Γαλα U.H.T
Το α & το ω στη ζωή μας.Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.
Συντονιστής: Νέοι
Γαλα U.H.T
από Ορεστης » 22:57 pm 25 05 2007
Το ειδα τις προαλες στο market και αναρωτιεμαι τι ειναι? Το καταναλωνει κανεις? Ειναι πιο φθηνο απο το κανονικο γαλα...
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
-
Ορεστης - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 414
- Εγγραφή: 07:26 am 10 03 2006
- Τοποθεσία: pogoni
Re: Γαλα U.H.T
από Βανα » 01:46 am 30 05 2007
Θα απαντησω εγω Ορεστακο μιας και το καταναλωνω τα τελευταια 5 χρονια !
Λοιπον, το γαλα U.H.T ( ultra heat treatment or ultra hight temperature processing ), εχει επεξεργαστει σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ( 140 °C) για πολυ λιγο χρονικο διαστημα 1-2 sec. Απ οτι θυμαμαι, οταν παρακολουθουσα το μαθημα της Μικροβιολογιας, η καθηγητρια μας ειχε πει οτι επιλεγεται η ανω θερμοκρασια επειδη σκοτωνει σχεδον ολα τα σπορια .
Ετσι, το γαλα αυτο μπορει να διατηρειται εκτος ψυγειου για μεγαλο χρονικο διαστημα 6-9 μηνες, χωρις βεβαια να το εχουμε ανοιξει. Αυτο ειναι ισως το μοναδικο πλεονεκτημα του. Ειναι επισης καταλληλο για οσους εχουν υψηλα επιπεδα χοληστερινης, LDL, TG κτλ. Εγω το χρησιμοποιω επειδη δεν εχω την πολυτελεια του χρονου να πηγαινω συχνα στο S/M , δε μ αρεσει η εντονη οσμη στο γαλα και τα θρεπτικα συστατικα φροντιζω να τα παιρνω απο αλλα προιοντα. Εδω στην Ιταλια αποτελει ενα αγαθο υψηλης καταναλωσης απο ατομα τα οποια εχουν ολοκληρωσει την αναπτυξη τους και ειναι η Parmalat (Σπυρο και απο δω παιρνω ποσοστα )η εταιρεια η οποια χρησιμοποιησε πρωτη αυτη τη μεθοδο ( σε ευρωπαικο επιπεδο σιγουρα, μπορει και σε παγκοσμιο ).
Τα μειονεκτηματα ειναι αυτα τα οποια παρεθεσε ο redcell . . .με τη μεθοδο αυτη καταστρεφεται μεγαλος αριθμος βιταμινων και ιχνοστοιχειων.
Λοιπον, το γαλα U.H.T ( ultra heat treatment or ultra hight temperature processing ), εχει επεξεργαστει σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ( 140 °C) για πολυ λιγο χρονικο διαστημα 1-2 sec. Απ οτι θυμαμαι, οταν παρακολουθουσα το μαθημα της Μικροβιολογιας, η καθηγητρια μας ειχε πει οτι επιλεγεται η ανω θερμοκρασια επειδη σκοτωνει σχεδον ολα τα σπορια .
Ετσι, το γαλα αυτο μπορει να διατηρειται εκτος ψυγειου για μεγαλο χρονικο διαστημα 6-9 μηνες, χωρις βεβαια να το εχουμε ανοιξει. Αυτο ειναι ισως το μοναδικο πλεονεκτημα του. Ειναι επισης καταλληλο για οσους εχουν υψηλα επιπεδα χοληστερινης, LDL, TG κτλ. Εγω το χρησιμοποιω επειδη δεν εχω την πολυτελεια του χρονου να πηγαινω συχνα στο S/M , δε μ αρεσει η εντονη οσμη στο γαλα και τα θρεπτικα συστατικα φροντιζω να τα παιρνω απο αλλα προιοντα. Εδω στην Ιταλια αποτελει ενα αγαθο υψηλης καταναλωσης απο ατομα τα οποια εχουν ολοκληρωσει την αναπτυξη τους και ειναι η Parmalat (Σπυρο και απο δω παιρνω ποσοστα )η εταιρεια η οποια χρησιμοποιησε πρωτη αυτη τη μεθοδο ( σε ευρωπαικο επιπεδο σιγουρα, μπορει και σε παγκοσμιο ).
Τα μειονεκτηματα ειναι αυτα τα οποια παρεθεσε ο redcell . . .με τη μεθοδο αυτη καταστρεφεται μεγαλος αριθμος βιταμινων και ιχνοστοιχειων.
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.
Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
-
Βανα - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 716
- Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
- Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα
από lazos » 08:03 am 30 05 2007
Υποτίθεται ότι τα γάλατα δεν τα βράζουμε αλλά τα παστεριώνουμε για να έχουν και περισσότερες θρεπτικές αξίες.
Εγώ έτσι ήξερα
Εγώ έτσι ήξερα
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
-
lazos - Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 1294
- Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Γαλα U.H.T
από Ορεστης » 16:58 pm 03 06 2007
Ευχαριστω παιδες
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
-
Ορεστης - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 414
- Εγγραφή: 07:26 am 10 03 2006
- Τοποθεσία: pogoni
Re: Γαλα U.H.T
από violeta » 22:55 pm 08 02 2008
Ισως λιγο ασχετο με το γαλα UHT αλλα περι γαλατος ο λογος και παλι
Ξερετε οτι αν το γαλα στο χαρτινο μπουκαλι δεν πουληθει στην καθορισμενη χρονικη διαρκεια επιστρεφει στη βιομηχανια για να ανα-παστεριωθει και να ξαναγυρισει στο super market?O νομος επιτρεπει στις μεγαλες βιομηχανιες να επαναλαμβανουν τη διαδικασια εως 5 φορες, κατι που αφηνει το γαλα χωρις γευση και τελικα χωρις ποιοτητα και διατροφικη αξια.
Οταν το γαλα φτανει στο super market για την πωληση, φερνει εναν αριθμο στο κατω μερος της συσκευασιας του.Ο αριθμος αυτος ειναι αναγλυφος στο κατω μερος του κουτιου και πρεπει καποιος να κοιταξει με προσοχη για να τον δει.Αυτο το νουμερο ειναι απο το 1 εως το 5.Θα πρεπει να αγοραζουμε γαλα που φερει ως τον αριθμο 3,δλδ γαλα που εχει αναπαστεριωθει 2 φορες και φυσικα να αποφευγουμε να αγοραζουμε γαλα με αριθμο 4 και 5 γιατι η ποιοτητα του εχει καταστραφει.
Και φυσικα να μην ξεχναμε πως παντα διαλεγουμε προιοντα που ειναι κρυμενα στα ραφια των super markets καθως χρησιμοποιειται η μεθοδος fifa (first in first out) και ετσι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παιρνουμε φρεσκο πραγμα!!
Ξερετε οτι αν το γαλα στο χαρτινο μπουκαλι δεν πουληθει στην καθορισμενη χρονικη διαρκεια επιστρεφει στη βιομηχανια για να ανα-παστεριωθει και να ξαναγυρισει στο super market?O νομος επιτρεπει στις μεγαλες βιομηχανιες να επαναλαμβανουν τη διαδικασια εως 5 φορες, κατι που αφηνει το γαλα χωρις γευση και τελικα χωρις ποιοτητα και διατροφικη αξια.
Οταν το γαλα φτανει στο super market για την πωληση, φερνει εναν αριθμο στο κατω μερος της συσκευασιας του.Ο αριθμος αυτος ειναι αναγλυφος στο κατω μερος του κουτιου και πρεπει καποιος να κοιταξει με προσοχη για να τον δει.Αυτο το νουμερο ειναι απο το 1 εως το 5.Θα πρεπει να αγοραζουμε γαλα που φερει ως τον αριθμο 3,δλδ γαλα που εχει αναπαστεριωθει 2 φορες και φυσικα να αποφευγουμε να αγοραζουμε γαλα με αριθμο 4 και 5 γιατι η ποιοτητα του εχει καταστραφει.
Και φυσικα να μην ξεχναμε πως παντα διαλεγουμε προιοντα που ειναι κρυμενα στα ραφια των super markets καθως χρησιμοποιειται η μεθοδος fifa (first in first out) και ετσι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παιρνουμε φρεσκο πραγμα!!
If there is smthng to desire,
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.
If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.
If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
-
violeta - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 104
- Εγγραφή: 16:30 pm 15 04 2007
Re: Γαλα U.H.T
από xylino spathi » 18:49 pm 14 02 2008
Ισως λιγο ασχετο με το γαλα UHT αλλα περι γαλατος ο λογος και παλι
Ξερετε οτι αν το γαλα στο χαρτινο μπουκαλι δεν πουληθει στην καθορισμενη χρονικη διαρκεια επιστρεφει στη βιομηχανια για να ανα-παστεριωθει και να ξαναγυρισει στο super market?O νομος επιτρεπει στις μεγαλες βιομηχανιες να επαναλαμβανουν τη διαδικασια εως 5 φορες, κατι που αφηνει το γαλα χωρις γευση και τελικα χωρις ποιοτητα και διατροφικη αξια.
