Τώρα είναι 00:40 am 21 05 2024

Ta μυστικά του οργασμού

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

Ta μυστικά του οργασμού

Δημοσίευσηαπό ΖΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ » 13:21 pm 06 04 2008

Στη διάρκεια μιας πειραματικής θεραπείας για την καταπολέμηση του χρόνιου πόνου στα άκρα, ο Στούαρτ Μελόι, αναισθησιολόγος στη Βόρεια Καρολίνα, έκανε μια απρόσμενη ανακάλυψη. Μία συσκευή με ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στη σπονδυλική στήλη και στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο για να μπλοκάρουν τον πόνο, μπορούν να προκαλέσουν οργασμό σε γυναίκες και άντρες.

«Όταν τα ηλεκτρόδια μπουν στο σωστό μέρος, το οποίο βρίσκουμε κάνοντας δοκιμές, αλληλεπιδρούν με τα διάφορα δίκτυα νεύρων, ανάμεσά τους και της λεκάνης, τα οποία εισέρχονται στη σπονδυλική στήλη κοντά στον κόκκυγα. Η διέγερση αυτών των νεύρων στέλνει σήματα απόλαυσης απευθείας στο τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τα γεννητικά όργανα». Η εντυπωσιακή ανακάλυψη είναι ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες των επιστημόνων να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του οργασμού. Λόγω της φύσης του, είναι δύσκολο να μελετηθεί ο οργασμός στο εργαστήριο, γι΄ αυτό μέχρι πρόσφατα υπήρχαν ελάχιστες σχετικές μελέτες. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο αριθμός τους αυξάνεται. Ένα από τα ζητούμενα είναι η θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών που επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογική διάθεση.

Και οι παράλυτοι έχουν οργασμό.
Ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα είναι ότι άτομα παράλυτα από τη μέση και κάτω έχουν οργασμό. Κανένας νευροεπιστήμονας ούτε σεξολόγος μπορεί να εντοπίσει την αιτία.
Οι επιστήμονες που μελετούν τον οργασμό δεν εστιάζουν την προσοχή τους στα γεννητικά όργανα, αλλά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή το δίκτυο των ηλεκτρικών παλμών που ταξιδεύουν από και προς τον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού. Αν ο οργασμός ήταν ορχήστρα, τα γεννητικά όργανα θα ήταν τα όργανα, αλλά το κεντρικό νευρικό σύστημα θα ήταν ο μαέστρος.

Χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία, όπως η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων, και τολμηρούς εθελοντές, οι επιστήμονες διεισδύουν στον εγκέφαλο και βλέπουν για πρώτη φορά πως κάποια τμήματα «παίρνουν φωτιά» ενώ άλλα σταματούν να λειτουργούν τη στιγμή του οργασμού. Και προσπαθούν να ανακαλύψουν νέα νευρωνικά μονοπάτια που φέρνουν την απόλαυση σε ανθρώπους που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον νωτιαίο μυελό. Το «οργάσματρον». «Υπάρχουν άπειρα πράγματα που δεν ξέρουμε για τον οργασμό», λέει ο Μπάρι Κομισάρουκ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ράτγκερς και συγγραφέας του βιβλίου «Η επιστήμη του οργασμού». «Όμως, κοντεύουμε να μάθουμε πολλές πληροφορίες και να βρούμε τον τρόπο να τις αξιοποιήσουμε». Σύμφωνα με έρευνες στην Αμερική, το 43% των γυναικών και το 31% των αντρών ηλικίας 18 με 60, αντιμετωπίζουν κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πολλούς από αυτούς ελπίζουν να βοηθήσουν οι επιστήμονες.

Ο Μελόι έχει ονομάσει τη συσκευή του «οργάσματρον» προς τιμήν του Γούντι Άλεν και της ταινίας του «Ο υπναράς», στην οποία μία ηλεκτρομαγνητική συσκευή προκαλούσε οργασμό σε άντρες και γυναίκες το 2174. Ο επιστήμονας θέλει να την τελειοποιήσει για προσωπική χρήση μειώνοντας το μέγεθός της και να ρίξει το κόστος της επέμβασης στα 8.500 ευρώ μέχρι το 2010, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Σημαντική η εξάσκηση. Τα πειράματα που έκανε πάνω σε γυναίκες, οι οποίες είχαν χάσει τη δυνατότητα οργασμού, ήταν απόλυτα πετυχημένα. Οι γυναίκες μπορούσαν να ελέγξουν την ένταση των ηλεκτρικών σημάτων που έστελναν στον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο. Το εμφύτευμα δεν είχε αποτέλεσμα όμως σε γυναίκες οι οποίες δεν είχαν ποτέ τους νιώσει οργασμό. «Η εξάσκηση έχει μεγάλη σημασία. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία, ίσως αυτές οι γυναίκες να μην έχουν ανεπτυγμένα αυτά τα μονοπάτια νεύρων που ενεργοποιούνται στον οργασμό. Ίσως αν δοκιμάσουν τη συσκευή περισσότερο χρόνο, αναπτύξουν αυτόν τον μηχανισμό».
Προσέξτε τις σκέψεις σας-γίνονται λέξεις
Προσέξτε τις λέξεις σας -γίνονται πράξεις
Προσέξτε τις πράξεις σας-γίνονται συνήθειες
Προσέξτε τις συνήθειες σας-γίνονται χαρακτήρας
Προσέξτε τον χαρακτήρα σας-γίνεται πεπρωμένο σας !!!
Άβαταρ μέλους
ΖΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: 13:44 pm 25 10 2006
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form