Τώρα είναι 10:43 am 21 10 2021

Στην Ελλάδα εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Στην Ελλάδα εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας

Δημοσίευσηαπό epgiorgos82 » 21:33 pm 17 01 2007

ANT1


Εμβόλιο Κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, και ήδη διατίθεται στα φαρμακεία, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το εμβόλιο προσφέρει προστασία σε ποσοστό 70-75%, γίνεται σε τρεις δόσεις, που χορηγούνται σε συνολικό διάστημα έξι μηνών. Το κόστος του εμβολίου ανέρχεται σε 555 ευρώ (185 ευρώ η κάθε δόση), αλλά προς το παρόν το κόστος του δεν καλύπτεται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο.

Οι γυναίκες που θα κάνουν το εμβόλιο αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τεστ Παπανικολάου, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει μόνο από τους υποτύπους 16 και 18 του ιού HPV (Ανθρωπίνων Θηλωμάτων), οι οποίοι ευθύνονται για το 70% των περιπτώσεων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα και με τις ενδείξεις, το εμβόλιο θα πρέπει να χορηγείται σε νέα κορίτσια πριν από την έναρξη της σεξουαλικής τους δραστηριότητας (9-13 ετών), αν και ένδειξη χορήγησης του εμβολίου υπάρχει και για κάθε γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχει σεξουαλικές επαφές, όπως και για τις νέες γυναίκες μέχρι την ηλικία των 26 ετών, ανεξάρτητα αν αυτές είναι ήδη σεξουαλικά ενεργές, δηλ. ανεξάρτητα αν οι γυναίκες αυτές είναι ή όχι φορείς του ιού. Οι γυναίκες αυτές θα πρέπει όμως να μην εμφανίζουν ήδη νεοπλασματικές αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας.

Η ύπαρξη σήμερα ενός εμβολίου εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο κατ ουσία αποτελεί και το πρώτο εμβόλιο εναντίον του καρκίνου γενικώς, θεωρείται από τους ιατρικούς κύκλους ως ένα από τα μεγαλύτερα βήματα προόδου στην Ιατρική κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Το εμβόλιο, μετά από προσπάθειες περίπου 15 ετών, είναι σήμερα υπαρκτό και οι μελέτες έδειξαν ότι επί περίπου 50.000 γυναικών, με χρόνο παρακολούθησης τα πέντε έτη, προφυλάσσει με αποτελεσματικότητα 100% από τις προ καρκινικές και καρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου.

Ουσιαστικά πρόκειται για προφυλακτικό εμβόλιο εναντίον της μόλυνσης από τον ιό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι μελέτες σχετικά με την αξιολόγηση και ενός θεραπευτικού εμβολίου, εναντίον ήδη υπαρχουσών αλλοιώσεων οφειλόμενων στη δράση του ιού.

Σημειώνεται ότι τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα εμβόλια εναντίον του HPV προφυλάσσουν μόνον από τους πλέον νοσογόνους και επικίνδυνους, υπότυπους του ιού (υπότυποι 16 και 18), γι αυτό και οι εμβολιαζόμενες νέες γυναίκες πρέπει να συνεχίζουν να ελέγχονται με τεστ Παπανικολάου ή με HPV DNA test, διότι, αν και λιγότερο πιθανό, μπορούν παρά τον εμβολιασμό να μολυνθούν από κάποιο άλλο ογκογόνο στέλεχος του HPV και να νοσήσουν.

Το εμβόλιο, το οποίο έλαβε την άδεια και κυκλοφορεί στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, το Μεξικό και την Ευρώπη είναι ένα τετραδύναμο εμβόλιο, δηλ. εμβόλιο εναντίον των ογκογόνων υποτύπων 16 & 18, αλλά ταυτόχρονα και εναντίον των μη ογκογόνων υποτύπων 6 & 11, υπεύθυνων για την εμφάνιση του 90% των κονδυλωμάτων κυρίως της πρωκτογεννητικής περιοχής.

