Τώρα είναι 23:26 pm 22 09 2021

Αναπτύσσεται ραγδαία η ασύρματη τεχνολογία

Συντονιστής: Νέοι

Αναπτύσσεται ραγδαία η ασύρματη τεχνολογία

Δημοσίευσηαπό ZEYS » 12:19 pm 20 09 2007

Με την απλή κίνηση του χεριού πάνω από έναν αυτοσχέδιο δέκτη, ο καθηγητής Τζόι Λάσκαρ του πανεπιστημίου Τζόρτζια Τέκ δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα μεγάλα αρχεία θα μπορούν στο μέλλον να μεταφερθούν από ένα φορητό media player στην τηλεόραση.

Ενώ οι τεχνολογίες Wi-Fi και Bluetooth χρησιμοποιούνται ευρέως για τη μεταφορά μικρών αρχείων από μια συσκευή σε μια άλλη, καμία από τις δύο δεν είναι κατάλληλη για τη μεταφορά βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Ο Λάσκαρ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν εξαιρετικά υψηλές ραδιοσυχνότητες για να μεταφέρουν μεγάλα αρχεία σε μικρές αποστάσεις. Αυτές οι συχνότητες αποτελούν ακόμη μια απάτητη περιοχή για τους ερευνητές, η οποία στο μέλλον θα μπορούσε να γίνει ο συμβατικός τρόπος ασύρματης μεταφοράς αρχείων.

Μια παρόμοια τεχνολογία μικρού βεληνεκούς, γνωστή ως ulra-wideband, ξεκινά να διατίθεται στην αγορά μετά από πολλά χρόνια ερευνών . Τον περασμένοι μήνα, η Toshiba διέθεσε στην αγορά φορητούς υπολογιστές με ενσωματωμένους δέκτες ultra-wideband που μπορούν να επικοινωνούν με τον σταθερό σταθμό του υπολογιστή.

Όμως, η μέγιστη ταχύτητα του ultra-wideband είναι περίπου 480 megabits το δευτερόλεπτο, ίση με την ανώτατη ταχύτητα ενός καλωδίου υπολογιστή. Αντίθετα, η χρήση των 60 GHz υπόσχεται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων. «Θα υπάρχει πάντα πίεση για όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα», αναφέρει στέλεχος της Philips Electronics. Και συνεχίζει: «Χρειαζόμαστε ακόμη γρηγορότερη ασύρματη μετάδοση δεδομένων ώστε να μπορέσουμε επιτύχουμε ταχύτερα downloads αλλά και μετάδοση σε πραγματικό χρόνο βίντεο υψηλής ευκρίνειας». Προς το παρόν απαιτείται περαιτέρω έρευνα, αφού τα ασύρματα δίκτυα σε γενικές γραμμές εξασθενούν όταν παρεμβάλλονται φυσικά εμπόδια και τοίχοι.

Σύμφωνα με τον Λάσκαρ, μέχρι το 2009 θα διατίθεται το απαραίτητο λογισμικό και hardware για την ασύρματη μεταφορά μεγάλων αρχείων, ενώ από το 2008 θα μπορούν να κατασκευάζονται τηλεοράσεις με ενσωματωμένους δέκτες ασύρματης επικοινωνίας με άλλες συσκευές σε υψηλές συχνότητες. Πάντως οι επιστήμονες έχουν ήδη επιτύχει την ασύρματη μεταφορά αρχείων με ταχύτητα 15 gigabits το δευτερόλεπτο, σε απόσταση ενός μέτρου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζονται λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα για την ασύρματη μεταφορά μιας ταινίας υψηλής ευκρίνειας.
"Ελπιδα ειναι αυτο το πραγμα με φτερα......."
Άβαταρ μέλους
ZEYS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 09:41 am 03 08 2007
Τοποθεσία: **Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.**

