Τώρα είναι 00:30 am 21 06 2024

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου Αργεντινή»

Η ανάρτηση θέματος στην παρούσα ενότητα θα γίνεται μόνον κατόπιν ενημέρωσης των διαχειριστών.

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου Αργεντινή»

Δημοσίευσηαπό Νεολαια » 19:24 pm 05 06 2010

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου Αργεντινή»της κ. Κυριακής Τρακάδα. Μάγεψε το χορευτικό της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"Στις 31 Μαΐου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, έλαβε χώρα η παρουσίαση βιβλίου «Αγαπημένη μου Αργεντινή», της συγγραφέως και δημοσιογράφου, κ. Κυριακής Τρακάδα. Η λογοτεχνική τριλογία της συγγραφέως πραγματεύεται την ανάδειξη και αναγνώριση πραγματικών προσώπων από τη Σάμο και τη Βόρειο Ήπειρο τα οποία συνέβαλαν με το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, στη διαμόρφωση ενός μέρους της ιστορίας της Αργεντινής.. Στον πρώτο τόμο περιγράφεται αποκλειστικά η ζωή του Ιωάννη Γεωργίου από το νησί της Σάμου ενώ ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τη ζωή του Βλαδίμηρου Δημητρίου, από τη δικιά μας Χιμάρα, ο οποίος αναδείχτηκε ο πρώτος πρόεδρος της ενωμένης Αργεντινής.

Η αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση, η οργάνωση της οποίας είχε αναληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, ήταν κατάμεστη από κόσμο, ο οποίος προσήλθε έχοντας έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθεί γύρω από την ανάδειξη της μεγάλης πατρίδος : Σάμος-Πειραιάς-Χιμάρα-Γένοβα-Μπουένος Άιρες. Στην εκδήλωση μίλησαν : Μανώλης Κάρλας, Νομάρχης Σάμου Βαγγέλης Ντούλες, Βουλευτής Αλβανίας και Πρόεδρος κόμματος “ΚΕΑΔ” Ελευθέριος Οικονόμου, Αρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Χαλκιώτης, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Βασίλης Μπολάνος, Δήμαρχος Χιμάρας Γιάννης Δομάγερ, Πρόεδρος Ζαππείου Μεγάρου Ελένη Δήμου, Αντιπρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Η συγγραφέας Κυριακή Τρακάδα Δημήτρης Βρόντος, Αντιδήμαρχος Πειραιά Αθανάσιος Καφέζας, Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Σωτήρης Κολομβούνης, επιχειρηματίας Γιάννης Κωνσταντάτος, Δημοτικός σύμβουλος Αργυρούπολης - επικοινωνιολόγος Νίκος Καρούλιας, προπονητής και ο εκδότης Αντώνης Καρπούζας Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κα Ντέπυ Στενού.Στην αίθουσα παραβρέθηκαν αρκετοί νέοι Βορειοηπειρώτες και σύσσψμο το ΔΣ της Νε.Β. Εμπνευσμένος και συγκινητικός ο λόγος της Αντιπροέδρου της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών", κ. Ελένης Δήμου η οποία θέλησε να συσχετίσει την ιστορία με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών και τη συνεχή και αέναή μας προσπάθεια για βελτίωση και ευημερία.
To Διοικητικό Συμβουλιο της Νε.Β συγχαίρει την κυρία Κυριακή Τρακάδα για την πρωτοβουλία της να αναδείξει σημαντικούς Έλληνες που διέπρεψαν στο εξωτερικό και εύχεται καλή επιτυχία στο βιβλίο της.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από τη Σάμο, τη Βόρειο Ήπειρο και φυσικά με την παρουσίαση του γνωστού σε όλους μας, ταγκό της Αργεντινής. Τους χορούς από τη Βόρειο Ήπειρο ανέλαβε, ομολογουμένως, με απόλυτη επιτυχία, το χορευτικό συγκρότημα της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών" το οποίο πήρε τα εύσημα και από το Νομάρχη Σάμου, πέραν, βεβαίως, από το συνεχές χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών
Άβαταρ μέλους
Νεολαια
Site Owner
Site Owner
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 17:50 pm 23 12 2005

Επιστροφή στο Ανακοινώσεις της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form