πηγή: Α.Π.Ε.
Άβαταρ μέλους
epgiorgos82
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 630
Εγγραφή: 16:08 pm 20 10 2006
Τοποθεσία: ΒΡΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ

Δημοσίευσηαπό Βανα » 13:04 pm 26 01 2007

Δωρεάν θα διατεθεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ιταλία

Εκστρατεία εμβολιασμού 280.000 Ιταλίδων θα ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Ρώμη: Δωρεάν θα χορηγείται στην Ιταλία το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο θα φτάσει στα φαρμακεία της χώρας το Φεβρουάριο.

Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού για 280.000 Ιταλίδες, κορίτσια ηλικίας 12 ετών.Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους εκστρατεία στην Ευρώπη. Τα κορίτσια θα κληθούν από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας (ASL) για την πρώτη δόση και εντός έξι μηνών για τη δεύτερη. Υπολογίζεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας θα επιβαρυνθεί κατά 75 εκατ. ευρώ ετησίως.


Κάθε χρόνο στην Ιταλία προσβάλλονται 3.800 γυναίκες από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, από τις οποίες πεθαίνουν περίπου 1.800. Μετά τον καρκίνο του μαστού, ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών.


Το εμβόλιο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της American Cancer Society, μπορεί να χορηγείται σε κορίτσια από 9 ετών, ενώ δεν συνιστάται σε γυναίκες άνω των 26 ετών.
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Δημοσίευσηαπό xenia » 13:11 pm 26 01 2007

Μακάρι να χορηγήται και στην Ελλάδα δωρεάν, γιατί προς το παρόν 'εχουμ ακούσει για ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο (νομίζω 580€) !!
Μην μετανιώνετε για ότι έχετε κάνει αλλά για ότι δεν κάνατε επειδή φοβηθήκατε ή το σκεφθήκατε αρκετά.
Άβαταρ μέλους
xenia
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 13:10 pm 10 11 2006
Τοποθεσία: Ριζά-Αγ. Σαράντα, (Μένω Θεσσαλονίκη)

Δημοσίευσηαπό Λαζαρος » 14:14 pm 26 01 2007

Πολυ καλο νεο. Αν ημουν κοριτσι θα το εκανα και ενθαρρινω τα κοριτσια κατω των 26 να το κανουν
Άβαταρ μέλους
Λαζαρος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 01:33 am 02 05 2006
Τοποθεσία: Βρυσερά Δρόπολης

Δημοσίευσηαπό Βανα » 14:17 pm 26 01 2007

Ειδικά όσες αλλάζουν συχνά ερωτιούς συντρόφους....
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Δημοσίευσηαπό Λαζαρος » 14:30 pm 26 01 2007

Βανα έγραψε:Ειδικά όσες αλλάζουν συχνά ερωτιούς συντρόφους....
Bρε Βανα για να γινεις φορες του ιου αρκει και μια ερωτική επαφη μαζι με μπολικη γκαντεμια :cry:
Άβαταρ μέλους
Λαζαρος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1117
Εγγραφή: 01:33 am 02 05 2006
Τοποθεσία: Βρυσερά Δρόπολης

Δημοσίευσηαπό Βανα » 14:35 pm 26 01 2007

Καλέ μου Λάζαρε σε κάθε ασθένεια υπάρχει και η επιδημιολογία της....(ποσοστά, πιθανότητες κτλ). :P :!:
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Δημοσίευσηαπό Βανα » 17:20 pm 28 01 2007

«Παράθυρο» για κάλυψη από τα Ταμεία του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Eurokinissi
Περίπου 500 περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχουμε ετησίως στη χώρα μας, είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος
Θεσσαλονίκη


«Παράθυρο» για κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία με την ένταξη του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού, άφησαν το Σάββατο ο υφυπουργός Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλος και ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ.Γιακουμάτος.

Οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Γιακουμάτος χαρακτήρισαν το εμβόλιο ως επανάσταση στο χώρο της Υγείας αλλά και ως μεγάλη ανακάλυψη, που θα σώσει ανθρώπινες ζωές. Τόνισαν δε ότι η κυβέρνηση, όταν πρόκειται για την υγεία, δεν υπολογίζει το κόστος.