Οταν το γαλα φτανει στο super market για την πωληση, φερνει εναν αριθμο στο κατω μερος της συσκευασιας του.Ο αριθμος αυτος ειναι αναγλυφος στο κατω μερος του κουτιου και πρεπει καποιος να κοιταξει με προσοχη για να τον δει.Αυτο το νουμερο ειναι απο το 1 εως το 5.Θα πρεπει να αγοραζουμε γαλα που φερει ως τον αριθμο 3,δλδ γαλα που εχει αναπαστεριωθει 2 φορες και φυσικα να αποφευγουμε να αγοραζουμε γαλα με αριθμο 4 και 5 γιατι η ποιοτητα του εχει καταστραφει.
Και φυσικα να μην ξεχναμε πως παντα διαλεγουμε προιοντα που ειναι κρυμενα στα ραφια των super markets καθως χρησιμοποιειται η μεθοδος fifa (first in first out) και ετσι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παιρνουμε φρεσκο πραγμα!!
Πριν κανα χρονο κυκλοφορουσε ενα email που ανεφερε τα παραπανω.
Εψαξα στις συσκευασιες 2-3 εταιρειων και καμια δεν ανεφερε κανενα τετοιο κωδικο.
Ραδιο αρβυλα μου μοιαζει
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
-
xylino spathi - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 1533
- Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
- Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ
Re: Γαλα U.H.T
από violeta » 21:21 pm 14 02 2008
Δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα το σιγουρο ειναι οτι σε οσες χαρτινες συσκευασιες εψαξα υπηρχε ο αναγλυφος αριθμος και μαλιστα δεν βρηκα τον αριθμο 1 πουθενα...βρηκα μονο απο το 2 (κρυμμενο πισω πισω)μεχρι το 5.
If there is smthng to desire,
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.
If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.
If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
-
violeta - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 104
- Εγγραφή: 16:30 pm 15 04 2007
Re: ΜΟΛΥΒΔΟΣ
από Moira » 15:49 pm 16 02 2008
Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία
μάρκα που ονομάζεται "Red Earth" μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε
HK$9.9 !!!!...
Περιείχε μόλυβδο. Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι: 1. Christian
Dior 2. LANCOME 3. CLINIQUE 4. Y.S.L 5. ESTEE LAUDER 6. SHISEIDO 7. RED EARTH
(Lip Gloss) 8. CHANEL (Lip Conditioner) 9. Market America-Motives lipstick Όσο
περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο. Μετά από
δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που
κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται
πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό
μόλυβδου. Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας: 1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι
σας. 2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα. 3. Αν το χρώμα του κραγιόν
γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο.
μάρκα που ονομάζεται "Red Earth" μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε
HK$9.9 !!!!...
Περιείχε μόλυβδο. Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι: 1. Christian
Dior 2. LANCOME 3. CLINIQUE 4. Y.S.L 5. ESTEE LAUDER 6. SHISEIDO 7. RED EARTH
(Lip Gloss) 8. CHANEL (Lip Conditioner) 9. Market America-Motives lipstick Όσο
περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο. Μετά από
δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που
κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται
πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό
μόλυβδου. Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας: 1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι
σας. 2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα. 3. Αν το χρώμα του κραγιόν
γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο.
-
Moira - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 225
- Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
- Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος
ΛΑΔΙ
από Moira » 15:57 pm 16 02 2008
Θέμα: Λάδι
>
> Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα
> στο σπίτι;
> > > Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε
> τέτοιου είδους
> πληροφορίες.
> > >
> > > Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το
> κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το
> χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.
> > >
> > > Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που
> μπορούμε να κάνουμε.
> > >
> > >
> > >
> > > Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει
> κανείς για να μας πει το
> σωστό τρόπο.
> > >
> > > Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να
> κάνουμε είναι να τοποθετούμε
> το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού,
> αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά
> και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
> > >
> > > Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ
> ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ
> ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει
> > >
> > > τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια
>
> Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα
> στο σπίτι;
> > > Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε
> τέτοιου είδους
> πληροφορίες.
> > >
> > > Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το
> κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το
> χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.
> > >
> > > Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που
> μπορούμε να κάνουμε.
> > >
> > >
> > >
> > > Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει
> κανείς για να μας πει το
> σωστό τρόπο.
> > >
> > > Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να
> κάνουμε είναι να τοποθετούμε
> το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού,
> αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά
> και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
> > >
> > > Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ
> ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ
> ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει
> > >
> > > τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια
-
Moira - Τακτικό μέλος
- Δημοσιεύσεις: 225
- Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
- Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος
11 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες
- Ευρετήριο Δ. Συζήτησης
- Η ομάδα • Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]