνο... με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος... (c)
-

Dervitsiotis - Τακτικό μέλος
από Λαζαρος » 06:25 am 25 11 2007
Συμπληρωματικά στους συνυποψηφίους της ομάδος μας αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω στις ειλικρινείς ανησυχίες του Δερβιτσιώτη και κάθε άλλου νέου Β/Η που αγωνιά και ενδιαφέρεται για το μέλλον της πατρίδος μας
1. Πιο είναι το βασικό «διακύβευμα» των εκλογών, πέραν της ανανέωσης της διοίκησης (γι αυτό μας πείσατε);
Διακυβεύεται το μέλλον της Βορείου Ηπείρου με δεδομένο ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι Ελληνες υπήκοοι (τουλάχιστον μετά την απόφαση οτι πρόκειται να γίνουν σύντομα και αν δεν πρόκειται η τοποθέτηση μας και η δράση μας θα είναι κέραια).
2. Τα παιδιά του ΔΣ και ο πρόεδρος κάνανε φιλότιμες προσπάθειες την τελευταία τριετία. Ουδείς τέλειος όμως. Τι κατά την γνώμη σας πρέπει να διορθώσουμε στην λειτουργία της ΝΕΒ;
Επαναλαμβάνω οτι τις αναγνωρίζουμε και είμαστε ευγνώμονες για την μέχρι τώρα δράση της ΝΕΒ (θα ήταν ευχής έργον να μην υπήρχε αυτή η "κόντρα" ανάμεσα σε συμπατριώτες). Δεν έχουμε να αλλάξουμε σχεδόν τίποτα στην λειτουργία της ΝΕΒ, θέλουμε μονο να κάνουμε πιο έντονη, κέραια και ουσιαστική την δράση της:
α.) Οντας πλέον Ελληνες πολίτες, θα πρέπει να θέσουμε τις βάσεις μιας εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν την Βόρειο Ηπειρο και της συνέχειας του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Στόχος μας ειναι η ύπαρξη οξυδέρκειας και διορατικότητας οσον αφορά στη μελλοντική θέση της Αλβανίας για να προλάβουμε να έχουμε την ισχυρότερη δυνατή θέση στην οικονομία και στην πολιτική της χώρας.
β.) Το ΔΣ και ο πρόεδρος της ΝΕΒ αμέλησαν ή δεν κατάφεραν να κάνουν διακριτή την παρουσία του ελληνισμού στα πάτρια εδάφη.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την δημιουργία ελληνικών δανειστικών βιβλιοθηκών, εκδηλώσεων ανάμνησης της ιστορίας, της παράδοσης και ανάδειξης της ελληνικής ιστορίας και συνέχειας του ελληνικού έθνους. Η ΝΕΒ τα προηγούμενα χρόνια έκανε διανομή βιβλίων και άλλων σχολικών ειδών σε σχολεία της Βορειου Ηπείρου αλλα στόχος μας είναι η κατάσταση της ελληνικής παιδείας να μην είναι παρακμάζουσα και αμυνόμενη απέναντι στον αλβανικό εθνικισμό. Δεν πρέπει να ξεχνούμε οτι τα ιστορικά και γεωγραφικά βιβλία προσβάλουν το εθνικό μας αίσθημα.
γ.) Στόχος της ομάδας μας ειναι να αποβάλλει τα αισθήματα περιθωριοπόιησης των νέων βορειοηπειρωτών απο την ελληνική κοινωνία.
3. Δύναται η ΝΕΒ να εκπροσωπήσει του εν Ελλάδι νέους βορειοηπειρώτες (50.000+ τον αριθμό*) μετά την λήψη της υπηκοότητας, και εάν ναι για ποια ζητήματα;
Δεν εχω στοιχεια του πληθους των νεων ΒΗ, αλλα ο αριθμος αυτος μου φαινεται πολυ μεγαλος. Μακαρι να ειμασταν τοσοι. Αλλα η ΝεΒ μπορει να εκπροσωπησει τους νεους που θα συμμετασχουν στην ψηφοφορια και η ομαδα μας φροντισε ο ο αριθμος αυτος να μεγαλωσει και η ΝεΒ να αποκτησει μεγαλυτερο ρολο.
4. Τι μπορεί να κάνει η ΝΕΒ για την συνένωση του ΒΗ puzzle συλλόγων (όχι πάντως να μεταφέρει εντός την διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό τους);
Θα προσπαθησουμε να τα καταφερει και δηλωνουμε οτι ειναι ενας απο τους στοχους μας. Εμεις δινουμε το παραδειγμα. Ειμαστε νεοι που αναγνωριζουμε τις δημοκρατικες διαδικασιες μιας υπαρχουσας οργανωσης (εκλογες) και συμμετεχουμε σε αυτες. Νομιζω οτι αν οι Βορειοηπειρωτες ακολουθησουν το δικο μας παραδειγμα δεν θα υπαρχει puzzle οργανωσεων, αλλα ενας φορεας εκπροσωπησης. Μακαρι οι "μεγαλοι" να ακολουθησουν το δρομο που χαραζουν οι νεοι ...
-