Το Σάββατο, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής διημερίδας με θέμα «HPV-Εμβόλιο: από την έρευνα στην εφαρμογή» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως κατά τη συνεδρίαση τέθηκαν πολλά κρίσιμα ερωτήματα για την καταλληλότερη ηλικία εμβολιασμού, για τη διάρκεια ανοσοπροστασίας και για το αν θα εξαιρεθούν ηλικιακές γκάμες και ποιες θα είναι αυτές.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα», είπε, «τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Είναι μια επανάσταση στο χώρο της Υγείας, στο χώρο της προληπτικής ιατρικής, ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και του υπουργείου μας και όλου του κόσμου. Γι' αυτό παρακολουθούμε από κοντά κάθε εξέλιξη και φυσικά στόχος μας είναι αυτό να γίνει κτήμα κάθε Ελληνίδας. Το οφείλουμε, το χρωστάμε. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε περίπου 500 περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στη χώρα μας ετησίως και φυσικά αυτό το εμβόλιο γεννά πάρα πολλές προσδοκίες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επικαλέσθηκε και δηλώσεις καθηγητών της γυναικολογίας, οι οποίοι, όπως είπε, ανέφεραν ότι «είναι μεγάλη ανακάλυψη, την οποία αντιμετωπίζουμε, όμως, με συγκρατημένη αισιοδοξία», καθώς και ότι «παρακολουθούμε ό,τι γίνεται στις άλλες χώρες αλλά βλέπουμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας.

«Αυτό το εμβόλιο που κυκλοφορεί καλύπτει τους ογκογόνους υπότυπους 16 και 18 και δυο άλλους υπότυπους. Στη χώρα μας, ένας ογκογόνος υπότυπος, που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα, είναι ο 31, ο οποίος δεν καλύπτεται από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Επομένως, υπάρχουν και επιμέρους θέματα, όπως είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει να απαντήσει σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα. «Πολλά από αυτά έχουν τεθεί στη σημερινή διημερίδα και τα θέσαμε κι εμείς και βλέπουμε αυτό το θέμα από κάθε οπτική γωνία. Πάνω απ' όλα, όμως, βλέπουμε θετικά θετικότατα αυτό το εμβόλιο. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό, αν είναι δυνατό μέσα σε λίγες εβδομάδες, να έχουμε απαντήσεις σ’ όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί» σημείωσε ο υφυπουργός.

Πολύ μεγάλη ανακάλυψη, η οποία θα σώσει ανθρώπινες ζωές, χαρακτήρισε το εμβόλιο ο κ. Γιακουμάτος και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί κάποιος να συζητάει για οικονομικά όταν πρόκειται για το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου.

«Αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση», συνέχισε ο υφυπουργός, «είναι επιστημονική διερεύνηση και διευκρινήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν από τους επιστήμονες. Η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρα στα μέτρα και στη χρήση του εμβολίου. Δεν θα υστερήσουμε από τις άλλες χώρες ούτε στιγμή. Η κυβέρνηση δε θα σκεφτεί καθόλου του κόστος. Το μόνο που θα σκεφτεί είναι την καλύτερη χρήση και την πλήρη εφαρμογή, ώστε να προστατέψει τη ζωή».

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμάτος εξέφρασε την ανησυχία του, μήπως λόγω του εμβολίου οι γυναίκες εφησυχάσουν και σταματήσουν να κάνουν το τεστ Παπανικολάου. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι αυτό το τεστ στη χώρα μας κάνει μόνο το 10% με 15% των γυναικών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας προστατεύει σε ποσοστό 70-75%, δεν απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και οι γυναίκες θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν το τεστ Παπανικολάου.

news gr
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Στη μισή τιμή το εμβόλιο στις ΗΠΑ!

