Τώρα είναι 20:27 pm 18 09 2021

Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Εδώ θα αναγράφονται οι ανακοινώσεις και τα σχόλια από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνουν διάφορα σωματεία, συλλόγοι, αδελφότητες κλπ

Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 04:02 am 21 02 2008

Την Πέμπτη 21/2/2008 στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκδήλωση από το ΚΕΜΟ με θέμα τους Τσάμηδες.
Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου και κεντρικός ομιλητής ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος παλαιότερα είχε επιχειρήσει να ιδρύσει εκεί έδρα αλβανικών σπουδών!

Αντί ο ελλαδικός "πνευματικός" κόσμος μετά την μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου να ενισχύει το αίτημα για αυτονομία της Βορείου Ηπείρου κοιτάει πως να αποθρασύνει τους υποστηρικτές της "μεγάλης Αλβανίας".
Και όλα αυτά ανήμερα της επετείου της Απελευθερώσεως των Ιωαννίνων!
Η παρουσία μας κρίνεται σημαντική.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Dervitsiotis » 12:09 pm 21 02 2008

Το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων ( http://www.kemo.gr ) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται με δημόσια εκδήλωση η μελέτη ενός από τα πιο «ευαίσθητα» μειονοτικά ζητήματα την ελληνικής ιστορίας. Στόχος είναι η ανάδειξη των ιστορικά και πολιτικά κρίσιμων πτυχών του μέσω μιας τεκμηριωμένης και νηφάλιας ερευνητικής προσέγγισης, τα πορίσματα της οποίας μπορούν να προσφέρουν υλικό για (αυτo)κριτική σκέψη σε όλες τις πλευρές .

18:00 ΙΣΤΟΡΙΑ …

- Η οργάνωση των Τσάμηδων ως μειονότητα και κοινότητα (1913-1944)
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

- Ο κύκλος του αίματος στην Ήπειρο της Κατοχής
Ελευθερία Μαντά, ιστορικός – επιστημονικός συνεργάτης ΙΜΧΑ

- Οι προϋποθέσεις της έξωσης
Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ιστορικός

- Οι «ερήμην καταδικασθέντες» Τσάμηδες: όψεις του δωσιλογισμού στην Ήπειρο
Ηλίας Σκουλίδας, ιστορικός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
(σσ. Δ. http://tlpm.teiep.gr/skoulidas/index.htm)

Συζήτηση

19:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - ΚΑΦΕΣ

20:00 … ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

- Αλβανικές περιουσίες και περιουσίες Τσάμηδων στην Ελλάδα
Γιάννης Κτιστάκις, λέκτορας στη Νομική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

- Πόσο επίκαιρο είναι το ζήτημα των Τσάμηδων στην Αλβανία σήμερα;
Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος

- Το ανομολόγητο: ευθύνες και εργαλειοποίηση του ζητήματος των Τσάμηδων στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, Δημήτρης Χριστόπουλος, λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
------------------------------------

Αν έχω προλάβει να φτάσω Αθήνα, θα τα πούμε πάτερ, διότι θα ήθελα να ενημερωθώ για την αντικειμενική (με εισαγωγικά η μή) έρευνα τους.
Εάν δεν σας προλάβω, κάντε στον Τέλογλου μια βασική ερώτηση για την σημερινή κατάσταση στην Αλβανία:
- "Γνωρίσουν κάτι για τα τσιάμικα μαύρα χρήματα ("κατράνι" η προέλευση τους) που ήδη ψάχνουν απεγνωσμένα να κάνουν επενδύσεις και αγορές γης σε πολλά μέρη της ΒΗ και της Ηπείρου γενικότερα με τις ευλογίες δικών μας "πατριδοπατέρων";"
Ο Σκουλίδας εργάζεται ως υπάλληλος στην βιβλιοθήκη του ιστορικού, αλλά είναι επιστημονικά περιθωριοποιημένος.
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έγινε προσπάθεια να γίνει αντίστοιχο "συνέδριο", αλλά... ουδείς δίνει σημασία τους "λέκτορες" και κακώς αναφέρει ότι εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διότι η εργασία του στο Πανεπιστήμιο δεν έχει σχέση με τις επιστημονικές του ομιλίες.

