Τώρα είναι 00:21 am 23 09 2021

Νέο portal για τους Ευρωπαίους ερευνητές

Συντονιστής: Νέοι

Νέο portal για τους Ευρωπαίους ερευνητές

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 17:37 pm 04 07 2008

Νέο portal για τους Ευρωπαίους ερευνητές

http://ec.europa.eu/euraxess/index_en.cfm

Το νέο portal για τους Ευρωπαίους ερευνητές "EURAXESS-Reearchers in Motion" παρουσίασε ο Επίτροπος για την επιστήμη και την έρευνα Janez Potoznik σε πρόσφατη εκδήλωση στις Βρυξέλλες. Οι ερευνητές, μέσω του portal, μπορούν να αναζητούν θέσεις εργασίες σε όλη την Ευρώπη, τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, πρακτικές συμβουλές για τη μετακίνησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σημεία επικοινωνίας με ερευνητές εκτός Ευρώπης.

Το portal συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες που λειτουργούσαν έως τώρα για την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων επιστημόνων και την ενίσχυση της κινητικότητάς τους μεταξύ ευρωπαϊκών ή και τρίτων χωρών:
- EURAXESSSS Jobs (πρώην European Researcher?s Mobility Portal): πληροφόρηση για ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, με δυνατότητα αναζήτησης ανά επιστημονικό πεδίο ή/και χώρα,
- EURAXESS Services (πρώην δίκτυο ERA-MORE): ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξη στους μετακινούμενους ερευνητές στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας,
- EURAXESS Rights (Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή και Κώδικας Δεοντολογίας για την Πρόσληψη Ερευνητών): γενικές αρχές για τον προσδιορισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ερευνητών και των εργοδοτών ή χρηματοδοτών τους και
- EURAXESS Links (πρώην δίκτυο ERA-Link): εργαλείο για τη διασύνδεση Ευρωπαίων ερευνητών που εργάζονται στις ΗΠΑ και την ενημέρωσή τους σχετικά με την ερευνητική πολιτική και τις δυνατότητες απασχόλησης και συνεργασίας στην Ευρώπη.


Στην εκδήλωση ο Janez Potoζnik ανέφερε πως η ΕΕ εισάγει μια "πέμπτη ελευθερία", την ελεύθερη διακίνηση γνώσης, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες τέσσερις ελευθερίες διακίνησης αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίου και εργατικού δυναμικού. Η απάντηση στο φαινόμενο "brain drain" που θέλει τους Ευρωπαίους επιστήμονες να συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους εκτός ΕΕ είναι η ενίσχυση του "brain circulation" που θέλει τους επιστήμονες και τη γνώση να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ. Στόχος είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα προσελκύσουν τους καλύτερους ερευνητές να εργαστούν στην Ευρώπη. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες όπως η επιστημονική visa που απλοποιεί την είσοδο και τη διαμονή ξένων επιστημόνων.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Υ.Γ. (Δερβ.) Θα γίνει μια προσπάθεια την Δευτέρα για ενημέρωση από τους υπευθύνους εν Ελλάδι (αφορά όλους εμάς τους "επιστήμονες"- τρομάρα μας)
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επιστροφή στο Επιστήμη & Τεχνολογία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form