Σελίδα 1 από 1

Νομοσχεδιο Ιθαγενειας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16:44 pm 05 02 2010
από Naglorious
Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να μαθω αν ψηφιστει το καινουριο νομοσχεδιο,το οποιο εκτος των αλλο οριζει οτι τα παιδια που εχουν φοιτησει επιτυχως 6 χρονια σε ελληνικο σχολειο αρκει οι γονεις τους διαμενουν νομιμα τα τελευταια 5 χρονια αποκτουν την ιθαγενεια(το οποιο μερος ενδιαφερει εμενα),θα ισχυει και για τους κατοχους του ΕΔΤΟ?Ευχαριστω πολυ.

Re: Νομοσχεδιο Ιθαγενειας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17:16 pm 05 02 2010
από Naglorious
Παιδια την βρηκα την απαντηση.Οποιος θελει να μαθει για το νομοσχεδιο αυτο ειναι link για να το κατεβασετε!
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f ... eneias.doc

Re: Νομοσχεδιο Ιθαγενειας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20:48 pm 05 02 2010
από NIVo
Άρθρο 22
Επίσπευση διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτογράφησης ομογενών εξ Αλβανίας
1.Ομογενείς κάτοχοι Ειδικών Δελτίων Ταυτότητας Ομογενούς Αλβανίας αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας του τόπου μόνιμης κατοικίας τους. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας του τόπου μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων και συνοδεύεται από:
α) αντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας,
β) ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς,
γ) πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό που προβλέπεται από τη νομοθεσία της χώρας πρώτης ιθαγένειας.
2. Αν ο ενδιαφερόμενος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αρκεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας αναζητεί αυτεπαγγέλτως πιστοποιητικό ποινικού μητρώου για δικαστική χρήση και υποβάλλει ερώτημα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τη συνδρομή λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας σε βάρος του ενδιαφερόμενου. Εφόσον δεν προκύπτουν ποινικά κωλύματα ή λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας προχωρά στην έκδοση της σχετικής απόφασης χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη προσέλευση του ενδιαφερόμενου ενώπιον της Επιτροπής Πολιτογράφησης.
3. Για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας απαιτείται η δημοσίευση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 9 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.
4. Εκκρεμείς αιτήσεις πολιτογράφησης ομογενών κατόχων Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας που εξετάζονται ήδη από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, εφαρμοζομένου του άρθρου 8 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας όπως τροποποιείται με τον παρόντα νόμο και εντός διετούς προθεσμίας από την έναρξη ισχύος του. Εκκρεμείς αιτήσεις που βρίσκονται κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Εκκρεμείς αιτήσεις που βρίσκονται κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων διαβιβάζονται στις Περιφέρειες και διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

Re: Νομοσχεδιο Ιθαγενειας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21:04 pm 05 02 2010
από NIVo
μπορει να μας πει καποιος ακριβως τα βηματα που πρεπει να κανει ενας ομογενης για να παρει την υπηκοοτητα;