Διαθέτουμε πολλούς ΒΗ που σπουδάζουν Ιστορία και αριστεύουν, και ήδη γίνεται μία προσπάθεια να "πείσουμε" αυτούς και τους καθηγητές τους να κάνουν διδακτορικά χωρίς συναισθηματισμούς και στο θέμα της ΒΗ. Θα τα χρηματοδοτήσει όμως κανείς;!;! θα συμφωνήσει όμως κανείς;!;! θα οργανώσει το χρηματοδοτούμενο από το ΥΠΕΞ ΚΕΜΟ ημερίδα για την ΒΗ;!;!
ΤΑ ΛΕΜΕ
"Λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα ... λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»,
που ίσως διαβάζοντάς τα να με οικτίρετε, ... γελώντας και κουνώντας το κεφάλι"
Καββαδίας
Άβαταρ μέλους
Dervitsiotis
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 756
Εγγραφή: 17:00 pm 22 03 2007
Τοποθεσία: ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό RIZIOTHS » 16:51 pm 21 02 2008

Θα παρακαλούσα τους νέους και τους ενδιαφερομανους σήμερα να είναι 6.0 ωρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο να παρακολουθήσουμε και να αντιδράσουμε …
RIZIOTHS
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17:34 pm 07 11 2007

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Pogonistan » 22:04 pm 21 02 2008

Θα μας πει κανένας τι έγινε, γιατί έχουμε φάει τα νύχια μας από την αγωνία...
Το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τη γνώμη του γράφοντος για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
Pogonistan
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 20:31 pm 20 02 2006

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Βασίλης » 01:47 am 22 02 2008

Εικόνα

Όπως βλέπετε και από το παραπάνω φυλλάδιο το θέμα της εκδήλωσης ήταν << Ιστορία και επικαιρότητα του ζητήματος των Τσάμηδων>>.
Ομιλητές ήταν αρκετοί ιστορικοί ,καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και γνωστός δημοσιογράφος. Στο ακροατήριο ήταν άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διαφόρους χώρους.
Σε γενικές γραμμές έγινε μια ιστορική αναδρομή πάνω στο θέμα των Τσάμηδων και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα αυτό.
Το μόνο ενθαρρυντικό για εμάς τους Βορειοηπειρώτες από την όλη εκδήλωση, ήταν λίγες αναφορές προς εμάς, τόσο από παρευρισκομένους Ελλαδίτες όσο και από τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα μας από τον πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Β προς τους ομιλητές και το κοινό.
Μην ξεχνάμε ότι η εκδήλωση δεν απευθύνονταν αυτό καθ’ αυτό στη Βόρεια Ήπειρο, παρόλα αυτά η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών ήταν ικανοποιητική, τόσο από την Νε.Β. όσο και από τους δύο συλλόγους (Ο.Σ.Ε.Β και Β/η Φόρουμ) τα μέλη τους που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν αρκετά.
Ας ελπίσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθεί η πρόταση του προέδρου της Ο.Σ.Ε.Β προς τους διοργανωτές για ανάλογη εκδήλωση με θέμα τη Βόρεια Ήπειρο.
Άβαταρ μέλους
Βασίλης
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 15:45 pm 27 11 2006
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Moira » 12:04 pm 22 02 2008

Απο την αρχή της εκδήλωσης στο ακραάτηριο ομολογουμένος υπήρξε ένταση.Σε αυτό δε συνέβαλε και η ημερωμηνία διεξαγωγής της συζήτησης, η οποία περίεργα συνέπεσε με την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιαννινων απο τους Τούρκους.Παρ' όλο το τη λέχθηκε άπο τους κύριους ομιλητές(ιστορικούς , νομικούς και άλλους)μαθήματα ιστορίας και ήθους παρέδωσαν μερικοί παπούδες οι οποιοί είχαν ζήσει τα γεγονότα αυτά με τους τσάμηδες και όπως φάνηκε είχαν έρθει άπο την Ηπειρο για τη συγκεκρημένη ημερίδα.
Η κυρια Μαντά έδωσε ιστορικά, μια πιο αντικειμενική και ψύχραιμη εικόνα του όλου ζητήματος.Απο την άλλη ο κύριος Τέλογλου ήταν συνοπτικός και πολύ συγκρατημένος στην τοποθετησή του επί του θέματος.Ο πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Β. μας έκανε υπερήφανους για την πρόταση που υπέβαλλε στην επιτροπή και για την αναφορά του στις επετειούς της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων καθώς και στην επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου η οποία εορτάστηκε και τιμήθηκε προ ημερών.
Σήμαντικη ήταν και η συνεχόμενη παρέμβαση μελών της ΝεΒ καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας προς την επιτροπή με τις διάφορες υπενθημύσεις και στα μέλη του ακροατηρίου όταν οι ίδιοι υπέβαλλαν ερωτήσεις με ανακριβή ιστορικά στοιχεία για την Βόρεια Ηπειρο.
Τελευταία επεξεργασία από Moira και 18:49 pm 22 02 2008, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 18:03 pm 22 02 2008

Να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.

