Τώρα είναι 07:15 am 17 09 2021

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Αυτής που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μαθαμε στην δωρεάν δημοσια παιδεία της πατρίδας μας

Re: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 01:37 am 06 04 2008

Έτυχε να επισκεφθώ αυτή τη σελίδα πριν τρία χρόνια. Έχει εμπλουτιστεί βλέπω με πλούσιο υλικο.
Παρά τα όσα γράφει λέει και μια αλήθεια, ότι οι Σλάβοι αυτοί που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες είναι ουσιαστικά Βούλγαροι και δεν πρόκειται για ξεχωριστό έθνος. Σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν πάντως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προβάλλει τόσο τη "βουλγαρικότητα" της Μακεδονίας όσο τον... Μακεδονισμό.

"Και να τώρα που και πάλι κυματίζει η σημαία της Δημοκρατίας του Κρούσεβο,
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι, Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι"


απόσπασμα από τον εθνικό ύμνο των Βαρδαροσλάβων

Η δική μας απάντηση είναι: "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα που έδιωξες τους μπάσταρδους και ελεύθερη είσαι τώρα"
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 09:49 am 15 04 2008

Μια ανίερη συμμαχία του Βορρά

Το «Ουράνιο Τόξο», η οργάνωση των αυτοαπακαλούμενων «Σλαβομακεδόνων» στην Ελλάδα και οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη», ένα σωματείο μειονοτικών μεταναστών με έδρα τη Γερμανία, βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία για τη συζήτηση που οργανώνεται, την ερχόμενη Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, με τον ειρωνικό τίτλο «Ανύπαρκτες εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες».

Οι Σλαβομακεδόνες της Φλώρινας και οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στο Ευρωκοινοβούλιο και στην «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» (το «Ουράνιο Τόξο» είναι μέλος της). Αυτό που κάνει τώρα τη διαφορά είναι ότι το πράττουν συντονισμένα με την υποστήριξη των Πρασίνων και του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ αλλά και ευρωβουλευτών που έχουν εκλεγεί από μειονοτικά κόμματα.

Παρά τις ανησυχίες, πάντως, που υπάρχουν στο υπουργείο Εξωτερικών λόγω της συγκυρίας, δεν φαίνεται να διαμορφώνεται έδαφος για μονιμότερη σύμπραξη. Κι αυτό γιατί η ηγεσία των μουσουλμάνων στη Θράκη δεν δείχνει μεγάλη προθυμία να ταυτιστεί με τους Σλαβομακεδόνες: «Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τους Σλαβομακεδόνες, αλλά όχι εμάς», δηλώνει στέλεχος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μανταζή, δεν είχε ενημερωθεί καν για τη συζήτηση αυτή και δηλώνει ευθέως ότι δεν συμμερίζεται τέτοιες πολιτικές κινήσεις.

Η πρωτοβουλία για τη «συνεργασία» ανήκει στο «Ουράνιο Τόξο» που συνάντησε ανταπόκριση μόνο στους μουσουλμάνους της Θράκης οι οποίοι ζουν ως μετανάστες στις χώρες της Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανία.

Η μειονοτική αυτή οργάνωση δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την ντόπια ηγεσία. Η τελευταία, μετά και τη δικαστική νίκη της πριν από λίγες μέρες στο Στρασβούργο, όταν κατάφερε να καταδικαστεί η Ελλάδα που δεν αναγνώριζε την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», κινείται πλέον με άλλον αέρα: «Υστερα από 25 χρόνια αγώνα δικαιωθήκαμε. Περιμένουμε τώρα η ελληνική κυβέρνηση να μας δει με άλλο μάτι», όπως αναφέρει μέλος της Οργάνωσης.

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν αισθάνονται, πάντως, κανένα δεσμό με τους Σλαβομακεδόνες. Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που έχουν διαφοροποιηθεί. Για παράδειγμα, ο πολυσυζητημένος δημοσιογράφος Αμπ. Ντεντέ, πριν από λίγο καιρό, αναφερόμενος στις δηλώσεις Κουμουτσάκου για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, καθώς και σε αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη περί μη ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, έγραψε: «Δεν μπορεί η Ελλάδα, τη στιγμή που αρνείται, δικαίως, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ως τμήματος του τουρκικού πανεπιστημίου, να επιμένει να επιλέγει αυτή τους δικούς μας ιμάμηδες. Ούτε να αρνείται την ύπαρξη της μακεδονικής μειονότητας επειδή εκείνοι δεν κατάφεραν να εκλέξουν βουλευτή».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 13/04/2008
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 09:53 am 15 04 2008

Παρέμβαση όλης της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ακυρωθεί η συνάντηση στις Βρυξέλλες που στοχεύει στην ανάδειξη των στόχων των... «Τούρκων της Δυτικής Θράκης και των Μακεδόνων»(!)

