Τώρα είναι 23:13 pm 22 09 2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 12:36 pm 18 07 2009

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.ΝΕΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
14/7/2009 μ.Χ.


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΓΚΡΟΥΕΦΚΣΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ»

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλαιά άποψη εγκύρων αναλυτών, που είχαν από χρόνια επισημάνει ότι «το τέλος της πορείας των Σκοπίων είναι η διάλυση και γι’ αυτό δεν πρέπει να βιαστούμε να παραδώσουμε το όνομα»!

Πράγματι, αφού προηγήθηκε η αλβανοσκοπιανική σύρραξη του 2001, τώρα, οκτώ χρόνια μετά τη Συμφωνία της Αχρίδας και ενώ ανακηρύχθηκε η «Ανεξαρτησία» του Κοσσόβου, κύκλοι των Αλβανών των Σκοπίων και το ίδιο το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα DPA, απειλούν στην ουσία με εδαφικό διαχωρισμό των Αλβανικών περιοχών, είτε εμμέσως με μορφή Ομοσπονδίας ή Καντονιών, είτε …αναγκαστικά με δημιουργία της επαπειλούμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», όπως αποκαλούν το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων!


ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΧΡΙΔΑΣ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Vecernje Novosti του Βελιγραδίου (9 Ιουλίου 2009), ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι προειδοποίησε την Κυβέρνηση των Σκοπίων ότι είναι απαραίτητη νέα συμφωνία συνύπαρξης των δυο λαών στα Σκόπια, εφ΄ όσον η Κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί ο διαμελισμός της χώρας!
Ο Μεντούχ Τάτσι, είναι αυτός που έχει συντάξει μάλιστα μια νέα Συμφωνία τύπου Αχρίδας, που εκβιαστικά θέλει να την περάσει και να υπογραφεί από τον Γκρούεφκσι. Αλλιώς, αντίο Σκόπια…

«ΙΛΛΥΡΙΔΑ»: ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Οι απόψεις Τάτσι, έχουν πλατιά απήχηση στον Αλβανικό πληθυσμό των Σκοπίων, που αποτελεί σχεδόν το 30% του συνολικού πληθυσμού και μάλιστα σχηματίστηκε ήδη Κίνημα διαμελισμού, αυτονόμησης ή ανεξαρτητοποίησης των Αλβανών του κρατιδίου, με την επωνυμία «Κίνημα Ιλλυρίδας»!

Οι πρωταγωνιστές του Κινήματος της «Ιλλυρίδας» είναι οι πολιτικοί Hisni Shakiri (πρώην μέλος του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού NLA, του UCK δηλαδή των Σκοπίων και πρώην Αντιπροέδρου του Σκοπιανικού Κοινοβουλίου), Sefedin Haruni, αρχηγού του Αλβανικού Κόμματος PPD, B. Mahmuti αρχηγού του Αλβανικού Κόμματος PDSH/DUA και πρώην μέλους του αδίστακτου στρατού του Κοσσόβου KLA και Nevzat Halili, Προέδρου της «Ιλλυρίδας», οι οποίοι έχουν δώσει και συνεντεύξεις για τη δημιουργία του Κινήματος και τη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας, στις 5 Ιουνίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALSAT και στις 10 Ιουνίου 2009 στα ΜΜΕ, όπου και υποστήριξαν την «ειρηνική» διάλυση της σημερινής μορφής των Σκοπίων και τη δημιουργία ομοσπονδίας ή καντονιών, κατά τα πρότυπα του Βελγίου ή της Ελβετίας...
Την πρόταση αυτή της «Ιλλυρίδας», υποστηρίζει ήδη μέρος της Αλβανικής Αντιπολίτευσης, πολλές ΜΚΟ, οι Βετεράνοι Μαχητές της Αλβανικής Εξέγερσης του 2001 και ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τετόβου, με στόχο τον εδαφικό διαχωρισμό της "Ιλλυρίδας" από το κρατίδιο των Σκοπίων!!!

