Τώρα είναι 05:08 am 21 09 2021

Βασικές διατάξεις του νόμου 3421/2005 περί στρατολογίας

Συντονιστής: Νέοι

Βασικές διατάξεις του νόμου 3421/2005 περί στρατολογίας

Δημοσίευσηαπό ΑΡΕΙΑΝΟΣ » 17:04 pm 23 12 2006

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3421/2005 ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ- Ορίζεται ως μόνιμος κάτοικος, όποιος έχει την κατοικία του στο εξωτερικό για 11 συνεχόμενα χρόνια η ασκεί βιοποριστικό επάγγελμα στο εξωτερικό για 7 συνεχόμενα χρόνια

- Δίδεται η δυνατότητα πραγματοποίησης κυρίων σπουδών στην Ελλάδα και το πέραν του εξαμήνου χρονικό διάστημα παραμονής ενηλίκων στην Ελλάδα που εγγράφονται για φοίτηση σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές, υπολογίζεται ως χρόνος παραμονής τους στο εξωτερικό

- Οι ομογενείς που έχουν γεννηθεί και κατοικούν έκτοτε στο εξωτερικό θα εκπληρώνουν 3μηνη θητεία.

- Αυτοί που εγκαταστάθηκαν μετά τη γέννησή τους και έχουν 11ετή κατοικία στο εξωτερικό και οι έχοντες βιοποριστική εγκατάσταση και κατοικία για 7 έτη στο εξωτερικό Θα υπηρετούν 6μηνη θητεία και εφόσον επιθυμούν τμηματικά (2 τουλάχιστον μηνών κάθε φορά).

- Επιτρέπεται η χορήγηση διαβατηρίων στους ανυπότακτους εξωτερικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Παρέχεται η δυνατότητα της ελεύθερης παραμονής στην Ελλάδα των ανυπότακτων εξωτερικού, για χρονικό διάστημα 30 ημερών για κάθε ημερολογιακό έτος. Η παραμονή μπορεί να παραταθεί μέχρι τρεις (3) μήνες, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν στον τόπο που διαμένουν μόνιμα συμβαίνουν σοβαρά γεγονότα, όπως πόλεμοι, θεομηνίες κ.τ.λ.

- Είναι δυνατό να χορηγείται άδεια εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα μέχρι 40 ημέρες σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων, μετά από Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

- Η εξαγορά των στρατιωτικών υποχρεώσεων σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει το 350 έτος της ηλικίας των και αφού υπηρετήσουν την προβλεπόμενη βασική εκπαίδευση (45 ημέρες) γίνεται με βάση το χρόνο που πραγματικά υπηρετεί ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος και όχι σύμφωνα με τη διάρκεια της θητείας. Μηνιαίο ποσό εξαγοράς οι καθαρές αποδοχές νεοκατατασσόμενου ΕΠΟΠ (810 ευρω).

- Καταργήθηκαν τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί για πράξεις ανυποταξίας στο παρελθόν.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΜε τον ανωτέρω νόμο περί στρατολογίας καθιερώνονται τα παρακάτω:

- Χορηγείται 3ετή αναβολή κατάταξης από την ημερομηνία εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων.

- Υπηρετούν τρίμηνη θητεία, εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους.

- Απαλλάσσονται από την υποχρέωση στράτευσης, εφόσον η εγγραφή τους πραγματοποιήθηκε μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους.

- Όσοι μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου στρατολογικού νόμου έχουν έλθει στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει το 350 έτος της ηλικίας τους ανταλλάσσονται της στράτευσης.
Η γυναίκα είναι το πιο γλυκό λάθος της φύσης
Άβαταρ μέλους
ΑΡΕΙΑΝΟΣ
Αρθρογράφος
 
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 21:10 pm 04 12 2005

Δημοσίευσηαπό ΑΝΕΣΤΗΣ » 15:23 pm 30 01 2007

Σχετικά με τον στρατό και την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία που συμπληρώνει και τα παραπάνω μπορείτε να πάτε http://www.proslipsis.gr > Οδηγός Καριέρας > Διαχείριση Καριέρας . Είναι όλοι οι νόμοι !!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΕΣΤΗΣ
Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 15:07 pm 01 12 2006


Επιστροφή στο Νομοθεσία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form