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και όλη η Κ.Ο. του Κόμματος μαζί με τον Ευρωβουλευτή Γ. Γεωργίου απευθύνθηκαν με επείγουσα επιστολή τους στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Poettering προκειμένου να ακυρωθεί η συκοφαντική και προκλητική για όλους τους Ελληνες συνάντηση της 17ης Απριλίου στα κτήρια της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.

Η επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της Ευρωβουλής είναι η ακόλουθη:

Mr. Hans-Gert Poettering

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

11.4.2008

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στις 17 Απριλίου 2008 διοργανώνεται συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον τίτλο: «ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Δεν είναι η 1η φορά που μια τέτοια προκλητική συνάντηση διοργανώνεται στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης είχε επισήμως διαμαρτυρηθεί, ως Ευρωβουλευτής, στον πρώην Πρόεδρο κ. Μπορέλ για όσα εξωφρενικά είχαν ειπωθεί εναντίον του ελληνικού λαού σε παρόμοια συνάντηση που είχε διοργανωθεί στην Ευρωβουλή πριν 2 χρόνια.

Θα θέλαμε, Κύριε Πρόεδρε, να σας παρακαλέσουμε να παρέμβετε όσο μπορείτε συντομότερα ώστε να ακυρωθεί αυτή η συνάντηση καθώς στοχεύει στο να προκαλέσει την Ελλάδα και να διευκολύνει τους στόχους εκείνων που προωθούν την αστάθεια και το ρατσιστικό μίσος στην περιοχή των Βαλκανίων.

Με τιμή,

Γ. Καρατζαφέρης, Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Γ. Γεωργίου (Ευρωβουλευτής)
Κ. Αϊβαλιώτης (Βουλευτής)
Β. Αποστολάτος (Βουλευτής)
Α. Ροντούλης (Βουλευτής)
Δ. Αράπογλου (Βουλευτής)
Α. Πλεύρης (Βουλευτής)
Α. Γεωργιάδης (Βουλευτής)
Μ. Βορίδης (Βουλευτής)
Κ. Βελόπουλος (Βουλευτής)
Η. Πολατίδης (Βουλευτής)
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 23:37 pm 15 04 2008

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μας τα 'ψαλε για το όνομα ως καλεσμένος!
Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ

Περίσσευμα θράσους και προκλήσεων είχε η χθεσινή ομιλία του επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της FYROM, Μπλάκογια Χατζίσκι στο συνέδριο, που οργάνωσε το περιοδικό «Διπλωματία» στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο στρατόπεδο του Τατοΐου.
Ο επιτετραμμένος τής FYROM ξεκίνησε με επίθεση κατά των διοργανωτών του περιοδικού, καθώς στην πρόσκλησή του αναγραφόταν το όνομα FYROM.
Οπως είπε: «Ποτέ δεν αρνήθηκα πρόκληση με το προσωρινό όνομα, παρά την προσβλητική του φύση και δεν δέχτηκα ποτέ πρόσκληση με το ακρώνυμο FYROM, το οποίο είναι ακόμα πιο προσβλητικό και άνευ νοήματος... Για το λόγο αυτό, εάν το θέμα του σημερινού συνεδρίου δεν ήταν τόσο σημαντικό και η στιγμή τόσο κρίσιμη για το μέλλον των Βαλκανίων και της χώρας μου, δεν θα συμμετείχα σε αυτή τη συζήτηση».
Στη συνέχεια, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα, ότι η πολιτική της μέχρι σήμερα διακρίνεται για «οξείς εθνικισμούς», καλλιεργεί «αμοιβαίες αρνήσεις» και «ευτελισμούς», καθώς και ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος απαιτεί από το λαό του να δεχτεί την αλλαγή του Συντάγματος και να παραιτηθεί της εθνικής του ταυτότητας, που μπορεί να αποσταθεροποιήσει εσωτερικά τη χώρα και κατά συνέπεια να επεκταθεί σε όλη την περιοχή...

Η απάντηση στον «πρεσβευτή», όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, δόθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος στη δευτερολογία του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα ακολούθησε αυτή τη στάση στο Βουκουρέστι, όχι για να κρατήσει έξω από το ΝΑΤΟ τη γειτονική χώρα, αλλά για να λειτουργήσει ως καταλύτης, που θα μετακινούσε μια συγκεκριμένη αδιάλλακτη στάση, που δεν επέτρεψε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ να καταλήξει σε αποτέλεσμα.
Ελπίζουμε, είπε, ότι μπορεί να ανατραπεί προς όφελος όλων με μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση, μια πραγματική λύση, και όχι μια πρόφαση λύσης, που θα αφήνει πάλι χώρο για να κυκλοφορούν σε στρατιωτικές ακαδημίες, χάρτες, που δείχνουν μια περιοχή με ένα όνομα, το όνομα Μακεδονία, που ξεκινά από το έδαφος της γειτονικής χώρας και φτάνει μέχρι τη Χαλκιδική». Προκλητικός ήταν όμως και ο δεύτερος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Κάντριμαν, που στην ομιλία του ανέφερε τρεις φορές τα Σκόπια ως Μακεδονία, ενώ, όπως είπε, η κυβέρνησή του στεναχωρήθηκε, που δεν πέρασαν οι θέσεις της, αλλά... δεν μας κρατάνε κακία!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/04/2008
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 20:23 pm 30 04 2008