Δημοσίευσηαπό Spyros » 15:17 pm 29 01 2007

Συνιστώμενος και όχι υποχρεωτικός, ο εμβολιασμός για τα κονδυλώματα στη χώρα μας
Στη λίστα των συνιστώμενων - αλλά όχι υποχρεωτικών - εμβολίων προσανατολίζεται να εντάξει η κυβέρνηση το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες της Μαιευτικής - Γυναικολογίας, η οποία αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά.
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=1
Άβαταρ μέλους
Spyros
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 16:49 pm 26 04 2006
Τοποθεσία: Vouliarati

Δημοσίευσηαπό Βανα » 22:42 pm 14 02 2007

Gardasil: Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτραςΑπό τις αρχές Μαρτίου θα μπορούν οι γονείς των κοριτσιών 12-13 ετών να απευθύνονται στον ασφαλιστικό τους φορέα για τον προληπτικό εμβολιασμό κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το Gardasil είναι ωστόσο εμπορικά διαθέσιμο με κόστος 555 ευρώ (185 ευρώ η κάθε δόση) και σε κοπέλες έως και 26 ετών ανεξάρτητα από το αν είναι ήδη σεξουαλικά ενεργές ή από το αν είναι ήδη φορείς του ιού.

Τι είναι το Gardasil;
Το Gardasil είναι εμβόλιο. Είναι ένα ενέσιμο εναιώρημα το οποίο περιέχει καθαρές πρωτεΐνες L1 για 4 τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (τύποι 6, 11, 16 και 18).


Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Gardasil;

Το Gardasil χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) τύπου 6, 11, 16 και 18. Το Gardasil έχει ως στόχο την προφύλαξη από την υψηλού βαθμού δυσπλασία (προ-καρκινική, μη φυσιολογική, ανάπτυξη των κυττάρων) του τραχήλου της μήτρας ή του αιδοίου, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των ακροχορδόνων των γεννητικών οργάνων που προκαλούνται από τις εν λόγω λοιμώξεις από HPV.

Η αποτελεσματικότητα του Gardasil μελετήθηκε σε ενήλικες γυναίκες ηλικίας 16-26 ετών, και η ανοσογονικότητά του (η ικανότητά του να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι των ιών) έχει μελετηθεί σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 9-15 ετών.

Η αποτελεσματικότητά του δεν έχει μελετηθεί σε άνδρες. Το Gardasil χορηγείται σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις. Το φάρμακο χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.


Πώς χρησιμοποιείται το Gardasil;

Το Gardasil χορηγείται σε άτομα ηλικίας 9 ετών και άνω, σε τρεις δόσεις, με διάστημα 2 μηνών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, και 4 μηνών μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης. Εάν απαιτείται διαφορετικό σχήμα, πρέπει να μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 1 μηνός μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, και τουλάχιστον 3 μηνών μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης, ενώ το σύνολο των δόσεων πρέπει να χορηγηθεί σε διάστημα ενός έτους. Το εμβόλιο χορηγείται με ενδομυϊκή ένεση (ένεση σε μυ), κατά προτίμηση στον μυ του άνω βραχίονα ή στον μηρό.


Πώς δρα το Gardasil;

Οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων προκαλούν ακροχορδόνες και μη φυσιολογική ανάπτυξη των ιστών. Υπάρχουν πάνω από 100 τύποι ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων, και ορισμένοι τύποι σχετίζονται με καρκίνους των γεννητικών οργάνων. Οι τύποι 16 και 18 του HPV προκαλούν περίπου το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας και οι τύποι 6 και 11 του HPV προκαλούν περίπου το 90% των ακροχορδόνων των γεννητικών οργάνων.

Όλοι οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων διαθέτουν ένα περίβλημα, ή «καψίδιο», το οποίο αποτελείται από πρωτεΐνες (πρωτεΐνες L1). Το Gardasil περιέχει καθαρές πρωτεΐνες L1 για τέσσερις τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, τους τύπους 6, 11, 16, και 18. Οι πρωτεΐνες στο Gardasil παράγονται με μια μέθοδο γνωστή ως «τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA».

Προέρχονται από ζυμομύκητα στον οποίο έχει ενσωματωθεί ένα γονίδιο (DNA) που του επιτρέπει την παραγωγή πρωτεϊνών L1. Οι πρωτεΐνες σχηματίζουν σωματίδια προσομοιάζοντα του ιού (πρόκειται για δομές που μοιάζουν με τον ιό HPV, ούτως ώστε το σώμα να τις αναγνωρίζει εύκολα).