Η αίθουσα "Σάκης Καράγιωργας" είχε γεμίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Παρόντες κόσμος πολύς που δεν είχε έρθει και με τις καλύτερες διαθέσεις (εμένα μου την έφτιαξαν ακόμα περισσότερο στην πορεία οι "επιστήμονες" - όχι του ΟΣΦΠ, αλλά του πάνελ). Εκπλητική ήταν η παρουσία δεκάδων Βορειοηπειρωτών (δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι αναλογικά η παρουσία μας ήταν πιο ικανοποιητική από αυτήν της επετείου της Αυτονομίας στη Μητρόπολη) ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν και ο Γιάννης Σερίφης!
Οι 35-40ρηδες επιστήμονες άρχισαν τις αγορεύσεις τους περί ισχυρότατων μουσουλμανικών πληθυσμών και των αδικιών που υπέστησαν από τους Έλληνες και αρκετοί από το ακρωατήριο άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους.
Βέβαια στην διακοπή για συζήτηση οι μαυρομάλληδες "επιστήμονες" βρήκαν κυριολεκτικά το δάσκαλο τους από τους ασπρομάλλιδες που έζησαν τα γεγονότα οι ίδιοι ή οι πατεράδες τους, όπως ο "πρύτανης" κατ' εμέ του τσάμικου και του βορειοηπειρωτικού κ. Απόστολος Παπαθεοδώρου και οι κύριοι Κοτσώνης και Σοκόλης.
Ανάμεσα σε αυτούς που έθεσαν ερωτήσεις ήταν και ένας αρθρογράφος της "Χολέρας" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ανέφερε ότι και οι Χιμαριώτες διέπραξαν αντίστοιχα με τους Τσάμηδες εγκλήματα στο Βούνο, για να λάβει τις απαντήσεις που του άρμοζαν από την παλιά μου φίλη Χρυσάνθη και τον Φρέντη Μπελέρη.
Μίλησαν κι άλλοι που διαφώνησαν με τα λεγόμενα ορισμένων του πάνελ ενώ δεν παράλειψαν να "κράξουν" τον "ιό της χολέρας".
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αφορούν τη Βόρειο Ήπειρο και ότι περισσότερο θα έπρεπε να διοργανωθεί μια εκδήλωση για τον εκεί Ελληνισμό.
Από το ακροατήριο τελευταίος πήρε το λόγο ο προεδρος του "Αγίου Κοσμά" Σπύρος Ζώτος που με μία λιτή και περιεκτική ομιλία εξέφρασε όλους τους Βορειοηπειρώτες παρόντες και μη, με την κραυγή διαμαρτυρίας για τη σιωπή που υπάρχει γύρω από το βορειοηπειρωτικό.

Άλλοι νεαροί "επιστήμονες" όμως συνέχισαν το έργο των πρώτων. Ο δημοσιογράφος Τέλογλου (όχι Κούλογλου) μίλησε για τους "αγώνες" των Τσάμηδων ώστε να αναδείξουν το ζήτημα τους, αλλά τον χειρότερο όλων τον φύλαξαν για το τέλος. Το όνομα αυτού Δημήτρης Χριστόπουλος.
Εν ολίγοις είπε ότι ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι σφάξαμε τους Τσάμηδες και ότι το βιβλίο της Ρεπούση έγραφε αλήθειες, αλλά δεν μας συμφέρει να τα παραδεχθούμε. Ο "ανομολόγητος" έκανε εντυπωσιακό φινάλε: Θα καταλάβουμε πραγματικά τι συνέβει αν βάλουμε τους Βορειοηπειρώτες, Πόντιους, Μικρασιάτες στην ίδια θέση με τους Τούρκους, Τσάμηδες και Μακεδόνες ( :conf: ).
Όχι, ο συντονιστής δεν επέτρεψε δεύτερο γύρο ερωτήσεων γιατί είχε παρέλθει ο χρόνος και έκλεισε αμέσως τη συγκέντρωση.
Ήξερε πολύ καλά ότι θα στολίζαμε τόσο πολύ τον "ανομολόγητο" που δεν θα τον ξέπλενε ούτε ο Αμαζόνιος (αν και δεν θα τον συνέφερε ο συγκεκριμένος ποταμός λόγω των πιράνχας).
Τελευταία επεξεργασία από priest 2 και 02:45 am 23 02 2008, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό ΧΑΝΤΑΚΑΣ » 23:46 pm 22 02 2008

Κάποιοι έχουν τόσο αποθρασυνθεί, ώστε δημόσια να εκφράζουν τα εμέσματά τους. Ραντεβού στα γουναράδικα.
Υσ. Αδέλφια υπομονή και καλή δύναμη. Ο αγώνας συνεχίζεται...
Σήκου Χιμάρα, σήκου
σήκου τι καρτερείς;

Να σηκώσεις τα παιδιά σου
να κουνήσουνε τη Γης
ΧΑΝΤΑΚΑΣ
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 00:07 am 21 01 2007
Τοποθεσία: Χιμάρα & πάσης Ελλάδος