Re: 200 δισ. CD έχουν πωληθεί παγκοσμίως μέσα σε 25 χρόνια

Δημοσίευσηαπό ZEYS » 12:22 pm 20 09 2007

Το κυρίαρχο μέσο ψηφιακής αποθήκευσης και αναπαραγωγής περιεχομένου, τα γνωστά σε όλους CD, συμπλήρωσαν φέτος 25 χρόνια ζωής, αντιμετωπίζοντας τη μεγαλύτερη πρόκληση στην πέρα από κάθε προσδοκία επιτυχημένη πορεία τους. Τα CD έφεραν επαναστατικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων, σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις όχι μόνο στην αγορά της μουσικής αλλά και σε αυτήν της πληροφορικής και διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις για τη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε.
Μέσα σε 25 χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 200 δισ. CD. Οι δίσκοι ψηφιακής συμπίεσης όχι μόνο κατάφεραν να εκτοπίσουν από τη δισκογραφική αγορά το βινίλιο και τις κασέτες, αλλά εδραίωσαν περαιτέρω τη θέση τους κερδίζοντας τον ρόλο του κυρίαρχου αποθηκευτικού μέσου και στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το πρώτο CD αποτελεί καρπό της συνεργασίας των Philips και Sony και κατασκευάστηκε ακριβώς πριν από 25 χρόνια σε εργοστάσιο της πρώτης στη Γερμανία. Οι δύο εταιρείες είχαν ξεκινήσει τη συνεργασία τους από το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός δίσκου που θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή ηχητικού περιεχομένου διάρκειας μίας ώρας.
Το τελικό αποτέλεσμα, μία πλήρης ηχογράφηση της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, καθώς η συνολική διάρκεια ανερχόταν στα 74 λεπτά. Τα πρώτα CD που κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Νοέμβριο του 1982 περιελάμβαναν ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής, καθώς οι λάτρεις του είδους αναζητούσαν ένα μέσο καλύτερης ηχητικής απόδοσης και ήταν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν το υψηλό τότε κόστος των CD. Παρ όλα αυτά, το πρώτο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε σε CD ήταν το «Τhe Visitors» του δημοφιλούς συγκροτήματος ΑΒΒΑ.
Τα τελευταία δέκα χρόνια οι πωλήσεις των CD παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις διεθνώς, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης των online πωλήσεων στο διαδίκτυο.

DOWNLOADS
H απειλή των online πωλήσεων

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας των δισκογραφικών εταιρειών IFPI, έως το 2010 οι πωλήσεις μουσικής μέσω Internet θα αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών πωλήσεων της δισκογραφικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό για την απειλή που αντιμετωπίζουν τα CD είναι το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 οι πωλήσεις τους συρρικνώθηκαν κατά 10%, αντίθετα με τις online πωλήσεις που σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 50%.
"Ελπιδα ειναι αυτο το πραγμα με φτερα......."
Άβαταρ μέλους
ZEYS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 09:41 am 03 08 2007
Τοποθεσία: **Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.**

Re: Η Ιαπωνία σχεδιάζει το «νέο Ίντερνετ»

Δημοσίευσηαπό ZEYS » 12:24 pm 20 09 2007

Η ΙΑΠΩΝΙΑ πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει την έρευνα για τη δημιουργία ενός νέου δικτύου που θα αντικαταστήσει το Ίντερνετ, θέλοντας να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα ζητήματα ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση κβερνητικού αξιωματούχου.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για την κατασκευή μιας νέας αρχιτεκτονικής για το Ίντερνετ, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημαίνει την αντικατάσταση των υπαρχόντων δικτύων, υποδομών και λογισμικού υπολογιστών.

Ο Γιοσιχίρο Ονίσι, υποδιευθυντής του υπουργείου Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, είπε ότι η χώρα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να ακολουθήσει ατές τις εξελίξεις. Η νέα τεχνολογία θα θεωρείται αναγκαία μέχρι το 2020, προσθεσε.

Το υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός ερευνητικού οργάνου μέχρι το φθινόπωρο του 2008. Τα χρήματα που θα δοθούν για τη στελέχωση και τη λειτουργία αυτού του οργάνου δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί. Επιλογή επίσης αποτελεί η συνεργασία της Ιαπωνίας με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους επιστήμονες είναι η ανάγκη κατασκευής ενός οικολογικού νέου δικτύου το οποίο θα λειτουργεί με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Προς την κατεύθυνση δημιουργίας και ανάπτυξης ενός νέου παγκόσμιου δικτύου ωθούν οι εξελίξεις σε ζητήματα ασφαλείας, ο αυξανόμενος αριθμός χάκερ παγκοσμίως αλλά και οι πολλές συσκευές που έχουν σήμερα τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το Ίντερνετ, πέρα από τους απλούς οικιακούς υπολογιστές και τα laptop.

Σε πρώτη φάση, το νέο δίκτυο θα λειτουργεί παράλληλα με το σημερινό Ίντερνετ έως ότου το αντικαταστήσει πλήρως. Στις ΗΠΑ, τέτοιες προσπάθειες βρίσκονται ακόμη στα πρώτα τους στάδια και δεν αναμένεται να αποδώσουν καρπούς πριν από 10 με 15 χρόνια.
"Ελπιδα ειναι αυτο το πραγμα με φτερα......."
Άβαταρ μέλους
ZEYS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 09:41 am 03 08 2007
Τοποθεσία: **Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.**


Επιστροφή στο Επιστήμη & Τεχνολογία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form