Τώρα είναι 23:42 pm 22 09 2021

Food for thought

Food for thought

Δημοσίευσηαπό Χειμάρρα » 11:09 am 03 08 2009

Απομονώνω τις παρακάτω παραγράφους ως τροφή για σκέψη από πρόσφατα άρθρα στην Καθημερινή και στο zougla.gr

«Ναι» Μπερίσα σε γάμους μεταξύ γκέι
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
31, Ιουλίου 09

Προκειμένου να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Αλβανία θα πρέπει να ψηφίσει νόμους που προστατεύουν τους ομοφυλόφιλους... όσο κι αν το παραπάνω προκαλεί πολύ έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία μιας χώρας η οποία μέχρι και το 1995 τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία με 10ετή κάθειρξη.
Η ανάγκη στοχευμένης ανάμειξης του Ευρωπαϊκού παράγοντα προς όφελος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού
ZOUGLA.GR
7 Ιουνίου 2009

Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να στηρίξει οποιαδήποτε θέση που αφορά το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και βασίζει την επιχειρηματολογία της στο σχετικό ευρωπαϊκό κεκτημένο (όπως έκανε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη δήλωσή του μέσα από τα Τίρανα για την ανάγκη επιστροφής των περιουσιών στους Έλληνες της Αλβανίας), ενώ από την άλλη πλευρά, η εκάστοτε Αλβανική κυβέρνηση έχει πολλούς λόγους για να κάνει δεκτά τέτοιου είδους αιτήματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της για προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο νωρίτερα αντιληφθούμε και εκμεταλλευθούμε ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός τη δυναμική της σχέσεως μεταξύ αυτών των μεταβλητών, τόσο καλύτερη υπηρεσία θα έχουμε προσφέρει στην πατρίδα και στις επόμενες γενιές.Η Αλβανία οφείλει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Ή το εκμεταλλευόμαστε ΤΩΡΑ ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ή χάνουμε μια ιστορική ευκαιρία.

...
Άβαταρ μέλους
Χειμάρρα
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 282
Εγγραφή: 22:27 pm 13 01 2006
Τοποθεσία: ΠΡΙΝΟΣ - ΠΟΤΑΜΙ

Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 4 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 4 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Login Form