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 01:11 am 23 02 2008

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι σκέψεις μου για εσκεμμένη ημερίδα τη χθεσινή μέρα έρχονταν και παρέρχονταν, ιδίως μετά την ομιλία της κυρίας Μαντά. Αδυνατούσα να πιστέψω πως Έλληνες δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί μπήκαν στη διαδικασία αυτή υποκινούμενοι από «κρυφές δυνάμεις», από την άλλη δε τα « εκφραστικά παραπτώματα» στα οποία υπέπεπταν συνεχώς και αδικαιολόγητα ενίσχυαν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες μου. Ανάμεσα στις τόσες μεταπτώσεις, αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και αισιοδοξία που ένα μεγάλο τμήμα του αμφιθεάτρου είχε καλυφθεί από Βορειοηπειρώτες. Έδωσαν ένα δυναμικό παρόν, ξάφνιασαν αρκετούς και αν ο δεύτερος γύρος δεν τελείωνε τόσο απότομα θα προσπαθούσαν να αντιστρέψουν το μήνυμα της φιλοσοφικής και καθόλου τυχαία παραπλανητικής προσέγγισης του τελευταίου ομιλητή. Στο τέλος της συζήτησης, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποιους από τους προσκεκλημένους και να θίξουμε το ζήτημά μας, την απορία μας γιατί θέλουν να το κρατήσουν στα «ανομολόγητα», την αποδοκιμασία μας για το χαρακτηρισμό «Μειονότητα της Νοτίου Αλβανίας» αλλά και να δεχτούμε την θετική απάντηση του κύριου Τέλογλου για συμμετοχή του σε μια μελλοντική μας Ημερίδα.
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 01:32 am 23 02 2008

AMARYLIS έγραψε:Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι σκέψεις μου για εσκεμμένη ημερίδα τη χθεσινή μέρα έρχονταν και παρέρχονταν, ιδίως μετά την ομιλία της κυρίας Μαντά. Αδυνατούσα να πιστέψω πως Έλληνες δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί μπήκαν στη διαδικασία αυτή υποκινούμενοι από «κρυφές δυνάμεις», από την άλλη δε τα « εκφραστικά παραπτώματα» στα οποία υπέπεπταν συνεχώς και αδικαιολόγητα ενίσχυαν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες μου. Ανάμεσα στις τόσες μεταπτώσεις, αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και αισιοδοξία που ένα μεγάλο τμήμα του αμφιθεάτρου είχε καλυφθεί από Βορειοηπειρώτες. Έδωσαν ένα δυναμικό παρόν, ξάφνιασαν αρκετούς και αν ο δεύτερος γύρος δεν τελείωνε τόσο απότομα θα προσπαθούσαν να αντιστρέψουν το μήνυμα της φιλοσοφικής και καθόλου τυχαία παραπλανητικής προσέγγισης του τελευταίου ομιλητή. Στο τέλος της συζήτησης, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποιους από τους προσκεκλημένους και να θίξουμε το ζήτημά μας, την απορία μας γιατί θέλουν να το κρατήσουν στα «ανομολόγητα», την αποδοκιμασία μας για το χαρακτηρισμό «Μειονότητα της Νοτίου Αλβανίας» αλλά και να δεχτούμε την θετική απάντηση του κύριου Τέλογλου για συμμετοχή του σε μια μελλοντική μας Ημερίδα.

Μπραβο σε οσους βρεθηκαν.
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Pogonistan » 01:43 am 23 02 2008

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι σκέψεις μου για εσκεμμένη ημερίδα τη χθεσινή μέρα έρχονταν και παρέρχονταν, ιδίως μετά την ομιλία της κυρίας Μαντά.


Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Τι είπε η Μαντά;
Το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τη γνώμη του γράφοντος για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
Pogonistan
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 20:31 pm 20 02 2006

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 03:54 am 23 02 2008

Υπέρ των ισχυρισμών των Τσάμηδων τάσσονται Έλληνες ιστορικοί

«Άναψαν τα αίματα» σε παρουσίαση μελέτης ιστορικών του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων για τους Τσάμηδες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το ακροατήριο που αποτελείτο από φοιτητές και ιστορικούς μέχρι βορειοηπειρώτες και μέλη της «Χρυσής Αυγής», αντέδρασε έντονα, όταν οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι οι Τσάμηδες στην Ήπειρο υπήρξαν θύματα του Ελληνικού στοιχείου, κάνοντας λόγο για 50.000 Τσάμηδες, ανάμεσα στους οποίους πολλοί εκδιώχθηκαν, δολοφονήθηκαν ή δημεύθηκαν οι περιουσίες τους.