Λαζαρος - Τακτικό μέλος
από Λαζαρος » 12:32 pm 25 11 2007
-

Λαζαρος - Τακτικό μέλος
από violeta » 12:58 pm 25 11 2007
Καλή επιτυχία στις εκλογές Ριζιώτη ... αν και χλωμο το βλέπω.
-

violeta - Τακτικό μέλος
από AMARYLIS » 13:59 pm 25 11 2007
…..επανέρχομαι στην προηγούμενή μου τοποθέτηση….
Ξεκινώντας θα ήθελα να δώσω έμφαση στην πίστη μου πως τα 48 άτομα που θέτουν τον εαυτό τους στη διαδικασία της ψηφοφορίας και που ευελπιστούν να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στην μετέπειτα πορεία της ΝΕ.Β είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ και όχι υποτελείς προσωπικότητες που επιθυμούν ανεπίβουλα και ανεπιτήδευτα να προσφέρουν το λιθαράκι τους σ’ αυτό το οικοδόμημα που έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται.
Με ενοχλεί που άτομα με αξιοπρεπέστατες τοποθετήσεις στο φόρουμ προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς και ομαδοποιήσεις του τύπου ¨η ομάδα του Λαζάρου¨ … δυστυχώς με παραπέμπει σε ομάδα προβάτων που ακολουθούν το βοσκό ΕΝΩ δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι. Κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εκφράζει την άποψή του η οποία αντιπροσωπεύει αυτόν και μόνο αυτόν. Το αν αυτή η άποψη τυγχάνει(μιλάω γενικά) να είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία είτε σε επίπεδο ομάδας είτε σε επίπεδο ΔΣ αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι επίσης γελοίο να γίνεται αναφορά σε συνθήματα και επιδρομές βαρβάρων…Προσωπικά πιστεύω στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και φυσικά στο έργο που έχει να υποδείξει ο καθένας μας. Το τελευταίο ισχύει για τους υποψήφιους που είχαν ήδη μπεί στην ενεργό δράση…εκτός από τις δημόσιες σχέσεις που έχουν επιτύχει βασικό κριτήριο για την εκλογή τους θα πρέπει να αποτελέσει και το έργο τους, η παρουσία τους όχι μόνο στα πάρτυ και τις εκδρομές αλλά και σε πολιτικές δραστηριότητες . Για μας δε τους πρωτάρηδες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά…δεν μπορούμε σ’αυτή τη φάση να κριθούμε από το έργο μας αλλά εκ των πραγμάτων από τις «δημόσιες σχέσεις».Και από αυτό ακριβώς το σημείο εκπορεύεται η προσπάθεια αυτής της ομάδας. Στοχεύουμε σε μια ευρύτερη συσπείρωση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να τις υλοποιήσουμε επίσημα πλέον, ως δημοκρατικώς εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της Νεολαίας.
Μιλώντας ως εκπρόσωπος αποκλειστικά και μόνο του εαυτού μου, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκλογές αυτές γιατί έχω την πεποίθηση πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ένα βήμα που δεν είχε συντελεσθεί μέχρι στιγμής από κανέναν Β/Ητικό φορέα και που αποκτά διπλή σημασία αφενός διότι επιχειρείται από το νέο αίμα αυτής της κοινωνίας αφετέρου γιατί θα αποτελέσει τα θεμέλια στη διαμόρφωση και την υλοποίηση του Β/Ητικού οράματος. Και για να γίνω πιο σαφής, αναφέρομαι στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που θα πρέπει επιτευχθεί στους κόλπους της νεολαίας και τη δημοκρατική εκπροσώπηση όλων των επιμέρους περιοχών της Β/Η ώστε να διαμορφωθεί ένας υγιής φορέας-παράδειγμα ικανός να δράσει εκτός από ψυχαγωγικα-πολιτισμικά αλλα και ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ναι, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να δράσουμε και πολιτικά όχι μόνο απέναντι σε Ελληνική και Αλβανική κυβέρνηση αλλά κυρίως απέναντι σε εμάς τους ίδιους τους Β/Η, τα εκτελεστικά όργανα που εμείς έχουμε ορίσει μέχρι στιγμής και που μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να βελτιώσουμε και να προωθήσουμε.
Δεν μας βοήθησαν σε τίποτα η διχόνοια, οι συγκρούσεις, οι μαχαιριές και τα συναφή. Αντιθέτως έδρασαν και δρουν επιβραδυντικά στο δρόμο που επιθυμούμε να διανύσουμε. Και αυτό το εμπόδιο θα το ξεπεράσουμε μόνο με διάλογο και συνεργασία. Η Νε.Β θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ευρύτερη συνένωση των αμέτρητων Β/Η φορέων ΥΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ασκώντας πιέσεις στους εκάστοτε προέδρους και τα ΔΣ τους για ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ στις δημοκρατικές διαδικασίες, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στις προσωπικές διεκδικήσεις και φιλοδοξίες , ΕΜΠΕΔΩΣΗ της θεωρίας πως μόνο το συλλογικό έργο υπερισχύει και αμείβεται και στην τελική για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να λειτουργήσουν υπό την ιδια «στέγη». Η μόδα του «θέλω να γίνω πρόεδρος και φτιάχνω μια οργάνωση» μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με έναν τρόπο : Τη συνειδητοποίηση από την πλευρά ΟΛΩΝ των Β/Η του χρέους που έχουν απέναντι στην πατρίδα τους και τους ιδίους, του χρέους για συλλογική προσπάθεια διαμόρφωσης και διεκδίκησης του Β/Η οράματος. Αυτό πρέπει να πετύχουμε αν θέλουμε οι «αντάρτες» να φεύγουν μόνοι τους χωρίς συνοδεία ή ακόμη καλύτερα να μη φεύγουν καν παρά τις προκλήσεις, δυσαρέσκειες κλπ
Θέλω να πώ πολλά αλλά επειδή σέβομαι το χρόνο σας βάζω την τελική τελέια εδώ.
-