Το εμβόλιο περιέχει επίσης «ανοσοενισχυτικό» (ένα συστατικό που περιέχει αργίλιο) για καλύτερη ανταπόκριση του οργανισμού. Όταν το εμβόλιο χορηγείται στον ασθενή, το ανοσοποιητικό του σύστημα (το σύστημα που καταπολεμά τις ασθένειες) παράγει αντισώματα ενάντια στις συγκεκριμένες πρωτεΐνες.

Τα αντισώματα βοηθούν στην εξόντωση του ιού. Έπειτα από τον εμβολιασμό, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε θέση να παράγει τα αντισώματα γρηγορότερα όταν εκτεθεί εκ νέου στους ιούς. Η διαδικασία αυτή βοηθάει στην προστασία έναντι των ασθενειών που προκαλούνται από τους εν λόγω ιούς.


Ποιες μελέτες εκπονήθηκαν για το Gardasil;

Τα αποτελέσματα του Gardasil ελέγχθηκαν πρώτα σε πειραματικά μοντέλα πριν μελετηθούν σε ανθρώπους. Στις τέσσερις βασικές μελέτες συμμετείχαν περισσότερες από 20.000 γυναίκες ηλικίας 16-26 ετών. Το Gardasil συγκρίθηκε με εικονικό φάρμακο (εικονικό εμβόλιο). Στις μελέτες εξετάστηκε πόσες γυναίκες ανέπτυξαν ακροχορδόνες των γεννητικών οργάνων, βλάβες στα γεννητικά όργανα ή μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, που συνδέονται με τις λοιμώξεις του ιού HPV. Οι γυναίκες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για 2 έως 4 έτη.


Ποιο είναι το όφελος του Gardasil σύμφωνα με τις μελέτες;

Το Gardasil αποδείχθηκε αποτελεσματικό ενάντια στη δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας και στις βλάβες των έξω γεννητικών οργάνων που σχετίζονται με τους τύπους 6, 11, 16 και 18 του HPV. Εξετάζοντας συνολικά τα αποτελέσματα των 4 μελετών, αποδείχθηκε ότι καμία από τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ πριν μολυνθεί από τους τύπους 6, 11, 16 και 18 του HPV και οι οποίες είχαν λάβει τo πλήρες εμβολιαστικό σχήμα του Gardasil (8.487 γυναίκες) δεν παρουσίασε υψηλό βαθμό δυσπλαστικών βλαβών του τραχήλου της μήτρας, οφειλόμενων στους τύπους 16 ή 18 του HPV, ενώ 53 από τις 8.460 γυναίκες που έλαβαν εικονικό εμβόλιο παρουσίασαν τέτοιες βλάβες.

Σχετικά με τις ακροχορδόνες των γεννητικών οργάνων που οφείλονται στους τύπους 6, 11, 16 ή 18 του HPV, μελετήθηκαν τα αποτελέσματα 3 μελετών, και παρατηρήθηκε ότι 1 γυναίκα από την ομάδα που εμβολιάστηκε με Gardasil (7.897) και 91 γυναίκες από την ομάδα που έλαβε το εικονικό εμβόλιο (7.899) παρουσίασαν ακροχορδόνες των γεννητικών οργάνων.


Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το Gardasil;

Στις μελέτες, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (εμφανίζονται σε περισσότερους από 1 στους 10 ασθενείς) είναι η πυρεξία (πυρετός) και οι αντιδράσεις στην περιοχή εφαρμογής της ένεσης (ερυθρότητα, πόνος, οίδημα). Ο πλήρης κατάλογος όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν με το Gardasil περιλαμβάνεται στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

Το Gardasil δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα που μπορεί να είναι υπερευαίσθητα (αλλεργικά) στη δραστική ουσία του εμβολίου ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά του. Εάν ένας ασθενής εμφανίσει σημάδια αλλεργίας έπειτα από μία δόση Gardasil, δεν πρέπει να λάβει τις υπόλοιπες δόσεις του εμβολίου. Ο εμβολιασμός πρέπει να αναβάλλεται σε άρρωστους ασθενείς με υψηλό πυρετό.
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα


Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form