Τώρα είναι 01:42 am 19 09 2021

Ασύρματο ευρυζωνικό Internet στο ...Άγιο Όρος

Θέματα που αφορούν τους υπολογιστές, προγραμματισμό,διαδίκτυο.

Συντονιστής: Νέοι

Ασύρματο ευρυζωνικό Internet στο ...Άγιο Όρος

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 23:24 pm 22 01 2007

Ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο αλλά και προηγμένες τηλεπικοινωνιακές μπορούν να έχουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους χάρη στην τεχνολογία WiMax. Ο ΟΤΕ επέλεξε τη χερσόνησο του Άθως για την υλοποίηση μίας πιλοτικής εγκατάστασης δικτύου WiMax, μία ασύρματη τεχνολογία που προσφέρει υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικές συνδέσεις.
Η πιλοτική εγκατάσταση βασίζεται σε εξοπλισμό της αμερικανικής εταιρείας Aperto και οι τερματικές συσκευές που χρησιμοποιούνται ανέρχονται σε 100, όπερ σημαίνει ότι θα υπάρχει και αντίστοιχος αριθμός συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων. Σημειώνεται ότι μέσω WiMax, μπορούν να προσφερθούν συνδέσεις αρκετών Mbps, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο για υπηρεσίες φωνής όσο και για ταχύτατη πρόσβαση στο Internet.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Aperto, τη πιλοτική εγκατάσταση θα ακολουθήσει και ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου WiMax. Στο παρελθόν, στελέχη του ΟΤΕ έχουν δηλώσει ότι η εν λόγω τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη με ευρυζωνικές συνδέσεις περιοχών όπου είναι δύσκολη η ανάπτυξη ενσύρματων υποδομών. Επίσης, στο δίκτυο WiMax που θα αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον αναμένεται να "μετακινηθούν" οι περίπου 200.000 συνδρομητές του ΟΤΕ, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, που εξυπηρετούνται με ασύρματα δίκτυα παλαιότερης τεχνολογίας, τα οποία λειτουργούν στα 1,5 GHz και 2,5 GHz. Το WiMax λειτουργεί στα 3,5 GHz όσον αφορά στην Ευρώπη.

http://www.e-go.gr
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Επιστροφή στο Υπολογιστές & Διαδίκτυο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form