Η ιδέα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ» είναι βέβαια πολύ παλιά και κρατά από το 1991-92, ενώ πολλοί υποστηρικτές της στο παρελθόν είχαν διωχθεί από το καθεστώς των Σκοπίων, με το φόβο ότι ετοίμαζαν ένοπλη Αλβανική Εξέγερση, που δεν αποφεύχθηκε όμως τελικά το 2001.
Μάλιστα ο λεγόμενος Πρόεδρος της «Ιλλυρίδας» Nevzat Halili, έχει ήδη κατηγορηθεί ότι με τις κινήσεις του αυτές βοηθά την ελληνική πλευρά, για να απαντήσει πως «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για το συμφέρον του αλβανικού λαού»…

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΥΡΟ“Μ”! ΛΕΓΕ ΜΕ ΙΛΛΥΡΙΔΑ»
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Για πρώτη φορά εκδηλώνεται δημόσια πλέον ένα αίτημα μέσα από τα ίδια τα Σκόπια, για να μην ονομάζεται «Μακεδονία» το κρατίδιο,
αλλά «Ιλλυρίδα» - Πρόκειται για τη χρυσή ευκαιρία της Ελλάδος να αξιοποιήσει αυτά τα νέα δεδομένα προς τους Διεθνείς Οργανισμούς,
αλλά και τις εσωτερικές πιέσεις των Αλβανών προς τον Γκρούεφσκι

Το Κίνημα αυτό έχει κιόλας ξεκινήσει και η ιδέα της «Ιλλυρίδας» αρχίζει και τρέχει με την ίδια περίπου ταχύτητα, που έτρεξε πριν καιρό η ιδέα του «Ανεξάρτητου Κοσσόβου»!

Το σύνθημα που έχει ετοιμαστεί και θα βομβαρδίσει τα ξένα ΜΜΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, είναι:
«ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΦΥΡΟ“Μ”! ΠΕΣ ΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ! ΠΕΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑ»!!!

ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΤΕΤΟΒΟΥ

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και ενισχύει απόλυτα το διπλωματικό επιχείρημα, πως δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε πια με τους Σλάβους των Σκοπίων, αλλά με τους Αλβανούς, που αποτελούν την αποφασιστική δύναμη και μπορούν με τη σειρά τους να υποβάλουν «άνευ όρων», τους όρους μας…

Για πρώτη φορά άλλωστε στην πολύκροτη ιστορία του ζητήματος, που δημιουργήθηκε από τον Τίτο, με τη μετονομασία της περιοχής από «Βαρντάρκσα» σε «Μακεδονία» το 1944, εμφανίζεται δημόσιο αίτημα από το εσωτερικό των Σκοπίων, που ζητά να μην ονομάζεται «Μακεδονία» η περιοχή, αλλά «Ιλλυρίδα»!!!

Και αυτό είναι μια ανέλπιστη εξέλιξη, που δεν πρέπει να αφήσει αναξιοποίητη η ελληνική πλευρά, αλλά να τη θέσει αμέσως στους διεθνείς οργανισμούς, διότι η απόδοση ονομασίας που δεν θα αναγνωρίζει την αλβανικότητα των δυτικών Σκοπίων, θα αποτελέσει βόμβα διαμελισμού του κρατιδίου!

Η έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη ονομασία π.χ. «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», αγνοεί τη μεγάλη Αλβανική εθνότητα, την εξαφανίζει είναι η σωστή λέξη και άρα μετατρέπεται σε casus belli για τον έντονο Αλβανισμό, που έφτασε το 2001 στην ένοπλη εξέγερση!

Από την άλλη και οι Αλβανοί των Σκοπίων, που είναι φυσικό να διψούν για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά το Κόσσοβο, είναι φυσικό να κατανοούν πως ο μόνος δυνητικός τους σύμμαχος, είναι η Ελλάδα, που επίσης αντιτάσσεται στο όνομα «Μακεδονία» για άλλους βέβαια, ιστορικούς και πολιτικούς λόγους και επομένως είναι η μόνη χώρα, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το Αλβανικό Αίτημα του Τετόβου, με αντάλλαγμα να μην υπάρχει στην ονομασία των Σκοπίων σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό Όνομα «Μακεδονία»!
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form