AMARYLIS - Τακτικό μέλος
από Νεολαια » 16:51 pm 25 11 2007
Άνθρωποι που νομίζουν πως κρυμμένοι πίσω από ένα nick name έχουν το ελεύθερο να εκφράζονται όπως αυτοί θέλουν δεν έχουν θέση στην μικρή αυτή κοινοτητά μας.
Το ότι αναρτήσαμε τα ονόματα των υποψηφίων στην ιστοσελίδα, το ότι οι υποψήφιοι εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις τους και τα πιστεύω τους....είναι ένα μεγάλο συν για όλους μας που συμμετέχουμε σε αυτό το Φόρουμ.
Σεβαστείτε τους υποψηφίους, σεβαστείτε την ιστοσελίδα, σεβαστείτε αυτό το ελεύθερο βήμα που έχετε...
Σε αντίθετη περίπτωση, θα διαγραφείτε χωρίς δεύτερο λόγο.
-

Νεολαια - Site Owner

από Βανα » 17:37 pm 25 11 2007
-

Βανα - Τακτικό μέλος
Re: ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ «ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
από mpla » 21:02 pm 25 11 2007
Κηρύττετε ασκόπως ...
- mpla
- Μέλος
από Dervitsiotis » 21:04 pm 25 11 2007
Ας το θέσω λιανά…«Ας υποθέσουμε ότι είμαι ένας ΒΗ, 25 ετών, άνεργος, με αλβανικό διαβατήριο προς το παρών και βρίσκω τυχαία έναν υποψήφιο της ΝεΒ. Τι θα μου πείτε;»
Αλλιώς: «Πως σκοπεύετε να κάνετε την ΝεΒ ελκυστική για τον «μέσο» ΒΗ νεολαίο, αλλά και αξιόπιστο συνομιλητή του ελλαδίτη νεολαίου;»
Αλλιώς: «Πως σκοπεύετε να κινηθείτε για την διατήρηση στην επικαιρότητα του βορειοηπειρωτικού ζητήματος;»
Αλλιώς: «Πως θα εξασφαλίσετε πόρους για την υλοποίηση των σχεδίων σας;» κ.α., κ.α., κ.α.
-----
Υ.Γ.1. Ο ρομαντικό – πονεμένο – αγανακτισμένο - γραφικός και δεν συμμαζεύεται τρόπος έκφρασης ιστορικών γεγονότων και της σκληρής πραγματικότητας που ζει η πατρίδα είναι δημοκρατικό δικαίωμα κατοχυρωμένο με νόμο περί ελευθερίας του συναισθήματος. Οπότε Μπατζάκη, πάτερ και λοιποί τα σέβη μου!
Υ.Γ.2. Όσον αφορά το παιχνίδι «γραμματιζούμενων» - «αγράμματων» και τις αναφορές μου… η ελληνική γλώσσα σε αντίθεση με την αλβανική διαθέτει και ένα επιπλέον σημείο στίξης τα εισαγωγικά « »… έτσι για την ιστορία, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι ο τρόπος σκέψης και αντίληψης σχετίζεται με τους λογικούς κανόνες της γλώσσας στην οποία δομούμε την σκέψη μας.
Υ.Γ.3. Εάν ενοχλώ πείτε το μου για να γίνω πιο καυστικός «χαζός κριτής»… διότι βλέπω ότι ο προεκλογικός αγώνας όσον αφορά το ήθος του μυρίζει έντονα «νεοβορειοηπειρωτισμό»… Ας μην διατηρήσουμε αυτήν την παράδοση, έχουμε τόσες άλλες πιο σημαντικές.
