Τώρα είναι 11:35 am 21 10 2021

Ο αυνανισμός προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Ο αυνανισμός προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Δημοσίευσηαπό ZEYS » 10:40 am 21 09 2007

Οι άνδρες που αυνανίζονται συχνά ελαττώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη, όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο New Scientist.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, η απουσία εκσπερμάτωσης προκαλεί τη συγκέντρωση καρκινογόνων χημικών ουσιών στον προστάτη, ενώ τονίζουν ότι η σεξουαλική επαφή δεν έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα με τον αυνανισμό, καθώς εγκυμονεί τον κίνδυνο προσβολής από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι Αυστραλοί ερευνητές πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με 1.000 πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά τους, και σύγκριναν τις απαντήσεις τους με τις αντίστοιχες άλλων 1.250 υγιών ανδρών.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι άνδρες που εκσπερμάτωναν σε συχνότερη βάση κατά την ηλικιακή περίοδο από τα 20 έως τα 50 έτη, είχαν τις μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Τα θετικά αποτελέσματα, μάλιστα, ήταν μεγαλύτερα αν η συχνότητα των εκσπερματώσεων άγγιζε τις πέντε φορές την εβδομάδα και λάμβανε χώρα πλησιέστερα στην ηλικία των 20 ετών.

Παλαιότερη έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι αύξαναν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, οι Αυστραλοί ερευνητές τονίζουν ότι το εν λόγω συμπέρασμα είναι μερικώς ανακριβές, καθώς εστίασε στη σεξουαλική επαφή και τα μεταδιδόμενα εξ αυτής νοσήματα.

«Η προστασία από τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προκύψει και μέσω του αυνανισμού, ο οποίος ευνοεί την έκπλυση του προστάτη κατά την εκσπερμάτωση, απομακρύνοντας έτσι καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.

health.in.gr
"Ελπιδα ειναι αυτο το πραγμα με φτερα......."
Άβαταρ μέλους
ZEYS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 09:41 am 03 08 2007
Τοποθεσία: **Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.**

Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form