Ένα τμήμα του κοινού άρχισε να αποδοκιμάζει έντονα στο άκουσμα ότι 75 Τσάμηδες εκτελέστηκαν στην Παραμυθιά από τους Έλληνες. Κάποιοι από το κοινό αντέτειναν ότι αποδεδειγμένα Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τις κατοχικές Γερμανικές δυνάμεις, οδηγώντας στον θάνατο εκατοντάδες Έλληνες και βορειοηπειρώτες. Από την έρευνα τους οι καθηγητές του Κέντρου Μειονοτικών Ομάδων συμπεραίνουν, ότι οι περιουσίες των Αλβανόφωνων στη Θεσπρωτία δόθηκαν στους Έλληνες πρόσφυγες την διετία 1923-1925, προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες.

Ένας από τους ιστορικούς που μετείχαν στη συζήτηση, υποστήριξε ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου συμμάχησαν με τους Γερμανούς και ακολούθησε πανδαιμόνιο.
Την ίδια ώρα, Αλβανοί εθνικιστές προβάλουν στο internet μαρτυρίες ανθρώπων, που ισχυρίζονται ότι είναι Τσάμηδες και ότι υπέστησαν διωγμούς και σφαγές από τους Έλληνες. Οι Έλληνες απαντούν αναρτώντας στο internet τα ονόματα των εκτελεσθέντων συμπατριωτών τους κατά τη διάρκεια της κατοχής, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε από τους Τσάμηδες συνεργάτες των Γερμανών.

Παρουσιάζουν μάλιστα φωτογραφία-ντοκουμέντο με έναν Τσάμη αξιωματικό να φορά τη ναζιστική στολή. Η συζήτηση έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημειώνουν οι μελετητές του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων, για να προσφέρει υλικό για αυτοκριτική σκέψη. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι όντως προσέφερε υλικό ή άνοιξε μια ακόμα πληγή στο ματωμένο κορμί της Ηπείρου.

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=28322
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Moira » 04:33 am 23 02 2008

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση,πήγα στην εθνική βιβλιοθήκη και αναζήτησα σχετική βιβλιογραφία έπι του θέματος.Μπορώ να πω πώς η κυρία Μαντά
ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα άπο τους περισσότερους στο πάνελ,με μια απόκλιση ως προς το τέλος.Αναφέρομαι για την κατάληξη των τσάμηδων(της βιαιοπραγίες με <<μένος>> του Ζέρβα,εναντίον τους),την διόρθωσε όμως ο κύριος Παπαθεοδώρου,που όπως είπε και ο priest είναι πολύ καλός γνώστης του όλου ζητήματος.Οσο για τον Τέλογλου,προσωπικά απογοητεύτηκα,είμαι σίγουρη πως ήξερε και θα μπορούσε να πει περισσότερα(και όχι μόνο για τον<<αγώνα>>των τσάμιδων>>, κάθε περαιτέρω επικοινωνία μαζί του την θεώρησα άσκοπη.Ξεχώριστη φιγούρα στο τέλος,όπως και πολύ σωστά ειπώθηκε ήταν ο ανομολόγητος,κάτι όμως που δεν ανέφερε ήταν η <<γιόγκα>> :? προς θεραπεία της μη παραδόχης άπο όλους μας,αυτών τών <<βασανισμών>> και των <<δεινών>>που υπέστησαν οι τσάμιδες απο τους Ελληνες!!! :conf:Ο άνθρωπος ανάκατεψε,πατερναλισμούς,θεωρίες Φρόυντ,πάντα όχι σκόπιμα!!!.
Άβαταρ μέλους
Moira
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: 13:17 pm 10 01 2008
Τοποθεσία: Βόρεια Ήπειρος

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 13:12 pm 23 02 2008

Pogonistan, η Μαντά και ένας ομιλητής του δεύτερου γύρου ήταν οι μόνοι που προσέγγισαν πιο αντικειμενικά το θέμα με αποτέλεσμα να δεχτούν κ τις λιγότερες αντιδράσεις. Μέχρι την ομιλία της πρώτης νόμιζα οτι κακώς βρεθήκαμε σε εκείνο το αμφιθέατρο δίνοντας παλμό σε μια τέτοια υπονομευτική ημερίδα. Δεν μπορώ να σου παραθέσω τί ακριβώς είπε αλλά σε γενικές γραμμές αναφέρθηκε στην κατάσταση μέχρι κ τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παιδιά, στο χέρι μας είναι να κάνουμε πολλά, χρειάζεται όμως προσπάθεια, συννενόηση και δύναμη κυρίως ψυχική για την ανάδειξη του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος και την επίλυσή του.
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό ΑΡΕΙΑΝΟΣ » 18:31 pm 23 02 2008

