Τώρα είναι 11:51 am 19 09 2021

Απάντηση στο Δεροπολίτη που γράφει κατά της ΣΦΕΒΑ

Απάντηση στο Δεροπολίτη που γράφει κατά της ΣΦΕΒΑ

Δημοσίευσηαπό Millenium » 21:19 pm 15 12 2009

Αγαπητέ Δεροπολίτη!
Δεν ξέρω αν μετάνιωσες για τα άρθρα που έγραφες πριν από ένα χρόνο, οπού ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζες τον Ντούλε συνώνυμο της αλαζονείας αλλά και με άλλους χειρότερους χαρακτηρισμούς; Μάλλον μετάνιωσες γι’ αυτά που έγραψες. Πιστεύω ότι θα μετανιώσεις και για αυτό που έγραψες για τη ΣΦΕΒΑ.
Λυπάμαι διπλά γιατί σε θεωρώ από τους ανθρώπους που δεν τους έφθειρε η πολιτική και θα περίμενα να είσαι πιο σοβαρός. Μερικές φορές κάνεις τοποθετήσεις φιλολογικές και όχι πολιτικές.
Η ιστορία μπορεί να μας δικαιώσει ότι εμείς είχαμε το δίκιο και όχι ο Ξέρας και οι άλλοι. Η πολιτική όμως είναι ψυχρή και μετριέται με αριθμούς. Και οι αριθμοί λένε ότι εμείς χάσαμε και ο Ξέρας κέρδισε. Δεν φταίνε όλοι οι άλλοι γιατί χάσαμε (Κασίμης, Νεολαία Βορειοηπειρωτών, ΣΦΕΒΑ, ΥΠΕΞ, Προξενείο κλπ). Εσύ και εγώ ξέρουμε πολύ καλά τι φταίει. Σκεφτικές ποτέ πως τα καταφέραμε και όλοι αυτοί ήταν ή νομίζουμε ότι ήταν εναντίων μας;
Χαίρομαι που υπάρχει το Blog, και διαβάζω όλες της δημοσιεύσεις. Χαίρουμε επίσης που προβάλει και στηρίζει τις θέσεις της Ομόνοιας. Η εμπάθεια όμως που διακρίνω σε πολλά άρθρα κάνουν κακό στην Ομόνοια και στη μειονότητα. Μπορεί στο Blog να κάνει καλό αλλά στην Ομόνοια κάνει κακό.

Λεωνίδας Παππάς
Μέλος του Προεδρείου της Ομόνοιας

15 χρόνια μετά το θάνατο του μακαριστού Σεβαστιανού: Μήπως άλλαξε προσανατολισμό η ΣΦΕΒΑ;

Σαν σήμερα πριν από 15 ακριβώς χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός, ο ακρίτας μητροπολίτης που αγωνίστηκε για το Βορειοηπειρωτικό και τους Βορειοηπειρώτες.

Τι συμβαίνει όμως 15 χρόνια μετά, το έτος 2009, όπου ξανά ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου δυνάμεις επιδιώκουν να μας κομματιάσουν παραπέρα και να καταφέρουν το τελικό πλήγμα στον πολιτικό της εκπρόσωπο, την ΔΕΕΕΜ "ΟΜΟΝΟΙΑ".

Στη δίνη αυτή φαίνεται να στροβιλίζεται και η ΣΦΕΒΑ, ο σύλλογος που ο Μακαριστός Σεβαστιανός ίδρυσε για να στηρίξει και να διαδόσει τον αγώνα του. Κι αυτό ιδιαίτερα μετά τον πρόωρο χαμό του φίλου και συναγωνιστή μας Γρηγόρη Ντριγκόγια.

Τα λόγια του Μακαριστού Σεβαστιανού "παρακαλώ τους αδερφούς Βορειοηπειρώτες να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν ενωμένοι και μονοιασμένοι τον αγώνας τους...", ίσως να είναι αρκετά σκληρό αυτό που θα πω, φαίνεται να μην συγκινεί ορισμένα από τα μέλη του συλλόγου που αυτός ίδρυσε.

Αυτό έδειξε κατά κύριο λόγο η στάση της ΣΦΕΒΑ πριν και μετά τις εκλογές της 28ης Ιουνίου, (σχετική παρέμβαση της ΣΦΕΒΑ έχουμε δημοσιεύσει το Σεπτέμβριο στην ιστοσελίδα μας) όπου πίσω από αληθοφανή "επιχειρήματα" προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στήριξη που προσέφεραν στους διασπαστές της Ομόνοιας. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη στάση της επίσημης εφημερίδας της ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ, όπου προβάλλει διασπαστές της Ομόνοιας και ανθρώπους του Σαλί Μπερίσα.

