Τώρα είναι 14:00 pm 26 09 2021

Δεν είχες άδεια, δεν παίρνεις δεδουλευμένα

Συντονιστής: Νέοι

Δεν είχες άδεια, δεν παίρνεις δεδουλευμένα

Δημοσίευσηαπό xylino spathi » 16:11 pm 13 05 2006

Δεν είχες άδεια, δεν παίρνεις δεδουλευμένα

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ εργασίας οι αλλοδαποί δεν μπορούν να απαιτήσουν δεδουλευμένα από Έλληνες εργοδότες και δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους ούτε στα δικαστήρια. Ακόμη και αυτοί που αποδεδειγμένα (για την περίοδο έως το 1992) αποτελούν μέλη της ομογένειας, όπως οι Βορειοηπειρώτες και οι Έλληνες του Πόντου.

Με αυτό το σκεπτικό, το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε αίτηση, βορειοηπειρωτικής καταγωγής, Αλβανού υπηκόου, ο οποίος διεκδικούσε χρήματα από Πατρινό επιχειρηματία στον οποίο εργαζόταν το 1991. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Πατρών, το οποίο είχε επίσης κρίνει ότι οι απαιτήσεις του Βορειοηπειρώτη δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, αφού ο ίδιος εργαζόταν στην Ελλάδα παράνομα.

Ο Άρειος Πάγος, ερμηνεύοντας τις διατάξεις του νόμου 1975/91 που ρυθμίζει θέματα αλλοδαπών και ομογενών εργαζομένων, έκρινε ότι και στην περίπτωση των ομογενών ήταν εκείνη την περίοδο απαραίτητη η έκδοση άδειας εργασίας από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας ή άλλη εξουσιοδοτημένη αρχή. Και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η παροχή εργασίας από την πλευρά του, επειδή είχε άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Ακόμη, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι οι εγκύκλιοι που είχαν εκδοθεί το 1990 από το υπουργείο Εργασίας και οι οποίες προέβλεπαν ότι δεν απαιτείται άδεια εργασίας για τους Βορειοηπειρώτες και τους Έλληνες του Πόντου, γιατί αποτελούν ελληνικό πληθυσμιακό στοιχείο, δεν έχουν ισχύ νόμου ώστε να δεσμεύουν τα δικαστήρια. Και επομένως, η απόφαση του Εφετείου Πατρών δεν παρουσιάζει νομική πλημμέλεια για να αναιρεθεί.
...τωρα ξερω τι θελω, ενα μαυρο τριανταφυλλο και τη δυναμη για να παλευω
Άβαταρ μέλους
xylino spathi
Τακτικό μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1533
Εγγραφή: 20:18 pm 04 12 2005
Τοποθεσία: ΖΕΡΒΑΤΙ


Επιστροφή στο Νομοθεσία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron

Μέλη σε σύνδεση

Συνολικά υπάρχει 1 μέλος συνδεδεμένο: 0 εγγεγραμμένο, 0 κανένας με απόκρυψη και 1 επισκέπτης (με βάση ενεργά μέλη που έχουν συνδεθεί τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 342 την 02:14 am 20 11 2019

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Login Form