Τώρα είναι 12:36 pm 28 03 2024

Γαλα U.H.T

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό Ορεστης » 22:57 pm 25 05 2007

Το ειδα τις προαλες στο market και αναρωτιεμαι τι ειναι? Το καταναλωνει κανεις? Ειναι πιο φθηνο απο το κανονικο γαλα...
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
Άβαταρ μέλους
Ορεστης
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 414
Εγγραφή: 07:26 am 10 03 2006
Τοποθεσία: pogoni

Δημοσίευσηαπό stelios » 23:24 pm 25 05 2007

γαλα πολυ ηψηλης παστεριωσης.
στην ουσια τα θρεπτικα συστατικα, βιταμινες κλπ ειναι ελαχιστα ή ανυπαρκτα απότι θυμαμαι...
stelios
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 13:16 pm 26 04 2007
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευσηαπό stelios » 23:25 pm 25 05 2007

ειναι πιο φθηνο σιγουρα, οσο για τις διατροφικες του αξιες :roll:
stelios
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 13:16 pm 26 04 2007
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό Βανα » 01:46 am 30 05 2007

Θα απαντησω εγω Ορεστακο μιας και το καταναλωνω τα τελευταια 5 χρονια :conf: !

Λοιπον, το γαλα U.H.T ( ultra heat treatment or ultra hight temperature processing ), εχει επεξεργαστει σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες ( 140 °C) για πολυ λιγο χρονικο διαστημα 1-2 sec. Απ οτι θυμαμαι, οταν παρακολουθουσα το μαθημα της Μικροβιολογιας, η καθηγητρια μας ειχε πει οτι επιλεγεται η ανω θερμοκρασια επειδη σκοτωνει σχεδον ολα τα σπορια .
Ετσι, το γαλα αυτο μπορει να διατηρειται εκτος ψυγειου για μεγαλο χρονικο διαστημα 6-9 μηνες, χωρις βεβαια να το εχουμε ανοιξει. Αυτο ειναι ισως το μοναδικο πλεονεκτημα του. Ειναι επισης καταλληλο για οσους εχουν υψηλα επιπεδα χοληστερινης, LDL, TG κτλ. Εγω το χρησιμοποιω επειδη δεν εχω την πολυτελεια του χρονου να πηγαινω συχνα στο S/M , δε μ αρεσει η εντονη οσμη στο γαλα και τα θρεπτικα συστατικα φροντιζω να τα παιρνω απο αλλα προιοντα. Εδω στην Ιταλια αποτελει ενα αγαθο υψηλης καταναλωσης απο ατομα τα οποια εχουν ολοκληρωσει την αναπτυξη τους και ειναι η Parmalat (Σπυρο και απο δω παιρνω ποσοστα :P )η εταιρεια η οποια χρησιμοποιησε πρωτη αυτη τη μεθοδο ( σε ευρωπαικο επιπεδο σιγουρα, μπορει και σε παγκοσμιο ).
Τα μειονεκτηματα ειναι αυτα τα οποια παρεθεσε ο redcell . . .με τη μεθοδο αυτη καταστρεφεται μεγαλος αριθμος βιταμινων και ιχνοστοιχειων.
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Δημοσίευσηαπό lazos » 08:03 am 30 05 2007

Υποτίθεται ότι τα γάλατα δεν τα βράζουμε αλλά τα παστεριώνουμε για να έχουν και περισσότερες θρεπτικές αξίες.
Εγώ έτσι ήξερα
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, να σκύφτει το κεφάλι
όταν πουλούν παλικαριές κι εγωισμούς οι άλλοι
Άβαταρ μέλους
lazos
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 1294
Εγγραφή: 05:14 am 16 12 2005
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό Ορεστης » 16:58 pm 03 06 2007

Ευχαριστω παιδες :D
Yπάρχουν δυο τρόποι για να πετύχεις…
1)ποτέ μη λες όλα όσα ξέρεις
2)
Άβαταρ μέλους
Ορεστης
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 414
Εγγραφή: 07:26 am 10 03 2006
Τοποθεσία: pogoni

Re: Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό violeta » 22:55 pm 08 02 2008

Ισως λιγο ασχετο με το γαλα UHT αλλα περι γαλατος ο λογος και παλι :D
Ξερετε οτι αν το γαλα στο χαρτινο μπουκαλι δεν πουληθει στην καθορισμενη χρονικη διαρκεια επιστρεφει στη βιομηχανια για να ανα-παστεριωθει και να ξαναγυρισει στο super market?O νομος επιτρεπει στις μεγαλες βιομηχανιες να επαναλαμβανουν τη διαδικασια εως 5 φορες, κατι που αφηνει το γαλα χωρις γευση και τελικα χωρις ποιοτητα και διατροφικη αξια.
Οταν το γαλα φτανει στο super market για την πωληση, φερνει εναν αριθμο στο κατω μερος της συσκευασιας του.Ο αριθμος αυτος ειναι αναγλυφος στο κατω μερος του κουτιου και πρεπει καποιος να κοιταξει με προσοχη για να τον δει.Αυτο το νουμερο ειναι απο το 1 εως το 5.Θα πρεπει να αγοραζουμε γαλα που φερει ως τον αριθμο 3,δλδ γαλα που εχει αναπαστεριωθει 2 φορες και φυσικα να αποφευγουμε να αγοραζουμε γαλα με αριθμο 4 και 5 γιατι η ποιοτητα του εχει καταστραφει.
Και φυσικα να μην ξεχναμε πως παντα διαλεγουμε προιοντα που ειναι κρυμενα στα ραφια των super markets καθως χρησιμοποιειται η μεθοδος fifa (first in first out) και ετσι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παιρνουμε φρεσκο πραγμα!!
If there is smthng to desire,
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.