Απέτυχε η προσπάθεια συκοφάντησης της Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο
του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»

Πραγματοποιήθηκε τελικά στις Βρυξέλλες, στις 17 Απριλίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το διεθνές πάνελ με θέμα: «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες: Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα». Επρόκειτο για μία προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης να πλήξει το διεθνές κύρος της χώρας μας, παρουσιάζοντάς την ως καταπιέστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με το κόμμα - σφραγίδα των φιλοσκοπιανών της χώρας μας, το «Ουράνιο Τόξο» και, φυσικά, με το γνωστό ελλαδικό παράρτημα του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», που δεν χάνει ευκαιρία να προπαγανδίσει σε βάρος της πατρίδας μας. Οι Πράσινοι της Γερμανίας, που ήταν αυτοί που «νομιμοποίησαν» στην πράξη την τουρκική εισβολή στην Κύπρο επισκεπτόμενοι επισήμως το ψευδοκράτος των Κατεχομένων πριν λίγες εβδομάδες, έθεσαν υπό την αιγίδα τους την όλη εκδήλωση.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το όλο γεγονός να οδηγήσει την χώρα μας σε θέση άμυνας δεχόμενη τα πυρά και την κριτική των δεκάδων δημοσιογράφων των ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) ΜΜΕ που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, τα πράγματα κύλησαν εντελώς διαφορετικά. Η επιβλητική και θαρραλέα παρουσία Ελλήνων Πομάκων και Ρομά μουσουλμάνων από την Θράκη άλλαξε εντελώς το κλίμα.

Μετά τις γνωστές αθλιότητες του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Halit Habipoglu σε βάρος της πατρίδας μας, πήραν το λόγο η Εμινέ από τον σύλλογο Πομάκων νομού Ξάνθης, η Σεμπιχά από τον σύλλογο Ρομά Δροσερού Ξάνθης, η Αϊνούρ από τον σύλλογο Ρομά της Αλεξανδρουπόλεως και ο εκδότης της πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» Κεμάλ Εμίνογλου, οι οποίοι με ιδιαίτερο πάθος και αποφασιστικότητα δήλωσαν ότι η μόνη καταπίεση που βιώνουν στην ελληνική Θράκη είναι αυτή των πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που τους εκφοβίζουν, τους απειλούν, τους προπηλακίζουν, μόλις τολμήσουν να υπερασπιστούν την πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα δηλώνοντας ότι δεν είναι Τούρκοι.
Μάλιστα ο κ. Εμίνογλου αποκάλυψε πως μόλις πριν 5 μέρες άγνωστοι τον κτύπησαν νύχτα έξω από το σπίτι του στην Ξάνθη επειδή τόλμησε να ξαναεκδώσει την ιστορική πομακική εφημερίδα! Το κλίμα που είχε διαμορφωθεί άλλαξε αμέσως και όλη η συζήτηση στην συνέχεια περιστράφηκε γύρω από την καταπίεση των πληθυσμιακών ομάδων των Πομάκων και των Ρομά, όχι φυσικά από το ελληνικό κράτος, αλλά από τους εγκαθέτους του τουρκισμού στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τους φαιδρούς εκπροσώπους του «Ουρανίου Τόξου», θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο εισηγητής του στο πάνελ μίλησε στα ... ιταλικά (!), αφού δεν του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να μιλήσει στα «ελληνομακεδονικά», δηλαδή σε μία γλώσσα που δεν υπάρχει! Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι τα όσα είπε καταρρίφθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο από Άγγλο καθηγητή που παραβρέθηκε ως ακροατής στην εκδήλωση και που στο τέλος καταχειροκροτήθηκε!

Αξιοσημείωτη ήταν και η απουσία του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικολάου Μέρτζου, από την εκδήλωση, γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Αλήθεια, πού θεωρεί, τέλος πάντων, ο κ. Μέρτζος ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του, αν όχι σε μία τέτοια εκδήλωση. Είναι πραγματικά κρίμα ένα Ίδρυμα όπως η Ε.Μ.Σ., που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της ξένης προπαγάνδας σε βάρος της Μακεδονίας μας, να απουσιάζει από τέτοια γεγονότα.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι οι εχθροί της πατρίδας μας έφαγαν τα μούτρα τους. Κι αυτό όχι εξαιτίας κάποιας συντονισμένης αντίδρασης της ελληνικής πολιτείας, αλλά χάρη σε γενναίες πρωτοβουλίες λίγων αποφασισμένων Ελλήνων, που πήραν όλο το παιχνίδι πάνω τους!
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα


Επιστροφή στο Αποσπάσματα της ιστορίας μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form