Τώρα είναι 01:51 am 21 05 2024

κυστη κοκκυγος

Το α & το ω στη ζωή μας.
Ιατρικα , διατροφικά, κλπ. θέματα.

Συντονιστής: Νέοι

κυστη κοκκυγος

Δημοσίευσηαπό elias13 » 18:44 pm 14 05 2008

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ Η ΤΡΙΧΟΦΩΛΕΑΚΟ
ΣΥΡΙΓΓΙΟ

Τί είναι η κύστη κόκκυγος και ποιά τα αίτιά της;

Πρόκειται για ένα μόρφωμα που εμφανίζεται στην ιεροκοκκυγική χώρα (στην ουρά). Παρουσιάζεται οξέως με τη μορφή αποστήματος ή χρονίως με τη μορφή συριγγίου. Παρατηρείται συνήθως σε νεαρούς ενήλικες ηλικίας 20-30 ετών, πιο συχνά σε δασύτριχους, παχύσαρκους άνδρες.
Διακρίνεται:
1. σε συγγενή κύστη, η οποία είναι σπανιότερη και εμφανίζεται αμέσως μετά τον τοκετό
2. και στην επίκτητη κύστη, η οποία είναι η συχνότερη και οφείλεται σε είσοδο νεκρωμένων ή ελεύθερων τριχών μέσα στο δέρμα της περιοχής του κόκκυγα.

Ποιά είναι τα συμπτώματά της;

Στην οξεία μορφή της (απόστημα) εκδηλώνεται με οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του κόκκυγα, ερυθρότητα, πόνο που εμποδίζει τον ασθενή να καθήσει και μερικές φορές με πυρετό. Στη χρόνια μορφή (συρίγγιο) παρατηρούνται ήπια ενοχλήματα με συνεχή ή υποτροπιάζουσα αποβολή ορώδους ή πυώδους υγρού από τον πόρο του συριγγίου, που συχνά λερώνει το εσώρουχο.

Πώς τίθεται η διάγνωση και ποιά είναι η θεραπευτική αντιμετώπισή της;

Η διάγνωση βασίζεται στην κλινική εξέταση του ασθενούς, με την οποία αναγνωρίζεται στο δέρμα της περιοχής του κόκκυγα η ύπαρξη της κύστης ή του συριγγίου.
Τόσο στην οξεία όσο και στη χρόνια μορφή απαιτείται χειρουργική αφαίρεση της κύστης ή του συριγγίου με τους πόρους του, αφήνοντας το τραύμα να επουλωθεί χωρίς να τοποθετηθούν ράμματα κατά δεύτερο σκοπό. Μετά το χειρουργείο συνιστάται συστηματική και σχολαστική υγιεινή της περιοχής.ΗΛΙΑΣ Δ. ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ε-ΜΑΙL: [email protected]
elias13
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19:10 pm 02 05 2008

Επιστροφή στο Υγεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form