If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
Άβαταρ μέλους
violeta
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 16:30 pm 15 04 2007

Re: Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:49 pm 14 02 2008

Ισως λιγο ασχετο με το γαλα UHT αλλα περι γαλατος ο λογος και παλι :D
Ξερετε οτι αν το γαλα στο χαρτινο μπουκαλι δεν πουληθει στην καθορισμενη χρονικη διαρκεια επιστρεφει στη βιομηχανια για να ανα-παστεριωθει και να ξαναγυρισει στο super market?O νομος επιτρεπει στις μεγαλες βιομηχανιες να επαναλαμβανουν τη διαδικασια εως 5 φορες, κατι που αφηνει το γαλα χωρις γευση και τελικα χωρις ποιοτητα και διατροφικη αξια.
Οταν το γαλα φτανει στο super market για την πωληση, φερνει εναν αριθμο στο κατω μερος της συσκευασιας του.Ο αριθμος αυτος ειναι αναγλυφος στο κατω μερος του κουτιου και πρεπει καποιος να κοιταξει με προσοχη για να τον δει.Αυτο το νουμερο ειναι απο το 1 εως το 5.Θα πρεπει να αγοραζουμε γαλα που φερει ως τον αριθμο 3,δλδ γαλα που εχει αναπαστεριωθει 2 φορες και φυσικα να αποφευγουμε να αγοραζουμε γαλα με αριθμο 4 και 5 γιατι η ποιοτητα του εχει καταστραφει.
Και φυσικα να μην ξεχναμε πως παντα διαλεγουμε προιοντα που ειναι κρυμενα στα ραφια των super markets καθως χρησιμοποιειται η μεθοδος fifa (first in first out) και ετσι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να παιρνουμε φρεσκο πραγμα!!


Πριν κανα χρονο κυκλοφορουσε ενα email που ανεφερε τα παραπανω.
Εψαξα στις συσκευασιες 2-3 εταιρειων και καμια δεν ανεφερε κανενα τετοιο κωδικο.
Ραδιο αρβυλα μου μοιαζει
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Re: Γαλα U.H.T

Δημοσίευσηαπό violeta » 21:21 pm 14 02 2008

Δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα το σιγουρο ειναι οτι σε οσες χαρτινες συσκευασιες εψαξα υπηρχε ο αναγλυφος αριθμος και μαλιστα δεν βρηκα τον αριθμο 1 πουθενα...βρηκα μονο απο το 2 (κρυμμενο πισω πισω)μεχρι το 5.
If there is smthng to desire,
there will be smthng to regret.
If there is smthng to regret,
there will be smthng to recall.

If there is smthng to recall,
there was nothing to regret.
If there was nothing to regret,
there was nothing to desire.
Άβαταρ μέλους
violeta
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 16:30 pm 15 04 2007

Re: ΜΟΛΥΒΔΟΣ

Δημοσίευσηαπό Moira » 15:49 pm 16 02 2008

Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία

μάρκα που ονομάζεται "Red Earth" μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε
HK$9.9 !!!!...


Περιείχε μόλυβδο. Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι: 1. Christian
Dior 2. LANCOME 3. CLINIQUE 4. Y.S.L 5. ESTEE LAUDER 6. SHISEIDO 7. RED EARTH
(Lip Gloss) 8. CHANEL (Lip Conditioner) 9. Market America-Motives lipstick Όσο
περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο. Μετά από
δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που
κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται
πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό
μόλυβδου. Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας: 1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι
σας. 2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα. 3. Αν το χρώμα του κραγιόν
γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο.
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

ΛΑΔΙ

Δημοσίευσηαπό Moira » 15:57 pm 16 02 2008

Θέμα: Λάδι
>
> Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα
> στο σπίτι;
> > > Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε
> τέτοιου είδους
> πληροφορίες.
> > >
> > > Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το
> κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το
> χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας.
> > >
> > > Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που
> μπορούμε να κάνουμε.
> > >
> > >
> > >
> > > Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει
> κανείς για να μας πει το
> σωστό τρόπο.
> > >
> > > Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να
> κάνουμε είναι να τοποθετούμε
> το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού,
> αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά
> και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.
> > >
> > > Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ
> ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ
> ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει
> > >
> > > τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος


Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form