Τώρα είναι 05:43 am 21 09 2021

Οδηγος για την εισαγωγη στα ελληνικα πανεπ. των ομογενων

Συντονιστής: Νέοι

Οδηγος για την εισαγωγη στα ελληνικα πανεπ. των ομογενων

Δημοσίευσηαπό CRAVEN » 17:20 pm 30 06 2008

ΟΔΗΓΟΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ


■ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


1) Πρωτότυπο τίτλος απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επικυρωμένο και ακριβές αντίγραφό του.
2) Βεβαίωση της οικείας ελληνικής διπλωματικής αρχής ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων είναι ελληνικής καταγωγής (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).
3) Πιστοποιητικό γέννησης.
4) Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας, από την οποία να προκύπτει η χώρα της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το σχολείο αποφοίτησης και ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει ο υποψήφιος του παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας.
5) 4 φωτογραφίες.
6) Βεβαίωση του οικείου σχολείου επικυρωμένη από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή από την οποία να προκύπτει η πλήρης φοίτηση του υποψηφίου τουλάχιστον στις δύο τελευταίες τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Αλβανία.

■ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Όλα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που εκδίδονται από υπηρεσία της αλλοδαπής (σχολείο, άλλη εκπαιδευτική αρχή κ.λπ.) πρέπει απαραιτήτως να είναι:

α) επικυρωμένα για τη γνησιότητα του περιεχομένου τους από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό η από διπλωματική αρχή της ξένης χώρας στην Ελλάδα, με επικύρωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
β) επίσημα μεταφρασμένα από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

■ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στην αρμόδια επιτροπή συγκέντρωσης και ελέγχου δικαιολογητικών που εδρεύει στην Αθήνα στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας (Ανδρέας Παπανδρέου 37, Μαρούσι σταθμός Ηλεκτρικού «Νερατζιώτισα») ή στα παραρτήματα της που εδρεύουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης ( Σαπφούς 44 Θεσ/νίκη) από 1 – 10 Ιουλίου.

Έχοντας περάσει τις ίδιες αγωνίες και καταβάλλοντας την ίδια προσπάθεια, ελπίζουμε να βοηθήσουμε με την πρωτοβουλία αυτή στην ενημέρωση για τα δικαιολογητικά, τους συμπατριώτες μας που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ελληνικά Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και παράλληλα να τους ευχηθούμε καλή δύναμη και επιτυχίες!

Μια πρωτοβουλία των Σπουδαστών
της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών (Νε.Β)


ΤΗΛ ΕΠΙΚ. : 6930158752, 6909574115,
www. neb.gr
Αν δεν καώ εγώ
αν δεν καείς εσύ
αν δεν καούμε εμείς
πως θα γενούνε
τα σκοτάδια
λάμψη;

Ναζίμ Χικμέτ
Άβαταρ μέλους
CRAVEN
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 22:49 pm 21 11 2007
Τοποθεσία: ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ, ΆΝΩ ΛΕΣΙΝΙΤΣΑ, Αγ.Ανδρέας, Ριζά, Αθήνα, Πλανήτης Γη!

Re: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠ. ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Δημοσίευσηαπό CRAVEN » 17:44 pm 30 06 2008

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για την πρωτοβουλία που πήραν, γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι αυτό το κείμενο για τα παιδιά που θα επιχρίσουν να εισαχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια φέτος, όπως και κάθε χρόνο.

Η προσπάθεια τους δεν σταματάει εδώ, μιας και όπως μου τόνισαν προσπαθούν αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν στη διασπορά του συγκεκριμένου οδηγού στους κόλπους των Ελλήνων μαθητών στα Λύκεια της Β.Ηπείρου.

Σαν ΝΕΒ σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθειά σας!

Ίσως του χρόνου θα πρέπει να φτιαχτεί κάτι πιο οργανωμένο εν είδη Οδηγού Σπουδών (με οδηγό δικαιολογητικών, οδηγό για ιδρύματα και υποτροφίες, γραμματείες σχολών, τρόπος συμπλήρωσης μηχανογραφικού κλπ.).
Συνημμένα
guide.doc
Εδώ παραθέτω το αρχείο για όποιον θέλει να κατεβάσει το κείμενο σε μορφή word προς εκτύπωση.
(34.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 89 φορές
Αν δεν καώ εγώ
αν δεν καείς εσύ
αν δεν καούμε εμείς
πως θα γενούνε
τα σκοτάδια
λάμψη;

Ναζίμ Χικμέτ
Άβαταρ μέλους
CRAVEN
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 22:49 pm 21 11 2007
Τοποθεσία: ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ, ΆΝΩ ΛΕΣΙΝΙΤΣΑ, Αγ.Ανδρέας, Ριζά, Αθήνα, Πλανήτης Γη!


Επιστροφή στο Φοιτητικό-Μαθητικο στέκι

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form