Ύποπτη ημερίδα από το ΚΕΜΟ και «Πανεπιστημιακούς»…
ΠΑΙΖOΥΝ ΤO ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ «ΤΣΑΜΗΔΩΝ»!
Στο κενό έπεσε η επιχείρηση για ανακίνηση «μειονοτικού ζητήματος» στην Ελλάδα • Δύο ομιλητές διαχώρισαν την θέση τους, έντονες διαμαρτυρίες από το κοινό

Την ώρα που η φωτιά του Κοσόβου απειλεί να πυρπολήσει ολόκληρα τα Βαλκάνια και η ονομασία των Σκοπίων εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την χώρα, υπάρχουν προσπάθειες από κύκλους εντός της χώρας, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα εκ του μη όντος. Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε προχθές το βράδυ με την διοργάνωση εκδήλωσης για τους Τσάμηδες, από το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (το γνωστό ΚΕΜΟ) και από το Τμήμα Πολιτικής Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν «η ανάδειξη των ιστορικά και πολιτικά κρίσιμων πτυχών του, μέσω μιας τεκμηριωμένης και νηφάλιας ερευνητικής προσέγγισης, τα πορίσματα της οποίας μπορούν να προσφέρουν υλικό για (αυτό)κριτική σκέψη σε όλες τις πλευρές».
Βέβαια, ούτε το θέμα, ούτε ο χρόνος που επιλέχθηκε μπορούν να θεωρηθούν τυχαία, την στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο κέντρο, έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα με άλλες εκδηλώσεις που πάντα είχαν ως αντικείμενο τις ανύπαρκτες μειονότητες της Ελλάδας, με πλέον χαρακτηριστικές τις ενέργειες για τους Βλάχους και την Βλάχικη γλώσσα, που είχαν οργίσει όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας.

Η επιχείρηση που έγινε στην προχθεσινή εκδήλωση του Παντείου, για ανακίνηση «μειονοτικού ζητήματος» Τσάμηδων έπεσε στο κενό, αφού μεταξύ των ομιλητών υπήρξαν φωνές που αποτύπωσαν την πραγματικότητα, ενώ από το ακροατήριο εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες στις τοποθετήσεις άλλων που απείχαν από την νηφάλια ερευνητική προσέγγιση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.
Δύο από τους ομιλητές, διαχώρισαν πλήρως την θέση τους από την προπαγάνδα που επιχειρήθηκε και αναφέρθηκαν με στοιχεία στις παλιές αλλά και τις σημερινές πτυχές του προβλήματος.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Λεωνίδας Αποσκίτης, η ιστορικός Ελευθερία Μαντά, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), μιλώντας για τον «κύκλο του αίματος στην Ήπειρο της Κατοχής», εξήγησε πως οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας δεν παρέλειπαν καμμιά ευκαιρία διεθνούς περιπλοκής για να βλάψουν τον ελληνικό λαό και την πατρίδα που τους φιλοξενούσε. Τον Ιούλιο του 1942, οι Τσάμηδες συγκρότησαν την K.S.I.L.I.A. (Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοίκησης) με 14 γερμανοντυμένα τάγματα και με στόχο την εξολόθρευση των ελληνικών πληθυσμών. Γι’ αυτό τον λόγο, μετά τον πόλεμο τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες τους.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη επικαιρότητα του ζητήματος σήμερα, διευκρίνισε ότι, στην πραγματικότητα, με το «χαρτί» της Τσαμουριάς απασχολείται μόνο μια μικρή ομάδα απογόνων των εξορισθέντων δωσίλογων, που αποβλέπει σε άμεσα οικονομικά οφέλη με την καταβολή κάποιων αποζημιώσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αύριο το πρωί η Ελλάδα τους έδινε από μια επιταγή με ένα σεβαστό ποσόν, θα έπαυαν να φωνασκούν. Επικαλέσθηκε, επίσης, παλαιότερη συζήτησή του με τον πρώην Αλβανό πρόεδρο Αλία, ο οποίος του είχε εκμυστηρευθεί πως ο Χότζα και οι κομμουνιστές Αλβανοί αντιμετώπισαν τους Τσάμηδες ως δωσίλογους, καταδικασμένους από την ελληνική δικαιοσύνη και την συμμαχική κοινή γνώμη.
Το ίδιο το καθεστώς της μεταπολεμικής Αλβανίας έθεσε στο περιθώριο το ζήτημα των Τσάμηδων, εκτόπισε ένα μέρος τους προς τα βόρεια της χώρας και εκτέλεσε κάποιους επώνυμους από αυτούς. Το ζήτημα ανακινήθηκε ξανά μετά την δεκαετία του ’90 όταν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και διεθνείς παράγοντες, όπως ο Ουγγροεβραίος μεγιστάνας Σόρος, άρχισαν να ανακατεύονται στα εσωτερικά των Βαλκανίων.
Ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες, που είχαν ζήσει τα γεγονότα και μίλησαν με λεπτομέρειες για τα εγκλήματα των Τσάμηδων.
Ο κόσμος που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επιλογή της ημερομηνίας της εκδήλωσης που συνέπεσε με την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Φωνές, όπως «είστε υποκινούμενοι», «γιατί θυμηθήκατε τους Τσάμηδες τρεις ημέρες μετά το Κόσοβο;», ή «γιατί δεν ασχολείστε με όσα τραβάνε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου», ακούστηκαν επανειλημμένα στην αίθουσα. Πολλές επιθέσεις στράφηκαν κατά του προσώπου του ιστορικού Στέφανου Παπαγεωργίου, που διηύθυνε την συζήτηση, η οποία εντέλει εξελίχθηκε ομαλά, παρά την ένταση.
Αλγεινή εντύπωση έκανε η ανεπιτυχής τελική προσπάθεια του λέκτορα του Παντείου, Δημήτρη Χριστόπουλου, να αφορίσει ψυχαναλυτικά τα πατριωτικά αισθήματα των παρευρισκομένων, επαναφέροντας την ψυχιατρική της καταστολής των γκούλαγκ και των ιδεολογικών διώξεων στην σημερινή πολιτική ατζέντα.
Η γενική αίσθηση που έμεινε, πάντως, σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ότι ο λόγος τέτοιων πρωτοβουλιών δείχνει ύποπτος, την στιγμή που η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εντελώς ρευστή και οι μειονότητες δεν αποτελούν γέφυρες φιλίας, αλλά εστίες εντάσεων.
Η γυναίκα είναι το πιο γλυκό λάθος της φύσης
Άβαταρ μέλους
ΑΡΕΙΑΝΟΣ
Αρθρογράφος
 
