Τώρα είναι 02:11 am 19 09 2021

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Αγ.Σάββας

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Αγ.Σάββας

Δημοσίευσηαπό Βανα » 15:47 pm 01 02 2008

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στον «Αγιο Σάββα»

Αθήνα: Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος προληπτικού ελέγχου σε υγιείς άνδρες και γυναίκες για τον εντοπισμό, σε πρώιμο στάδιο, του καρκίνου της ουροδόχου κύστης ξεκινά η Ουρολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας».

Κι αυτό γιατί αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο οποίος αποτελεί το 3% του συνόλου των κακοήθων όγκων στον άνθρωπο.

Μάλιστα μετά τον καρκίνο του προστάτη είναι ο δεύτερος σε συχνότητα όγκος του ουροποιογεννητικού συστήματος στους άνδρες, ενώ η αναλογία ανδρών-γυναικών είναι 3 προς 1. Η συχνότητα της νόσου αυξάνει με την ηλικια με μεγαλύτερο ρυθμό αυξήσεως στους άνδρες.

«Αυτό δεν εξηγείται καθώς οι περιβαντολογικοί και οι επγγελματικοί κίνδυνοι (κυρίως το κάπνισμα) είναι οι ίδιοι και για τις γυναίκες τα τελευταία χρόνια», τονίζει ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας» Αναστάσιος Θάνος.

« Εν τούτοις, συνεχίζει, οι νέοι καρκίνοι στις γυναίκες είναι σαφώς λιγότεροι απ' ότι στους άνδρες. Αυτό πιθανόν να οφείλεται σε γενετικούς, ορμονικούς, ανατομκούς ή άλλους λόγους».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εμφάνιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης γίνεται χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα .Η μικροσκοπική (μη εμφανής ) αιματουρία είναι ένα συχνό εύρημα σε υγιείς, χωρίς συμπτώματα από το ουροποιητικό σύστημα ανθρώπους και ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 50 ετών.

Αυτή μπορεί να κρύβει διάφορα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, από τα πιο αθώα μέχρι τα πιο σοβαρά.

Για να διερευνηθεί η επίπτωση της μη εμφανούς αιματουρίας στον ελληνικό πληθυσμό και τα διάφορα προβλήματα που υποκρύπτονται η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας» πήρε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση και υλοποίηση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου.

«Το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε ο κ. Θάνος, αφορά τον προληπτικό έλεγχο υγιών ανδρών και γυναικών άνω των 50 χρόνων. Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας».
Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει, μετά τη λήψη του ιστορικού και την καταγραφή κάποιων επιδημιολογικών δεδομένων, τις εξετάσεις που απαιτούνται για να διαγνωσθεί ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.


«Στόχος του προγράμματος, πέρα από τον εντοπισμό σε πρώιμο στάδιο όσων έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο της κύστης, είναι η δημιουργία βάσης στατιστικών δεδομένων, κάτι που δεν έχουμε στην χώρα μας», τόνισε ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής και κατέληξε «Ελπίζουμε πως με αυτή την πρωτοβουλία μας θα ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας να ελεγχθούν γι' αυτή την ύπουλη μορφή του καρκίνου της κύστης που δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα από την πλευρά γενικά του καρκίνου, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης στον άνδρα κατέχει την τέτρτη θέση, ενώ στην γυναίκα την όγδοη και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στα οικονομικά της υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Θάνος «το κόστος για κάθε άρρωστο με καρκίνο της κύστεως από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι το θάνατο είναι το υψηλότερο από όλους τους καρκίνους».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υγιείς άνδρες και γυναίκες με ηλικίες άνω των 50 χρόνων.

Για πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό του προληπτικού ελέγχου θα πρέπει να απευθύνεσθε στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ουρολογικού Τμήματος, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 08.00πμ-14.00μμ στα τηλέφωνα 210-6409300, 6409399, 6409400.


health.in.gr
...Όποιος το πνεύμα του ποθεί να δυναμώσει,
να βγει απ' το σέβας κι από την υποταγή.

Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί.
Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξη.
Το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί.
Έτσι θ' αναπτυχθεί ενάρετα στην γνώση...
Άβαταρ μέλους
Βανα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 716
Εγγραφή: 01:02 am 31 05 2006
Τοποθεσία: Μάλτσιανη-Ριζά-Αγ.Σαράντα

Re: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Αγ.Σάββας

Δημοσίευσηαπό Ανδρέας » 08:10 am 24 02 2008

Αυτα ειναι....!
Τα γαιδουράκια σκοτώνουν ετησίως περισσότερους ανθρώπους απο την πτώση αεροπλάνων.
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 03:42 am 30 01 2007
Τοποθεσία: Athens

Re: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Αγ.Σάββας

Δημοσίευσηαπό uromed » 19:33 pm 15 06 2009

Να ρωτησω , ο Αγιος Σαββας ειναι Δημοσιο Νοσοκομειο ?
uromed
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 19:29 pm 15 06 2009


Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form