-----
-

από xylino spathi » 22:18 pm 25 11 2007
Απο την αλλη δεν ειμαι μηδενιστης ως προς το εργο της οργανωσης. Όμως πιστεω οτι θα επρεπε να γινουν περισσοτερα και κυριως σημαντικα και κεραια πραγματα για την κοινοτητα μας για τους νεους μας και για τις πατρογονικες μας εστιες.
Γιατι δεν καθισες απο την αρχη να προσφερεις αυτα τα περισσοτερα Λαζαρε. Γιατι πριν 4,5 χρονια ηρθες και μετα εξαφανιστηκες;
Keravnios
Άλλοι από εμάς είναι κομματικοποιημένοι και άλλοι όχι, άπο το ΛΑ.Ο.Σ μέχρι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καταλαβαίνω ότι κάποιους τους τρομάζει αυτό που πετύχαμε. Δεν ξέρω πότε άλλοτε κατάφεραν να ενωθούν με τόσο ισχυρό ηθικό δεσμό τόσα άτομα από τόσα διαφορετικές βάσεις.
Θα σε ενημερωσω εγω ποτε ξαναεγινε αυτο. 4,5 χρονια πριν οταν και συσταθηκε η ΝεΒ
Amarylis
Έκαναν όμως ένα λάθος…το δημοκρατικό πνεύμα που ανέδειξαν με την ύπαρξη ανοιχτού ψηφοδελτίου το χαντάκωσαν με τις άκρως προσβλητικές δηλώσεις περί συμμαχιών, δόλου, ανηθικότητας επειδή μια ομάδα ατόμων, με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ιδεολογιών και αντιλήψεων ενώθηκε παρά τις όποιες διαφωνίες όχι για να «ρίξει τη ΝΕ.Β» όπως μερικοί πρόλαβαν να δηλώσουν αλλά για να μπορέσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάνε τη ΝΕΒ ένα βήμα πιο πέρα,
Keravnios
Ο Σπύρος, ο Στέλιος, ο Λάζαρος, η Ελένη, η Ιφιγένεια, ο Σπύρος, ο Άρης, ο Κώστας, η Μελίνα, η Έφη δεν είναι ομάδα κανενός. Συγκεντρώθηκαν, και με ωριμότητα και γνώση συναποφάσισαν να ενωθούν αφήνοντας τις προσωπικές και κομματικές διαμάχες στον κάλαθο τον αχρήστων.
Kotsos
Παρά το ότι οι μεγαλύτεροι (ηλικιακά) στο ΦΟΡΟΥΜ είδαν με καλό μάτι την πρόταση, οι νεώτεροι από εμάς (του περιβόητου ΦΟΡΟΥΜ) θεωρήσαμε ότι δεν θα ήταν σωστό να συνεχιστεί αυτή η πολυδιάσπαση που παρατηρείται και επιμείναμε να συζητήσουν με τη ηγεσία της Νεολαίας και να ενταχθούν εκεί - όλα αυτά παρά το ότι γνωρίζαμε ότι πρόκειται για τη νεολαία της Ομοσπονδίας του Αγίου Κοσμά' θεωρούσαμε ότι αν έμπαιναν κάποια νέα άτομα ίσως με τον καιρό κατάφερναν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο νεολαίας και Ομοσπονδίας ώστε η νεολαία να λειτουργεί αυτόνομα.
Αν δεν ειναι αυτο συμμαχια τοτε τι ειναι; Το αν ειναι ανηθικο ή οχι θα φανει στην πορεια .
-