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 21:10 pm 04 12 2005

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 19:12 pm 23 02 2008

"Γενναίοι! Θάνατος στους Έλληνες, όπου τους βρίσκετε να τους σκοτώνετε. Η Τσαμουριά μέχρι Πρεβέζης πρέπει να μείνει καθαρά αλβανική. Εκδικούμεθα τους εχθρούς μας, επεκτείνουμε τα σύνορα της αλβανικής μας πατρίδας. Η κραταιά Ιταλία είναι στο πλευρό μας!"

Απόσπασμα ομιλίας του αρχηγού της KSILIA (Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως) Νουρή Ντίνο στους Φιλιάτες.
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Pogonistan » 01:31 am 24 02 2008

Δεν καταλαβαίνω γιατί χαρακτηρίζεται ως ''υποπτη'' μια επιστημονική ημερίδα, ειδικότερα από άτομα που είναι άσχετα με την συγκεκριμένη ιστορία και την Ιστορία εν γένει.

α) Είναι ύποπτη γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση;

β) Είναι ύποπτη για τις θέσεις που εκφράστηκαν;

Μερικές παρατηρήσεις στα γρήγορα:

1. Δεν μπορεί να τεθεί θέμα μειονότητας Τσάμηδων στην Ελλάδα από την στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον ως κάτοικοι της χώρας, καθώς και οι απόγονοί τους ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα (ως αποζημιώσεις).

2. Το ελληνικό κράτος πρέπει να ''ευγνωμονεί'' τον Ε. Χότζα που έδωσε την αλβανική υπηκοότητα στους Τσάμηδες (και έτσι έχασαν την ελληνική), γιατί αλλιώς θα ήταν ακόμη Έλληνες πολίτες (με ότι συνεπάγεται αυτό).

3. Την περίπτωση των Τσάμηδων πρέπει να την βλέπουν κάποιοι ερασιτέχνες κοντόφθαλμοι εδώ μέσα (φυσικά και εννοώ εσένα priest 2) που κατηγορούν την συνεργασία των Βορειοηπειρωτών με το αλβανικό ΕΑΜ. Αν συνεργάζονταν οι Βορειοηπειρώτες με τον Ζέρβα ή με κάποιες οργανώσει φαντάζματα σαν η ΜΑΒΗ, τότε σήμερα δεν θα υπήρχε Έλληνας στην Αλβανια. Θα είχαμε εκδιωχθεί σαν συνεργάτες του εχθρού, και η Ελλάδα δεν θα έκανε απολύτως τίποτα. Γιατί δεν θα ξεκινούσε τον Γ' ΠΠ για να σώσει εμάς.


