Σελίδα 1 από 1

Σημάδια κορεσμού στο Facebook

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20:43 pm 14 03 2008
από aZu
Εικόνα
Μείωση στην κυκλοφορία σημείωση για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια το Facebook, γεγονός αναμενόμενο.


Σε τροχιά υποχρεωτικής «ωρίμανσης» εισέρχεται η αγορά των site κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αρχίζει να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια κορεσμού.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, ωστόσο, η υποχώρηση των χρηστών που καταγράφηκε κατά τον πρώτο μήνα του έτους δεν σηματοδοτεί τη μείωση του ενδιαφέροντος των χρηστών, καθώς τα εν λόγω site εξακολουθούν να αποτελούν την τελευταία «online μανία» - ιδιαίτερα για τη νεολαία, αλλά μία αναγκαστική μετάβαση των ιστοσελίδων του είδους σε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία μετρήσεων επισκεψιμότητας στο Internet, Nielsen Online, τον Ιανουάριο οι χρήστες του Facebook, της υπηρεσίας που πρωτοστατεί στην αγορά αυτή, κατέγραψαν μείωση για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2006, οπότε και άρχισαν οι σχετικές μετρήσεις.

Οπως προκύπτει από τις μετρήσεις της Nielsen Online, τον περασμένο Ιανουάριο οι χρήστες του Facebook στη Μεγάλη Βρετανία ανήλθαν σε 8,5 εκατ., έναντι 8,9 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2007, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 5%.

Την ίδια περίοδο, υποχώρηση σημειώθηκε και στους χρήστες των δύο βασικών ανταγωνιστών του Facebook, των εξίσου δημοφιλών υπηρεσιών MySpace και Bebo, κατά 5% και 2%.

Οι αναλυτές της Nielsen Online επισημαίνουν ότι η νέα αυτή τάση είναι αναμενόμενη, καθώς οι υπηρεσίες του είδους κατέγραφαν ασύλληπτους ρυθμούς ανάπτυξης στη διάρκεια της τελευταίας διετίας οι οποίοι θα ήταν δύσκολο να διατηρηθούν.

Ειδικά στην περίπτωση του Facebook αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των χρηστών του σε σχέση με ένα χρόνο πριν αγγίζει το «εξωπραγματικό» 712%.

Ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας προειδοποιούν ότι πλέον διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στην αγορά, η οποία θα ευνοεί τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του είδους, σε θέματα όπως ταξίδια, μουσική, θέματα υγείας, κ.λπ.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τις τελευταίες μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες εξειδικευμένα και εναλλακτικά νέα site παρουσίασαν αύξηση των χρηστών τους.

Facebook - Το νέο φαινόμενο στο Ιnternet

Μέσα σε τέσσερα χρόνια λειτουργίας το Facebook, δημιούργημα του 23χρονου φοιτητή Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αριθμεί περισσότερα από 50 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, με την αξία του να υπολογίζεται στα 15 δισ. δολάρια.

Η υπηρεσία είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλής και στην Ελλάδα αριθμώντας δεκάδες χιλιάδες προφίλ Ελλήνων χρηστών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Microsoft απέκτησε το 1,6% της εταιρείας έναντι του ποσού των 240 εκατ. δολαρίων. Νωρίτερα, το Facebook είχε απορρίψει πρόταση εξαγοράς, ύψους 1 δισ. δολαρίων, της Yahoo.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Re: Οι πιο τρελές εφαρμογές για το Facebook

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20:51 pm 14 03 2008
από aZu
Σήμερα στο Facebook υπάρχουν περίπου 17.754 εφαρμογές, ενώ αύριο θα έχουν προστεθεί ακόμα περίπου 100. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από αυτές.

-Are you interested: πατάτε «ναι» ή «όχι» στη φωτογραφία κάποιου ανάλογα με το αν αυτός σας προκαλεί το ενδιαφέρον ή όχι. Σήμερα πάνω από 450.000 χρήστες βλέπουν καθημερινά αν τους ενδιαφέρετε.

-Growing gift: στέλνετε μια γλάστρα στους φίλους σας και μετά από 3 μέρες φυτρώνει κάτι, από λουλούδι μέχρι μπαμπουίνος. 150.000 χρήστες έχουν τη δική τους ψηφιακή γλάστρα.

-Vampires: μπορείτε να γίνετε το πιο αιμοβόρο βαμπίρ της παρέας δαγκώνοντας τους φίλους σας και μαζεύοντας πόντους. Σήμερα το Facebook έχει 144.479 βαμπίρ-χρήστες. Μπρρρρ...

-My aquarium: πάντα θέλατε ένα χρυσόψαρο αλλά βαριόσασταν να αλλάζετε το νερό και να το ταϊζετε; Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε στο προφίλ σας ένα εικονικό ενυδρείο και οι φίλοι σας θα σας πετάνε μέσα ψάρια, απλά η χρυσόψαρα, χταπόδια και μέδουσες έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα πλούσιο θαλάσσιο κόσμο. 45.000 χρήστες έχουν το δικό τους ενυδρείο.

-Booze mail: Κεράστε τους φίλους σας χωρίς να πληρώσετε μία. Βέβαια καθώς το τζάμπα έχει πεθάνει χρόνια τώρα, τα σφηνάκια είναι τόσο πραγματικά όσο και το κέρασμα. Ωστόσο είναι καλύτερα για το συκώτι και φυσικά δεν σας πιάνει το αλκοοτεστ. Σφηνάκια, μπίρες, κοκτέιλ, έχει τα πάντα το bar του Facebook και πάνω από 50.000 χρήστες "πίνουν" μέχρι τελικής πτώσης.

-Likeness unrated: δεν έχετε ταμπού; Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κουίζ. Απαντήστε σε κουίζ σεξουαλικού περιεχομένου και δείτε με ποιον "φίλο" σας ταιριάζετε περισσότερο. Σκανδαλιάρικο και πονηρό, γιατί το Facebook είναι κυρίως για "μεγάλα" παιδιά (βρείτε εκεί 135.000 πονηρούς χρήστες).

Εικόνα
Χιλιάδες εφαρμογές για να σας διασκεδάσουν και για να γνωρίσετε καλύτερα τους φίλους σας.

Εικόνα
Αυτά τα γλαστράκια δεν θέλουν πότισμα...