xylino spathi - Τακτικό μέλος
από ilias » 22:56 pm 25 11 2007
Οργανώστε μια ημερίδα όπου θα γίνει η παρουσίαση όλων των υποψηφίων, να υπάρχει σχετική ομάδα συντονισμού, σχετική agenta (πρώτα π.χ. παρουσίαση των θέσεων και ύστερα απάντηση σε ερωτήσεις).
Πίσω από την οθόνη νιώθει κανείς πολλές φορές ότι ζει μια παράλληλη εικονική πραγματικότητα.
Τι λέτε ?
Υ.Γ. Και να το πάω και ένα βήμα παραπέρα. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, ας γίνει βιντεοσκόπηση και ανέβασμα του βίντεο στο site.
-

ilias - Τακτικό μέλος
από Λαζαρος » 03:01 am 27 11 2007
Προεδρε: Ευχαριστω για τη στηριξη σου. Σε τιμα
Δερβι: Υπαρχουν απαντησεις στο βαθμο αυτο που ζητας, αλλα δεν ειναι κατι που πρεπει να το δημοσιευσει καποιος. Δυο ειναι τα πιθανα: ή καποιος να τα εχει σκεφτει και να εχει λυσεις και ικανοτητες να ανταπεξερθει σε ολα αυτα τα προβληματα ή να μη γνωριζει ουτε τα προβληματα ουτε τις λυσεις. Εγω πιστευω οτι ανηκω στους πρωτους, όπως και τα υπολοιπα μελη στην ομαδα μας. οσοι μας ξερετε μπορειτε να εχετε αποψη, οσοι δεν μας ξερετε προσπαθειστε να εκτιμησετε ποιοι ειναι καταλληλοτεροι να διαγνωσουν τα προβληματα και να βρουν τις περισσοτερες λυσεις
-

Λαζαρος - Τακτικό μέλος
από Dervitsiotis » 12:46 pm 27 11 2007
-

από Λαζαρος » 14:22 pm 27 11 2007
Οσο για το αν ειναι θεμα ανθρωπων και ικανοτητων διασυνδεσεων και τοποθετησεων (γενικα) απανταω με ρητορικη ερωτηση: Αυτο που θελουμε να συμπληρωσουμε στην οργανωση ειναι ενα καλοσυνταγμενο και μεγαλοπνοο κειμενο;
αν και οι θεσεις μας και οι δρασεις μας σε λιγο θα σας ανακοινωθουν απο τα μελη του επιφορτιστηκαν να τις συνταξουν, παρολα αυτα ειναι θεμα προσωπων που ζηταμε απο σας να μας εμπιστευτειτε. Αυτο που ισως εχει σημασια απο το κειμενο μας θα ειναι οι συγκεκριμενες δρασεις.
Τωρα για το οτι μας γνωριζεις ολους το ιδιο αυτο ελπιζω να μη σημαινει οτι εχεις για ολους την ιδια αποψη. Αν ειναι ετσι τοτε καλο ειναι να μη λαβεις θεση η να γινεις ο ιδιος υποψηφιος. Αυτο λεει η λογικη της δημοκρατιας.
Τελος θελω να επισημανω οτι η ομαδα μας δεν ειναι η δικια μου ομαδα "του Λαζαρου" Δεν ειμαι εγω ο "αρχηγος", δεν υπαρχει αρχηγος. Αυτο μπορειτε να το χρησιμοποιειτε επειδη ισως ειναι εντονη και διακριτη η παρουσια μου εδω στο φορουμ. Στην οργανωση ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα. Να ξερετε οτι απο τα 11 μελη μονο τα 4 ειναι τακτικοι χρηστες του φορουμ και ειναι λογικο οι υπολοιποι να μην σας ειναι γνωστες φυσιογνωμιες
-

Λαζαρος - Τακτικό μέλος
από Dervitsiotis » 14:44 pm 27 11 2007
-

Επιστροφή στο Ανακοινώσεις της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]