και μάθετε επιτέλους ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία οργάνωση K.S.I.L.I.A, παρά μόνο το συμβούλιο των Τσάμηδων που λέγονταν "KESHILLI" και από παρανόηση της προφοράς έγινε κσίλι και φαντάστηκαν πως υπάρχει μια οργάνωση K.S.I.L.I.A. Επίσης δεν σχηματίστηκαν τσαμικα τάγματα το 1942 αλλά το 1944 και δεν ήταν 14 (14 τάγματα, από 600 άνδρες που έχει ένα τάγμα μας κάνουν 8.400 άνδρες, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι από το ειδικό δικαστήριο δωσιλόγων ήταν περίπου 2.100).
Το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τη γνώμη του γράφοντος για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
Pogonistan
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 20:31 pm 20 02 2006

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό Never Surrender » 07:50 am 24 02 2008

Μια απορια.... Οι Κεμο πινουν Hemo?
Άβαταρ μέλους
Never Surrender
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 18:31 pm 29 06 2006

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό AMARYLIS » 23:02 pm 24 02 2008

pogonistan...εκπλήσσομαι!! :conf:
Συνειρμηκά και μόνο μπορείς να καταλάβεις γιατι η ημερίδα αυτή θεωρείται ύποπτη από πολλούς. Κόσσοβο, Μεγάλη Αλβανία, Κόμμα Αλβανών στην Ελλάδα...σου αναφέρω μερικές λέξεις-κλειδιά. Για μας ναι είναι ένα θέμα που έχει λήξει προ πολλού αλλά σκαλίζεται εκ νέου και ο καιρός θα δείξει τι ακριβώς υποκρύπτεται. Για μας όμως το θεωρώ έναυσμα να ξυπνήσουμε, να δούμε που βρισκόμαστε, να συγκρίνουμε και να δραστηριοποιηθούμε. Κάποιοι επιθυμούν το Β/Η ζήτημα θαμμένο αλλά οφείλουμε να τους υπενθυμήσουμε πως είναι έγκλημα να θάψεις κάποιον που ΖΕΙ κ ΑΝΑΠΝΕΕΙ επειδή μέσα στην ατυχία του ακρωτηριάστηκε!!!!!!!!
...το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία...
Άβαταρ μέλους
AMARYLIS
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14:57 pm 19 03 2007
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Εκδήλωση του ΚΕΜΟ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τους Τσάμηδες

Δημοσίευσηαπό priest 2 » 23:22 pm 24 02 2008

Αν συνεργάζονταν οι Βορειοηπειρώτες με τον Ζέρβα ή με κάποιες οργανώσει φαντάζματα σαν η ΜΑΒΗ, τότε σήμερα δεν θα υπήρχε Έλληνας στην Αλβανια. Θα είχαμε εκδιωχθεί σαν συνεργάτες του εχθρού
:conf: :conf: :conf:

Αν εσύ Τσαμουριστάν έτρωγες τα νύχια σου από την αγωνία όσο δεν μάθαινες για το τι είπαν τα ποΚΕΜΟν, εγώ αντίθετα πάθαινα νευρική ανορεξία όσο δεν έβλεπα τοποθετήσεις σου πάνω στο θέμα.

Ώστε συνεργάτες του εχθρού οι πατριώτες του ΜΑΒΗ! (φαντάσματα για σένα). Αυτοί που κυνηγήθηκαν τόσο από τους κουμουνιστές όσο και από τους μπαλίστες! Μόνο ένας αμετανόητος πεμπτοφαλαγγίτης σαν κι εσένα θα μπορούσε να το διανοηθεί αυτό.

Δεν μπορεί να τεθεί θέμα μειονότητας Τσάμηδων στην Ελλάδα από την στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον ως κάτοικοι της χώρας, καθώς και οι απόγονοί τους ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα (ως αποζημιώσεις).


Αυτή η "αθωότητα" σου με συγκινεί...

Το ελληνικό κράτος πρέπει να ''ευγνωμονεί'' τον Ε. Χότζα που έδωσε την αλβανική υπηκοότητα στους Τσάμηδες (και έτσι έχασαν την ελληνική), γιατί αλλιώς θα ήταν ακόμη Έλληνες πολίτες (με ότι συνεπάγεται αυτό).


Μήπως να έστηνε και "άγαλμα" στον μπάρμπα;
Μήπως η Ελλάς αφήρεσε την υπηκοότητα από τους προδότες από το 1946, οι οποίοι παράμεναν χωρίς ταυτότητα μέχρι το 1954;

Εντάξει, αφού λεγόταν ΚΕSHILI τότε δεν διέπραξε κανένα έγκλημα η παράλληλη κυβέρνηση των Τσάμηδων. Το όνομα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην φιλική στάση που κράτησε έναντι στον ελληνορθόδοξο πληθυσμό της Θεσπρωτίας. :conf:
Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία
Άβαταρ μέλους
priest 2
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 16:54 pm 12 10 2007
Τοποθεσία: Φοινίκη-Κρανιά, Αθήνα

Επόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις (Συνελεύσεις, Ημερίδες, Εκδρομές, Χοροί, Συνεστιάσεις κλπ)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχουν 2 μέλη συνδεδεμένα: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 2 επισκέπτες (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Login Form