Τώρα είναι 23:59 pm 22 09 2021

Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Δημοσίευσηαπό Αδέσμευτος » 21:24 pm 11 07 2009

Την Ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού παρέδωσε στον πρόεδρο της βουλής, Δημήτρη Σιούφα, ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης, παρουσία του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Νίκου Τσιαρτσιώνη.

Η φετινή Ετήσια Έκθεση του ΣΑΕ περιλαμβάνει δύο τόμους: ο ένας αφορά τις δραστηριότητές του και ο άλλος τις εισηγητικές προτάσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις από όλες τις περιφέρειες, καθώς και προτάσεις του Προεδρείου για

συγκεκριμένες δράσεις.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Ταμβάκης ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση όλης της Βουλής και προσωπικά του κ. Σιούφα στο έργο που επιτελεί το ΣΑΕ.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Σιούφας, αφού εξήρε το σημαντικό, όπως τόνισε, έργο του ΣΑΕ, διαβεβαίωσε τον κ. Ταμβάκη πως η έκθεση θα συζητηθεί τόσο στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή όσο και στην ολομέλεια και τις συνεδριάσεις θα κληθούν- έγκαιρα- να παρακολουθήσουν οι εκπρόσωποι του ΣΑΕ.

Ο κ. Σιούφας είχε, επίσης, την ευκαιρία να παραδώσει στον πρόεδρο του ΣΑΕ τα δύο τελευταία ψηφίσματα του Κογκρέσου και της Γερουσίας των ΗΠΑ, με τα οποία τα όργανα αυτά παίρνουν σαφή θέση για το θέμα της επίλυσης του ονόματος της ΠΓΔΜ, αλλά και να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν 200 ακαδημαϊκοί απ' όλο τον κόσμο- και ιδιαίτερα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ- ενημερώνοντας τον πρόεδρο Ομπάμα για την κατάσταση αλλά και για το πώς, κατά τη γνώμη τους, θα πρέπει η νέα αμερικανική ηγεσία να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό.

Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε και στα πρόσφατα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καλώντας τους Απόδημους να συμβάλλουν στην προώθηση του αιτήματος για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

"Θα πρέπει και εσείς με τα συνέδρια τα οποία πραγματοποιείτε σε ολόκληρο τον κόσμο να εκπέμψετε ένα σαφές μήνυμα προς τις βρετανικές αρχές και το Βρετανικό Μουσείο ότι πρέπει να επιστρέψουν στη θέση τους τα παγκόσμια πολιτιστικά σύμβολα, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται αιχμάλωτα στο Βρετανικό Μουσείο. Αν βρισκόμαστε σε εγρήγορση και το προσπαθήσουμε όλοι μαζί πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να γυρίσουν τα Μάρμαρα εδώ που δημιουργήθηκαν ώστε να ακτινοβολούν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα τα μηνύματα και τις αξίες που δημιούργησε η κλασσική Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Νίκος Τσιαρτσώνης, διαβεβαίωσε τον κ. Ταμβάκη πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα κάνουν "το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα και οράματα των Ελλήνων της Διασποράς".
Αδέσμευτος
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 11:34 am 24 02 2007

Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 3 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 3 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Login Form