Τώρα είναι 00:46 am 21 05 2024

Kυήσεις και Εκτρώσεις στην Εφηβεία

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Kυήσεις και Εκτρώσεις στην Εφηβεία

Δημοσίευσηαπό haskovinos » 15:00 pm 27 10 2007

ΚΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ


Η εφηβεία είναι μια φυσική, ψυχολογική και κοινωνική μεταβατική περίοδος, κατά την οποία συντελούνται μεταβολές σε διάφορα επίπεδα, αντιπροσωπεύει δε το πιο ενδιαφέρον και κρίσιμο στάδιο στην ανάπτυξη του κοριτσιού, όπου αναζητεί τη σεξουαλική του ταυτότητα.
Στην έφηβη η κύηση και ακόμη περισσότερο η έκτρωση αντιπροσωπεύουν σύμβαντα μείζονος σημασίας όχι μόνο από αυστηρά μαιευτικής πλευράς, καθότι πρόκειται για έναν οργανισμό όχι ακόμα ώριμο, αλλά προπάντων λόγω των κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων που δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις.

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΗ ΕΓΚΥΟ


Τα ιατρικά προβλήματα τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τα ψυχοκοινωνικο-οικονομικά που επιβαρύνουν την έφηβη έγκυο, είναι :

1. τοξιναιμία (προεκλαμψία-εκλαμψία)
2. πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα
3. δυσαναλογία
4. αναιμία

Αναλυτικότερα έχει παρατηρηθεί αυξημένη επίπτωση της παθολογίας της κυήσεως στις έφηβες έγκυες, και ειδικότερα, προβλήματα από έλλειψη σιδήρου, βιταμινών, ασβεστίου, προβλήματα αναιμίας, με σοβαρότερη όλων τη συχνότερη εμφάνιση τοξιναιμίας.

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο μιλώντας κανείς για τις εκτρώσεις στην εφηβεία να αναφερθεί σε ποσοστά. Εντούτοις από ανώνυμα ερωτηματολόγια ή από τη συμπλήρωση του ιστορικού εφήβων που προσήλθαν για εξέταση στο Μαιευτήριο Αλεξάνδρα, ενδεικτικά για τον Ελλαδικό χώρο, οι εκτρώσεις για κορίτσια 14-19 ετών, ενώ για το 1975 αντιπροσώπευαν ένα ποσοστό 28,8%, το 1989 αυτό αυξήθηκε σε 35%.
Στην Ελλάδα η διακοπή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης μέχρι τη 12η εβδομάδα κυήσεως, νομοθετικά καταχωρημένη σήμερα, απαιτεί για τη συνενούσα έφηβη γραπτή συγκατάθεση ενός από τους δύο γονείς ή του ατόμου που την επιμελείται.
Στο φόβο της έκτρωσεις και των επιπλοκών της που είναι μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος για τη διακοπή της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης απαντούν ερευνητές από τη Γαλλία, δοκιμάζοντας με μεγάλη επιτυχία τη φαρμακευτική διακοπή της εγκυμοσύνης. Το συνθετικό στεροειδές RU 486, αναστέλλονατς τη δράση της προγεστερόνης στο επίπεδο των υποδοχεων της σε συνδυασμό με προσταγλαδίνες προσφέρει ένα αποτελεσματικό (95%) και σχετικά ακίνδυνο τρόπο μη εγχειρητικής διακοπής της εγκυμοσύνης του πρώτου διμήνου.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Η εγκυμοσύνη στην εφηβεία δημιουργεί κοινωνικά και ιατρικά προβλήματα
2. Πιστεύουμε ότι το ποσοστό των κυήσεων και των εκτρώσεων στην εφηβεία είναι δυνατό να ελαττωθεί εάν εφαρμοσθούν σωστά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και οικογενειακού προγραμματισμού
3. Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης στην εφηβεία θα μειωθούν εάν γίνεται η παρακολούθηση σε καλά οργανωμένα Κέντρα με σωστή ιατρική και κοινωνική φροντίδα.

Πηγή : απο μια ατομική φοιτητική μου εργασία
Άβαταρ μέλους
haskovinos
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 13:54 pm 24 03 2007

Re: Kυήσεις και Εκτρώσεις στην Εφηβεία

Δημοσίευσηαπό ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ » 15:05 pm 27 10 2007

παντα οταν θελουμε να ερθουμε σε επαφη με το αντιθετο φιλο περνουμε και τις απαραιτητεσ πτοφυλαξεις ωστε να μην οδηγουμαστε σε τοσο ακρεες και ψυχοφρορες λυσεις.... ασ μην αφηνουμε το παθοσ να μασ παρασερνει...αλλωστε η προλυψη ειναι η καλυτερη θεραπεια...!!!
Μην κοιτας την επιφανεια την θαλασσας γιατι δεν θα δεις τιποτα, ο θυσαυρος ειναι κρυμενος στο βυθο....!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 17:05 pm 02 09 2007
Τοποθεσία: ΠΕΠΕΛΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form