Τώρα είναι 11:21 am 19 09 2021

Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί πρωτότυπες ερευνητικές μελέτες

Συντονιστής: Νέοι

Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί πρωτότυπες ερευνητικές μελέτες

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 18:19 pm 16 09 2008

Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί πρωτότυπες μελέτες για τις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό
15/09/2008

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσκαλεί ερευνητές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εκπόνηση πρωτότυπων μελετών ετήσιας διάρκειας, για το έτος 2009. Οι μελέτες θα πρέπει να πραγματεύονται θέματα που σχετίζονται με τις επιστήμες, τις καλές τέχνες και τον πολιτισμό και, κατά προτίμηση, να παρουσιάζουν ελληνικό ενδιαφέρον, σε γεωγραφικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν μελέτες με σαφώς προσδιορισμένο και αξιοποιήσιμο τελικό αποτέλεσμα, που να μην αποτελούν μέρος διδακτορικής ή μεταπτυχιακής διατριβής και γενικά να μην είναι αμιγώς ερευνητικές εργασίες. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν από ομάδα μελετητών, με έναν επικεφαλής συντονιστή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη σύνθεση της μελετητικής ομάδας, ενθαρρύνονται όμως οι προτάσεις από ομάδες νέων σε ηλικία μελετητών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική περιφέρεια. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να υποβάλει περισσότερες από μία προτάσεις και κάθε επιμέρους μελετητής μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες προτάσεις.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν στα ελληνικά ή τα αγγλικά, ενώ θα γίνουν δεκτές προς αξιολόγηση και μελέτες που είχαν υποβληθεί στην αντίστοιχη περυσινή πρόσκληση του Ιδρύματος Λάτση, εφόσον έχουν υποστεί βελτιωτικές τροποποιήσεις.

Η χρηματοδότηση κάθε μελέτης θα γίνει με βάση αναλυτικό προϋπολογισμό που θα υποβληθεί μαζί με την αίτηση. Η ανώτατη χρηματοδότηση κάθε μελέτης μπορεί να ανέλθει στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ, ωστόσο οι επιλεγείσες μελέτες μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν και από άλλους φορείς. Θα χρηματοδοτηθούν συνολικά δέκα μελέτες, που θα επιλεγούν από ειδική Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος Λάτση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, μέσω των αιτήσεων που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Λάτση, μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2008 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει έως τις 16 Ιανουαρίου 2009.

http://www.latsis-foundation.org/pbf/index.html
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επιστροφή στο Επιστήμη & Τεχνολογία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form