Τώρα είναι 10:27 am 23 07 2018

Προφητικός λόγος

Προφητικός λόγος

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 18:08 pm 22 10 2009

Προφητικός λόγος

Κύριε διευθυντά

Αναδιφώντας στην βιβλιοθήκην μου έπεσα επάνω σ’ ένα φυλλάδιο τυπωμένο στα Τίρανα το 1982. Ηταν ο προεκλογικός λόγος του Ενβερ Χότζα (σε νεοελληνική μετάφραση), που είχε εκφωνηθεί στα Τίρανα, στις 12 Νοεμβρίου 1982.

Λοιπόν, στη σελίδα 38 του φυλλαδίου μία παράγραφος είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Ελεγεν ο Ε. Χότζα: «Τον τελευταίο καιρό οι Γιουγκοσλάβοι, βοηθούμενοι και από τη φίλη τους Ρωσία, μαζεύουν ολούθε “Μακεδόνες του Αιγαίου” για να τους έχουν και σαν εμπροσθοφυλακή για την Ελλάδα. Μία πρωΐα θα ακούσουν τα αφτιά μας ότι και ο Μέγας Αλέξανδρος Σλάβος ήταν. Γιατί να μη το κάνουν κι αυτό;».

Λόγος προφητικός; Ο άνθρωπος πολιτικός ήταν και πολιτική έκαμε. Είχεν αποστασιοποιηθεί από τη Σοβιετική Ενωση, η Κίνα ήταν πολύ μακριά και επεδίωκε την προσέγγιση με τη γειτονική Ελλάδα. Αλλωστε η χώρα του, η Αλβανία, είχε προβληθεί από τον τότε πρωθυπουργό μας ως «μοντέλο». Ομως, το σημαντικότερο είναι ότι η γειτονική των Σκοπίων χώρα ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει «Μακεδονία του Αιγαίου» και για ποιο σκοπό προεβάλλετο.

Στο ίδιο φυλλάδιο και στη σελίδα 39 μνημονεύονται και 400.000 «λεγόμενοι Βορειοηπειρώτες Ελληνες». Μαρτυρία σημαντική για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Αραγε πού είναι όλοι αυτοί σήμερα; Μήπως ανάμεσά τους και πάρα πολλοί που ευρίσκονται στην Ελλάδα και τους οποίους συλλήβδην αποκαλούμε Αλβανούς;

Παναγιωτης Γ. Νικολοπουλος - Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ε.τ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_334338
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ

Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 61 την 00:31 am 14 12 2010

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form