Σελίδα 1 από 1

Νομαρχης Τρικαλων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22:10 pm 07 10 2009
από xylino spathi
Εννέα άτομα από την Βόρειο Ήπειρο ορκίστηκαν και πολιτογραφήθηκαν ως Έλληνες πολίτες, την Παρασκευή 4-9-2009. Η διαδικασία της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη. Είναι μια διαδικασία που έχει ακολουθηθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν και σύμφωνα με το Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη, αυτό τους βοηθά να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία. Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε: «Σήμερα προχωρήσαμε στην ορκωμοσία και θα ακολουθήσει η πολιτογράφηση δέκα αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και πιστεύουμε ότι αυτή η τακτική και η πρακτική κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.


Άνθρωποι που επί χρόνια μένουν στην Ελλάδα, δημιουργούν στην Ελλάδα και έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα και όλες τις υποχρεώσεις του Έλληνα πολίτη και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν όσο περισσότεροι αλλοδαποί μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και αισθάνονται έλληνες, να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα γιατί έτσι επιβάλλει και ο πολιτισμός μας και το συμφέρον του τόπου».


http://www.trikaland.gr/2009090764053/e ... eneia.html

Re: Νομαρχης Τρικαλων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15:49 pm 08 10 2009
από Moira
Ο τρικαλαντινός ρεπόρτερ αναφέρεται στο κειμενό του, σε Βορειοηπειρώτες..
Ο Νομάρχης στην ομιλία του σε αλλοδαπούς .... Δύο αντίθετες έννοιες πως χωράνε σε ένα σχετικό κείμενο ;;;
Τελοσπάντων, έχουμε πλέον συνηθήσει..δεν έκαναν όμως το ίδιο με τους ομογενείς απο τη Ρωσία, τους Πόντιους..
Δεν τους είχαν ονομάσει ποτέ αλλοδαπούς τα Μ.Μ.Ε και όλη η υπόλοιπη εξουσία, και ούτε είχε δοθεί ποτέ έμφαση από αυτούς όταν πήραν την ελληνική υπηκότητα, ασχέτως αν οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ελληνική γλώσσα, μιλάνε ρώσικα..
Γιατί με εμας τους αμοιρούς βορειηπειρώτες να συμβαίνει αυτό;;

Υ.Σ.Προσωπικά ευχαριστώ τον τρικαλαντινό ρεπόρτερ με την σωστή αποδοση του ονόματος σε εμάς σε αντίθεση με τον τρικαλαντινό Νομάρχη 8) 8) :?

Re: Νομαρχης Τρικαλων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19:57 pm 08 10 2009
από athlon
Παιδιά να ρωτήσω κάτι πια είναι η διαφορά όταν κάποιοι ορκίζονται στην Νομαρχεία και πια είναι η διαφορά όταν κάποιοι άλλοι ορκίζονται στην Περιφέρεια ;;

Re: Νομαρχης Τρικαλων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20:58 pm 08 10 2009
από epgiorgos82
καμία απολύτως φίλε μου, είναι ανάλογα ποια υπηρεσία έχει αναλάβει της διαδικασίες πολιτογράφησης στην περιοχή που μένεις.