Σίγουρα δεν οραματιζόταν αυτό ο Μακαριστός Σεβαστιανός, ούτε βέβαια τις ιδεολογικοποιμένες δικαιολογίες και θέσεις της σημερινής ηγεσίας της ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ, ούτε την προβολή ως αυτοσκοπό.

Αυτά τα λίγα για σήμερα... λόγω της ημέρας, ενώ θα επανέλθω αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009

Re: Απάντηση στο Δεροπολίτη που γράφει κατά της ΣΦΕΒΑ

Δημοσίευσηαπό Millenium » 08:55 am 24 12 2009

Απάντηση ΣΦΕΒΑ σε πρόσφατα δημοσιεύματα

ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ,

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) επιθυμεί να απευθυνθεί στους αδελφούς Βορειοηπειρώτες και να καταθέσει τα ακόλουθα, εν πολλοίς γνωστά, ενδεχομένως όμως αναγκαία, σε μια εποχή που αναζητεί εναγωνίως ανιδιοτέλεια και καθαρότητα.

1.
Η ΣΦΕΒΑ, μαζί με τον ΠΑΣΥΒΑ διεξάγουν από μακρού χρόνου, έναν πολύπλευρο και πολυσχιδή αγώνα για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας και την παραμονή τους στις πατρογονικές εστίες, αρχικά μεν υπό την πνευματική καθηγεσία του ιδρυτού τους αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως κυρού Σεβαστιανού, στη συνέχεια δε, υπό τον άξιο διάδοχό του Μητροπολίτη Ανδρέα.
2.
Το διαχρονικά ανιδιοτελές αυτού του αγώνα, το γνωρίζουν τόσο οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, όσο και ο Ελλαδικός λαός, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό στήριγμα στην όλη προσπάθεια, και μετουσιώνει την εμπιστοσύνη του σε υλική ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας στην Μητροπολιτική Ελλάδα και τη Βόρειο Ήπειρο, οι οποίες δραστηριότητες αναπτύσσονται αδιατάρακτα εδώ και δεκαετίες, χωρίς κρατική ή άλλου είδους επιχορήγηση, και πολύ περισσότερο χωρίς καμία διάθεση «προβολής ως αυτοσκοπού.»
3.
Η ΣΦΕΒΑ στηρίζει με αταλάντευτη προσήλωση την ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και την καλλιέργεια ψυχικής συναντιλήψεως μεταξύ των αδελφών μας, ως τα μοναδικά όπλα για την οριοθέτηση του στόχου στο εθνικό μας ζήτημα, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή της εθνικής του συρρικνώσεως, και τη συνακόλουθη ανάληψη νομίμων αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την επίτευξή του . Η αγωνία μας για την ενότητα προβάλλεται, εν παντί τόπω και χρόνω, τόσο στις επαφές με σημαίνοντα στελέχη της Βορειοηπειρωτικής κοινότητος, όσο και στο «Βορειοηπειρωτικό Βήμα», εκφραστικό όργανο ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ, όπου αποτυπώνεται με σαφήνεια η καθαρότητα των θέσεών μας, υπό την αναγκαία βεβαίως δεοντολογική προϋπόθεση, της πλήρους παραθέσεως των σχετικών κειμένων μας, όταν γίνεται επίκλησή τους από έντυπα ή ιστολόγια και όχι αποσπασματικής, υπό το παραμορφωτικό «φίλτρο» αγνώστων σε μας σκοπιμοτήτων.
4.
Η ΣΦΕΒΑ προσβλέπει με εμμονή σε μια ισχυρή, διεκδικητική και προπάντων ενωτική «ΟΜΟΝΟΙΑ», που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, από τους Αγίους Σαράντα μέχρι την Κορυτσά, και θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, στον αγώνα για εθνική επιβίωση.
5.
Η ΣΦΕΒΑ σέβεται απόλυτα και πιστώνει με την προαίρεση του πατριωτισμού κάθε Βορειοηπειρώτη που δραστηριοποιείται στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας, αλλά παράλληλα τοποθετείται πέρα και πάνω από πρόσωπα και επισημαίνει, ότι ο καθένας κρίνεται, από το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την Ιστορία, με βάση τις θέσεις και τον αγώνα του για τη σωτηρία της Βορείου Ηπείρου.
6.
Η ΣΦΕΒΑ τιμά τους αγώνες και τις θυσίες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για ελευθερία, μαζί δε με τον ΠΑΣΥΒΑ, συνεχίζει εδραία, αμετακίνητη και ψυχικά ενωμένη με τους αδελφούς μας την αγωνιστική της διαδρομή, χωρίς ουδεμία έκπτωση ή παρέκκλιση από την εθνική και πνευματική γραμμή, που χάραξε ο αοίδιμος Αρχηγός μας, μέχρι την τελική δικαίωση.

Το Κ.Δ.Σ της Σ.Φ.Ε.Β.Α
Millenium
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 17:15 pm 21 04 2009


Επιστροφή στο Πολιτικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form